Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Penguin95

senior tag

Nem vagyok nagy híve a fotózásnak, ezt is csak a vicc kedvéért csináltam:

Ez egy Lenovo ThinkPad X230 Tablet, ami lassan két éve a fő laposom. Itt vettem Hardveraprón, nem ez volt a legszebb állapotú gép, cserébe az akku gyakorlatilag új volt benne. Amit javítottam rajta:
    - A bal alsó gumitámasz fészke ripityára volt törve (típushiba), ragasztóval és a darabkákkal helyrehoztam.
    - A két oldalsó rögzítőpöcök hiányzott, ezeket pótoltam, majd a baloldalit sikeresen elhagytam. Van itthon másik, de majd csak pucolás után kapja meg, mielőtt megint kiesik.
    - A kijelző alatti csavarok takarói hiányoztak, ezeket pótoltam.
    - A gyári matricák lekerültek róla, helyette kerültek rá feketék, de időszerű lenne újracsinálni az egészet, mert kettő már leesett, egy meg kopott.
    - A fedlap egy nagyobb foltban fémig fel volt sértve, ezt igényesen, jó széles, fekete szigetelőszalaggal javítottam. Most így olyan, mintha ott egy matrica lenne, amire lehet írni a tulajdonos adatait. Ez így fog maradni, nem merem megbontani a felső részt.

Ami a gépben van:
    - Intel Core i5-3320M
    - 2*8 GB LPDDR3 RAM (1866 MHz)
    - Intel HD Graphics 4000
    - 1366*768-as IPS képernyő
    - 512 GB Kingston SATA SSD
    - Intel AX210 mPCIe Wi-Fi
    - Ericsson H5321gw 3G modem
    - 1vyrain UEFI
    - Érintőceruza
    - Világítós magyar billentyűzet
    - Windows 10 (20H2), Ubuntu 20.04, macOS Catalina 10.15.7 (utóbbi külön SSD-n)

Terveztem még egy 3 portos USB bővítőt az ExpressCard foglalatba, csak épp kifogtam egy zárlatos darabot. A gépet amúgy filmezésre használom itthon, ha pedig megyek valahová, ez jön velem mindig. A másik szobában pedig ott a régi Lenovo ThinkPad T500-am, amiről képet kár lenne feltenni, a fedlapján kívül olyan mint az új. Kivétel az akku, ami lassan 7 éves, de másfél órát még bír teljes fényerőn. Ezt használtam az X230T előtt, imádtam, az eddigi legjobb gépem.

Ami abban van:
    - Intel Core 2 Duo P9700
    - 2*4 GB DDR3 RAM (1066 MHz)
    - Intel GMA 4500MHD, és Ati Mobility Radeon HD3650 (256 MB)
    - 1680*1050-es TN panel, kissé már halvány
    - 120 GB Samsung SSD
    - Intel WiFi Link 5100 Wi-Fi
    - Ericsson F3507g 3G modem
    - Linux Mint 20.1 (XFCE)

Ezen felül van még egy Lenovo ThinkPad T61-em, de az felújításra vár. A kiegészítőim listája pedig kimerül egy fekete, rádiós Genius patkányban 4*64 + 1*16 GB-nyi pendrive társaságában, illetve ha épp kell, akkor egy Beyerdynamic DT235.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés