- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
Changelog: Kijavítottam a (megszűnt Picasa fiók miatt) hibás, képekre és albumokra mutató linkeket.
-
Aryan
senior tag
Nagyon komoly lett!
-
kovgab
tag
nagy gratula...
szép és praktikus, egy ilyet elfogadnék... -
HookR
addikt
Minden szerkezeti elem alumínium, illetve a szellőzőrács 1mm vastag acéllemez. Az elő- és hátlapnak 10mm-es vastaglemez; burkolatnak, az előlap mögötti HDD-nek és a jobb oldali hosszanti főtartón lévő alátétnek 1 és 2mm-es lemez; a hosszanti főtartóknak 10x10-es négyzetrúd; az alaplap alatti tartóidomoknak 40x20x2mm-es zártszelvény; a ventilátorok rögzítésének 40x20x2mm-es L-profil (ennek méretére már nem biztos, hogy jól emlékszem) szolgált kiindulási alapnak.
Az elő- és hátlap érdemi része manuális maróval lett kiforgácsolva ismerős által. 2010-es karácsonyi képeken még nyers valójában látható ([kép_1] , [kép_2]), ezután reszelővel és csiszolópapírral eldolgoztam a sarkokat, éleket, valamint fúróval és reszelővel kialakításra kerültek a tápcsatlakozó (a billenőkapcsoló helye is annak volt szánva eredetileg) és a 2,5-es meghajtók rögzítési pontjai.
A többi elemet meg kézi fúrógép, satu, reszelők (téglalap, háromszög, kör és köríves keresztmetszetűek. Nem tudom mi a szakszerű megnevezésük), kézi fémfűrész és csiszolópapírok segítségével készítettem el már-már végtelennek tűnő reszeléssel és csiszolással. Talán még arról érdemes említést tenni, hogy a sajátos vonalvezetésű alaplapi tartóidomok négyzetrúdból való kivágása igencsak trükkösnek bizonyult, nem egyszer igen lapos szögben kellett tartani a fűrészlapot. -
HookR
addikt
Köszönöm
A táphosszabítóra csak a már érintkezőkkel felszerelt vezetékek miatt volt szükség, hogy ne kelljen külön emiatt több ezer forintért Mini-Fit Jr.-hoz való krimpelő fogót venni.
A kreálandó adapterkábel meg lényegében egy Y tápkábel, amin az egyik oldalon van a 16pin-esből 8pin-essé faragott csatlakozó, a másik oldalon pedig egy-egy 4pin-es csati. Illetve a 8pin-esből jön még 2 vezeték (remote + GND) a billenőkapcsolóhoz, ami mint kiderült nem opcionális, hanem kötelező (Vélhetően stabilizálódnia kell az AC adapter +12V-jának mielőtt el akarna indulni az alaplap, hogy ne kapcsoljon be az adapter és/vagy az alaplap védelme. Nyilván meg lehetne oldani máshogy is a késleltetést, de a kapcsoló tűnik a legkézenfekvőbbnek.).
A rögzítés lefotózásához most nem szívesen szedném szét a gépet, ám 3D rajzon meg tudom mutatni.
A 8pin-es csati kifaragásakor mindkét oldalon meghagytam egy kis darabot, melyeken keresztül (zöld színnel jelölt) lemezzel van hozzáfogatva a házhoz. Ezen a képen láthatóak a darabok szétszedett állapotban.A HDD helyek időközi átszervezéséhez hasonlóan a billenőkapcsoló és a 8pin-es csati rögzítése is utólagos, rögtönzött megoldás. Meg lehetett volna oldani őket szebben is.
-
aritmia
csendes tag
Nagyszerű munka! Én is csak gratulálni tudok!
Hasonló problémám van. Elfüstölt az SFX tápom és helyette PICO PSU-ban gondolkozom.
Ezért érdekelne, hogy a Molex Mini-Fit Jr csatlakozót hogyan rögzítetted a házhoz?
Illetve ennek a "hátába" hogyan csatlakoztattad a táphosszabbítót?
Erről tudsz fotót mutatni?Köszi!
-
Livio
tag
Csak most vettem észre ezt a kis modot. Gratulálok hozzá, szép teljesítmény. Jó sok tervezési munka lehet benne tényleg.
A cikk pedig nagyon részletes és kimerítő, öröm volt elolvasni. -
HookR
addikt
válasz
viperabácsi #73 üzenetére
Köszönöm
-
viperabácsi
addikt
ez egy igen hasznos és összeszedett írás
-
Potzee
addikt
Egyszerűen zseniális! A tervezés, a kivitelezés és az egészet körbe ölelő precizitás...
Különösen nagy örömmel és érdeklődéssel olvastam a PICO PSU és a hűtés részt!
Gratulálok a munkádhoz!!! -
wii90
tag
Nagyszerű írás okos gondolatok és remek ötletadó
Grat és köszi
-
Élőben is láthattam, hát kerestem az alkatrészeket, hova is fértek el, kitűnő tervezés , hűtés szempontjából is elsőrangú
-
Davidof92
senior tag
Tényleg 4. oldal, valamiért elgépeltem.
Engem piszkosul idegesít, hogy a némely nagyker ráírta hogy fúrófej meg fúrószár aztán az átlag ember is rosszul használja. [link] Amúgy már gondoltam rá, hogy veszek obiba egyet, aztán visszamegyek panaszkodni hogy én fúrószárat szerettem volna venni (lásd kép), helyette csigafúrót kaptam. -
Davidof92
senior tag
Szép lett, gratula. A hátlap ha jól látom tömör alu, igaz?
Off: 1. oldal 5. bekezdés, 3. sor vége: fúrófej? az mi? felénk csigafúró vagy simán fúró van, szerintem javítsd ki. -
subset
senior tag
Érdekes, köszönjük az olvasmányt
-
-
HookR
addikt
(#54) nbg: Köszönöm.
(#56) fsb1000: Minden bizonnyal lehetne még finomítani a hűtésen, például az említett drágább procihűtőkkel. És az eltérő méretű és fordulatszámú ventilátorokat is szerencsésebb lenne külön vezérelni, de azt majd csak idővel, amikor megérik az igény az alaplapcserére. Majd a Kaveri tesztjeit olvasva elgondolkozom hogyan tovább.
-
HookR
addikt
Köszönöm mindenkinek.
(#33) Mexildos: Ezekre a kérdésekre megtalálod a választ a #23-as hsz.-ban. Szólj, ha kihagytam valamit!
(#34) fsb1000: Nem tudom milyen programokra gondoltál. Furmark-ot és Linx-et kombináltam, tessék:
- Desktop_Idle
- Desktop_Furmark (10 perc Furmark)
- Desktop_Furmark_Linx (7 perc Furmark+Linx) *
- Desktop_Linx (5 perc Linx)* Két megtorpanást láthatsz a Furmark hőmérséklet grafikonján. Gyanítom az ACDSee képmentő funkciója kavart be kicsit, utána már eszembe jutott, hogy PrintScreen is van a világon.
5 perc helyett 7 percig hagytam a kettőt együtt futni, hogy a hőmérsékletek ismét bizonyosan a maximálisak legyenek.
A H55N-USB3-mon egy 3 és egy 4pin-es venticsati van, s csak az utóbbi szabályozható (de az PWM és VR módban egyaránt). Mind a 3 ventilátor (egymásba dugva) a 4pin-esből kapja a delejt és a PWM jelet, a 3pin-es chassis fan header-be pedig az egyik AC F9 PWM fordulatszám visszajelzésére szolgáló vezetéke van bedugva. Következésképp a proci hőmérsékletének függvényében pörögnek fel a ventilátorok, a 'Desktop_Idle' képen látható beállítások szerint. Amikor csak a Furmark ment, nem is nőtt számottevően a ventik fordulatszáma. Amikor a Linx is, akkor az F9-esek 1500RPM fölé szaladtak, meg is jött a hangjuk.
Gyári specifikációk:
- TY-147 (900-1300 RPM) (Az én példányom 1200 RPM-en tetőzik)
- F9 PWM (550-1800 RPM)(#36) Auratech: Ha egy megfelelő gyártókapacitással és piaci csatornákkal rendelkező cég meglátva benne a fantáziát, fel kívánná karolni a projektet, részemről nincs akadálya.
Többek közt a sorozatgyártás szempontjainak megfelelően továbbfejlesztett v3.2 tervei is kész vannak már egy ideje. Az már álló torony kivitelű, a 92mm-esek helyett 1db 120mm-es ventivel és felhasználóbarátabb szerelhetőséggel.
(#37) dezs520: A sorozatgyártáshoz az utolsó részletekig kidolgozott terv szükséges, de közel sem elégséges feltétel, sajnos.
(#40) Ton-ton: Igen, vettem süllyesztő és lépcsős fúrót is. A végleges alkatrészek már azzal készültek. Egyértelműen jobb eredménnyel szolgálnak, de kézi fúróval még így is nagyon oda kell figyelni és süllyesztésnél az is berezonál. Bár tény, sokkal kevésbé.
(#42) Bari, (#51) Pista0001, (#52) zodo:
(#49) G@ß!: Intel I3-530 (Clarkdale). Mindjárt bele is szövöm a szövegbe valahova.
[ Módosította: radi8tor ]
-
zodo
nagyúr
Hatalmas Gratula!
Igazán régóta vártuk már a végkifejletet, jó cikk és szuper masina.
-
Pista0001
addikt
Gratulálok a géphez és a cikkhez is, mindkettő nagyon jó lett!
Sajnos az ilyen versenyek nem az ilyen gépeknek kedveznek, ezt én is megtapasztaltam 2009-ben és 2010-ben. Bár az enyémekben volt egy kis világítás, de mit ér az ha az egyik oldalon egy vízhűtéses szerverházas zöld monstrum, a másikon meg egy mikrohullámú sütő van?
-
Ygg
senior tag
Nem semmi, ahogy körbejártad a dolgokat
-
G@ß!
őstag
Szép munka!
Lehet hogy csak nekem kerülte el a figyelmem, de milyen proci csücsül a gépben?
-
CaNNa3IS
senior tag
Fugly
Először azt hittem valami gyári ház.
Grat.
-
fri
tag
Nagyon jó kis cucc lett ! Gratulálok ! És az írás is nagyon jó lett ! Csak így tovább
-
Hawerr
tag
gratulálok, igényes munka
-
DIESELPOWER
aktív tag
Szuper kis kütyü. Gratulálok hozzá.
-
ceia
őstag
Ez nagyon komoly, te aztán jól belemerültél a a témába.. és igazán részletes, színvonalas cikk lett belőle! Ilyet én is elfogadnék a jelenlegi gépem helyett! De tartok tőle, hogy egy vagyonba kerülne, ha lehetne kapni.. A barkácsolás meg sajnos nem az én műfajom
-
DonCosta
tag
Gratula! Csatlakozom az előttem szólókhoz: sorozatgyártás nem lesz belőle?
Alapjában véve nem érdekel a modding. A számítógépet inkább eldugnám mint mutogatnám. Éppen ezért nagyon ötletesnek találtam ezt a művet! -
Bari
Modder
Gratulálok
, nagyon jó írás, öröm volt olvasni.
A házikó tervezéséért, kivitelezésért meg óriási dicséretet érdemelsz, sok gyártó tanulhatna belőle. Akár sorozatgyártásba is lehetne vinni. Számomra külön öröm, hogy a készítése közben is volt alkalmam élőben látni
Örülök, hogy a Veletech-en is találkoztunk. -
BlackSoft
addikt
Nekem nagyon tetszik, és tényleg nagyon részteles lett a cikk. Grat hozzá!!!
-
Ton-ton
tag
Gratulálok, jó leírás.
Alumíniumban nem igazán lehet szép süllyesztést készíteni hagyományos fúrószárral (még állványossal sem mindig sikerül).
Vásárolj egy süllyesztő (zenkoló) fúrót hozzá. Annak csak a "hegye" dolgozik, viszont több vágóéle van. -
shark300
tag
Jó cikk nagyon, különösen a PSU-k bemutatását tartom hasznosnak!
-
dezs520
senior tag
Jó lett a "kuckó",a sorozatgyártást támogatnám
szerintem keresned kellene befektetőket,biztos lenne rá vevő.
De ami a legjobban megfogott,az az irományod lett,nagyon jó volt olvasni,rengeteg link,gratulálok neked!!! -
Auratech
őstag
Igazán príma munka és nehéz nem irigykedni.., Gratulálok!
Egy Gigab. Aurora "csarnokot" szeretnék lepattintani a konfigomról. Munkáddal jó adag motivációt nyertem.
Számomra egy minimál barebone kocka mérete a cél, megtartva egy 5.25' helyet, mini atx-re épülve, gtx 560-al, 550-es táppal, halkan. A köbcentivadászat igen tanulságos, követendő példa.
Kicsit pofásabb küllemmel ez sorozatérett termék lehetne. Ma nagyon nagy trend az asztali gépek megtartott teljesítmény melletti méretcsökkentése. A te megoldásod előremutató, majdnem mintaoltalomra érett, mint korábban az ATX szabvány. -
kovy79
őstag
Gyönyörű, munka, tökéletes cikk!
Hozzám az ilyen miniatürizálás, minden mm3 kihasználása áll a legközelebb.Mod: ha majd lesz időd, én is kíváncsi lennék egy kurta cikkecskére a belsőségek tesztjéről.
-
fsb1000
nagyúr
Remek cikk, kiváló munka.
A gépecskéhez is gratulálok!
******Szeretek teszteredményeket nézegetni, legalább pár szintetikus tesztre kíváncsi lettem volna, meg hőfok adatokra, terhelésnél, és üresjáratban is.
-
Mexildos
aktív tag
Azt megkérdezhetem, hogy melyik 3D szoftverben tudtál ilyen jó, és részletes modellt készíteni? Ez CAD vagy sima Max esetleg Maya?
A modellt elnézve brutálisan részletes. Te egyedileg modellezted le az alaplapot vagy milliméterre pontosan Autocadban rajzoltad meg az egészet?
Kérlek erről ha lenne kis időd írj nekem, mert érdekel, hogy hogyan készülnek ezek a pontos modellek.
-
Köszönöm! Nagyon jól jött most!
-
rob210
nagyúr
Rég olvastam ennyire jól megtámogatott cikket.
Részletes, és a háttér infók se maradtak le mint sokaknál.
Nem csak az eredményhez a cikkhez is gratulálok. -
Gratula hozzá!
Látszik, hogy rászántad az idődet, plusz a cikk is igényes és összeszedett lett.
Köszönjük!
-
Keiichii83
csendes tag
Gondolkodom egy Hungarocell házon
Nem lenne korszakalkotó... de rohadt csendes lenne xD
Meg ugy faragom ahogy akarom -
HookR
addikt
Köszönöm.
(#24) Solicidium: Szerintem ha a Mini-ITX topikba 'belógatod', hamar lesz rá kapás.
-
Tankos5672
tag
Fogadd gratulációmat, nagyon igényes munka.
-
VinoRosso
veterán
nádzzson jaó lett, már csak akkor lenne mégjobb, ha vízzel menne a hűtés.
-
Solicidium
aktív tag
Szép, összefoglaló írás. HookR-féle precizitás. Közben nekem is beérett a gépem. Teljesen hangtalan, cserében masszívan erős, a tápkéréds megoldódott a picopsu-s kombóval. (((Ha csekkolod az adatlapom, látod a végső összeállítást. A Dell DA-2 powercube-om, meg az LR-espaneltápom hamarosna eladósorba kerül, mivel nem használtam végül fel.)))
-
HookR
addikt
Köszönöm.
(#21) HalasKYO: Autodesk Inventort. Akad néhány, amit úgy töltöttem le készen (pl. Molex Mini-Fit, PCIe, SATA, HDMI, DVI csatlakozó, CPU és DDR3 foglalat - ezek többnyire feleslegesen túl részletesek is ) és csak a formátum átkonvertálása után szorultak kisebb szépészeti beavatkozásra, de többnyire saját modellek. Van amit szabvány doksi alapján (pl. ATX, PCI-Express), van amit tolómérő segítségével, és olyan is, amit csak a neten fellelhető befoglalóméretek és a megfelelő szögű, nagy(obb) felbontású fotók alapján modelleztem (pl. Scythe Slip Stream Kazemaru2 140mm, Scythe Big Shuriken, Scythe Kozuti, Thermalright TY-147).
-
opeter87
senior tag
Gratulálok nagyon szép munka
#21 HalasKYO
Szerintem Solid Edge lesz a szoftver. -
HalasKYO
aktív tag
Bámulatosan precíz munka! Grat!
Megkérdezhetem milyen szoftvert használtál modellezéshez, és hogy mindent te modelleztél e le ? (pl ventik, alaplap stb.) -
Ügyes! Tényleg gyárthatna valamelyik gyártó ilyet. Egyszerű, kicsi, stb.
-
marcipunk
tag
óriási munka! gratula!
-
HookR
addikt
Köszönöm.
-
feco72
Modder
Néztem a Veletech-en, már az alatt a kis idő alatt is feltünt a profi tervezés. Most az olvasás után jöttem rá, hogy még annál is sokkal több van mögötte, mint amit ott láttam. Teljesen profin elkészített gép. A marketing meg... hát arra is kell gyúrni, már csak ezért is megérte felmenni, hogy ilyeneket is tanuljon az ember.
-
Tamás9x
őstag
csííínos
-
zhagyma
őstag
Gratulálok! Ezt már vártam tőled.
-
Destructo
senior tag
Eszméletlen jóra sikeredett,és nagyon jónak néz ki az írás is!
Fogadd gratulációm!
//Egyelőre csak átfutottam,amint letudom a 6 ZH-m első olvasmány lesz!
-
HookR
addikt
Köszönöm mindenkinek
(#4) KAMELOT: Az olcsóság vitatható. A HD7750 LP is feláras a teljes magas változathoz képest, a tápmegoldás sem az olcsóbbak közé tartozik és a házkészítésnek sem elhanyagolhatóak a költségei, amit egy idő után már nem is számoltam.
(#6) Ruuwa: A tömeggyártás egyelőre hiú ábránd. Az ismertetett v1.2 amolyan proof-of-concept-nek tekinthető (A többek között tömeggyártás szempontjai alapján továbbfejlesztett változat a v3.2-es verziószámot viseli
).
-
Rypejakten
addikt
A kiállításon sokat beszélgettünk (szemüveges fiatal srác) - ezúton is gratula, nagyon klassz lett!
-
superecneB
őstag
Szép munka, nagyon tetszik. Jobban mint bármelyik kiállított.
-
Tirexi
addikt
Pico-ITX az tök ari ^^
-
tthom
senior tag
Nagyon jó lett!
De örülnék bárki számára elérhető hasonló háznak.. Amiket lehet venni, vagy eszement drágák, vagy hűtésügyileg zérók..
Tomka
-
Ruuwa
tag
Gratulálok, elképesztően kompakt lett. Sorozatgyártásba mikor kerül?
-
nikilauda
senior tag
Ez igen,gratulálok!
én fából szeretnék valamit összehozni.
-
KAMELOT
titán
Jól összeállítottad a gépet. Amire kell pont elég és olcsó és kicsi helyen elfér.
-
shifty!
senior tag
Nagyon korrekt cucli lett, egyre inkább kedvem van beletanulni az építésbe - pont az ilyen leírások miatt
Nyáron - érettségi után...- tervezek építeni egy házat plexiből, lehetséges, hogy bolygatni fogom az urakat néminemű útmutatás végett.
-
Nagyon jó kis motyó lett, a cikk pedig összeszedett, alapos, grat.
-
joecontra
addikt
Egyelore csak atfutottam rajta, de erdekes olvasmanynak igerkezik.
Tetszenek az ilyen gazdagon illusztralt, reszletes irasok.Udv,
J
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Desktop PC piciben, szabványos alkatrészekkel bővíthetően, kompromisszumok nélkül?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- Hegesztés topic
- Megkövetel egy ajánlott árazású modellt az érkező GeForce-okból az NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Futás, futópályák
- Amazon Fire TV stick/box
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- Eladó Asus ROG Ally Z1 Extreme (1TB SSD) újszerű állapot, garanciával!
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB, Király világosszürke
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Garancia
- Használt laptopok kedvező áron itt ( Személyesen és csomagküldéssel is országosan )
- ASUS Phoenix RTX 3060 12GB
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest