- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- gerner1
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kgpassat
csendes tag
Akkor kérdezek valamit, hogy legyen egy kis aktivitás.
Készenlét után, kb. 5 perc elteltével lefagy a gép. Ez mitől lehet? -
SanyiSay
aktív tag
válasz
Sniper196510 #148 üzenetére
Mekkora genyók ezek a gyártók ezzel a táppal.
Na megint kihal ez a topik egy idöre. -
Sniper196510
csendes tag
válasz
SanyiSay #147 üzenetére
Hát próbálkozik az ember fia...
Igen az hiba volt hogy nem néztem jobban utána a 3.hűtött alkatrésznek,de majd megteszem.
Elvitték tegnap ,hogy szokja a tulaj 10 éves XP használat után a Win7-et.
Ha OK,akkor telepítem csak fel a saját vincseszterére.
Igazán ami nagy szívás(vagy lecke)volt az a saját D630-as notim története.
Hosszú ideig nem jöttem rá,hogy miért csak 2.5 a proci meg a RAM-ok élményindexe(őrjítő lassú volt tényleg-
4 G RAM,Intel 8300 2*2,4GHz procival és SSD-vel!)
A probléma az akku töltővel csatlakozójával volt-ami úgy néz ki,hogy a + és -feszen kívül van egy 0,5mm -es tüske amin valami vezérlőfesz megy a notiba,
Kiderült hogy ez ki volt törve a csatinban és ez miatt szabályozta le a teljesítményt.
Cseréltem a töltőtés most 6-6 az élményindex.
Ha rájövök valamire a FuSival megírom! -
SanyiSay
aktív tag
válasz
Sniper196510 #146 üzenetére
Rézlapka
Te sem unatkozol.
Komolyabb leírást én sem találtam. Úgy szoktam hogy szétszedem a dolgokat a nagy soklábúaknak leirom az azonositóit aztán google. Eddig bejöt. Driver genius meg ilyenek nekem nem jöttek be. Leirás meg nem sok termékhez van. Mulkor szétégett egy alkatrész a számával együtt na ott bajba voltam.Hűtés tuning mindhalálig. szerintem ezzel a kis szutyok készülékkel még ennyit nem törődtek mint te.
Ird az eredményeket. én gyári hűtéseket használom folyton. De pár cuccom tuning nélkül is túlmelegedett. Azóta jobban hajlok változtatni ezen.
-
Sniper196510
csendes tag
válasz
SanyiSay #145 üzenetére
Talán sikerült előre lépnem.
Nem hagyott nyugodni a dolog és újra beraktam a TL-60-as Thuriont.
Újrakentem mindent a video chipet és a procit is amit másképp csináltam az a controllerek(ha jól értelmezem)
ez a proci után jobbra lévő harmadik hűtendő pont.
Itt kb.1mm-es szintkülönbség van a procihoz képest-ami valami gyurmaszerű ag.val van kitöltve.
ezt levakartam és átgyúrtam egy kis friss pasztával-majd vékonyan kantem a tetejére és a hútőre is és visszacsavaroztam mindent.
A Win7-es op.rendszerrel normalizálódott a hőmérséklet és normálisan megy az órajel szabályzása is.
Alapban 2x800MHz-en küldi,kb 1h dolgoztam, excellel grafikonokat gyártottam a melómhoz.
Közben néztem az órajeleket és a hőmérsékletet-időnként felvitte 1600MHz-re az órajeleket és nagyritkám bevillant a 2000MHz-is de a venti nem ment folyamatosan és teljes fordulattal.
jellemzően kb. átlag 50Cfokon tartotta a procit de 65C fölé nem is ment soha.
Ez persze még mindíg nem az Intel T8300-as proci ami kb ezt 35-40Cfokon tudja ezt, de az AMD-hez már OK érték az 50cfok.
Arra gondoltam meg kellene próbálni a controllel tetejére gyurma helyett megfelelő vastagságú vörösréz lemezt vágni-polírozni alul-felül kenniés azt betenni .
Vélemény?
Valaki ki tudna okosítani mit csinál a controller (ha az egyáltalán)
Szóval szívesen tanulok és előre is köszönöm!
Még egy kérés! nem találtam sehol letölthetó Service Manualt a notihoz.
Pls! -
SanyiSay
aktív tag
válasz
Sniper196510 #144 üzenetére
Sajna nekem nem fut végig az index. De ennek rengeteg oka lehet.
-
Sniper196510
csendes tag
válasz
Sniper196510 #143 üzenetére
Még egy kis segítség kérés!
Mennyi a két video élményindexet?
Enyém nagyon szerény 1-1!
Miért? Driver probléma?Miki
-
SanyiSay
aktív tag
válasz
Sniper196510 #140 üzenetére
Wifi nálam sem megy. De ahhoz kell valami driver amivel be tudod kapcsolni FN+F2 vel.
De azzal már nem vacakoltam én sem.
Video + Audio szépen megy azzal nincs annyi gond. -
SanyiSay
aktív tag
válasz
Sniper196510 #139 üzenetére
Szilikon paszta az ok. Csak zsírnak még nem hallottam.
Amúgy szerintem nincsenek egy síkba mert a gumik sem egyformán lapultak ki ahogy emlékezem.
Vagy újra gyúrkodni a gyurmát hogy kicsit vissza vastagodjon.Közben megy a teszt, erősebb használat után visszaesik nálam szép lassan az 50 -60 as értékhatárba.
-
Sniper196510
csendes tag
válasz
Sniper196510 #139 üzenetére
Közben feltoltam egy tartalék vinyomra a Win7-et.
Elég könnyen felment,ha jó látom(hallom) hang nincs meg WIFI ,bár az nem működött XPalatt sem a tulaj egy
TP-LINKes usb-s adapterrel használja.
Feltettem a driverjét azzal megy is.
Akkor most vadászhatom az audio drivert. -
Sniper196510
csendes tag
válasz
SanyiSay #137 üzenetére
Semmi misztikum...
Egy szervizes munkatársam meggyőzött néhány éve -mindenhová silikon alapú zsírt használ nagyon vékonyan.
Ez tutira nem szárad be sohasem.
Nem mertem leszedni a videókártyáról a gumiszerűt,a harmadik hűtött alkatrészen pedig valami vastag gyurmasszerű ag.van.amit ha leszedtem nem feküdt rá a hútő.
Lehet,hogy le kéne szednem mégis a gumit is meg a gyurmát is és akkor ráfekündne jobban?
Meg kell néznem mennyire vannak szintben. -
SanyiSay
aktív tag
Na..
hát csak alapon (virusírto + win) 54 és 59
Ha megy a youtube akkor 63-69 fokokat hozzaEzek szerint ha bármi kis vacakot futattsza háttérbe az is felviheti az értékeket.
-
SanyiSay
aktív tag
Meg nekem BIOS ban tiltva van az LCD (mert ugye hibás) csak a VGA megy.
Mondjuk ez nem tudom számít e valamit -
SanyiSay
aktív tag
ZSírt? Az mi?
Én kicseréltem mindenhol pasztára aszem 3 helyen kelett.
Nem volt meggyőző a gumilap.Na közben energiagazdálkodásnál levettem a proci tempót.
ezzel nyertem pár fokot. 53 KBTL-50 es van benne
-
Sniper196510
csendes tag
-
SanyiSay
aktív tag
Mondjuk ahogy nézem nem igen vezérli a processzor frekvenciát.
Pörög maximumon. -
SanyiSay
aktív tag
válasz
Sniper196510 #132 üzenetére
Speccy t felraktam
Alapból 57 fokon indít
Élmény index alatt felmegy 68 ig
De aztán visszaesik 54 re most épp.Pasztákat cserélted? Vagyis azt a gumit amit beraktak a hüttőborda alá.
-
Sniper196510
csendes tag
-
SanyiSay
aktív tag
Én tettem bele egy SSD-t tuningnak az bevált.
-
SanyiSay
aktív tag
-
Sniper196510
csendes tag
Üdvözlet Mindenkinek!
Tegnap került hozzám a fent nevezett noti.
Az a feladat,hogy egy kicsit tuningoljuk hardverileg és menjen rá a Win7 a jó öreg XP helyett.
A TL-50-es procit lecseréltem TL-60-ra.
Ment a dolog BIOS frissítés nélkül is a baj az ,hogy ha megfeszülök sem tudom normális értéken tartani
a hőmérsékletét.
10perc használat után 80Cfok felett van ami nem tudom mennyire mondható normálisnak,de nekem jó ideje van egy D630-as Dellem T8300-as 2,4GHz-es procival nehéz 50Cfok fölé küldeni.
Ijedtemben visszacseréltem a régi procit,de így is 70Cfok környékén van nem nagyon hajtva.
Kérdezem én normális ez? -
SanyiSay
aktív tag
ui.
Az enyém már LED háttérvilágítású
Volt.......
kontaktos az alaplap valahol és hol van kép hol nincs, így külső monitorral van használva. -
kgpassat
csendes tag
válasz
SanyiSay #125 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
BIOS megfrissítve, Win 7 szépen felment.
Viszont az audio driver még hiányzik. Töltöttem már párat, de egyik se jó.
A linkelt oldalon nem találok olyat, hogy VT1708A.
Azóta nem lenne fent? Esetleg egy másik link van, ahonnan megfelelő drivert tudok leszedni? -
SanyiSay
aktív tag
Azt azért hozzátenném hogy a gyári setup.exe nem tette fel az audio drivert.
Illesztőprogram cserével kellett kiválasztanom, és ott jött az üzenet hogy nem lesz jó.
Aztán persze jó lett.Driver innen van.
[link]VT1708A az audio Chip (Legalább is az enyémben)
-
MrLazio
csendes tag
Sziasztok !
A Win7 telepítéséhez mindenekelőtt a 8.8 as bios és leírása lesz segítségedre. Ha ezzel megvagy, akkor mindent állíts be alapértelmezettre, indítsd újra. Utána a Biosban az USB legacy support pontot állítsd Enable állásba. A boot ordernél az USB cuccokat előre tegyed, ezután mentsd el a beállításokat, kapcsold ki a géped. Majd helyezd be a pendriveod és a gép indítása után F12 gomb. Ott ki tudod választani az USB kulcsot.
Telepítés után a Win7-hez az audio Vista drivere, illetve a Wlan vista meghajtója szükséges.
Internet Services Hungary
Fujitsu Siemens - We make sureÜdv: MrLazio
-
kgpassat
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is ilyen gépem van, semmi komolyabb bajt nem észleltem még.
Amiben a segítségeteket kérem: eddig XP-vel használtam, de gondoltam, kipróbálom a 7-et.
Ugye van az a rész a telepítésnél, hogy kicsomagolás. Na ott 0 vagy 1 %-nál megáll. Esetleg a BIOS-ban kellene állítani valamit, hogy felmenjen?
Frissen írtam ki a 7-et DVD-re, másik gépre simán felment, egyébként egy másik verzióval is ezt csinálja, így a lemezt nem hibáztatnám.
USB-ről sem boot-olt be.
Tudtok nekem segíteni? -
PrinceHerceg
őstag
Ez a gyártó és a szarjai a kukába valók, persze csak miután kezelésbe vettük egy 5kg-os kalapáccsal...
Szó mi szó hihetetlen nagy szar, mivel állandóan fagy, inkompatibilis, egyszóval egy rakás minősíthetetlen hulladék!
-
malackaxxx
újonc
Helló,sziasztok!
FS La 1703 laptopom van.
És olyan problémám lenne,hogy egy kis ütődés érte.
Ez által néha fehér kép jelenik meg az LCD-n,,,
De viszont,ha a bal alsó saroknál,nyomás hatására vissza ugrik a kép.
Már darabokra szedtem és semmi törés,semmi látható hiba.
Ötlet??? -
Nikwillig
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne ezzel az aranyos FS La1703-mal, hogy le lett ejtve sajnos, és a képernyő fehér lett. Viszont ha a gép touchpad bal oldala melletti részt összenyomom akkor bejön és minden szépen működik. Szétszedtem már apróra, és semmi törést, repedést nem találtam rajta. Feltételezem, hogy az alaplap sérülhetett valahogy meg. De ha van valakinek egy jó ötlete azt szívesen meghallgatnám. Előre is köszönöm! -
Mijo
tag
válasz
gabika9206 #117 üzenetére
A PCI és USB vezérlők driverei általában az alaplap / chipset driverei között vannak.
Arra figyelj, hogy itt a fórumban is úgy néz ki, két chipsettel szerelték ezt a modellt, egyik SiS talán, a másik VIA.
Üdv: Mijo
-
Mijo
tag
válasz
gabika9206 #115 üzenetére
Szia!
Emlékeim szerint ilyenkor F8-at kell csapkodni rendszer induláskor, és a "Csökkentett mód, hálózattal" menüpontot kell választani. Ekkor úgy indul a rendszer, hogy betölti a drivereket, és szépen írja melyiknél tart.
Amikor elakad, vagy sokáig tököl, az szokott a ludas lenni.
Ha elmozgatod onnan, vagy átnevezed, elvileg indulnia kell a gépnek.A laptophoz tartozó drivereket egyébként feltetted az asztali gépen?
Üdv: Mijo
-
gabika9206
csendes tag
Sziasztok.
Olyan probléma merült fel, hogy adott egy ilyen laptop, amit újraraktam nem egyszerű módon. XP-t kapott, mégpedig úgy hogy a winyó ki asztali gépbe be. XP telepít működik. Winyó vissza a notiba, indít elindul tölt az xp majd kékhalál. Hozzáteszem azért lett így telepítve az XP mert elromlott a cd olvasó. Csökkentett módba fut a rendszer, de mikor rendesen akarom indítani akkor már csak a kékhalál marad. Valaki esetleg nem tud rá megoldást?Előre is köszi.
-
Lop!N
tag
Sziasztok.
Nekem is van egy ilyen gépem. Olvastam róla jót meg rosszat , és tőlem is kap hideget meleget a gép...
Egy olyan problémám lenne , hogy egyik pillanatról a másikra , bármi féle fizikai behatolás ellenére a gép billentyűje olyan hibákat kreál mintha belefolyattam volna valamit.
Pl mostmár a Wifi-t sem tudom aktiválni. Aztán Google Chrome-ban N-gombra bejön a Súgó , FN+N-re pedig készenlétbe küldi magát a gép. Ezzel már találkozott-e valaki? És ha igen mi lehet a megoldás?
Kis kiegészítés , mostmár Fn+B és sima B-re is az Ngombos problémákat csinálja... egyre jobb
-
seresjani
csendes tag
válasz
incredulus #111 üzenetére
Hali
Én is most akarom feltenni! ,de hűtési gondjaim vannak,az X2 TK 55 AMD CPU/mit lehet tenni?/-val!Azt mondják a VISTA Driver meg jó!az meg fent van .sok sikert várom mire ju
tott!
Köszi
üdv -
BollaFeri
tag
Nem annyira halk a gép, most volt nálam egy Turion 64 x2, 60 fok körül megy, ha dolgoznak vele. Szerintem elég korrekt gép, nekem Acer-em van jelenleg, fiatalabb, mint ez a La 1703, és mégis sokkal jobban tetszik, akksija is jobb. Eddigi gépeim közül mindig a Fujik tetszettek a legjobban, lehet nem véletlenül..
HP és Acer az elsőszámú ellenségem, aztán a Gericom, Sony és F&S, esetleg Clevo, ami fasza. Meg persze Dell, Lenovo, amik sajnos még nem voltak huzamosabb ideig a kezem között, de sok jót hallottam róluk.
-
incredulus
csendes tag
Sziasztok!
Amilo la 1703-ra szeretném a Windows7-et telepíteni..hol találok hozzá drivereket?
A saját honlapjáról még az XP-és drivereket sem tudtam letőlteni,mert azon túl.hogy kijelőltette velem,milyen gépről van szó..nem lépett..
előre is köszönöm a segítséget. -
mergesbacsi
újonc
Hello, . Nekem is van egy FS AMILO LA 1703- as laptpom. A bajok akkor kezdodtek amikor ujra felraktam a Win XP-t. Egy kis mergelodes utan nagyjabol sikerult mindent visszarakni, kiveve , hogy megszolaljon. Vagyis a laptop hangszorojabol nem jon ki hang. De erdekes modon a csatlakoztatott fulhallgato es az erre a kijovetelre bekotott minihangszorok halkan , de mukodnek. Tobbfelekeppen probalkoztam eredmeny nelkul. Esetleg egy megfelelo hangerosito program is szoba johet e? Ha valaki tudna ebben segiteni, elore is megkoszonnem.
-
csupka91
csendes tag
Hello!
Nekem volt ilyen laptopom, sz*rt se ér
, mindig szoptam a linuxxal rajta, akadozott fagyot stb. win 7-et még feltudtam rá rakni, de a hangkártya az mindig fos volt. Nincs hozzá normális driver win 7 alá. A wifi driver nem mindig működik alatta, ha nem megy a normális driverrel ami a fusi oldalán van, akkor Realtek RTL8087B drivert kell felrakni, azzal menni fog.
Üdvözlettel:
Egy volt FS Amilo LA1703 tulajdonos, akinek tönkrement ez a szar laptopja -
Spett
csendes tag
Sziasztok!
Egy ismerős megkért, hogy tegyek fel Win7-et erre a típusú laptopra. De sehogy sem akar összejönni. Vagyis már feltelepült, de nem akar működni.
A telepítés is csak úgy ment, hogy csak akkumulátorról és folyton mozgatnom kellett az egeret, különben megállt. Nagy nehezen - 7-ik nekifutásra - felment, de szinte semmire nem reagál. Pl.: jobb egérgomb, leállítás, új hardver.
Megnéztem a hivatalos honlapot, és ott azt írják, hogy nincs támogatás rá.
Ja és az Ubuntu 10.04 live módba megy, de telepíteni azt sem tudom.Valami gond lehet a géppel, vagy csak rossz napom van?
-
creation
senior tag
-
incredulus
csendes tag
válasz
incredulus #103 üzenetére
Megoldódott..valóban jó megoldás az fn+f2 billentyű...
-
incredulus
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Windows 7-et telepítettem Amilo la 1703-ra..nem volt túl sikeres..a fele driver nem működött!
Xp fel..most már csak internet kapcsolatot az istennek sem talál a vezeték nélküli kütyű!
néha jelzi,hogy van,de nem csatlakozik,kiírja,hogy nem található...
tud valaki valami használható ötletet adni?
Köszönöm..TéZé -
Harag
újonc
Elfelejtettem írni...
Szerintetek ez mi? Sehol máshol nem találtam adatot erről, csak ugyanennek a Vistás/xp-s megfelelőjéhez, mit gondoltok igaz?
http://www.user-guides.co.uk/cddownload/Fujitsu/FujitsuSiemens/Fujitsu-Siemens-Amilo-La-1703-Windows-7-Driver-Recovery-CD-317672.html -
Harag
újonc
Sziasztok!
Kb. 1.5 éve használok, Fujitsu Siemens Amilo La 1703-mas laptpot.
Az enyémben 2 GB memória van, szal nemrég úgy döntöttem, hogy felteszem a Windows 7-et rá. A driverekkel az elején volt egy kis probléme, de a honlapról, letöltöttem a Vistásokat, és ezen problémák megoldódni látszódtak. Egy darabig...
Egy idő után, a képernyő számomra rejtélyes időközönként, fogta magát, és elsötétült, úgy, hogy csak egy reset segített a gépen. Ezt azóta is eljátsza velem néha. Gyaniítom, hogy driverprobléma, lehet, de nem értem miért, hisz a Vistás driverek, elvileg működenk 7 alatt nem? Plusz, nem értem, hogy a HD Audio Deck, ami a hangkártya driverrel települt, miért írja magáról, hogy az Xp-vel kompatibilis, ha éna Vistás driverek közül töltöttem le, és hiába próbálom újratenni a videokártya drivert (Chrome 9) nem történik a világon semmi.A kérdésem az lenne, hogy lehet-e ezen segíteni, vagy hagyjam az egészet a fenébe és tegyem fel rá megint az xp-t, ami kiválóan múködött rajta.(ezt az elsötétülős, affért leszámítva a 7 is kiválóan működik)
Hálás vagyok minden segítségért köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
lo Bevezetés Gondolom többen találkoztak már az egyik hipermarket új akciójával, a 99 990...
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest