Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ramachandra

csendes tag

válasz .tnm #120 üzenetére

Nem a műanyag csatlakozóra gondoltam, az semmit nem kavar. :N Vevő chip-ek között van hangzásbeli különbség, az audió fórumokon foglalkoznak vele, de tapasztaltam magam is. Ebből kifolyólag merem feltételezni az adó sem különb aztán, hogy ez szoftver vagy hardware okra vezethető e vissza meghagyom vitára azoknak akik értenek a témához. Egyáltalán nem elhanyagolható a chip-ek energiaellátása sem. Vagy például ugyan azt az áramkört újraépítettem drágább alkatrészekből az optikai-coax jelátalakítóban amiről a külső DAC-okat hajtom és igen észrevehető különbség amit eredményez. Hasonló dolgot tapasztaltam DAC digitális részén is.

Ha nem lenne különbség Flac és Mp3 között akkor nem is értem miért gyűjtötte az az első rendszert tulajdonosa a Flac formátumú zenéket lelkesen. Az tény, hogy csak mert jelveszteség nélküli formátumban van a felvétel nem garancia semmire. Olyan eset ez mint a moziba telefonnal felvett DVD formátumú premier film torrent. :D Ha feljebb mész eszközök terén a jó minőségű Flac vitathatatlanul a jövő az MP3-al szemben.

Összesen két személyt ismerek személyesen aki Z5500-at használ és már kezdetek óta analóg bemenetet preferálják, és itt a fórum elején is van aki pont ezt említi a hozzászólásában.

Nem mentem bele a rendszer miként kezeli a digitális adatokat de az SPDIF max 24bit 192kHz-et tud átpréselni a vezetéken tömörítetlenül és sok hangkártya megáll a 96kHz-nél (valószínű ez a rendszer is) amin egyszerre 6 csatorna osztozik. Kérdés mit tud a tömörítés, de ki lehet találni nem egy nagy szám a végeredmény. A panelen található két ADC CS5351-KZZ tud csatornánként 24bit 192kHz-et a harmadiknak a számát nem tudtam leolvasni a fotóról, de gondolom ezek után fölösleges is.

Abban teljesen egyet értek a full analóg lenne a tuti. Gondolkodtam is egy ideig egy egyszerű minimalista vezérlőpanelt építeni, csak akkor búcsút lehet inteni néhány kényelmes funkciónak is. Kábel már most is létezik amivel megoldható. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés