- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
tocsa
senior tag
Lehetseges, hogy lesz majd kulfoldi eloado. Van apr Java konferencia Europaban, Lengyelorszagban pl nagyon eros a JUG elet (csakugy mint London-ban vagy Franciaorszagban). Par Java Champion olyan rendes, hogy ilyenkor megprobalnak meglatoagtni kozelben levo JUG-okat.
-
tocsa
senior tag
Szerkesztettem a bejegyzést: már a DPC Java Bár is be van jegyezve a java.net-en, és rajta vannak a JUG térképen is a JUM mellett. Egy kicsit pontosítottam a Java Bar hátterét is. DPC és HOUG.j.
-
tocsa
senior tag
Update-eltem a cikket, a második oldal módosult, mégpedig az Oracle User Group-ok illetve az IOUC tárgyalása. Illetve, hogy a két meetup formátumban kicsit különbözik.
-
tocsa
senior tag
Aha! Ilyen tekintetben Eclipse-el vannak tapasztalataim. A Plug-in architektúrája nagyon sok változtatást engedélyez. Komplett tervező rendszereket lehet ráépíteni, egyre többen csinálják is különböző cégek közül, mert platform független.
Más IDE-kre is igaz ez, mint pl a Visual Studio, az SSMS meg par cucc közös platformra épül. Okos dolog amúgy ezekre (bármelyikre) epíteni, és nem feltalálni a spanyol viaszt. -
MrSealRD
veterán
Szoktam nézni a Java Fórumot és láttam, hogy van valami JUM, de nem esett le, hogy mi is ez...
Szerintem írd meg amiket itt felvetettél az előző hozzászólásodban. Engem pl érdekelne...
Én kifejezetten hiányolom a szakmai közösséget, ahol érdemi tapasztalatcserét lehet folytatni...
(( Mondjuk most kifejezetten érdekelne, hogy van olyan ember aki próbálkozott már a NetBeans platform megszelídítésével... ))
-
tocsa
senior tag
válasz
Feruendios #4 üzenetére
Külföldön amúgy vannak mindenféle user group-ok, pl Nashville-ben a teljesség igénye nélkül:
- .NET user group: havi két fix összejövetel, egy előadás típusú, a maásik pedig labor gyakorlat
- Java User Group
- Functionial Programmer User Group (Erlang, F#, Scala, Clojure, LISP, Haskell, ...)
- Agile Dveeloper User Group
- Linux User Group
- PHP User Group
- SharePoint User Group
- SQL Server User Group
- PHP programozóknak is van külön egy group-uk, azt nem tom, hogy a Ruby on Rails srácoknak is külön van vagy egybe van vonva egy web developer user group-baMinden attól függ, hogy van-e kritikus tömeg. Ami sokszor első látásra nem tűnik fel, adott esetben sok türelem és kitartás kell, amíg a User Group beindul. A Nashville JUG-nak már 170+ tagja van.
írhatok mág arról, hogy hogyan alakult meg a Nashville Java User Group (Greg Turnquist barátommal együtt), vagy milyen extra aktivitás lehetséges egy Java User Group-ban:
* A JUG JCP taggá válhat és szavazhat döntási kérdésekben
* Örökbe lehet fogadni JSR-t (Adopt a JSR program)
* Részt lehet venni a JDK fejlesztésében (Adopt OpenJDK), bugathon-ok szervezése -
tocsa
senior tag
A JUM elődások már Youtube-ra felkerülnek, azonban a hanggal még vannak problémák. Remélhetőleg majd javulni fog a helyzet. A Java Bár előadásai ha jól látom Vimeo-ra felkerülnek, ezeknek jobb a hangja.
Online kommunikálni egyzerű: mind a JUM wiki protálon, mind a Meetup-on vannak fórumok, hozzászólási lehetőség.
Ha esetleg nagyobb városban, esetleg megye székhelyen laksz és sok Java programozót ismersz; sok olyan programozót is ismersz, akik előadást is tudnának tartani, akkor megpróbálkozhatsz akár egy saját group létrehozásával is. Amúgy az előadás sem kötelező, az is "ér", hogyha behszélgettek egy jót szakmai és más kapcsolódó dolgokról.
-
Feruendios
tag
válasz
Blindmouse #3 üzenetére
Azért ez... Az igazi programozónak tök mind1 miben kell dolgoznia.
-
Blindmouse
senior tag
Sátánista találkozók... Igazi programozók C-ben írnak még kommentet is.
-
MrSealRD
veterán
Jó kis írás. Köszi. Pár dolgot megvilágít
ott.
-
Lacces
őstag
Ez nagyon jó
Amúgy lenne egy kérdésem, hogy online is megtekinthetőek az összejövetelek? Vagy online is lehet kommunikálni?
Én sajnos nem vagyok budapesti, és az utazást nehéz megoldani, ha az ember dolgozik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Energiaital topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Yettel topik
- Motoros topic
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged