Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hege8888: Retro Kocka Kuckó harmadjára Hódmezővásárhelyen
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- potyautas: Stand up és én
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
robogos10
üzenetére
„De tulajdon képen a linux mire is való/jó?”
Engedelmeddel idéznék egy bölcsességet innen a PH-ról, amit egy másik oldalon betettem az aláírásomba is:
„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek…” Aron1988@PH Fórum

Na, megyek vissza villogni a Schönherz koliba a halott platformommal

-
-
Skullwipe
senior tag
válasz
robogos10
üzenetére
Szerintem nyugodtan tedd fel a wint és majd utána a Mint-et (Cinnamon mondjuk). De fontos, hogy lehetőleg üres meghajtóra, mert követned kéne LinuxMind, leírását vagy videóját ezzel kapcsoltban hogy kell pár alapvető partíciót létre hozni linuxhoz, mert nem úgy működik mint a win. Mondjuk elkerítesz 30GB-ot formázatlanul, azon vígan el lesz második rendszerként, és azt felosztogatod ahogy javasolják, bőven lehet próbálgatni, nem foglal sok helyet, van idő szokni, ismerkedni és lazán át lehet variálni az indítási sorrendet, és ennek idejét is bármelyik rendszeren. Nem kell egyből érteni hozzá, csak ezt a pár dolgot csináld jól az elején, aztán majd ahogy kedved van hozzá kitapogatod, csak időt kell hagyni az embernek erre.
-
vadkörte
addikt
válasz
robogos10
üzenetére
Pontosan ugyanarra, mint a Windows.
Nem akarlak győzködni, mert pont le****m, mit csinálsz, de egy virtuális gépben adj neki egy esélyt, mielőtt lemondasz róla. Mármint a Linux-nak. Persze, csak ha a géped alkalmas rá.
Én az otthoni asztalimon W10 Pro-t használok, a munkahelyi gépen szintén (a fenti képmetszet is arról készült) de mint látod VB-ban van pár linux is az otthnin mégtöbb. Ismerkedésre, tanulásra, hisz az sosem késő.
Az laptopomon - ami egy 9 éves igazi hisztis p***a MSI PR210X - Manjaro fut XFCE ablakkezelővel. Előtte W7 volt rajt W2000-re lebutított felülettel, hogy alapból ne 70 °C-on menjen szerencsétlen CPU.Nem nagyzolásból mondom, de kaptam egy új gépet...
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 4
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Spórolós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Netflix
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- XFX Quicksilver AMD Radeon RX 9070 XT White Magnetic Air 16G - 3 év gari ALZA
- Asus ROG Strix Scar 16 / 16" MiniLED / i9-14900HX / RTX 4090 16GB 175W / 32GB / 2TB + ROG extrák
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4157
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest