Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
IstvánLászló #208 üzenetére
Örül, köszi
-
-
-
-
válasz
localhost #200 üzenetére
Letiltod, de még inkább kiveszed a winyót a laptopból, telepíted a Linuxot az USB-s cuccra. Az NTFS-t békén fogja hagyni. Onnatól kezdve már benne hagyott belső winyóval is menni fog.
Ha benne van a laptopban a saját winyója, és úgy telepítesz, akkor figylej, hogy hva teszi magát, illetve hogy hova teszi a rendszertöltőt. -
-
-
válasz
Jon Mathias #190 üzenetére
Ubuntu topic
Másnak is volt ezzel baja. -
válasz
Jon Mathias #188 üzenetére
Nekem a Javával sem volt gondom 10.04 -en...
-
-
válasz
Jon Mathias #184 üzenetére
A Java nem annyira böngészdefüggő... Ubi topicban kérdezz, mert hátha van, aki ott is használja a chat.hu -t, én pl. nem.
Én csak felsobtam a Sun-Java -t, meg az openjdk-t, és megy, az oldalamon a Java cuccok is, stb.
Akadnak olyan Java dolgok, amik összeakadnak a Linuxon általábn előforduló Java környezetekkel, pl. a BÉT honlapján is elég nehéz összehozni az interaktív grafikonokat. -
válasz
Jon Mathias #182 üzenetére
Az lehet, hogy bugos akkor... Windózon megy?
Különben Ubuntu topicot tudnám ajánlani -
válasz
Jon Mathias #179 üzenetére
Nekem megy 10.04 és 11.10-en is, szóval nálad van valami kánya. Szoftközpontból dobálj fel mindenféle Javát
-
-
-
Nem sokat találtam rá gúglival, de mondjuk nem is nagyon érek rá keresgetni.
A wifi kapcsolótól fagy némelyik driverrel, azt írják. Ellenben nézz bele a sata illesztő beálltásaiba, hátha ott van valami gány.Amúgy mi a hibaüzenet, amivel kiakad? Az lehet lendítene az ügyön
-
-
válasz
monosgeri21 #163 üzenetére
Ctrl-Esc elvileg, nem emlékszem, milyen felületen vagy, KDE-n ez. Vagy terminálba sudo killall muon, asszem ez működik, mert PID alapján megkeresni kicsit bonyolultabb :
sudo ps aux|grep muon
sudo kill xxxx ->xxxx a moun azonosítója. -
válasz
monosgeri21 #161 üzenetére
Lődd ki a Muont, és rakd rendbe a csomagadatbázist.
dpkg --configure -a asszem.
-
-
-
-
-
-
válasz
Rhino666 #123 üzenetére
BSOD Linuxon, az hogyan?
@szotadi : Wubi felejtős, nem szokott rendesen működni. Minek írtam bele
@nuke7 : Virtuális gépen tök mindegy, milyen HW van alatta.
Az újabbak nem mennek, mindig 1-2 verzióval régebbi működik elvileg.
Én Tigert tettem fel, ott WinNT -s virtuális gépet kell létrehozni@MMA87 : De, kernelpánik, és azért nem mindennapos.
Lehet a gépének valami HW baja van... -
Virtuális gépen futtatod?
Mert akkor a frissítéskezelő elhal :S
(Terminálba nyomd be neki, hogy
sudo dpkg --configure --a
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
és lefrissül)A kde-low-fat-settings leszedi a felesleges dolgokat a KDE alól, és kikapcoslja az asztali effekteket. Utóbbiakat, ha minden igaz, vissza tudod kapcsolni. Gyorsabb lesz a cucc, és kevesebb ramot zabál.
-
-
-
-
Hát, attól függ, milyen vason ment, kicsit erősebb gépen már nézhető.
@Rajin : AMD kevésbé jó driverileg, de nem a procikkal-lapokkal szokott gond lenni, hanem a VGA-kkal. De ha olyanja van, tud működni az AMD-s driver is, csak ez szerencse kérdése is.
Az Ubuntus topicban, meg a Nagy Linux topcban lehet kérdezősködni, mert ott több tapasztalat van. -
-
Kisebb fogyasztású AMD-t, és Nvidia VGA-t. Kétmagos Atomot azért nem merem mondani, az még azért necces, bár jól megválasztott VGA-val az is jó lehet.
Legalább 2Gb RAM-mal, azzal nem lesz baj..Meg ha gyengusz gépen akarsz HD filmet nézni, akkor Lubuntut telepíts. No csicsa, de gépigénye sincs.
-
Attól még lehet fel tudod rakni, kérdés, mi kell neki -> AppDB-ben talán megvan.
@MatyeeAM2" : Hát a Win7-nél nem lassabb, és nekem eddig ezzel volt a legkevesebb bajom -> kivéve a rohadék PulseAudio-t, hát aki ezt kitalálta, azzal mencoder parancssorokat íratnék egész nap, hogy legyen hang TV felvételkor...
Szóval én látom a fejlődést, de a Canonical néha olyanokat művel, hogy többet árt az egésznek, mint használ
@Nuke7 : Inteles, ja
4 éves Core2, akkor ez volt a jobb vétel...
-
-
válasz
monosgeri21 #74 üzenetére
64 bitessel akkor.
Gördlékenységben nincs különbség, de 4Gb RAM-mal nem érzed a különbséget, egy 64 bites procira meg 64 bites recccer való -
-
-
-
-
válasz
huskydog17 #59 üzenetére
Mplayer alapú dolgokkal elvileg működik, VLC-vel is, ha szerencséd van, azon még erősen experimental. Amúgy ugyanúgyáll, mint a sima Ubuntu, mert ilyen téren nincs különbség, csak felületben.
Nekem nVidia -m van, de valószínű el vagyok átkozva mert egyszerűen nem megy a VDPAU (ami mindenki másnál annyi, hogy felteszi azt a pár libet, ami kell hozzá, és megy).
@MMA87 : Playerrel nem mennek ezek a dógok?
Az legalább ingyenes
-
-
-
-
:S Akkor egyéb, nem Gnóm alapú cucc...
@MMA87 : Na igen, ez a legjobb, amikor van valamid, ami tökéletesen támogatás nélküli (megjegyzem, nekem még mindig nem megy egy csomó hardverem Windows alatt, tehát 1-1, minden oprendszeren bele lehet szaladni :S )
@bambano : Ha van jobb javaslatod, kicserélem
@schawo : Mi is volt a bajod a Minttel?
-
-
válasz
attila9988 #15 üzenetére
A Linux egy gyűjtőfogalom, amibe beletartozik az Ubuntu.
A Linux alatt meg azért egy valamilyen disztrót szokás érteni, azért ennek a cikknek a szintjén még nem fordítanak kernelt a userek.@qltsar : Nem tudom, nekem semmi bajom a 64 bites Kubival, legalábbis nem több, mint a többi gépemen levő mindenféle 32 bitesekkel. (ja, hogy Unity... nézd meg a KDE -t
)
@Lacces @MMA87 : Azért a legtöbb dolog megoldható, ha elég kitartó az ember. Meg egy csomó olyan dolgo van, ahol egyszerűen információ hiányzik, mert pl. tudom, hogy rakás embernél megy az adott dolog, csak nálam nem -> akkor én bénázok el, vagy nem tudok valamit, user error.
Amúgy amennyire én tudom, a legtöbb esetben nem a gyártók írják a drivereket Linuxra, és elég sok driver nem hivatalos kiadás. -
Köszi!
Sajnos ilyenkor egyensúlyozni kell a szakszerűség, a tömörség, és az érthetőség között, ezért jeleztem az elején, hogy lesz benne ilyen
Specifikusság, ha beleveszek Unity-t is, akkor még hosszabb lenne (meg még több szívás), meg nem is vagyok benne az Unityben, mostanában akarok vele mélyebben megismerkedni.
@Doc : Melóban vagyok estig, nem tudok még vele foglalkozni, de nyugodtan írd le, mit írtam félre, és kijavítom
@mindenki más : Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
lo Egyre többen ismerkednek a pingivinnel - ez a cikk nekik segít, alapfogalmakkal, gyakorlati tanácsokkal.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Óvodások homokozója
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest