2022. július 2., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Toshiba T3100e (ez is a gázplazma erejével)

  Gázplazmás laptopot először itt a fórumon láttam, majd egy retro kiállításon (3. talán?). Rögtön megjelent az a pénztárca nyitogató érzés, hogy jó lenne otthonra egy ilyen.

  Utána nézve, IBM P70, Compaq Portable III bőröndök helyett, egy kisebb és praktikusabb kivitelt kerestem. Ekkor már túl voltam néhány 386-486 laptopon, amik általában megvesz, de jó működik, nincs hang, áll a sarokban, továbbad ciklusban tengette nálam az életét. Mivel a régi gépekhez a régi játékok kötnek (gyerek kori nosztalgia), a C64-en volt hang, az első PC-n (386/486) pedig szintén. Illetve a be nem teljesült vágyak (Gravis) erősítették a "gyűjteményem", így azt is tudtam, hogy olyan laptopot nem veszek, amiben nincs hang és nem tudok rajta játszani.

  Folytatás...

  siti 3 éve 3

 • A nem túl okos telefonom: Samsung Galaxy Y

  Avagy a buta symbiántól a nem buta androidig.

  Ez a telefon okos. Mondták. A gyerek is okos (nem buta, csak kicsi), lehet hogy fejből vágja az évszámokat, magától rájön a Pitagorasz tétel megoldására, vagy tudni fogja a vasúti menetrendet. Lényeg, hogy okos. Majd elkerül suliba és vagy el lustul vagy nem és alkesz egyetemista lesz vagy nem.

  A történet ott kezdődött, hogy a régi Samsung SGH E900 telefonomat, lecseréltem Nokiára. A Nokiának volt olyan előnye, hogy céges, ergo ingyen beszélhettem, talán ez a legjobb tulajdonsága, összehasonlítva a filléres iPhone 5-tel, amit most akciós kapni 30k körül, 22k havi előfizuval. No comment.

  Mi is volt jó a kis Samsungban? Pölö tudott zenével ébreszteni. Ez ugyan csak midi lehetett, mert mp3 ébresztés nem volt, de legalább ébresztett. Hétvégén nem, mert tudta hogy szombat vasárnap nem kelek fel korán, voltak is emiatt átaludt hétvégék. Zseblámpa funkció, mert a kamera ledje már akkor tudta ezt. Zene lejátszó is ment rajta, 2Gb micro SD kártyán pedig elég sok zene elfért, nekem egy szám volt rajta, a csengőhangom. Netezni is lehetett rajta, de ekkor már a telefon képességeit feszegettem, pajszerral. A telefon teljesítményéről sok mindent elárult, hogy a képnézegető betöltéséhez is egy jó adag türelem kellett.

  Folytatás...

  siti 10 éve 0

 • Egy elveszett csomag története

  Amit nem tudok eladni itt a hardveraprón, az általában vaterán szokott kikötni. Vera óta nem szeretem, és legutóbb a felhasználói közösség is eléggé kiborított. Valahogy úgy érzik az emberek, ha valamit alacsony licitről indítasz, akkor elpofátlanodnak, zárd le ennyiért és annyiért mert nekem azonnal kell, de a postát is te fizesd meg kérek örök gari+1nap... Na mindegy, ez a történet nem erről szól.

  Eladtam két klasszikus GC játékot, amiért ki is tiltottak egy Nintendó forumról, mert épeszű ember ilyet, pláne ennyiért, nem ad el. Ők voltak a Baldur's Gate: Dark Alliance és Eternal Darkness: Sanity's Requiem. De már csak voltak, sorsuk örök homály fedi.

  A BG-t végignyomtam, kellemes Diabló1 szerű hentelős játék, az Eternált viszont nem, mert félek a zombiktól. Mivel a játékokat eredetiben szerzem be, ezeket történetesen ebayről, így el is szoktam adni őket, hogy ha nem is maradok pénzemnél, de azért egy kis alap legyen a következő vételhez. A kiadók a kalózkodás mellet, a használt piacot is irtanák ha lehet, szerintem a steam és haverjait ezért is támogatják egyre többen, de nem is erről lesz szó.

  Folytatás...

  siti 12 éve 1

 • Adax Neo - Akkor mi most fűteni fogunk

  Bár ph!-nak nem céliránya a fűtés, sőt első körben hűteni szoktuk a vasat, mégis van egy olyan része a fórumozónak, amit bizony jó dolog 20-22ºC tartani. Ezt megoldhatjuk olcsó áfatámogatott távfűtéssel, még olcsóbb rőzsegyűjtéssel a szomszédos erdőből, vagy ami ma nagyon divat és fűggővé tette az országot, az biza a gáz. Kényelmes, olcsó, olyan meleg amit mi állítunk be és nincs nyáron alapdíj.

  Ez eddig ok, de itt jövök én, aki nem szeret gázkonvektor mellett aludni. A miért az a saját szoc.problémám, de nem szeretem. Ez van. Mivel városlakó vagyok, az alternatív fa/szén/olaj kiesik, szélerőmű/cirkó és más finomságokra pedig nincs pénzem, így maradt az áram. Ez első blikkre nem a legjobb ötlet, leszámítva Paksot, szén/gáz/olaj amiből az áram nagy része készül, tehát ugyanott vagyok, csak drágábban.

  Az első posztomban már említettem, itt most kicsit kielemzem, mibe is fájt és került nekem az, hogy egy 9nm-es hálószobát villannyal fűtök. Az hogy Adax Neo lesz, azt régebben eldöntöttem, dizájn miatt. Okos mi? Ha kicsit reklámszagú lesz, akkor bocsi.

  Folytatás...

  siti 12 éve 25

 • Wii játékok, amik már nem pörögnek

  Hirtelen felindulásból vettem a Wiit, az eladó is próbált lebeszélni, hogy az nem nekem való, nem jó első konzolnak, meg hát a grafikája se az igazi, de nem hagytam magam. Lett sok-sok játékom, pár még megvan, pár már nincs, néhány pedig csak arra vár hogy újra legyen TV-m.

  Kezdjük azokkal, amik elsőre jók voltak, vagy legalábbis annak tűntek:

  Új platform, új járékok, új irányítás. Amilyen jól nézett ki a reklámokban, annyira nem volt jó a Red Steel. Habár mindenki Mariót meg Zeldát várta, én a kaszabolós kardosat választottam. Bár néhol bugos volt a játék (alapvetően nem a hibákat keresem egy játékban), csak egyszer ragadtam be úgy egy bárpult mögé, hogy nem tudtam kijönni és újra kellett kezdeni a pályát. Nagyszerűen kombinálja a játék a kard és lőfegyver használatot, de sajna nem szeletelhetünk fel mindenkit karddal, illetve a nehéz, kardos ellenfelet se lőhetjük szimplán le, pedig ez gyakran jól jött volna...

  A játékot ugyan nem játszottam végig, kicsit felbosszantott egy savepoint bug (hopp, volt több is), de a time freeze miatt megszavazok egy esélyt a folytatásnak. Remélem a kard is jobban fogja követni a mozgást és nem le-fel kombókkal lehet csak haladni.

  Folytatás...

  siti 13 éve 0

 • Az ultimate netbook - helyett

  Mindenféle technikai ismertetőt és teszteket nélkülözve, legyen inkább egy történet meg bizonygatás, hogy mégse csináltam rossz boltot.

  Pár éve megjelentek a kis apró 7" Asus netbookok, új kategóriát nyitva a piacon és hordozhatóság területén. Utazáshoz nekem max 12" kellett, nem pedig az ilyen elborult 17-19" hordozható erőművek házimozival.

  Mivel eee-re nem volt pénzem és egy külföldi útra jól jött volna, kerestem egy alternatív használt gépet. (Amszterdam, de még oda se megyünk laptop nélkül, később jó hogy volt nálunk mert google nélkül nem találtuk volna meg a piroslámpás negyedet. Ez van ha otthonülős az ember)

  A gép egy kis 12" Nec Versa Lite FXi lett. PIII@600MHz, 192Mb RAM, külső DVD és floppy. Kb pontosan ilyen, kemény 20k pénzért.

  Gondoltam veszek majd még bele memóriát, rendbe rakom rajta az XP-t és minden jó lesz. De nem lett.

  Az első gondok a hangkártya körül voltak. Szerencsére a gépnek két változata van és én pont a másik driverét próbáltam ráerőltetni és persze hogy az egyik eltérés a hangkártya volt. Csak a sokadik próbálkozás után vettem észre, hogy a luser a hibás. Miután volt hang, volt egy folyamatos pattogó zörej is, de én már annak is örültem, hogy megy az mp3 és tudok majd Youtube nézni.

  Folytatás...

  siti 13 éve 9

 • egy lakásfelújítás bonyodalmai

  Végre én is lakástulajdonos lettem, talán nem a legjobb válságos időben, de mindegy, mostmár megvan. Nem kell nagyra gondolni, kis 47nm, erkély, kisszoba, nagyszoba, konyha-étkező. Ez utóbbi egybenyitva a nappaliba, amolyan ámerikás, de nem az. Pláne nekem mindig a régi szegény idők szobakonyhás kis nyomorházai jutnak eszembe. Alapvetően csak egy festés és költözhető, de ilyenkor elszabadul az ember fantáziája hogy neki még ez vagy az kellene. így történt nálam is...

  1. nap hétfő
  Délelőtt végigjártuk a víz-gáz-villany szolgáltatókat, hogy tulajdonváltás történt. Erre egy egész napot szántunk, de kb 2 óra alatt végeztünk mindennel. Délután már horonymarót kölcsönöztem, jött egy szikrahuszár haverom és elkezdődött az ide kell még egy konnektor, ide a TV, ide az internet, ide egy kapcsoló. Ezzel sikeresen bemutatkoztam az összes szomszédnál. A kábeltartók felkerültek, de vezetéket behúzni már nem volt idő. Négy vödör törmeléket és szemetet dobtam ki még este. Ha ezt előre tudom jó lett volna minden ahogy van.

  2. nap kedd
  Szerezni kell egy rendes villanyszerelőt, mert a kismegszakító doboz sem került fel, és vezetékek nélkül árambácsi se fog eljutni sehova.
  Munkatárs: elektroteknikus mittudoménmit végeztem, ha olyan kedvem van én rázom meg a konnektort.
  - remek, egy kismegszakítót kellene bekötni!
  - hááát, inkább kérj meg egy villanyszerelőt...
  Így ez a nap elment takarításra.

  Folytatás...

  siti 13 éve 7

 • C64 Top 10-20 játék meg a többi

  Mostanában több helyen is belefutottam az öreg C64-esbe, legutóbb itt a fórumon, vagy a legváratlanabb helyen a Nintendo honlapján, ugyanis pár játék letölthető náluk Wii-re. Nemrégiben beruháztam egy igazi C64-re, de itt elfogyott a lelkesedés. Hiába gondoltam, hogy milyen jó lesz a régi játékokkal nagy TV-n játszani, de rá kellett jönnöm, hogy az összes játékom a PC-n csücsül, vagy már csak az emléke maradt meg.

  Először próbáltam valami rendszer szerint csoportosítani a játékokat, de nem igazán tudtam besorolni őket, így lett egy toplista, pusztán a személyes kedvtelés alapján, minimális ismertetővel.

  1-10. Még ma is gyakran futnak emulátoron:


  Pirates! Kalózból királyi tanácsosig, mindezt pusztán rablással, fosztogatással. Ma tuti csak 18+ besorolással kerülhetne a polcokra, nem biztos jó, ha kiskorától kalózkodik a gyerek.


  King's Bounty Minden körökre osztott fantazi stratégia őse.


  Defender of the Crown Várfoglalás, királylány szabadítás, Robin Hood és lovagi tornák. Ahol sose sikerült kiütnöm az ellent.

  Folytatás...

  siti 13 éve 5

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.