Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz Frawly #374 üzenetére

De azt is írtam már 1000-szer, hogy azt a tetű GRUB-ot el kéne felejteni, 2018 van, már hosszú évek óta minden gép UEFI-s, támogatva az EFI bootot, és a modern OS-ek mindegyike is szintén támogatja, a GPT partíciós táblával együtt.

Szinte biztos, hogy arcidegzsábát kapok ettől, amit állandóan írsz, tuti pereces voltál előző életedben! :DD

Semmi köze az évszámnak ahhoz, hogy nekem az összes meghajtóm MBR-es és nincs is szükségem az UEFI-re. Próbáld már megérteni, hogy mennyire kevés az, ha minden támogatja az UEFI-t, de a lemezeken MBR-es a particiós séma, akkor nem GPT-s!!!!!!

Még jó, hogy pár napja, mikor ugyanezt írtad, utánad volt is egy hatalmas szívása valakinek, persze kiderült, hogy az UEFI miatt.

Szerintem a debianos GRUB telepítése után Archban a kernelpánik azért van, mert elcseszi az initramfs-linux.img paraméterezését. Frissítsd a grubot Arch alatt újra, nézd meg milyen .....

Újra írom, hogy kernel panic és se kép se hang nem volt, konzolra sem tudtam belépni, csak fizikai reboot volt elérhető. (egy későbbi Arch klón felrakása rendbe hozta a maradék Arch-okat)

Írtad, hogy nem akarod minden háttértárad MBR-ről GPT-re átállítani, nem is kell, csak a rendszermeghajtón, amiről a rendszereket indítod, az adattárolókon maradhat az MBR.

Írtam hát és továbbra sem akarom, mert nekem tökéletesen megfelel az MBR, talán 128 particiót lehet vele is csinálni, nem kell több. :)

A GRUB-ot is szeretem! Abban tudom a kernel paramétereket kutyulni, de szerintem van Arch alatt is, mert az egyik származéknál boot-kor ott van a processor.nocst opció. Azt meg csak én írhattam bele, senki más.

Az Arch amúgy hisztis p*csa, ez van, mindentől kampeca van. :D (legalábbis ahogyan én nyúvasztom a rendszert)

nemkelluefi nemkelluefi nemkelluefi nemkelluefi nemkelluefi nemkelluefi nemkelluefi nemkelluefi nemkelluefi

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés