Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vadkörte

addikt

válasz Dave™ #746 üzenetére

Azért ennyire lúzer nem vagyok. :D Ha az lennék, nem azt mondom, hogy én voltam a hülye, hanem azt, hogy #szaralinuxmonnyonle...

Az OMV-hez SSH-n hozzáfértem, de azon kívül, hogy a rendszerlemezen lévő adatpartíciót átmásoltam a tárhelylemezre semmiféle módosítást nem tudtam végrehajtani. Se nano, se mc-s felülírás a backup-ból, pedig ott volt és elég friss is volt. Root felhasználóként sem.
    A módosítás annyi volt, hogy az SSD miatt a flash meghajtókhoz ajánlott opciót a megadott módon beírtam az fstab-ba. Mindegy. Ráment pár jópár órám, de működik a kis gépecske.

Az X-hez.
    Mint írtam telepítettem pár érdekesnek látszó összetevőt AUR-ból. Úgy is lehet fogalmazni, hogy próbálkozok, mint a kiskutya az ugatással. És valószínűleg - na jó, biztos - a feleslegesnek ítéltek eltávolításánál kiválasztottam a listából olyat is, amit nem kellett volna, ez vitte magával a komplett X-et.
    Gondoltam a konzolos helyreállításra is, de ennek előfeltétele lett volna, hogy tudjam, mit is töröltem le amit nem keleltt volna. :DD
    Egyszerűbb volt az alapoktól újraépíteni a gépet, ~2 óra alatt az eredeti (ill. kicsit jobb) állapotába hoztam vissza. (telepítés, belakás, szoftvereim telepítése és beállítása, frissítések, stb...) Windows esetén erre ráment volna legalább egy napom, meg egy csomó sokkot kapott agysejtem.

Kipróbáltam már egy rakat disztribúciót, de még mindig ez - a Manjaro - az amire őszintén tudom azt mondani, hogy tudnám használni, akár a mindennapokban is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés