Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Egy korszak vége
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz old_artist #40 üzenetére
Köszi a választ!
Drága az előállítása? Dehát az 1680x1050-es 22-eseknek nem drága?
Kb. ugyanaz kellene nekem csak 4:3-ban, az 1200-as függőleges felbontás miatt (napi 20 óra működés, sok-sok táblázat).
1920x1200-eset meg nem akarok, mert nincs szükségem olyan szélesre, és gondoltam, hogy a nagyobb panel miatt többet fogyaszt, és drágább is.
Nem kell színhelyesnek lennie, nem grafikai munkára kell, de azért nem a legócskább képű verzió kell. Talán egy jó fajta TN-Filmes is megtenné, ha elég alacsony a fogyasztása.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
borisz_B
tag
Végre, még egy S-IPS paneles monitor, de kár, hogy csak novembertől lesz elérhető, viszont igéretes, hogy a "NEC műhelyéből" kerül ki!
Romboljunk, hogy építhessünk!
-
félisten
Ha már itt tartunk, hátha Te tudsz rá választ:
Alacsony fogyasztású, jó képminőségű (S-)PVA paneles, 4:3-as moncsit (1600x1200) lehet még találni valahol? Leginkább 21col körüli érdekelne, valamikor az ősz folyamán.
Nem több éves típust szeretnék, mert azok sokat zabálnak.
Akármilyen márka szóbajöhet.Köszi!
-
Brekk
addikt
válasz old_artist #34 üzenetére
A NEC az én nagy kedvencem, szal mindenkepp akarok vele foglalkozni!
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
Brekk
addikt
Ez eleg jonak tunik!
Amint beszerezheto lesz, rendelunk belole, es megnezzuk mit tud!http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
old_artist
addikt
Üdv!
Végre egy kis üdítő színfolt az S-IPS palettán, ez a NEC MultiSync EA231WMi 16:9-es arányú 23"-os monitor - DisplayPort-tal!
Csak az a baj, hogy kishazánkba kevesen forgalmazzák, mintha a nagykerek hangját hallanám, " minek foglalkozzunk ilyen, vagy hasonló monitorokkal, úgy sem veszik, a TN panelesből meg dunát lehet rekeszteni - ez eladható, és ebből van a nyereségünk"[ Szerkesztve ]
-
marcias
őstag
Na EZ a monitor bizony nagyon kéne. Tökéletes darab. De mivel 6 számjegyű lesz az ára, sajnos nem jön számításba (egy darabig biztosan nem).
-
félisten
Igen, jó lenne a 30-as, és gondolom, hogy az újak ennek megfelelően jók is.
Én használtam pár hónapoig az Apple féle 30-ast, és a méretén kívül szinte csak rosszat tudok róla mondani. Gyakran meghibásodott (több darab, többféle képpen), és szemből nézve a szélein sem volt épp ugyanolyan a kép, mint középen.
Ja, és meló közben köhögött alatta a Quadro OSX Tiger-en Maya-val. De ez persze csak részben hátrány.
Viszont jól esett, hogy forgatni kellett a fejemet munka közben, mert így később fáradtam el.
Mondjuk, egyszer láttam egy másik 30-ast is, asszem Samsung volt, de annak olyan katasztrófális volt a képe kisebb felbontásoknál, hogy tényleg kellene neki az izmos VGA.
Ettől függetlenül tényleg ez a méret és felbontás lenne az ideális, de tényleg csak a drága jó belőle, és drága gép is kell alá.
Ja, és a fullHD film sem úgy néz ki rajta, mint egy 1920-as monitoron az átméretezés miatt. De ez már szörszálhasogatás.
Számomra a jelenleg reálisan-ideális egy S-PVA-s 1920x1200 as moncsi lenne, mondjuk 27-es méretben, de nem ám a samsung féle 275T, hanem egy picit modernebb, alacsonyabb fogyasztású, szebb képű, stb. Bili, meg a kezem tipikus esete.[ Szerkesztve ]
-
gliskard
senior tag
egyet elárulna valaki? professzionális felhasználásra szánt monitorra miért kell környezeti fény érzékelő?
Colorimeter-rel történő kalibrálás után a fényerő és kontraszt szabályzóhoz nem szabad nyúlni. Profi felhasználásnál egy adott fényviszonyra kalibrálnak és azt igyekszenek is tartani. Persze kapható olyan kalibrátor (pl. Huey) ami az elkészített profilt igyekszik módosítani a saját fényérzékelője adatai szerint ez utóbbival nincsenek túl jó tapasztalataim. -
Killing
addikt
-
félisten
Okés.
Nekem is elég volt sokáig otthon, sőt a legközelebbi monitorom is csak 1680x1050-es lesz, mert hobbi szinten egyszerűen nem kell több, mert nem hajt senki.
A munkában viszont kell az 1200, sőt, az 1600 is jól jönne, csak ott már hosszútávon közbeszólnak egyéb problémák is.
Az ideális valami ~2200x1400 körüli 27-28 colos moncsi lenne, hogy elférjen a 2K-s film is natívan.[ Szerkesztve ]
-
LackoMester
addikt
azt a qurva HDMI-t miért kell mindig kihagyni
egyébként tetszik,tesztet rólaott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
félisten
Figy, nem azt mondtam, hogy a 1080-as nem használható, hanem azt, hogy a 1200 használhatóbb, ráadásul nem is kicsit.
Érdemes megfigyelni, hogy az 1200-on kívül a többi elég közel esik egymáshoz 1024, 1050, 1080. Az 1200 elég nagy ugrás.
De nem is csak PS-ról van szó, hanem MAX, AfterEffects, Flash, stb. 120 képpont akár 6-7 réteg is lehet (Flash-ben 19 képpont egy rétegm AfterEffects-ben 17), ami hatalmas különbség.
Nem a munkaasztal mérete a lényeges, hanem hogy mennyit tehetsz láthatóvá az eszközökből.[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Értem én, de írtam is, hogy az öcsémnek 1080 van függőlegesen, 1920 vízszintesen, mégis használható szerintem. Az a 120 pixel PS-ben nem oszt, nem szoroz: ha pepecs meló van, 100-400% nagyítással dolgozik az ember. Meg ugyi az oldalsó kezelőszervek a fontosak, amit szépen "elvesznek" a kép mellett balra/jobbra a wide-formátum miatt, 16:10-en és 16:9-en egyaránt.
De hajlandó vagyok természetesen elfogadni, hogy neked kézre állóbb a 16:10... amennyiben használtad már tartósan a 16:9-et is
( van két olyan ismerősöm amúgy, aki a 16:10-es monitora mellé betett még egy pivot 17-19" 5:4-es monitort... sokfélék vagyunk, na )
szerk: én 2560*1600-at szeretnék, de az egy "ház ára"
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Jajj már, nem hiszem, hogy nem érted.
Drága panel van a monitorban, tehát főleg grafikusoknak szánták, miközben nem vettek figyelembe egy állati alapvető tényezőt.
Ez olyan, mintha egy új, felső-középkategóriás DSLR-re kevesebb gombot raknának, és helyette a sokmindent csak a menüből lehetne megcsinálni, de azért Full Frame-es érzékelő lenne benne, mert annak marha jó a képe.
Én meg azt mondanám, hogy "hát felvágom az ereimet, mert nincs rajta 2 vezérlőtárcsa, az enyémen egy sincs, mert ultrazúmom van, mégis sokat fényképezek ám..."[ Szerkesztve ]
-
krystman
őstag
Én most vettem egy LG monitort, de engem nagyon nem tud izgatni, hogy a mellettem lévő miként látja! Nekem szemből jó a képe, ez a lényeg. Nem azért veszek egy monitort, hogy a mellettem lévő jól lássa!
-
félisten
Hááát, ez elég sovány vígasz, mert 1200-nál is el lehet rakni a tálcát.
Mellesleg nincs annál idegesítőbb, mint amikor egy progiban a legalsó gombokra (rétegre, vagy bármire) akarok kattintani, és előjön a tálca, mert a sietség miatt lejjebb csúszott az egér. Határidős munka vége felé az ilyenektől ölni tudnék.
Egyébként az a 120 pixel Aftereffects-nél, 3dsmax-nál, Photoshopnál, Flash-nél is marha jól jön, mert több réteg, több eszköztár fér ki, ezáltal kevesebbet kell kattintani, minden egyből a helyén van.[ Szerkesztve ]
-
Pixelmaster
tag
szép szép, de tuti drága lesz
-=The digital artist of the darkside=-
-
bartucc
addikt
Nem lesz olcsó, de vhol el kell kezdeni. Végre elkezdődtek az IPS paneles TFT-k is áramlani.
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
glutamin
őstag
A függőleges betekintési szög nagyon szar a TN+Film paneleknél. Ezt te magad is könnyen ellenőrizheted. Pár fok eltérés és a színek mennek mindenfelé.
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
Killing
addikt
Végre nem TN+film panel,habár én semmi különbséget nem látok,biztos 'bot szemű' vagyok.
Az árát meg nem kéne titkolni...Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
félisten
Komolyan mondom, lehidalok a mai divattól.
Miért kell elhagyni a 16:10-es képerányt a legtöbb új monitornál?
Az átlag felhasználónak a TN-Filmes moncsiba lehet, hogy nem kell függőlegesen több képpont, de amibe komolyabb panelt raktak, az miért nem lehet 1200 pixel magas?
Nagyon sokat számít az a plusz 120 képpont grafikai munkánál!![ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Na ,ez is "nagyon várom" kategória, bár a NEC árazása elég "súlyos" szokott lenni
-
Apollyon
Korrektor
Az ilyen profibb paneles monitoroknál is kell kalibrálni?
Mert jobb lenne ha már forgalomba kerülés előtt bekalibrálnák, főleg hogy túl sokan nem vesznek ilyen monitort..#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
L3zl13
nagyúr
Örvendetes, hogy ennyi *VA/IPS paneles monitort látni mostanában, még ha a Samsung F2380-as csalódást is okozott.
Aki hülye, haljon meg!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elég korrekt áron, Samsung Odyssey G7 240Hz/32'/2K ÍVELT Garanciális szinte új!
- LG (LS27BG400EUXEN ) 240HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- SAMSUNG (LS28BG700EUXEN) 4K 144hz GAMER MONITOR ! AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest