- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
6TomTom9
csendes tag
válasz
Ramachandra #109 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm! sokat segített! Amint kész, szólok, hogy milyen lett
-
tajcsi
őstag
válasz
Ramachandra #130 üzenetére
Pl ilyen?
-
tajcsi
őstag
válasz
Ramachandra #119 üzenetére
Értem. De a Xonarból is van több fajta. Te melyiket ajánlanád? Sok helyen láttam már módosítotthngkártyákat, amelyek pl sok Xonar-nál jobbak, legalábbis erről számolnak be akik megcsinálták a moddingot rajta. Esetleg ilyet tudnál e ajánlani? Olcsó kártya+kis ráfektetés és Xonar minőség?
-
válasz
Ramachandra #124 üzenetére
azért érzed ezt, mert félreérted amit írok.
nem az volt a kérdés, hogy mp3 vs flac, hanem digitális vs. analóg kimenettel összekötni a PC-t a z5500-zal.
gyakorlatilag a "veszteségmentes" zene CD-ig biztosan az optikai összeköttetés a jobb (nem véletlenül volt annyi meg annyi asztali cd lejátszón optikai kimenet és az erősítőkön pedig a bemenet), a flac pedig jellemzően ezt a szintet éri el, csak persze sokkal jobb veszteségmentes tömörítéssel (mmint a CD-hez képest veszteségmentes).A Z-5500-nak a játékok, filmek alatt nyújtott teljesítménye nem lehet a mérvadó, sokan hallgatnak zenét rajta.
ne haragudj, de ez baromság. pont, hogy a filmek és játékok alatti teljesítménye a mérvadó. aki elsősorban zenehallgatásra vesz pc-hangszórót (mert a z5500 azért mégiscsak inkább az, házimozi kategóriában csak a belépőszintet érni el), az vehet egy sokkal jobb kétcsatornás rendszert. a netes kritikát többsége azzal zár, hogy zenehallgatásra egy-egy feleennyibe kerülő sztereó rendszer jobb.
az LPCM-et én említettem, mint olyan megoldást ami veszteségmentes digitális átvitel forrástól az egyetlen analóg erősítőig.
-
válasz
Ramachandra #122 üzenetére
úgy érzem kicsit sok mindent összemosol. vegyünk valós élethelyzeteket:
sztereó zene:
320 kbps mp3 - ezt az spdif elvileg veszteségmentesen átviszi (azt én se tudom, hogy van-e ilyenkor resampling, és ha igen, hogyan, de ez teljesen digitálisan megy, elvileg nem kéne különbségnek lennie a hangkártyák között - de itt esetleg el tudom képzelni, hogy némelyik digitális chip jobb eljárásokat használ) analóg konverzió itt nincs.flac - itt esetleg el tudom képzelni, hogy bizonyos esetekben az analóg jobb, de ha végignézed a flac kínálatot a legtöbb eleve 44,1 kHz-en van mintavételezve [96kHz felettit hirtelen nem is találtam] (mellesleg ebből is PCM jel lesz még digitálisan, még mielőtt eljutna a DAC-okhoz), itt el tudom képzelni, hogy ez a PCM jel információ-gazdagabb, mint amit az SPDIF átenged. (cserébe többször konvertálsz digitálisról analógra is vissza, és minden alkalommal, amikor analóg formában van a jel, akkor összeszed valami zavart - minél minőségibb alkatrészekkel, kábelekkel dolgozik az ember, annál kevesebbet persze)
filmek, 5.1-es zene:
egyelőre nem jellemző a DTS-HD meg a Dolby TrueHD, ezeknél kb. ugyanaz a helyzet, mint a flac-nál (ugye az, hogy 6nál több csatornát is szállítanak az indifferens, mivel a z5500 6 csatornás)DTS, DD forrás: ez bithelyesen egy-az-egyben átmegy a z5500-hoz, itt az SPDIF-nél jobb nincs.
játék:
itt függetlenül attól, hogy sztereó, vagy többcsatornás a játék a helyzet gyakorlatilag ugyanaz, mint a sztereó zenénél: a forrás minősége teheti kérdésessé, hogy jobb-e az analóg. jellemzően sajnos a játékoknál a hely többet számít és amúgy is több apró hangfoszlányból áll össze egy játékbeli pillanat, ezért nem szokták túl jó minőségben csatolni a hangfájlokat (legfeljebb a háttérzenét, de az se jobb sose a 320kb/s-es mp3-nál)
még egyszer, azt el tudom képzelni hogy egy csúcs hangkártya szebb hangot állít elő, de akkor azt a digitális kimenetén is tudnia kell (feltételezve, hogy a két kimenet áramkörileg csak a DAC-okban különbözik)
az megint más kérdés, hogy egy nagyon profi hangkártyában akár a z5500-nál is jobb DAC-ok lehetnek és akkor érdemes kihagyni a linkelt kábellel z5500 vezérlőegységét teljesen, de ez már sztem az a pont, ahol eleve nem a z5500-ra kell építeni.
"Abban teljesen egyet értek a full analóg lenne a tuti."
Nem, nem értünk egyet, mivel a forrásod eleve digitális, a végig tömörítetlen digitális átvitel lenne a tuti az utolsó állomásig, ahol kiváló minőségű analóg konvertálással menne a hangszórókhoz. ehhez áll most a legközelebb a multichannel LPCM átivtel a hdmi-n az erősítőig. (sőt elméletileg az lenne a legjobb, ha magában a hangszóróban lenne a kiváló DAC konverter és erősítés, de azért ez már overkill).
mint írtam korábban, egy diszkrét hangkártyának persze lehetnek más előnyei (EAX, egyéb utasításkészletek, x-ram, de ezek egy része nem a jobb hangminőséget biztosítja, másik része pedig csak bizonyos esetekben használható) én ezeknél is a digitális kimenetet használnám.
abban egyetértünk, hogy - bár nem próbáltam sajnos élőben, de papíron egy dts connect-et támogató PCI express-es xonar jó választás lehet, de biztos, hogy digitális kimenetét használnám.
plusz pénzt viszont nem adnék ki most rá, mert annyi pluszt nem hozna ár/érték arányban az ALC889-es chip-hez képest végeredményben, mint pl. a z5500 alkatrészeinek cseréje, vagy egy hdmi-es rendszerre váltás, szerintem. -
válasz
Ramachandra #117 üzenetére
"Az alaplapinál az SB hangkártyáknak jobb a digitális kimenete"
a kimenete biztos nem. (ugyanazt a kínai műanyagcsatit veszik mindenhol
)
a különböző utasításkészletek vagy miknek nevezik ezeket a hangkártyákban persze lehet jobb (EAX és társai. de ehhez a proginak/játéknak is kell tudnia ezeket használni -vannak ilyenek, nem azért mondom)"Ha valaki azt gondolja digitális jelnek minden mindegy az egy tévedés"
ezt fejtsd ki légy szíves, mert ennek mentén szépen eljutunk a "szebb képű" aranyozott hdmi, illetve "jobb hangú" aranyozott optikai csatlakozókig"jelveszteséges DTS"
a jelveszteséges DTS jobb, mint 320kb/s-es mp3. jó lenne, ha a z5500 (akár átalakítás után is) annyira profi lenne, hogy hatalmas különbségek lennének egy profin masterelt 320-as mp3 és egy ugyanolyan profin masterelt flac között, de sajnos nincs igazi különbség. és egyébként is egyre kevesebb a jól masterelt hanganyag. btw. a játékban magában is tömörített hangfájlokat használnak, és a filmek 90+%-ban is eleve DTS a legjobb kódolás, tehát a forrásnál jobb hangminőséget úgy sem lesz (persze lehet, hogy úgy hallod valami funkciónak köszönhetően jobb lett, de igazából ez pont, hogy nem javít a hangtisztaságon)."Úgy emlékszem az alap ExtremeMusic már alkalmasabb pláne zenélni a rendszerrel mint a digitális összeköttetés."
és hogy? lehetnek benne mindenféle forrásjavító elektronikák, equalizer-ek és persze lehet ezeket szeretni, csak éppen a forrástól kerülsz távolabb. mint írtam a z5500 így is-úgy is digitalizálni fogja a jelet, ezért hiába jobbak a D/A konverterei az ExtremeMusic-nak, a z5500 ezt az előnyt pont lenyeli. ha az ExtremeMusic hangja z5500-on jobban tetszik analóg kapcsolaton, mint egy alaplapi digitálison, akkor legalább ugyanolyan jó lenne az ExtremeMusic digitálison.
az analóg jel csak akkor lehet jobb, ha nincs menet közben sehol digitalizálva, a z5500-zal viszont ez nem megoldható.
azon lehet vitatkozni, hogy alaplapi digitális kimenetnél jobb digitális kimenetű hangkártyát venni, de sztem érdemesebb az utolsó D/A átalakításnál jó erősítőt használni (itt aztán milliós nagyságrendekig el lehet menni)
[btw. minden tiszteletem a cikkért, én is kíváncsi vagyok, mennyire lenne más a hangja a gyárihoz képest]
-
tajcsi
őstag
válasz
Ramachandra #111 üzenetére
Mondjuk ezt elfelejtettem megkerdezni de koszi a valaszt! Igy tudom kb meddig menjek el a hangkartya beszerzesevel. De mindenkeppen szeretnem modositani a cuccot. Van egy kerdesem. Vagyis ketto. Hogyan tudnam lemerni a dinamikatartomanyt ilyen elotte utana peldanak felhasznalva es, van e arban hasonlo olyan kompakt rendszer ami jobb a z5500nal?
-
válasz
Ramachandra #112 üzenetére
Természetesen külön szakma is, de azért elég triviális, hogy ekkora frekvanciatartományt csak stúdióeszközökkel lehet rögzíteni. 1 cm-es és kisebb mikrofonokkal nem is érdemes próbálkozni.
-
tajcsi
őstag
válasz
Ramachandra #105 üzenetére
``Az új főkondenzátorok hatására a rendszer igazi erőre kap és a basszus most már erőteljesen rúg (tulajdonos megjegyzése: ami eddig szinte teljes mértékben hiányzott!).``
A basszusa mod nélkül is olyan erős, hogy egy 25m2-es szobában ami nem panel, ledümti a falakat. Nem értem hogyan mondhatta valaki, hogy hiányztt a rúgás. Szerintem 50ezerért jobb cuccpt nem lehet találni a piaconn. Én megcsinálnám ezt a moddot, de se szerszámom, sem pedig szakértelmem nincs a dologhoz.
-
Bubuverke
csendes tag
válasz
Ramachandra #102 üzenetére
Szuper! Úgy néz ki, hogy januárban meglesz a módosítás, remélem, hogy a kontroll panelban nem lesz túl nagy különbség, eddig azt még nem szedtem szét.
Amúgy ez a verzió - a 2005-ös - mennyire tér el az újabbaktól? Gondolom én azért nem zúg az újabbik, mert van benne valami szűrő ák., de van még benne más változtatás is? Kíváncsi lennék, hogy miket módosítottak a későbbi modelleken, de nem nagyon találtam erről infót.
üdv -
Bubuverke
csendes tag
válasz
Ramachandra #100 üzenetére
Ebbe beletaláltál, mert pont ilyen ez is.
Erre a verzióra mennyire helytálló a cikkben leírt módosítás? Elsősorban a végeredményre gondolok.
Mert alkatrészekből szerintem hasonlók vannak, mint a leírásban szereplőn, talán van, ahol más értékű, vagy épp több/kevesebb van belőle.... gondolom én. -
F34R
nagyúr
válasz
Ramachandra #73 üzenetére
Vegulis akkor vegeredmenyben nem biztos hogy megerne , ha hangszorokat is megveszed akkor mar ugyan ott vagyok mintha vennek egy studio monitort.
A kitek amik jobbak is dragak , es akkor meg szinte sehol nem vagyok. -
Speeedfire
félisten
válasz
Ramachandra #32 üzenetére
A zenét nem tesztelni kell, hanem hallani.
Konkrétan a heed cuccaira mondják, hogy ellentmond mindennek és mégis a legjobbak között van.Az, hogy megéri-e ezt a kis pluszt hangzásban amibe belekerül egy jó kérdés. A magafajtának igen
Ha tényleg hallható, akkor megéri. Amúgy csak felesleges pazarlás.
vodkaboy22: A CLC-nél is van feszültség esés vagy nem?
Hát, akkor lehet én olvastam eddig félre. De nekem úgy rémlik, hogy az elkóknak a mozgó alkatrésze van a töltés/feszültség hatására és az zavarhat bele a hangzásba. -
viktor82
őstag
válasz
Ramachandra #11 üzenetére
Ezen a tipuson van és win7 is támogatott szerinted?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged