- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
JohnyBlue
addikt
válasz
philoxenia #20 üzenetére
"bébikatona" hmmm háth nemtudom, de nekem bőven elég volt a 9 hónap a 32 es petőfiből
-
philoxenia
MODERÁTOR
Kéne nyitni a fáradt gőzben egy katonaélmények, sztorik, topikot, összejöhetnének az idősebbek is.
Hülye vagyok, van ilyen topik.
[link]
Persze kicsit avítt már, meg a kilenchónapos bébikatonák írták a végét....
-
Egy másik klasszikus esküszöveg:
"- Én, Kovács János honvéd esküszöm...
- Te, Kovács János honvéd esküszöl..." -
Tzombi
tag
válasz
philoxenia #9 üzenetére
Most egy olyan házban lakom, ahol valamikor magasrendű katonatiszteknek volt a szolgálati lakása, csak később megvehették, utána eladhatták. Tudnék mesélni ezekről a magasan képzett volt tisztekről.
-
Tzombi
tag
Jó! Akkor "csókos" voltam, legyen neked igazad. Bár azt hiszem, hogy erre jelzőre nem szolgáltam rá.
Az ottani laktanya kantint sem a kopaszok, és azt hiszem, hogy a kiképző tisztesek nem látták belülről, rajtunk kívül. Mondjuk be is voltunk ijedve rendesen.
Az alaki kiképzés egy részéről sikerült meglógni, a mai napig nem értem, hogy miért kellett annyit gyakorolni, hisz tök egyszerű. Nekem legalább is azt volt.
Az ünnepség alatt úgy mentünk, jöttünk ki-be, hogy azt még a tisztek is elismerték.
Nem tudom, hogy más egységeknél mi volt a szokás, de ott ahol én voltam (most már nyugodtan el lehet mondani: MN 1200) ez volt. történetesen 82-ben. -
philoxenia
MODERÁTOR
'87-'88 -ban voltam katona, nálunk is volt néha olyan, hogy az intelligensebb katonák jártak jól, de a századparancsnokunk úgy lett zászlósból előléptetve, hogy még a katonai főiskolát sem végezte el, ergo, a magához hasonlóakat szerette igazán. Az érettségi is ördögi praktikának tűnt előtte.
-
-
Omega81
senior tag
-
zsnep
újonc
A kötelező foglalkozásokon minden bakának részt kellett venni akármilyen csókos is volt.
A kantin meg egyenesen tabu volt a kopaszoknak... kisérő nélkül nem mehettek sehová sem, mert még menni sem tudta egyszerre.... főleg nem kantinba...
ami az eskühöz való menetelés gyaakorlását illeti nagyon furcsa lett volna, ha pont az a 3 rom ember csetlik botlik a sorban aki éppen előmondó az eskün. Egyébként mindig 1 előmodó volt az eskükön..... tapasztalatból írom mert vagy 15-20 at végigcsináltam
egyébként jó az írás csak nagyon szines -
Maksának volt egyilyen átköltött esküje:
"... Esküszöm, ha Hazámat egy gazdaságilag erős, és gazdagabb ország támadja meg, minden eszközzel azon leszek, hogy az utolsó akadályz is elhárítsam az útjából" -
Vakegérke
félisten
Így tényleg jó buli a katonaság.
Valamire azért kíváncsi lennék. Mit szóltak a nektek kijáró kivételezett bánásmódhoz a többiek? Nem irígykedtek? Nem haragudtak?Várom a folytatást.
-
7
addikt
Mázlista!
-
tkazmer
addikt
jó írás!
-
JohnyBlue
addikt
Jó kis írás gratula
Sajna nekem már nem volt ilyen díszes Eskü tétel
Az első napon, Tornateremben, Este, és aszem, torna cuccban
Szép volt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Az eskü. Másnap kihallgatásra kellett mennem, az ezred poltiszthez. Az előtérben találkoztam...
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Xbox Ultimate előfizetések
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest