Hirdetés
Aktív témák
-
Geri Bátyó
addikt
Ma sem főzött senki? Annyira mással voltam elfoglalva, hogy bevallom őszintén, csak most jutott eszembe.
Holnapra viszont kezdjük ceruzababbal! (Ez olyan, mint a zöldbab, csak tényleg zöld! )
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Vakegérke
félisten
válasz Geri Bátyó #22601 üzenetére
Rád várunk.
Adok az asztalra lazacfilét.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
netpeti98
addikt
válasz Geri Bátyó #22603 üzenetére
-
talmida
Közösségépítő
Sajnos mostanában nem érek rá a virtuális főzésre, mert a valóságos világ 99,9%-osan leköt.
Egy kis hozzávalót azért idehoztam:
IN GOD WE TRUST!
-
netpeti98
addikt
Pedig annyi jó hozzávaló volt!
Üdv netpeti98
-
geprombolo
őstag
A legszomorúbb, hogy a hozzávalók beszerzésével vesződők feleslegesen koptatták a billentyűiket, mert csak akkor van pont, ha kaja is lesz a hozzávalókból.
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
Vakegérke
félisten
válasz geprombolo #22609 üzenetére
Én csak "pórias" kajákat tudok főzni, puskázni meg nem akarok. Megzavarnak a különleges hozzávalók.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
netpeti98
addikt
válasz geprombolo #22609 üzenetére
Én most délutánonként elég keveset tudok itt lenni a ph!n azt se folyamatosan!
Üdv netpeti98
-
Vakegérke
félisten
A holnapi kajához csakazértis tojás.
-
geprombolo
őstag
Akkor legyen sajt!
Na jó, nem mind egyszerre....[ Szerkesztve ]
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
Vakegérke
félisten
válasz geprombolo #22614 üzenetére
Egerek mennyországa!
-
netpeti98
addikt
válasz geprombolo #22614 üzenetére
Jaj mennyi sajt. Az egyik kedvencem!
Üdv netpeti98
-
netpeti98
addikt
Most csak egy fogást fogtok találni az asztalon de jól fogtok vele lakni.
Miután hazaértem a hentestől a friss hús szeletekkel elkezdem ütni az erre fenntartott gloffoló kalapáccsal.
Verek fel tojást egy tálba majd bele, a húst majd később bepanírozom és kirántom.
Megyek a kamrába hozom elő egy kis vödörnyi kék burgonyát, amit megtisztítás után megfőzök majd szeletelve egy tepsibe rakom és rétegesen elhelyezem a szeleteket közéjük tejföl, rá a sajt. Be a sütőbe ha elkészül, majd megmondom mi lesz.
Előkerül a serpenyő is ami szétesik (mondhatnátok uncsi de hát azóta is ez van), zsemlemorzsában meghempergetem a húst. A serpenyőbe olajat rakok és megfelelő hőmérsékleten kisütöm. Amint kész van lecsöpögtetem zsírját egy törlőkendőre. A sütőből pedig kiveszem a krumplit és most elárulom a nevét lagziskrumplinak hívják parasztosan.
Mellé friss forrásvizet ihatnak a kedves vendégek.Jó étvágyat a rántott húshoz és a a köretként szolgáló lila lagzikkrumplihoz!
Üdv netpeti98
-
Vakegérke
félisten
válasz talmida #22622 üzenetére
Én se láttam, de nem is akarok. Szerencsére eltakarja a tejföl, meg a sajt. Enni meg csukott szemmel is lehet. Vagy elképzeljük, hogy krumpli ízű szilva.
-
Geri Bátyó
addikt
válasz netpeti98 #22620 üzenetére
Egyszerű, de nagyszerű kaja!
Ne haragudjatok, hogy a főszakács elhanyagolja a teendőit, de elhihetitek, hogy nyomós okom van rá. Ne kérdezzétek. Talán egyszer majd elmesélem.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Vakegérke
félisten
válasz Geri Bátyó #22624 üzenetére
Nem kérdezek semmit, csak saccolom, hogy pozitív irányt vett az életed.
-
Ricardo128
senior tag
-
Vakegérke
félisten
válasz Geri Bátyó #22626 üzenetére
Semmi konkrétum, csak valamiféle megérzés.
Ricardo128: Fogsz egy darab húst, rántasz rajta egy nagyot, oszt jóvan.
[ Szerkesztve ]
-
netpeti98
addikt
Először is kösz mindenkinek!
Amúgy nem vagyok szakács. Csak néhány recept így rám ragadt.Üdv netpeti98
-
geprombolo
őstag
-
Vakegérke
félisten
válasz geprombolo #22630 üzenetére
Fincsi kaját alkotott. Jobb, mint a karfiollevesem.
-
geprombolo
őstag
válasz Ricardo128 #22627 üzenetére
Pedig egyszerű: kinyitod a hűtőajtót, kirántod a husit, aztán odaadod az asszonynak, hogy kezdjen vele valamit
Holnapra meg legyen mondjuk alma!
Bosszúból ezért:cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
netpeti98
addikt
Bekeverem a tésztát bele megy a cukor, liszt, élesztő, tojás, tej végül az legeyet pár ótán át berakom a hűtőbe.
Bemegyek a spajzba és kikészítem az almát. Megpucolom leszeletelem, leeszelem.
Kivajazom a tepsit majd egy adag tészta az aljára,alma és még egy adag tészta ez megy a sütőbe azonnal!
Rá is térhetünk a rizses húsra:
A húst megtisztítom és hagyom egy fazékban rotyogni közben félig megfőzök egy adag rizst.
A hús is félig a rizs is félig kifőzve aztán összeöntöm őket és ismételten rotyoghat.
Ha ez kész tálalom tányérokra a rizses húst, desszertnek pedig az almás pitét.
Ha több hozzávaló lett volna a főzés is tovább tartott volna!Jó étvágyat!
Üdv netpeti98
-
Vakegérke
félisten
-
netpeti98
addikt
válasz geprombolo #22637 üzenetére
Valamilyen növény amit Afrikában termesztenek!
Üdv netpeti98
-
Vakegérke
félisten
válasz geprombolo #22639 üzenetére
Holnap mi is megesszük.
-
netpeti98
addikt
Na majd holnap kap mindenki a maniókából!
Üdv netpeti98
-
Vakegérke
félisten
válasz geprombolo #22642 üzenetére
Piát is csinálnak belőle, tehát rossz nem lehet. Viszont méregtartalma is van ám...
-
netpeti98
addikt
Egzotikus növény a manióka ezért lehet rendhagyó módon készítem el, a manióka fogyasztók szemében.
Így hát megpucolom héjától majd bedobom egy nagy tál vízbe, só.
Amíg ez fő kicsit hátra is lehet dőlni úgy a folyamat fele előtt felrakok még egy tál vizet majd óvatosan átrakom a maniókát bele az előzőt pedig kiöntöm, mondom biztos ami biztos azt mondták méreg van benne!
Ekkor pucolok, répát, zöldbabot, borsót és összekeverem a rizzsel és ezt is megfőzöm egy új tálba.
Aztán kiveszem a maniókát és kifúrom a közepén beletöltöm a rizst a zöldségekkel együtt.
Na mondom itt már csak a tálaláshoz kellene valamit kitalálni, de úgy döntöttem a maniókát már nem kéne elrontani így hát inkább most is csinálok desszertet így hát keverek só gyurmát és abból villa kanál és tál öntő formát csinálok, az öntő formákat megtöltöm cukorral és kiégetem, ezután itt a kis kalapács, régész ecset megtisztítom a cukrot a sógyurmától.
Kíváncsi vagyok melyik vendég jön rá hogy a desszerthez adott evőeszközök ehetőek.És majd elfelejtem a klasszikus mondatot jó étvágyat!
Üdv netpeti98
-
Badman 4ever
őstag
Sziasztok! Rég jártam erre, lekötött az egyetem. Épp néztem, hogy amikor legutóbb erre jártam, még kajákat gyártottatok a bedobott alapanyagokból.
Most meg megy a biológia mutáns gyár...Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
Vakegérke
félisten
válasz Badman 4ever #22648 üzenetére
Ismét eszünk, bélpoklos a banda.
Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó topic
- Bestbuy játékok
- OTP Bank topic
- Linux kezdőknek
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honda topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Két üvegpanel és megdöntött front; itt az APNX V1 névre keresztelt miditornya
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512 SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs