- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az Ubuntut nagyon felkavarták, az már igaz, de előbb-utóbb csak eléri újra a 14.04 szintjét, az nagyon jó volt még.
Ez az AUR-os dolog szerintem azért idegesített annyira, mert Debian vonalon bármit teleitek, mindig rutinból nyúlok mindenhez, itt meg tök hülyének érzem magam, türelmetlen leszek, magamra vagyok mérges, de a rendszert szidom.
A pacmanról csak az jut eszembe, hogy szerintem ha sikerül azt a pár parancsot megjegyeznem, amit az apt-nál is, akkor úgyis terminalt fogok használni Arch vonalon is. Valahogy azt könnyebben megértem vagy jobban szeretem. Az már jó jel, ha 10 perc használat után nem törlöm le, de ha megszokom mondjuk a Manjarot, erre a laptopra mindenképpen egy tiszta Arch kell, mert érződik, hogy túl sok minden van a Manjaroban is értelemszerűen. Alakul ez lassan szerintem. Ami ezen a gépen zajlik, ahhoz egy XFCE felület bőven jó lesz, amúgy pár éve azzal kedveltem meg a Manjarot, csak valahogy nem bírtam letérni a Debianos vonalról.
Ha a laptopon nem tudok Mint Cinnamont használni, akkor úgyis mindegy, mit használok, csak pörögjön, ill nem is én fogom inkább használni, emiatt is akarom elkerülni, hogy lassú legyen.
A bootidő amúgy ezen a scriptekből legózott ArchmergeD-vel nagyon jó, ezért is kell majd tiszta Arch.
[ubyegon@archmate ~]$ systemd-analyze
Startup finished in 3.851s (kernel) + 2.811s (userspace) = 6.662s
graphical.target reached after 2.810s in userspaceMajd 10 éves laptopnál ez piszok jó, a Manjaronál el is felejtettem megnézni......
Visszabootoltam, itt ennyi:
[ubyegon@manjarokdetoshiba ~]$ systemd-analyze
Startup finished in 5.023s (kernel) + 4.073s (userspace) = 9.096s
graphical.target reached after 3.167s in userspaceEz sem nevezhető rossznak amúgy, a másikon Mate felület van. Holnap még tesztelem a FB flash game futtatást, azon áll vagy bukik a dolog, hogy ne menjen az idegeimre hallgatni, hogy de lassú már megint.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest