Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
quad406
csendes tag
válasz Atlantis #249 üzenetére
Mi egy csóri Piccolót használunk a munkahelyen kb. tizen. Egy jó éve biztos használatban van és semmi baja még a tömítéseknek pedig az csak 6 decis a tartálya és gyakran kell töltögetni ilyen létszámnál. És mindenféle botkezű használja. Úgyhogy nem hiszem ha tied hamar megadná magát. Ha biztosra akarsz menni akkor esetleg kend be a tömítést nagyon vékonyan háztartási szilikonnal majd engedj át rajta pár tartálynyi vizet.
Az instant vacakoknál sokkal jobb, igen. Még a Nestlé instantnál is. Bár van 1-2 perverz DG ital amiben instant kávé van. Pl. a Cortado ilyen azt hiszem.
Én csak az eszpresszókat iszom. Majdnem mindet kipróbáltam már. Ha érdekel megpróbálhatom leírni, hogy melyik miylen. A tejes finomságokkat nem próbáltam. Nem az én műfajom. -
Atlantis
veterán
"Klubtag" lettem egy Mini Me-vel. Nem vagyunk kávéfetisiszták, nekünk bőven megfelel az íze, még próbálgatjuk, melyik kapszula milyen. Én eddig nem is kávéztam, de mivel enyhén alacsony a vérnyomásom, most rászoktatom magam, nejem meg instant poros vackot ivott, szóval a minőségbeli javulás erősen érezhető.
Egyetlen dolgot változtatnék a gépen, a víztartály lehetne 1 literes, mert úgy kijönne kényelmesen 4 adag is a tejes verziókból, így viszont minden nap töltenem kell, ami a tömítésnek kétlem, hogy hosszú távon jót tenne.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
ehhh, megég. szerencsére nem gyújtja fel a konyhát.
bedugjuk egy vizes, gőzös környezetbe, elválasztjuk a külső forró tartálytól (kis felületen érintkezik a kávétartó szűrő magával a kávéfőzővel) és itt akkor megkérdezném tőled, aki tényként tálaltad:hány fokos lesz ott a szűrő, hogy megég benne a kávé?
hány foktól számítjuk hogy meleg, forró, vagy újra pörkölődik, illetve hogy megég?
hány fokon kezd el újra megbomlani a savak és aromák egyensúlya?
Számokat kérek szépen.Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
quad406
csendes tag
válasz Döglött Róka #2 üzenetére
Mi még csak 2 hete ismerkedünk. Milyen a Ristretto a Baristához képest? Nem mertem venni, nehogy túl erős vagy égett legyen. Aromásabb? A Dallmayr Crema-t eddig csak 2x próbáltam, de éhes leszek tőle. Nem vicc. Pedig nem tűnik savasnak egyáltalán. Ilyet még kévéval nem tapasztaltam, pedig jópárat kipróbáltam már. A Prodomo szódával elmegy, de nem ugyan az mint a szemes. Szemesben eddig az a kedvencem.
-
Snowy_owl
őstag
Én egy mini met vettem itthonra, és nagyon jó kis kávégép. Ránézésre elég hasonlók, kivéve azt hogy ez előforralós, és van rajta vízmennyiségállító. Ipari mennyiséget fogyasztok mióta megvan.
régen minden jobb volt, régen még a "régen minden jobb volt" is jobb volt.
-
Jumapili
tag
Ma nekem se akart bejönni a Nescafé Dolce Gusto. Valamilyen süti elhelyezési probléma lehet, mert a böngészőből ki és visszalépve (ilyenkor mindent törlök) azonnal a régi gyorsasággal jelent meg. Másik gépen (ahol még nem léptem be erre az oldalra) és más IP címről eleve rendben ment.
[ Szerkesztve ]
-
Jumapili
tag
A BP pontok sorsjegyre váltását ne siessétek el.
100 pont egy doboz kávét ér …
-
Jumapili
tag
1 Mbit-es ADSL-em van és egy-két másodperc alatt bejön az oldal ( Windows 7 64 Bit + Firefox 64 bit) miközben nagyobb anyagokat töltök le a háttérben.
( https://www.dolce-gusto.hu/HU/Pages/Kezdooldal.aspx )
HTTPS
[ Szerkesztve ]
-
Rage47
veterán
nyereménjáték van most az oldalukon
-
Jumapili
tag
A szállító valami miatt nálam kezd, első alkalommal meg is lepett a reggel 7 előtti csengetés. A délután háromig leadott rendelést másnap reggel nyolc előtt megkapom. Nem kötelező, de az 1250-es ár jobb, mint az 1400-as, pláne nagyobb tételben, otthonról vásárolva.
(A Nestlé cégre jellemző, hogy volt egy technikai jellegű kérdésem, amire akkor nem tudtak válaszolni. Már el is felejtettem, de pár hét múlva felhívtak, és részletes választ kaptam.)
[ Szerkesztve ]
-
Jumapili
tag
14 hónap alatt egy kódért ötször vásároltam 20%-os kedvezménnyel.
Plusz négy 20%-os kupont kaptam ez alatt az idő alatt.
Minden alkalommal 20%-os kedvezménnyel tudtam rendelni.12 doboz (192 kapszula) napi hármat feltételezve is legfeljebb két hónapra elég.
Ez már az ingyen szállítás határa fölött van.Mindig friss általában egy évig jó kapszulákat kapok.
(Érthető, hogy nem hetente egy dobozt rendelek ...)
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz Jumapili #230 üzenetére
Ezt mindig írod, de az a baj, hogy egyrészt:
- csak a regisztrálás után, egyszer él a kedvezmény!
- szállítással már pont ott vagy, mintha a sarki üzeltben vennéd. Máshogy pedig onnan nem rendelhető (tudtommal, de ha netán mégis átvehető személyesen valahol, akkor meg az üzemanyagköltség miatt nem éri meg, hacsak nem a szomszéd utcában laksz )Egyetlen esetben éri meg innen venni bármit is: ha regisztrálást követően 15k felett vásárolsz, így a kedvezmény+ingyenes szállítás már valóban kedvező. De ez is csak egyszer működik.
A gépek meg dupla áron mennek...
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
Jumapili
tag
A Nescafé Dolce Gusto Webshopban lehet regisztrálni a kávégépet
a 3. oldalon levő 12 jegyű kóddal:Első vásárlás 20% kedvezmény.
Időnként (évente 3-4 alkalommal) 20%-os kupont küldenek.15 Ezer Ft felett (12 doboz kávé) ingyenes szállítás.
Másnapra mindig megkaptam.Jelenlegi árak: 1567 - 313 (20%) = 1254 Ft
1254 / 16 = 78,375 Ft
(Ennél jobb akció ritkán adódik.)
[ Szerkesztve ]
-
Jumapili
tag
válasz #45553408 #225 üzenetére
A Drop már nem az első Dolce Gusto kávégépem, de ezzel kellett volna kezdeni ...
Ami nincs leírva:
Ha menet közben kifogy a víz, pillanat-stop üzemmódba helyezi magát. Megvárja, amíg feltöltöm, utána folytatja a kávékészítést, mintha semmi nem történt volna. Így ilyenkor se nyomja tele az injektort vízkővel, mint ahogy a korábbi típusok teszik.
Az se zavarja, ha korábban érintem meg a piros vagy a kék ikont, mint ahogy felmelegszik (a piros bekapcsoló gomb zöldre váltása előtt) kivárja és indít.
A kapszula lyukasztását a kávégép végzi.
A kapszulatartóban levő mágnest csak működés közben fogja a gépben levő fémrész, egyébként eltávolodik, így könnyen mozgatható.
(Az piros és kék ikonokkal vigyázni kell, mert behelyezett kapszulatartó esetén egy óvatlan érintésre a program elindulhat akkor is, ha nem akarjuk.)
[ Szerkesztve ]
-
Jozias
csendes tag
A klasszikus karos gépeknél a víz átpréselésére egy rugós dugattyút alkalmaznak, melynek rendkívül erős rugóját egy jókora kar lehúzásával nyomjuk össze. A kar elengedése után az összepréselt rugó felszabaduló ereje a szükséges 9 bar nyomással préseli át a forró vizet a pogácsa formájúra tömörített kávéőrleményen.
A karos presszógépek a hatvanas évekbeli motorizáció után sem szűntek meg, sőt a mai napig megvannak a követői és a legnagyobb presszógépgyártók még ma is tartanak a palettájukon legalább egy klasszikus karos modellt.Ez vagy valami,vagy megy valahová!
-
Jozias
csendes tag
válasz turbulencia8 #220 üzenetére
Amire te gondolsz az a karos presszógép! de sem gőzzel főzött !
Ez vagy valami,vagy megy valahová!
-
dabadab
titán
válasz turbulencia8 #220 üzenetére
Miért lenne furcsa az, hogy vízzel főz? A rendes presszógépek is ezt csinálják.
A 15 bar meg nem elírás, tényleg azt mondja a Nestle:[link]DRM is theft
-
turbulencia8
őstag
Eleg fura, hogy ez nem gozzel, hanem csak sima forro vizzel foz. A 15 bar nem eliras?
-
Jozias
csendes tag
De tuti szed valamit
Ez vagy valami,vagy megy valahová!
-
Vesa
veterán
válasz #95590400 #214 üzenetére
"Jó kávét" balesetveszélyesen...
A kedves Barista villágbajnok csak nyugodtan fogdossa, tekergesse a tűz forró kotyogóst -a (ki)lötyögő forró vízzel együtt-. Én addig bedobok egy kapszulát, és iszom egy jobb kávét, nyugodtan, tisztán, egyszerűen, biztonságosan![ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
Jumapili
tag
A szomszédnál most ittam egy kotyogós kávét, a Dolce Gusto Espresso Caramel vagy a Lungo után elég fura volt. Természetesen nem nézem le azokat, akik nap mint nap kotyogós kávét isznak, de a saját kis jövedelmemet szeretném arra elverni, amit fontosnak vagy értékesnek tartok, még akkor is, ha nem túl költséghatékony.
-
Jumapili
tag
válasz Aron1988 #208 üzenetére
Lehet regisztrálni a gépet (3. oldal - 12 jegyű kód):
Első vásárlás 20% kedvezmény.
Időnként (évente 3-4 alkalommal) 20%-os kupont küldenek.15 Ezer Ft felett ingyenes szállítás.
Másnapra mindig megkaptam.Jelenlegi árak: 1567 - 313 (20%) = 1254 Ft
1254 / 16 = 78,375 Ft
Élmény:
Dolce Gusto Drop kávégép
[ Szerkesztve ]
-
Aron1988
tag
válasz Jumapili #207 üzenetére
Nem tudom, milyen egyszeri alkalmat, vagy akciót fogtál ki, de az általad említett honlapon nem találtam 98ft/db alatti kávét. A kávéfőzés élmény? Benyomni egy gombot egy 9.900ft-ért szándékosan alulárazott gépen, miután beteszed a kapszulát?
Kotyogóson 10ft alatt (tehát tized annyiból) kihozok egy különb, vagy hasonló minőségű kávét, plusz annak tényleg van egyfajta "feelingje". Megértem, hogy a 300ezer nettó fölött keresőknek más az értékrendje, de egy horrormennyiségű szemetet termelő, kávészakértő szemmel jóindulattal 4/10es ízt, minőséget megütő, 10szeres áron árult kommersz terméket isteníteni több, mint bicskanyitogató.
A budai elit nívóját nem szabad lentebb adni! Mutasd a telefonod, megmondom ki vagy!
-
Jumapili
tag
válasz Aron1988 #205 üzenetére
A „műkávé” az esetek többségében 100% Arabica.
A kávéfőzés élmény.
A Drop érintésre működik, látványosan készíti el a kávét.
A mosogatás a kapszulatartó öblítéséből áll.
Szintén kb. 100 Ezer forintot költök évente kávéra.
A kapszulák ára a Dolce Gusto Webshopból rendelve 80 Ft alatt van. -
Aron1988
tag
Na, kommentekből ítélve megnyugodtam, hogy nincs válság Magyarországon. Kocakávésként évi 100ezret költötök kávéra, agyam eldobom. Veszek egy 500-600 Ft-os 250g-os kávét, ebből én 40 adagot kihozok. 15 forint anyagköltségből kijövök, a 20 éves, szülőktől örökölt szarvasi kávéfőzőmnek meg kutya baja.
Kíváncsi vagyok, ez a Nescafe kapszula mekkora haszonkulcsal kerül forgalomba. 100-150 Ft ezért a filléres középszerű műkávéért, félelmetes.
A budai elit nívóját nem szabad lentebb adni! Mutasd a telefonod, megmondom ki vagy!
-
Jumapili
tag
Itt „csak” 20-as a víz keménysége. A Mini Me injektorát már kétszer sikerült eltömítenem. Ha kifogy a víz, felpumpálja a vízkődarabokat. A Drop már sokkal ügyesebb, pillanat stop üzemmódba kapcsol, feltöltés után folytatja a programot, mintha mi sem történt volna.
Ketten naponta átlagosan 6 kapszulát (nem túl sokat) használunk. Évente ez 175-225 Ezer Ft. Ehhez képest elenyésző összeg (2 Ezer Ft) a két alkalomra elegendő Dolce Gusto által ajánlott vízkőmentesítő.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest