- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2 #375 üzenetére
Az EFI boot csak akkor szívás, ha túlbonyolítod, pont olyanokkal, mint a GRUB boottal való összeláncolása. Amúgy meg csak egy kicsi FAT32-es partíció kell hozzá, rátenni az EFI fájlokat, meg az initramfs kernelimage-t, meg egy loader.conf-ot hegeszteni hozzá, ami kemény 5 sor/OS. Nem kell GRUB-ot update-elni, meg vergődni, hogy egyik rendszer bootol, másik nem, meg kernelpanic. Úgy bootolni fog a Win, meg az összes Linux is, még az a szívás sincs, hogy először a Windowst kell feltenned, ha használsz multibootban olyat.
Azt meg értem, hogy hajtogatod, hogy EFI boot neked akkor sem kell. Ezt felfogtam elsőre is, csak ajánlottam figyelmedbe, hogy gondolkodj el rajta, hogy ezen EFI ellenességed mögött milyen racionális okok vannak, nem fontolnád meg mégis, hogy kipróbáld. A tévhitekkel ellentétben nem a felhasználók szivatására találták ki, hanem jól használva tényleg leegyszerűsíti a dolgokat, nélkülözhetővé teszi boot manager telpítését és konfigurálását. Csak egyszer kell megtanulni használni, nem csak Archhoz jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Nintendo Switch 2
- Háztartási gépek
- Gumi és felni topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged