- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ramachandra
csendes tag
válasz
Bubuverke #103 üzenetére
Van valami kis eltérés mert ahhoz ami neked van próbáltak kábelt készíteni azok akiknek a kontroll panel kidőlt. Beindítani a rendszert volt valami trükk amit még extra igényelt. Valószínűleg minimális lehet a változtatás, és kétlem a jobb minőség elérése volt a hajtóerő. Csak rájött a Kínai gyártó, hogy majdnem mindent a fő panelre tud ültetni és ezzel spóroltak egy kis $-t a kisebb PCB-n. A másik két verzió egyformának tűnik a kondenzátorokat leszámítva. Elektrolitból a G-Luxon, Su'scon cimborák az alacsony megbízhatóság terén, a kicsit jobb hangminőség esetleg lehetett volna cél, de akkor használhattak volna Audio-grade kondikat is a Su'scon-tól, ami értelmetlen kiadás egy befutott termék esetében. Azt majd még el lehet sütni a Z-XXXX-ben minimális változtatás után a jövőben
-
Ramachandra
csendes tag
válasz
Bubuverke #101 üzenetére
Ebbe pedig te találtál bele.
Nekem még valamivel jobban is tetszik, mert úgy tűnik több a hely egy két dolgot még kicserélni.
Filtekondikat viszont itt kisebb méretűeket lenne célszerű használni. (Pl. Nichicon FW)
Igazság szerint a cikket írhattam volna egy másik hangszórórendszerről is mert kisebb eltérésekkel ugyan arról az elvről van szó. De lehetett volna zongora, külső DAC, gitárerősítő is stb. Mivel egy bizonyos alkatrészt cserélek egy audio szempontjából jobb, vagy sokkal jobb minőségűre, általában az értékek megtartásával. Gondolhatja valaki ezzel nem érdemes foglalkozni, mert ez vagy az egy picit változtat csak. Pont a sok apró pozitív változtatás a végén eredményezi, hogy libabőrös leszel a zenehallgatás közben.
Például ebben a sokkal egyszerűbb Labtech Pulse 458 hangszórórendszerből szinte minden repült, beleértve az ellenállásokat diódákat is. Nincs képem az átalakítás előtti állapotról mert akkoriban nem gondoltam, hogy ilyen irányt vesz egyszer a dolog. Néhány ellenállás hiányzott akkoriban ezért kettőből oldottam meg, de ebből nem jó sportot csinálni az okosabbak szerint.
-
Ramachandra
csendes tag
válasz
Bubuverke #93 üzenetére
Van a Z-5500-nak 3 verziója, ebből egy egészen másképp néz ki belűről mint amiket lefotóztam. A képen a trafó már nem az eredeti helyén van.
Ezen a fórumon úgy tűnik sikerült végére járniuk a problémának.
Esetleg okozhatja még egy megfáradt 100uF 10V polarizálatlan kondenzátor a panel alján. Amikor polarizáltra cseréltem pontosan ilyen jellegű gond adódott.
Készülök egy másik Z-5500-at a téliszünetben kicsit átfaragni, remélem addigra megérkezik hozzá ami kell. Abban megpróbálom valahogy okosabban elhelyezni a kondenzátorokat.
Egy sérült, de elméletileg javítható SB Titánum is útban van ezért gondolkodom egy kis előtte-utána hangfelvételt csinálni a rendszerrel ha minden a terv szerint halad. -
válasz
Bubuverke #98 üzenetére
Nekem is 2005 körüli példányom van és pont ugyanebben a szindrómában szenved. Ez annyira nem zavar, mert - azt leszámítva, hogy szekrény mellett úgy kellett elforgatnom, hogy a szekrény ne erősítse fel a kikapcsolt állapotbeli zúgását - csak akkor hallom, hogy búg, ha épp nem szól semmi a hangszóróból (ilyenkor pedig emlékeztet, hogy vagy oltsam le, vagy indítsak el valami zenét/filmet). Persze jobb lenne, ha nem lenne - persze akkor meg a gép ventijeit, vagy a monitor sistergését hallanám.
Jah, megvétele óta ilyen. Ami ennél jobban zavar, hogy összeszedi a tüskéket a hálózatból, pl. ha a szomszéd helyiségben valaki neon-t felkapcsolja, akkor amíg a gyújtótekercs erőlködik, addig nekem itt pattog a hangszóró (elsősorban a mély, de lehet a többi is).
Gondolom, ahogy a szatelitek csatlakozását, úgy ezt is javították/változtatták a későbbi verziókban.Annyira nem zavart egyik se, hogy laikusként belenyúljak, vagy elvigyem valahova, most meg már azt tervezem, hogy ha lesz neki hely, akkor cserélek egy olyan házimozi szettre, amely támogatja a hdmi-s 5.1+ LPCM-et. (És akkor nem fog érdekelni, hogy a dts, dolby és egyéb szabványok, hogyan váltják egymást.)
-
arnd
senior tag
válasz
Bubuverke #93 üzenetére
A hangszórója zúg/búg, vagy a hálózati trafója?
Ha a hangszóró, akkor elsőnek talán puffer kondikat cserélnék, de nem bevezetékezve! Hanem a helyére rakva, max a plusz kondikat bedrótozva.
De valami vezeték/csatlakozó problem is lehet, földhurok stb. miatt. Ha lehúzol minden a belső panelen a végfok környékéről (bemenetéről) akkor is búg? Rövidrezárt bemenet esetén is?Ha a trafó akkor meg impregnálni kellene, esetleg összeszorítani, nem tudom, milyen kivitelű, annak megfelelően.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 3 3200g, Gigabyte A520M K V2, 16GB ram, 512Verbatim Vi560S2 M. 2 ssd+256 GB ssd
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD Magyar
- ELADÓ ASUS Vivobook 15 (X1504VA) Notebook - 15,6" Intel i5-1335U, 8GB, 512GB SSD, Win11
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD IPS Magyar
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Samsung Galaxy A25 5G / 8/256 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged