Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Crystalheart

őstag

válasz dabadab #187 üzenetére

Semmit nem akarok, gondolhatod :D Persze hogy hajtok az 5 évre, de az nem valószínű. Most kezdtem amúgy, 20 évesen, mert előtte szereztem egy prog OKJ-t. A képzés alapesetben 5 év, doktori címről már nem is álmodok, plusz 3 évért, meg minek. Fél évet minimum csúszok, mert sajnos két matekból is kifogtam elsőre az egyetem hírhedt gyakvezetőit, akiknél ált. mindenki megbukik, vagy legalábbis egynéhány ember átmegy kettessel. :D És jövőre megpróbálok utánaérdeklődni a tanároknak, ki hogy s mint (ez az idei nem az elsősökön múlott.) De attól mondjuk eleve elég nehéz nekem a matek, nem vagyok matekzseni. Itt nem a "tovább vagyok egyetemista feeling" miatt van ez, ELTE IK-n alap hozzáállás, hogy az emberek többsége csúszik, vagy ki is bukik, mert a matek nehéz, vagy hülye tanárt fogott ki. Főleg egyébként az elején, mikor mindenki más suliból mást hozott magával, de erre persze nincsenek tekintettel... Ráadásul a közgáz sem kutya, mert - ahogy a tanár is mondta - jól kibabráltak velünk, mert egy 3 féléves anyagot suvasztottak bele nemrégtől rögtön az első félévbe olyanoknak, akik előtte általában az életben nem láttak még egy Marshall-keresztet sem... :P Amúgy nem volna nehéz, én szeretem is, csak mellé van még pár matek, ugye, és mint mondtam, én személy szerint nem vagyok egy nagy matekagy...

• Polllen

nagyúr

válasz dabadab #189 üzenetére

Sajnos elég elfogadott lett a csúszás és a vele járó tovább vagyok egyetemista feeling...És aki megteheti, meg is teszi...

• Polllen

nagyúr

válasz dabadab #187 üzenetére

A kredit rendszer bevezetése óta egyáltalán nem nagy probléma, ha vmi nem sikerül és ne adj Isten csúszol...Így azért az emberek nem is hajtanak annyira...

• Kobe

veterán

válasz dabadab #173 üzenetére

a legtöbben akik kimennek, nem az 1-2 centivel nagyobb tvért teszik, mint írtam, sajnos eljutottunk oda hogy vannak olyanok, akiknek ennél sokkal több forog kockán. Teszem azt, apuci-anyuci nem tud házat-lakást venni neki, és nem akar 30-35 éves korában is albérletben élni vagy 50 éves koráig nyögni a lakásrészleteket....mert szerintem nem ennek ellene lennie a hazai kilátásoknak, vagy szerinted igen ?

"Egyebkent meg elszomorit az, hogy mar megint eljutottunk oda, hogy a pénztarca a legfontosabb. Nem az." Mint írtam, a külföldön szerencsét próbálók jórésze kilátástalanság miatt, vagy egzisztencia teremtés okán került külföldre. Ez nem jelenti azt hogy nem szereti a családot, csak mint említett példa, nem a nagyszülőknél csövezve szeretné nevelgetni az onokát az illető mert nincs pénz saját lakásra - kocsira, vagy mert nem akarja a 30-50 közötti lakástörlesztést évtizedekig fizetni a magyar "sztárfizetésből". Tudom, ezek anyagi javak, ami ellen szónokoltál, de az ember már csak olyan, hogy szereti ha van neki is az, ami az átlagnak. De hogy már egy családbarátibb példával is hozzájáruljak, több esetben is hallottam olyanról aki azért vállalt külföldi kiküldetést, hogy az esküvőre összespóroljon, mert hazai viszonylatban azt sem tudták volna belátható időn belül megtenni.

Szvsz nem bűn, és nem a magyarságra nézve égbekiáltó cselekedet külföldre távozni bizonyos időszakra. Manapság szokás azzal jönni, hogy ő nem hagyja szarban a hazáját, mert ő magyar. Gratulálok neki, ez még nem jelenti azt, hogy másnak egy 40-50 nm lakás az álma, 10 évnél régebbi autóval, és évek múltán is 80 ezres fizetéssel, és 20x végig kell rágnia hogy tud e vállalni egyáltalán gyereket vagy sem.....mint írtam, attól hogy pár évet lehúz, nem lesz hülyébb csak világlátott az ember. Sokan meg úgy vannak, hogy nem tetszik nekik a ciklámen az erdőben, vagy már látta eleget, élete az embernek meg csak egy van, amit nem hszem hogy egy akkora ország ismeretével kellene csak eltöltenie mint a mien. A legtöbbünk nem teheti meg hogy csak úgy körbejárja a világot, ellenben van lehetőség meló mellett is látni más helyeket.
    Mindjárt megye, és szembeköpöm magam, én pénzéhes állat, hogy a rövidke életemben nem csak egy 200 ezres várost akarok látni, vagy a 20 éves opel kadettnál többre vágyok. Fujj, én mocskos kapitalista :)

• Kobe

veterán

válasz dabadab #173 üzenetére

a legtöbben akik kimennek, nem az 1-2 centivel nagyobb tvért teszik, mint írtam, sajnos eljutottunk oda hogy vannak olyanok, akiknek ennél sokkal több forog kockán. Teszem azt, apuci-anyuci nem tud házat-lakást venni neki, és nem akar 30-35 éves korában is albérletben élni vagy 50 éves koráig nyögni a lakásrészleteket....mert szerintem nem ennek ellene lennie a hazai kilátásoknak, vagy szerinted igen ?

"Egyebkent meg elszomorit az, hogy mar megint eljutottunk oda, hogy a pénztarca a legfontosabb. Nem az." Mint írtam, a külföldön szerencsét próbálók jórésze kilátástalanság miatt, vagy egzisztencia teremtés okán került külföldre. Ez nem jelenti azt hogy nem szereti a családot, csak mint említett példa, nem a nagyszülőknél csövezve szeretné nevelgetni az onokát az illető mert nincs pénz saját lakásra - kocsira, vagy mert nem akarja a 30-50 közötti lakástörlesztést évtizedekig fizetni a magyar "sztárfizetésből". Tudom, ezek anyagi javak, ami ellen szónokoltál, de az ember már csak olyan, hogy szereti ha van neki is az, ami az átlagnak. De hogy már egy családbarátibb példával is hozzájáruljak, több esetben is hallottam olyanról aki azért vállalt külföldi kiküldetést, hogy az esküvőre összespóroljon, mert hazai viszonylatban azt sem tudták volna belátható időn belül megtenni.
    :F

• Carpio

tag

válasz dabadab #165 üzenetére

"Ja, hogy ha azt akarjuk hogy érjen valamit a magyarság, akkor nem kellett volna egy nemzetek/nemzetiségek feletti szervezetbe belépni ?"

Én ezzel a mondattal teljesen egyet tudok érteni.

• Kobe

veterán

válasz dabadab #165 üzenetére

szted hülyeség, szerintem a véleményem és személyeskedés amit írtál :) amit úgy általában nem veszek föl.

Hogyan kapcsolódik a honvágyhoz ? Hát, szerintem manapság a mi kis országunkban jelenleg olyan helyzetek uralkodnak, hogy azért maradni felesleges. legalábbis aki komolyan gondolkozik a külföldre távozásban - még ha időlegesen is - szerintem nyugodtan vágjon bele. Nem árt, ha világot lát az ember. Csak egy furcsa magyar mentalitás, hogy amikor nem voltunk EU-s tagok, akkor azért sírtunk, hogy engedjenek a zsírosbödön közelébe minket is, magyarsággal nem nagyon törődve. Aztán amikor unió van, lehetőség, akkor meg hirtelen mindenki a magyarsággal jön, meg a honvággyal. Azért meg szerintem - nem érdemes éhen dögleni.
    A honvágyat meg túl lehet élni. Őseim úgy vannak külföldön, h faterom pl évente jó, ha egyszer hazajön. Bevállalta. 6-7-8x akkora fizetésért, 50 év fölött. Már eleget látott itthon. Aki meg fiatal, menjen, az még eleget láthat majd itthon, ha akar. Mert nem hiszem, hogy van olyan ember aki erre a mostani időszakra nagyon emlékezni akar.
    Körülbelül így kapcsolódik

• Polllen

nagyúr

válasz dabadab #115 üzenetére

A leányzó és én sem felejtettük el ezeket. Szépen végigdolgozza a 8 óráját, aztán hazamegy a szépen berendezett albijába....Amikor azt írtam, hogy egy fiatalnak mások az igényei, nem arra gondoltam, hogy igénytelen és rókalyukban él kenyéren és vízen... :DDD
    Bútorozott albérlet, internet eléréssel.

És az itthoninál kicsit magasabb színvonalon él, amellett számolta a 90-100k-t. Neki bejött, és ahogy írtam korábban, valakinek meg totál nem.

De tegyük fel, hogy egy rendes albiban lakva, ugyanolyan életszínvonalon mint itthon él, csak 60k-t rak el...na bumm, még akkor is bőven megéri neki, mert London a szerelme...És elhiheted a bambina elég igényes öltözködésben és étkezésben is...

Sztem külföldön csak az nem talál munkát aki nem akar. Jó persze olyan munkát találni amit szívesen is csinálsz, nehéz ügy...

Amúgy elolvastam a linket. A külföldi költségek a rezsit leszámítva itthon is meglennének. A verda benzinnel megy itthon is, stb-stb.

törölt tag

2. A penz nem minden (oke, ezt az aspektust most nem fejtettem ki igazan, es pl berci a jelek szerint sokkal jobban szereti a finneket, mint en az osztrakokat :) )

a penz nem minden, ez nagyon is igaz, rengeteg mas aspektus van. Sopronban vagy Pesten nem hiszem hogy sokkal jobban otthon ereznem magamat mint itt. az itteni fizetesemböl elerhetö eletszinvonal egyaltalan nem elerhetetlen alom Magyarorszagon, mar amennyiben az eletszinvonalat akkent hatarozzuk meg hogy mennyi penz kerul havonta a szamlamra, es abbol mennyi mindent tudok venni.

azok a helyek ahol inkabb otthon ereznem magam, Miskolc vagy Debrecen es környekuk, finoman szolva nem versenykepesek eletszinvonal, közbiztonsag, stb, stb dolgaban Finnorszaggal.

• Bluegene

addikt

mondjuk igaz hogy sopron az tényleg nincs messze

1. igaz, illetve nem mindenhol/minden helyzetben

2. ez is igaz, de azért jobban érzi magát az ember ha hardmadannyi munkával keres X eurót

#117: persze ha maffiozó vagy polikus akkor is, nem azt mondtam h nem lehet ennyit megkeresni, csak azt hogy a többség képtelen erre itthon(azonkívűl a programozók se mind keresnek annyit, végzettségtől függ, kint meg egy laza takarítással lehet ennyit vagy többet)

• Bluegene

addikt

válasz dabadab #113 üzenetére

inkább kétszeres, gondolom, hisz az átlagbérek is két-két és félszeresek Ausztriában, megértem h egy darabig nincs kedved hazajönni, csak azt nem értem miért próbálod ezt negatívnak bemutatni? valakinek bejön(vagy nagyon bejön), valakinek nem és? ez így van mindenhol, ha neked nem jön be gyere haza, ennyi

• Bluegene

addikt

válasz dabadab #108 üzenetére

Becsben dolgozok, raadasul nem pizzafutarkent, hanem jol fizetett diplomaskent. na akkor azt áruld el ha te itthon Magyarországon dolgoznál ugyanilyen diplomával és az osztrák fizud között hanyas szorzót lehet rakni? mondjuk 130K és 400K? innentől felesleges bármilyen vita, azonkívűl amit te itthon leadózol nem arra költik hogy szebb legyen itthon, nem, autópályát építenek ötszörös áron és a nagy részét tisztára mossák, vagyis meglopnak, a maradék meg a kisebbségek támogatására megy el, és a magyar emberek fizetésének közel felét elveszik

most komolyan ha te tényleg Bécsben élsz egy ottani jó fizuval(1200 euró mondjuk), tiszább környezetben mint BP-n, kevés oláh vesz körül, miért vagy ellenére ennek a dolognak? gyere haza és szívj velünk! Azt már gondolom nem..hehe ;] Szal miért próbálod lebeszélni a többieket? Ha neked jó másnak ne legyen? vagy mi? :F Én is dolgoztam Angliában 400K-ért és Németbe 350K-ért, szerinted most mennyit keresek itthon, ne tudd meg :((( , egyszerűen nem értem miért jó neked ha másnak rossz

• kicsitomi88

őstag

válasz dabadab #110 üzenetére

Már ne haragudj de ezt te sem gondolod komolyan. Kenyér, víz, párizsi. Így talán. Lássuk be, hogy az az árnyalt kép ami lefestett is majdhogynem idilli, legalábbis a számomra. Lehet, hogy neked nem, nekem nagyon is az. És kurvára szeretném megélni, hogy legalább havi 50 ezret félretegyek, nem, hogy még többet.

• kicsitomi88

őstag

válasz dabadab #100 üzenetére

Amit el tudunk tenni valóban havonta, az olyan 400 EUR. Hát nem sokkal több mint otthon, igaz, hogy az életszínvonalunk itt jóval magasabb!

Ebből nekem az jön le, hogy az árnyalt kép szerint elrak havonta annyi összeget mint amennyit Magyarországon nagyon sokan egyáltalán keresni szeretnének miközben elmondása szerint magasabb életszínvonalon él kint mint itt.

Nekem ez az árnyalt kép bejön.

Azt is írja, hogy a félrerakott pénz nem sokkal több mint amit itthon el tudna rakni, miközben azt írja fejenként átlag 90-et kerestek itthon. Itt valami bűzlik nem gondolod?

• Bluegene

addikt

válasz dabadab #103 üzenetére

hehe, sztem te nagyon el vagy tévedve

én olyanokat hallok hogy egy volt diáktársam dániába ment sima eladónőnek és 650K-t keres ;] , szerintem te még nem próbáltad milyen ennyi pénzt kapni, savanyú a szőlő, Svájcban meg szerintem a minimálbér olyan 800K lehet(persze irtó nehéz bejutni)

dehát ez logikus hisz a svájci GDP olyan 45-50K, a német és osztrák 32K, a magyar meg 12K lehet, mégis mit hittél a gazdagabb országokban is ugyanúgy élnek az emberek ugyanannyi pénzből? sőt az egész világon?? Földrajzot tanultál?

• Bluegene

addikt

válasz dabadab #100 üzenetére

szerintem az író valahogy rosszul gazdálkodik, persze, hova megy az a 3000 eruó(750K) két embernek, mikor tudjuk hogy nem drágább ott sok minden, sőt olcsóbb

nagy hiba hogy autót tart, miért nem költözik a munkahelye közelébe(az autó itthoni fizetéseket is elviszi), miért nem néz olcsóbb szállást?(mert van sokkal olcsóbb is) És pikk pakk nem helyben járna, hanem dőlne a zseton

hogy lehet h én két hónap elteltével tudtam volna venni egy F Astrát(500K) budipucolásból

nekem teljesen mások a tapasztalataim, igaz albiba voltam de szép albiba, egyébként is pudding próbája az evés nekem bejött, neked vannak tapasztalataid?

• Bluegene

addikt

válasz dabadab #96 üzenetére

nézd németben 800 ájró a minimálbér(nem ilyen egyszerű, mert más a takarítók, pincérek diplomások minimálbére), de 200K-ból el lehet lenni, hisz olvashattuk sok minden olcsóbb kint, tudomásul kell venni h egy ottani minimálbérből élő török többet költhet mint ithhon egy jól "kereső" szakember, tetszik nem tetszik

egyébként sincs igazad mert, mert Svájcban, Luxemburgban, Norvégiában vagy az Emirátusokban szívesen dolgoznál te minimálbérért ;] , de még németbe se rossz ;) :Y

• Polllen

nagyúr

válasz dabadab #96 üzenetére

Én sem az övébe, de úgy számolj, hogy fiatal csajóca, teljesen mások az igényei, mint egy családos jómunkásembernek...Albit fizet közösen egy másik bambinával, bérlet, kaja, szórakozás+egyéb.

• ollie

MODERÁTOR

válasz dabadab #73 üzenetére

Igen, fékezés nélkül történt, nem lehetett előre látni a dolgot, 1-2mp alatt játszódott le.

Bluegene: senki sem mondta, hogy jobban élünk, mint a németek.

• szetib

tag

válasz dabadab #71 üzenetére

Tegyük hozzá, hogy a németek nem ítélnék el őket, ha nem viselkednének úgy az ő hazájukban, mint Törökországban. Az a gond, hogy a törökök NEM AKARNAK integrálódni. Ők összejárnak, egy körzetben laknak, nem tanulnak németül, nem akarnak úgy viselkedni, mint egy nyugat-európai. Pedig pont ezt kellene. Nem sok különbség van egy született német/osztrák/svéd/finn/dán/holland életfelfogása, életszínvonala között. Ehhez kellene hasonulni, nem pedig "gettósítani". Láttam tanult törököt, semmi problémája nem volt. A söpredéket utálják. Aki nem veszi észre, hogy "nem otthon van", az ne várjon szeretetet. Erre mondtam, hogy a magyarok MÉG előnyben vannak. Komolyan. Rám sose mondták, hogy Kanacke, nem ítéltek el így. De a volt jugó nemzedéket, törököket, egyéb barna bőrűeket simán. Mert ugyanúgy élnek/gondolkoznak, mint szülőhazájukban, a szegénységben. Csak itt alsóhangon 1000euróval többet költ havonta. Aki volt kint, látta a hatalmas 3-as BMW töröktársadalmat. De még Ausztriában is ugyanez dívik.
    Magyarként kapsz elismerést, megbecsülést, ha észre tudod venni, hogy nem otthon vagy, és teszel valamit mondjuk a nyelvismereted fejlesztéséért. Én rengeteget nyertem ezen.

Új hozzászólás Aktív témák