Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kell egy ilyen, ez az időzíthető légfrissítő vagy mi a neve.
Csinálni egy lábat drótból, fejreállítani, a nyomkodóját egy vastagabb dróttal meghosszabbítani és ezt a kívánt billenytyű fölé beállítani.
8-10 perc ezeknél a legrövidebb beállítható idő.
és még bele se lehet kötni, nincs elekromos kapcsolat sem.
-
zseko
veterán
válasz
Hieronymus #69 üzenetére
Egyik előző cégnél ahol dolgoztam (semmi közöm informatikához vagy programozáshoz, csak magam szórakozására próbálgatom itthon), a céges gépek tartományba voltak léptetve, korlátozva ki mit érhet el. Egyébként sem infós cég, gépgyár volt. Aztán egyszer lecserélték a rendszergazdát (minek fix heti 40 órás alkalmazott, jó egy pár órás külsős is), én meg azt vettem észre hogy az összes gépet, meg a meghajtóikat látom a hálón - a könyvelést is... és ez így is maradt pár hónapig amíg ki nem rúgták és alkalmaztak másikat, az zárt vissza mindent.
Egyszer még az is felmerült hogy legyek én a rendszergazda, mikor önszorgalomból (mert idegesített) pár perc alatt megoldottam amit az említett 'nagyszerű' rendszergazdánk nem tudott: ~36e soros excel táblázat, egérgörgetésre hosszú, 10-20 másodperceket kellett várni mire végre görgetett és újra reagállt. Megoldás: excelben hardveres gyorsítás bekapcsolása... Ezt nem tudta megoldani...
-
PistiSan
addikt
Én dolgozok otthon is, mivel nagyon messze lakok a meló helytől, 4 óra oda és ugyan ennyi vissza házzól házig (már ha a máv miatt nem 5-6 óra....), ezért a HO-s napokon is ugyan úgy nyomom.
Nálunk az a mérőszám, hogy a meló legyen elvégezve, nem baszogatnak.
Viszont ha géptől elmész 3 perce már a temas sárga, 5 perc után lezár a gép.
Erre írtam autohotkey-ben egy egyszerű scriptet, ami 2 percenként loopban fut, megvizsgálja, hogy mikor volt utoljára billenytű leütés, ha több mint 2 perce, ki/be kapcsolja a capslockot. Furcsa, hogy autohotkeyt többen is emlegették, azt hittem az országban csak én használom.
Elég komplex robotmunka folyamatokat ki lehet vele váltani, meggyorsítani a folyamatokat. -
-
-
-
-
-
Én egy volt kollégám által megírt futtatható kis progit használok, caps lockot nyomkodja, aktív marad az ablak, de ha nem a megfelelő billentyűt nyomod le vagy megmozdítod az egeret akkor azonnal lezár a gép. Akit érdekel szívesen elküldöm neki
-
Hieronymus
veterán
válasz
Donki Hóte #57 üzenetére
Üzenem a rendszergazdának, ideje lenne beadni a felmondását.
Ismeretlen gépet csak úgy, hogy rádugják, beenged a hálózatba.Dolgoztam olyan cégnél ahol meg kellett tartani a (nem magyar) kormányzati informatikai előírásokat. A fontosabb programok szerveren futottak. Tartományi beléptetéssel lehetett elérni mindent.
A helyi gépen gyakorlatilag nem tárolódik semmi. Vihetik, lophatják a gépeket, nem jutnak adathoz. Egy gépen a BT használatért küzdeni kellett. Egy gépre kaptunk engedélyt. Azon bejelentkezve volt használható az eszköz. Gondolom a háttérben ment a naplózás.Harcolni kellett, ne keljen havonta jelszót cserélni. Nekünk nem volt hozzáférésünk értékes adathoz.
És még ezen korlátozások mellet is lehetett volna adatokat lopni trükközve.
-
Egon
nagyúr
Ez nézőpont kérdése. Az üléspont itt is meghatározza az álláspontot.
A munkáltató (tulajdonos) szempontjából meg görény munkavállaló, aki napi 4 órát dolgozik, 4 órát nem a munkával foglakozik, de teljes fizetést kap...
A görénység nem itt kezdődik, hanem mondjuk a vécészünet korlátozásával, meg az Amazonos munkaválallók palackba vizelési kényszerével, hogy a kvótát hozni tudják...
Nyilván nem arról van szó, hogy ne lehetne 5-10-15 percet mással foglalkozni, de azért alapvetően nem gondolnám, hogy olyan nagyon elrugaszkodott elvárás lenne a munkáltató részéről, hogy munklaidőben dolgozzanak a munkavállalói... -
joghurt
addikt
Miért nem a ScrollLock? A NumLock azért sok esetben szükséges, ha az ember teljes billentyűzetet használ (akár számokat beírni, akár kurzor billentyűknek).
Gépet ébreszteni én a Ctrl gombbal szoktam, az nem ír be semmit.
Amelyik munkahelyen megpróbálnák az aktivitásom figyelni, ott nem dolgoznék tovább. Mert ennyire nem tekintenek partnernek, hanem csak egy rabszolgának.
Egyébként pedig itt is áll egy szoftver-minőségi konferencián hallott idézet: "Bármilyen mérőszámot találsz is ki, a mérnökök legalább két módját fogják kitalálni, hogy megkerüljék."
-
-
A MoveMouse annyira nem ajánlott. Ha Intuneba dopsz egy policyt, hogy pl. 5 perc inaktivitás után irány a stand by, akkor bizony a MM ellenére is aludni megy a gép
-
-
-
bence1024
tag
Jópofa írás.
Szeretem az ilyen kreatív megoldásokat. -
válasz
MasterDeeJay #11 üzenetére
Igen
@Xpod : Akkor az egy elég buta érzékelő... Egyáltalán nem biztos, hogy mindegyik ilyen
-
Próbáld ki, kb 75-80%-ban működik, mert elég buták a mozgás érzékelők.
Magad elé tartasz egy kartonlapot, ami kb bokától legalább homlokig takar és már nem is lát a mozgásérzékelő. (elvileg felveszel egy overált vastag kapucnival és ugyanez a hatás)"Vs. bedugsz egy USB-t, vagy átnyomsz egy kapcsolót"
Könyv vagy füzet általában van az íróasztalon, így ez nem igényel külön előkészületet ellentétben az USB, kapcsoló stb-vel. -
Nekem példának az működött hogy egér optikájába belekerült egy kis szőr és automatán mozgott magától. Működhet még tükör is, az is meg szokta néha hülyíteni az egeret.
-
"Viszont ha már "átverés", kb fél éve volt, hogy a drágán felszerelt mozgásérzékelős, riasztós irodai riasztóba úgy belevertem a csúfot"
?"Leteszed az órát az asztalra, két oldalról melléteszel 2 könyvet ami pont olyan magas, mint az óra "
Vs. bedugsz egy USB-t, vagy átnyomsz egy kapcsolót -
"Az óráról is könnyen lelököd az egeret,"
Leteszed az órát az asztalra, két oldalról melléteszel 2 könyvet ami pont olyan magas, mint az óra és erre állítod rá az egeret. Már nem is lököd le.Kipróbáltam működik és stabil. (Kb 1 évre rá, hogy a kolléga távozott ki is vezették a rendszert, mert nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Akkor próbáltam ki poénból.)
Viszont ha már "átverés", kb fél éve volt, hogy a drágán felszerelt mozgásérzékelős, riasztós irodai riasztóba úgy belevertem a csúfot, hogy azóta sincs használatban.
-
Ja, user hülyeség ellen nem véd
Egy időben volt egerem, ami a napra hanyatt kitéve rángatózott. Az is jó volt, csak ugye kicsit elmozdult, és megállt. Az óráról is könnyen lelököd az egeret, de különben tényleg jó megoldás az is, teljesen észrevehetetlen (ha gondolod, beleírom lehetőségnek).@Crvsh3R : Azt is ki tudja szúrni a céges security, mint mindent, ami fut a gépen. Nekem amúgy amikor legutóbb néztem, csak a screen awake volt, ami mondjuk sleep ellen jó, de lezárás ellen nem.
-
Crvsh3R
senior tag
-
Ügyes vagy, hogy elektronikával oldottad meg, de van ennek egyszerűbb módja.
Kell hozzá egy egyszerű analóg (mutatós) karóra. A számlapra ráteszed az egeret. Az egér érzékelni fogja a mutató mozgását ezért nem hagyja a gépet elaludni. (Egy volt kollégám így trükközött a felügyeleti rendszerrel, csak ott bukott le, hogy mikor a főni felhívta és épp a strandon volt home office helyett.) -
Thx
Nem kicsitMeg az a kérdés, hogy az minek látszik, amikor bedugod? Az ATTiny, Arduino annak látszik először, ami, és csak utána változik HID-dé. Tehát a gépen ott lesz a nyoma, hogy beledugtak egy Arduinot, Digistumpot... Egy jó EDR ezt észreveszi, és máris visít a securityn.
-
sonar
addikt
Kreatív.
Egyéb megoldás RPi Pico is tud USB HID lenni. Igaz az kicsit drágább megoldás. -
kokopo
aktív tag
Éljen a Home Office
-
válasz
ahenobarbus #1 üzenetére
Csak az detektálható
Meg hátha le van tiltva.
Ahol dolgoztam gyárban, ott rátettek valamit a billzetreNyilván olyan gépeken, ahol közös user volt, csak nem akarták a jelszót állandóan beírogatni.
-
ahenobarbus
tag
üdv,
Elegáns megoldás, gratula.
Ami még működik nálunk, és nem említetted, az powershell script-ből nyomogatni az F15-öt.
uff, ocs.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS VZ24EHE 1080p / 75Hz / 60cm (23,8") IPS /1ms válaszidő / Gamer funkciók / FreeSync
- MSI MECH 2X RX 6600 XT - eladó!
- Újszerű Topping D10s - USB DAC 32bit 384KHz DSD256
- PCLab Pro P-689 Ryzen 7 9700x / 32GB DDR5 / RTX 5070 - halk, prémium 1440p/4K gamer PC
- 2019 MacBook Pro 16" i9 Radeon Pro 5500M 4gb 32gb RAM 1TB SSD eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3432
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 32GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő