- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ha valaki akar oszcillálni (én nem nagyon tudom, hogy az ilyesmi, hogy működik), akkor szívesen látom szerény hajlékomban nyíregyházán!
hogy mi mit simít meg mennyire, arra sem igazán tudnék mit mondani, sok helyen széthülyézik a szerzőt miatta, de engem az egészből annyi érdekel, hogy ÉG és FÖLD a különbség az eredeti és a módosított között hangzásban!!!házimozi erősítő lehet jó lenne, de ahhoz már a kis jbl-ek lennének kevesek.
eredeti hangszórókat nem dobtam ki, de szintén ég és föld különbség a jbl-ek javára. innen indult ki az egész tuningmánia. kollégám hülyeségből megkérdezte, hogy kell-e nekem egy jbl scs 178 5.1-es rendszer. mondtam, hogy próbáljuk ki mit bír ha rákötöm a z5500-ra. másnap ki is fizettem.
-
WOW!! Szép munka. Nekem max egy jobb hangkártya marad
-
F34R
nagyúr
Grat
Igaz szervbesen nem ide tartozik, de ilyen erositos hangfalba beepiett aktiv dolgot is tudsz kesziteni?
2 stereo doboznak ugy 50-50 wattra.S ha igen akkor milyen alkateszek kellenek hozza?
-
Satyricon
addikt
Gratula!
Ha lenne mégegy mélynyomóm és ST-m(szatelitek már megvannak!) akkor tuti kipróbálnám én is! Plusz még az Xtreme Gamer Fatal1ty Pro-mat vagy az Elite Pro-mat is felturbozám! Na akkor milyen ütne a Z-5500
Szerk.: Jó annak, aki ért az ilyen modokhoz!
-
aram01
nagyúr
gratulálok,nem semmi teljesítmény
-
XtremLor
őstag
Kibeleltem en is a z906-ot ugy hasznaltam 1 evig , hallható volt a kulonbseg, csodakat nem lehet varni, de javult az biztos, nekem volt csillapito gyapjum azt hasznaltam. A cikkben szereplo rendszert szivesen meghallgatnam, a tuning utan a kis jbl szateliteket hogyan tudja meghajtani.
Gratulalok Ramachandra nekem nincs eleg ver a pucamba hogy megprobaljak egy ilyen atalakitast. -
Kleroo
veterán
Nagyon nagy respect, komoly munka.
Viszont egy kis probléma: Úgy lett volna mérvadó,ha az eredeti hangszórókkal hallgatjátok(csak nem dobta ki a tulaj). Nem hiszem,hogy Logitechéknél hülyék lennének. Amennyit tud az "eletronika",kb annyit tudhat a hangszóró is. Eredeti hangszórókkal lehet,hogy sokkal kisebb előrelépést hallottatok volna.
Szerintem ez túl komplikált,és nem éppen olcsó belenyúlás. A Logitechnek az a bája,hogy elérhető árú,kompakt,és jó. Akinek ennél több kell annak édeskevés lesz egy kis tuning,bármennyire is profi munka.Én is "tuningoltam",annak is sok hatása volt. Kibéleltem egy erre a célra való anyaggal a kis tejfölösdobozokat. Meglepően jól lehetett hallani a javulást.
balu72 Egy régi minőségi Grundig bélését szedtem ki kidobás előtt. Nem igazán tudnám minek nevezni. Ilyen szivacs-rongy-filc mix
-
balu72
tag
Valami azt súgja hogy jobban járok ha nem próbálom meg utánad csinálni!
-
vodkaboy22
addikt
válasz
vodkaboy22 #36 üzenetére
javítás *
...amit most építek erősítő az olyan CLC szűrést kap... -
vodkaboy22
addikt
válasz
Speeedfire #28 üzenetére
MOZGÓ alkatrész kondiban??? nono kérem nekem ilyet nem tanítottak elektronikai technológián. Max trimmer kondi az mozgó
-
vodkaboy22
addikt
válasz
Speeedfire #26 üzenetére
CRC keveset szűr és ha nagy az R akkor sok fesz esik rajta CLC vagy regulálás az már valami
Pl én amit most olyan CLC szűrést kap, hogy 5A terhelést tudjun és 40Hznél legyen a vágó frekije Számoljatok mennyi kondi lehet benne ha az 470 mikroH tekercsek vannak L tagként
-
vodkaboy22
addikt
Hehe ez engem is érdekel mer már lassan jó pár erölködőt építettem és tapasztalat, hogy oszcilloszkópon ha stabil terhelés mellett sincs "felharmonikus" a tápvonalban akkor az erősítőt aztán nem érdekli mivan elé kötve...
Én pl Hitano yamicron gyakorlatilag bármilyen kondit belerakok a tápba aztán mérem mit kapok a tervezett terhelés 110% mellettHa van zaj akkor még 1 pár kondi vagy szűrés és nem lesz zaj.
De arra kivi lennék, hogy a jelútban lévő fóliakondi induktivitása miatt sokszor hallható fázistolással mivan ?
Ja hogy sokan akkor már inkább minőségi kerámiát raknak
-
ViiiiktorOC
senior tag
Te jó ég! Gratula!
Ahogy alkoholista szomszédom mondaná:"te aztán rendesen belenyúltál"
-
kromatika
veterán
gratula,nagyon ügyes vagy.
-
Ramachandra
csendes tag
válasz
Speeedfire #28 üzenetére
Nem gondolom, hogy a tápfeszültség simításában van a dolog megoldása vagy, hogy a noname Low ESR kondenzátorok le tudják körözni az audiograde kondenzátorokat a hangzás terén. Persze ha valki nem várja meg a szükséges beégési időt, esetleg nem megfelelő felszereléssel tesztelgeti ilyen (számomra igen furcsa
) végkövetkeztetésre is juthat. Az audiógrade kondenzátoroknak nincs annnyira érzékelhető hatása tápokban mint a jel utján, ennnek ellenére mégis halható a hatásuk. Oka kivitelezésben, anyagokban, rejlik. Habár kondenzátorok befolyása a hangzásra már régen ismert, csak az utóbbi néhány évben jutottak el oda, hogy mérhetővé tegyék. Az egyik "kedves" ismerős miután megtalálta ezt az írást nehezen de megbékélt a gondolattal.
Az, hogy megéri-e ezt a kis pluszt hangzásban amibe belekerül egy jó kérdés. A magafajtának igen
-
Angelo69
senior tag
Gratula az íráshoz.
Az a baj, hogy én nem vagyok annyira gyakorlott ebben, ezért nem mernék belevágni a kivitelezésbe. -
echterion
nagyúr
Szép munka.
Szrencsére én nem vagyok ilyen "vájtfülű", ezzel rengeteg gondtól szabadítom meg magam. Az eredet rendszer nekem bőven megfelel, évek óta azt használom.
-
turbulencia8
őstag
Miért jobb az elko kondenzátor a ferroelektromos kerámiáknál?
-
Speeedfire
félisten
Ha jól tudom ezekben a kondikban mozgó alkatrészek vannak. High end ESR és sima ESR értékek közötti különbség...én ezeket már csak urban legendnek tartom.
Pár hobbi elektronikás összemért már ilyen drága cuccokat és vagy nem volt különbség, vagy meglepő módon az olcsóbb jobban teljesített.
Szerintem ezeknek a drága cuccoknak max a hang útjában lehetne változást érzékelni. -
psyho85
aktív tag
válasz
Speeedfire #26 üzenetére
Igen, épp ezért gyanítom, hogy jelen esetben inkább a rendes simítás és hidegítés hozott ki némi pluszt. Akkor inkább úgy kérdezem, hogy egy, a ráírt kapacitást kimérve tudó nem high-end low ESR kondi és az ilyen audio gradek között mitől van különbség (természetesen most csak a puffer-kondikra gondolok)?
Szerk: és nem is a kondik között, hanem a hangba mi, hogyan szól bele.
-
psyho85
aktív tag
Azt tessék nekem megmagyarázni, hogy az egyenirányítás után létrejövő, lüktető egyenáramot simító pufferkondik hogyan szólnak bele a hangba? Elvileg elég egy 25%-os feszültség túlméretezés minél nagyobb kapacitással. Hogy ha a CapXon kimérve tudja azt, ami rá van írva, teszem azt 63V 10000uF, tehát szépen simít, akkor mégis mi különbség van? Nincs erről véletlen egy oszcillogramod?
-
Speeedfire
félisten
Ötletes, de én egy ilyen cserénél inkább eladtam volna és vettem volna a JBL-ek mellé valami házimozi erősítőt.
-
Grat, szép meló. Én nem mernék nekiállni az enyémnek, de majd lehet felkeresem egy ismerősöm
-
Vasinger!
nagyúr
Logitechekék csak néznek, hogy mit csináltál a szegény hangrendszerükkel
Bárcsak lenne ennyi időm és szaktudásom, én is eljátszanám ezt a Z-2300-zal, az én mod tudásom ott kimerült, hogy lecseréltem az eredeti szateliteket 2 db 2 utas hangfalra (Magnat Motion 110) és hozzá forrasztottam egy kábelt, aminek az egyik vége RCA, a másik hangfalkábel ami a szatelitekbe megy.
Grat
-
joecontra
addikt
Le a kalappal.
Szép, alapos munka és az írás is jól összeszedett.Üdv,
J -
Xmodule
őstag
válasz
ricshard444 #18 üzenetére
jo de a WD be nem tudok hangkartyat tenni
-
-
bzoley
veterán
Azt hiszem, ennek nem fogok nekiállni, de grat hozzá. Bár sosem lehet tudni, mit hoz a jövő.
Egy ideje sajnos optikán keresztül hajtom, mert analógon kegyetlenül búg, mióta elszállt benne egy egyenirányító, pedig analógon meghajtva jobban szerettem a hangját. -
Xmodule
őstag
nekem is ilyen rendszer van mondjuk nem pc hez hanem egy wd tv live -hoz van kötve. de nagyon komolyan szol teljesen meg vagyok vele legedve. pedig nem most vettem hanem meg amikor megjelent. szep munka amugy
-
sound blaster x-fi titaniummal használom a rendszert. az elkövető előző cikkében írt a módosításáról.
-
válasz
ricshard444 #10 üzenetére
Jahm és persze digitálison,de úgy nagyon gagyi volt,tompa élettelen,halk,kb mint egy integrált hangkártyával.
-
viktor82
őstag
válasz
Ramachandra #11 üzenetére
Ezen a tipuson van és win7 is támogatott szerinted?
-
Komoly
Én személy szerint szeretem a Logitech hangzását,ha komolyabbatszeretnék elkezdenék építeni valami rendszert,de köszi a cikket szép munka
Mellesleg a mélynyomó hangzása(is) nagyban függ a hangkártyától,eddig 3al próbáltam:
2ZS: Tompább brummogó hangzás
Xtrememusic: Nagyon sok mély,kis hangerőn mellbevág,nagyobb hangerőn össemosódik,falat bont
Xonar DX: Kis hangerőn kevesebb mély,de tiszta,nagy hangerőn nem mosódik egybe és mellbevág -
viktor82
őstag
Nem semmi az biztos
Meg kérdezhetem milyen hangkártyát ajánlasz a z5500-höz amivel tudom optikai kábellel használni a hangrendszert?
-
...de mi az a LOCITECH?
-
capulet75
addikt
Azta...
-
Lewzke
őstag
Szép munka. Én egy EMU 0404 PCI kártyán akarok kondikat cserélni, illetve a kimeneti műveleti erősítőt.
-
klambi
addikt
nem semmi, gratulálok!!!
-
morcosharcos
őstag
Nem kis munka van benne, gratulálok hozzá.
-
Tom5
addikt
Nah ez az amire én soha nem leszek képes.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Avagy hogyan tudja ez a régebbi hangrendszer utolérni hangzás terén a mai kor színvonalát?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- fűnyíró traktor
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Futás, futópályák
- Mini PC
- iPad topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Xiaomi Redmi A2 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest