- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
Azért ennyire lúzer nem vagyok.
Ha az lennék, nem azt mondom, hogy én voltam a hülye, hanem azt, hogy #szaralinuxmonnyonle...
Az OMV-hez SSH-n hozzáfértem, de azon kívül, hogy a rendszerlemezen lévő adatpartíciót átmásoltam a tárhelylemezre semmiféle módosítást nem tudtam végrehajtani. Se nano, se mc-s felülírás a backup-ból, pedig ott volt és elég friss is volt. Root felhasználóként sem.
A módosítás annyi volt, hogy az SSD miatt a flash meghajtókhoz ajánlott opciót a megadott módon beírtam az fstab-ba. Mindegy. Ráment pár jópár órám, de működik a kis gépecske.Az X-hez.
Mint írtam telepítettem pár érdekesnek látszó összetevőt AUR-ból. Úgy is lehet fogalmazni, hogy próbálkozok, mint a kiskutya az ugatással. És valószínűleg - na jó, biztos - a feleslegesnek ítéltek eltávolításánál kiválasztottam a listából olyat is, amit nem kellett volna, ez vitte magával a komplett X-et.
Gondoltam a konzolos helyreállításra is, de ennek előfeltétele lett volna, hogy tudjam, mit is töröltem le amit nem keleltt volna.
Egyszerűbb volt az alapoktól újraépíteni a gépet, ~2 óra alatt az eredeti (ill. kicsit jobb) állapotába hoztam vissza. (telepítés, belakás, szoftvereim telepítése és beállítása, frissítések, stb...) Windows esetén erre ráment volna legalább egy napom, meg egy csomó sokkot kapott agysejtem.Kipróbáltam már egy rakat disztribúciót, de még mindig ez - a Manjaro - az amire őszintén tudom azt mondani, hogy tudnám használni, akár a mindennapokban is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- BestBuy topik
- E-roller topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Anime filmek és sorozatok
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Melyik tápegységet vegyem?
- Dell notebook topic
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - 2 akkuval
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest