Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Tikakukac
üzenetére
Normális helyeken ilyenkor az emberek 75%-a előveszi a mobilját, lefilmezi, videó megy a netre, tanár pedig az állásából el, gyerek meg talán még kompenzációt is kap.
De nem, nálunk a kiskirályok a menők az egyetemen, akik mindenhatóak és mindent megengedhetnek maguknak.
Sajnos nálunk is vannak hasonló tanárok (nem infó).
-
Zirowe
nagyúr
Linuxot nálunk akkor látott egyedül a gépterem, amikor a haverom kunyerált egy használaton kívüli gépet a rendszergazdától és azon fordított kernelt, miközben cs-ztünk.

Amúgy nem hibáztatom a volt infó tanáromat, aranyos, kedves, jó szándékú ember volt, biztos volt vmi kézzelfogható infós tudása is, csak egyrészt azt nem sikerült nekünk átadnia, másrészt gyerekekkel sem tudott igazán bánni.
Mondjuk a mostani helyzet tényleg annyiban siralmas, hogy sok fiatal még egy next next finish szintű telepítésbe sem képes belekezdeni.
Vannak informatikus ismerőseim, de gyakran ők sem vágnak olyan dolgokat a témában, amik nekem elég alapnak számítanak, pedig aztán nekem semmi közöm az informatikához (jogász).

-
Zirowe
nagyúr
Azért tegyük hozzá, hogy amiről te írsz, az kb egy hét alatt betanítható problémamentesen, és általában az új munkahelyen gondoskodnak is róla+az esetek túlnyomó többségében előre megírt sablonokkal dolgoznak, tehát erre majdhogynem felesleges pazarolni időt a munkahelyi környezeten kívül.
Arról nem is beszélve, hogy nekem 6 éven keresztül volt infó heti 1 vagy két órában, ennyi idő pedig rengeteg, ha csak erre koncentrál az ember.
-
Zirowe
nagyúr
Nálunk volt vmi alap pascal programozás is, de kb senki nem figyelt oda, és csak a rendszámosok csinálták meg rendesen.
De az is túl volt bonyolítva.Office-al való több éves szórakozás is nevetség tárgya volt, meg amikor ábrákon mutatták a hálózat fajtákat (tudod, amikor még a hálózat gépeinek elrendezése adta a hálózat fajta nevét
).Volt vmi könyv is, de az is kb egy vicc volt.
Cs jobban lekötött minket+biosz tanár és a rendszergazda is cs "buzi" volt, így kb bmikor bemehettünk a gépterembe játszani (szünetekben, tanítás után, stb).
Infó tanár jó szándékú volt, meg biztos alapszintű tudása is megvolt hozzá, de vhogy az egész körítés rossz volt, meg a pedagógus skillje se volt toppon.
Amúgy kb azzal kéne kezdeni, hogy mindenki megkapja az alkatrészeket (egyszerű gép), rakja össze, majd telepítsen rá mindent és hozza használható állapotba.
Erre rá lehetne szánni 1-2 hónapot max, úgy hogy közben mindent elmagyaráznak, majd még 2 hónap alap win és office ismeretek, és kész.
Fél év alatt ennyit letudni, és már így is okosabbak lennének, mint a jelenkori átlag tinik. -
Zirowe
nagyúr
Nem tudom, az én időmben (2004ben érettségiztem) a gimnáziumi infó oktatás semmit sem ért, és alig vártuk, hogy a tanár elmondja a mondanivalóját, hogy lehessen végre quakezni vagy cszni.
De hogy 6 év alatt semmi hasznos vagy értelmes nem lett nekünk tanítva, az is biztos.
Akkor már inkább fordítsák másra azt az időt, vagy legyen szabad géphasználat végig.

Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- ESET NOD32 Antivirus / Smart Security
- Samsung LCD és LED TV-k
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Apple TV+
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Suzuki topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3645, 100% Akksi
- WYBOT C2 Vision AI vezérelt medenceporszívó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Garmin Vivomove 3S Hybrid okosóra Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- Lenovo Thinkpad 13 G2 Intel i3-7100 laptop (hiányos, de működik)
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

).