- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Fecogame: A csámcsogás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Aktív témák
-
-
rErEaT
senior tag
válasz
Intruder2k5 #296 üzenetére
wireguard is van valamelyikben RT-AC57Ura? :D bár beállítani nem tudom, de jó lenne kipróbálni, hogy gyorsabb-e mint az OpenVPN ;)
-
kiir
tag
válasz
Intruder2k5 #296 üzenetére
Köszönöm én is egy Asus RT-AC57u nevében, hogy megküzdöttél a Prometheusszal!
-
szaboi6512
őstag
Köszönöm
-
Friss firmware négy támogatott routerre, a ma aktuális Alexey repo-ból buildelve.
Xiaomi Mi Router 3G:
MI-R3G_3.4.3.9L-101-54684f0_with_MC.zip
MI-R3G_3.4.3.9L-101-54684f0_with_MC_and_rTorrent.zipASUS RT-AC57U (RT-AC1200GU):
RT-AC1200GU_3.4.3.9L-101-54684f0_with_MC.zip
RT-AC1200GU_3.4.3.9L-101-54684f0_with_MC_and_rTorrent.zipASUS RT-AC1200:
RT-AC1200_3.4.3.9L-101-54684f0_with_MC.zipTP-LINK Archer C5 v4:
TL_C5-V4_3.4.3.9L-101-54684f0.zipTudnivalók ugyanazok mint korábban, ha sokkal régebbi firmware-ről váltasz, akkor ajánlott a reset, és a manuális újra beállítás. Az rTorrent-es verziókhoz beállítási segédlet a korábbi kiadások mellett található. (Xiaomi Mi Rrouter 3G és ASUS RT-AC57U) Alkalmas router híján tesztelni a többségét nem állt módomban, így ha bármi hiba van benne, kérlek jelezzétek!
-
Friss firmware két támogatott routerre, a ma aktuális Alexey repo-ból buildelve.
Xiaomi Mi Router 3G: MI-R3G_3.4.3.9L-101-99def3a_with_MC.zip
ASUS RT-AC57U: RT-AC1200GU_3.4.3.9L-101-99def3a_with_MC.zipA csomagfrissítéseken kívül újdonságként belekerült még a httping parancs, aminek hálózati diagnosztika során lehet haszna.
-
Friss firmware négy támogatott routerre, a ma aktuális Alexey repo-ból buildelve.
Xiaomi Mi Router 3G: MI-R3G_3.4.3.9L-101-ddb7695_with_MC.zip
ASUS RT-AC57U: RT-AC1200GU_3.4.3.9L-101-ddb7695_with_MC.zip
ASUS RT-AC1200: RT-AC1200_3.4.3.9L-101-ddb7695_with_MC.zip
TP-LINK Archer C5 v4: TL_C5-V4_3.4.3.9L-101-ddb7695.zip -
-
woodworm
veterán
válasz
VANESSZA1 #290 üzenetére
A flag visszaírását ki lehet hagyni, a breed úgy is a saját beállításokat használ. Openwrt alól még nem írtam védett partíciót, tehát én is csak google segítséget tudok nyújtani. A padavan és a mir3g topikban többször is szóba került a breed, szerintem találsz több hozzászólást is vele kapcsolatban. Ha nem értesz valamit, akkor kérdezz rá a konkrét hsz-ra.
-
válasz
Intruder2k5 #287 üzenetére
Feltettem ott is. Meglátjuk tudnak-e valamit segíteni, hogy hogy jutok el ide
-
válasz
VANESSZA1 #286 üzenetére
OpenWrt-t nem használok, így nem akarok hülyeséget mondani, nehogy baj legyen belőle. Inkább kérdezz rá a Padavan topikban, talán woodworm és trance89 tudnak segíteni.
-
Van egy xiaomi MIR3G-m amin HeadLess-Lede-18.01 r7190 14 r7190-1b8f3d9 van fenn.
Kérdésem az lenne, hogy ezt a firmware-t arra is fel lehet tenni? Ha igen mi lenne a menete?
Köszönet előre is -
Joe123
senior tag
válasz
Intruder2k5 #284 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ.
-
-
Joe123
senior tag
Sziasztok,
Vettem használtan egy AC57U V1 routert, amin 3.4.3.9L-101_ce702a9 Padavan van. Ha szeretném rá felrakni az Intruder2k féle (ezúton is nagy köszönet a buildekért!) RT-AC1200GU_3.4.3.9L-101-da8a271_with_MC firmware-t, akkor elég simán beadni a fent lévő Padavannak frissítés gyanánt, majd resetelni a routert vagy kell esetleg még mást is csinálni?
-
vgoreny
újonc
válasz
Intruder2k5 #278 üzenetére
ok.
én asus 57u-ra kerestem és úgy dobta azt a hozzá szólást amire válaszoltam, de látom az meg tp-linkre ment.
De a lényeg, hogy marad a bootloader.
Kösz. -
woodworm
veterán
Mire gép elé jutottam, látom kaptál útmutatást. Kiegészítve Intruder2k5 válaszát, az openwrt-s leírás független a jelenlegi fw-től, a bootloader ugyanis maradt gyári és a tftp szolgáltatás annak a funkciója. A dd parancsnak pedig mennie kell padavanon is, de az fw-t bármilyen oprendszeren meg lehet vágni, egy hexa editor kell hozzá.
-
Üdv!
Már, hogyne lenne...
https://openwrt.org/toh/tp-link/archer_c5_v4#back_to_stock_firmwareDe alább van egy másik leírás is, ha ez jobban tetszik.
Restoring a bricked TP-Link router with TFTPAz ASUS Restoration Tool egész biztos, hogy nem működik TP-LINK esetén, mert recovery módban ASUS esetében a routeren fut a szerver, és a PC-n, laptopon futó alkalmazás a TFTP kliens, addig TP-LINK esetében ez pont fordítva van, ott a számítógépen kell szervert indítani, és a failsafe módban bekapcsolt router ahhoz próbál csatlakozni a boot folyamat során.
-
vgoreny
újonc
válasz
woodworm #265 üzenetére
Üdv,
nincs ilyen az openwrt.org-n "back to stock firmware", az ott található tftp szekció már fent lévő openwrt esetén érvényes.
A Debricking szekció egyedül az asus rescue windowsos programját említi ami lehet csak egy tftp szerver vagy kliens.
Tényleg nincs egyszerű firmware update padavanban, mint pl. stockban?
A padavan lecseréli a gyári bootloadert?
Tehát működhet az asus rescue?
Itt olvasott stockra visszaállások nem megoldahatók, mert nincsenek mindenféle padavan partició mentések. (így vettem, hogy padavan van rajta). -
Toninho13
aktív tag
Sziasztok!
Valakinek sikerült a telefonjára beállítani a transdrone-ra a rutorrentet? Esetleg nincs ötletetek, hogy hogyan kell? -
Toninho13
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #272 üzenetére
Szia!
Igen, így már tökéletes. -
-
Toninho13
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #270 üzenetére
Köszönöm Mester!
-
válasz
Toninho13 #269 üzenetére
Igen, hisz a scripteket ott tárolja, vagy ezeket kell beírni:
### Mount /opt For Entware
mount -o bind /usr/opt /opt### Create Entware Temp
mkdir -p /tmp/opt/tmp
mount -o bind /tmp/opt/tmp /opt/tmp### Entware Start
sleep 5
/opt/etc/init.d/rc.unslung start------------------------------------------------------------------------------------------
iptables -D INPUT -j DROP
iptables -I INPUT -p tcp --dport 51411 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p udp --dport 51411 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p tcp --dport 8081 -j ACCEPT
iptables -t nat -A PREROUTING -i nvram get wan_ifname -p tcp --dport 8081 -j DNAT --to-destination nvram get lan_ipaddr:8081
iptables -A INPUT -j DROP -
Toninho13
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #268 üzenetére
Reseteltem az NVRAM-ot, de semmi. Az /etc/storage-is kell? Illetve mit kellene pontosan a scriptekhez bemásolni?
Őket?
"iptables -D INPUT -j DROP
iptables -I INPUT -p tcp --dport 51411 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p udp --dport 51411 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p tcp --dport 8081 -j ACCEPT
iptables -t nat -A PREROUTING -i nvram get wan_ifname -p tcp --dport 8081 -j DNAT --to-destination nvram get lan_ipaddr:8081
iptables -A INPUT -j DROP""sleep 5
mkdir -p /tmp/opt/tmp
mount -o bind /tmp/opt/tmp/ /opt/tmp
/opt/etc/init.d/rc.unslung start" -
-
Toninho13
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #243 üzenetére
Szia Mester!
Felraktam az rTorrentes mi3G-re a firmware-t. Az install.sh-val látszólag mindent felmásol, de az újraindítás után nem megy a "http://192.168.1.1:8081/rutorrent" cím. Illetve a tűzfal script-es résznek utána meg kellene változnia, amiből csak ki kell venni a kereszteket? -
kemuri78
csendes tag
Sziasztok! Archer C5V4- re szeretnék gyári firmware-t visszatenni. Ha valaki tudna egy step by step útmutatót adni azt megköszönném! Üdv!
-
woodworm
veterán
A milyen routert topikban láttam a problémád, onnan terelt az itteni házigazda a padavan felé. Ez egy alternatív fw, ami elérhető néhány típusra. Addig, amíg nem teszed fel a routeredre, nem nagyon segíthetünk a beállításban.
A tp-link faq válaszai között lenni kell usb printer beállításnak, de ehhez támogatott nyomtató kell. -
woodworm
veterán
Ha egy laza offba belefér a magyarázat nem szokásom a topikok közötti küldözgetés, de most nagyon rossz helyen vagy, mert az ittenieknek max. a hardver maradt tp-link, a szoftver le lett cserélve. Ebből adódóan teljesen eltérő a megoldás.
Vagy lecseréled padavanra a rendszered, vagy a tp-link topikokban több segítséget találsz. -
Fuvaros
senior tag
válasz
woodworm #259 üzenetére
nem vagyok szakértő, tegnap vettem kéz alól. a padavan nálam a kispadon van max...
A routet feladata lenne: otthon a kisszobában egy pc lan meghajtása 1GB, laptophoz wifi 2 sáv, sony tv kábel és wifi és + telo wifi
+++++ kiszolgálnia hálózatiként egy usb nyomtatót --- ez nem jön össze
nappaliban a digi zte doboza intéz mást -
woodworm
veterán
-
Fuvaros
senior tag
Sziasztok nekem egy TP-Link router szakértő kéne, hogy lehet usb portra installálni egy HPLJ1300-t...
-Először is az Archer c5v4 milyen üzemmódban menjen? Dinamikus vagy statikus? Egy digis- modem hálózatba van kötve otthon. A lan és wifi okés.
-Másodszorra a router istallálásakor a középső üzemmódot kértem, tehát nem csatlakozik közvetlen az internetre.
A letöltött usb printer controller nem látja a nyomtatót usb-n. De csak dhcp-n próbáltam. Legyen sztatikus beállítás? Ki ért ehhez? pussz köszi a segítséget
-
Padavan Firmware ASUS RT-AC57U routerhez, Midnight Commander-el és rTorrent-el.
Az alap tudnivalók ugyanazok mint a korábbi verziónál, tehát flashelés után szükség lesz egy háttértárra, ahová a konfigurációs állományok, illetve a letöltések fognak kerülni. A partíció filerendszere tetszőleges, de a kötetcímke kötelezően DATA legyen, hogy indulás után a /media/DATA mappa alá csatolódjon fel. Ha ez megvan, akkor lépjünk be SSH-n a routerre, és indítsunk egy mc-t. Az /opt mappa alatt találsz egy install.sh scriptet, ezt futtasd le! Ez annyit csinál, hogy kicsomagolja a mellette lévő install.tar.gz file tartalmát a megfelelő mappákba. Ha végzett nyomj egy ENTER-t az újraindításhoz, és ha mindent jól csináltál, reboot után már megy az rTorrent.
url: http://192.168.1.1:8081/rutorrent
user: root
pass: adminA ruTorrent-hez a felhasználónevet és a jelszót megváltoztatni Midnight Commander-el tudod, a /media/DATA/.config_dir/lighttpd/.passwd file szerkesztésével. Alapból a ruTorrent távoli elérése nem aktív, azt engedélyezni a tűzfal scriptben (Advanced Settings -> Customization -> Scripts -> Run After Firewall Rules Restarted) tudod, ha eltávolítod a megfelelő sorok elől a komment jelöléseket.
Az /opt mappában találsz még egy crontab nevű állományt, amire akkor lehet szükséged, ha esetleg időnként azt tapasztalod, hogy leáll az rTorrent. Megjegyzem normál működés során nálam ilyen sosem szokott előfordulni, de ha túlzottan magasra állítod a sebesség limiteket, vagy bármi más okból extrém módon túlterhelődik a router, akkor bármi előfordulhat. Szóval erre az esetre van két script az /opt/bin mappában, amik ellenőrzik az rTorrent és a lighttpd futását, és ha bármelyik leállt, akkor újra is indítja azt. Ezt a két scriptet tudod időzítve, 15 percenként meghívni, ha a fentebb említett file tartalmát bemásolod a crontab-ba, és persze fut is a Cron szolgáltatás. Ezt a webes admin felületen az Advanced Settings -> Administration -> Services oldalon találod, alul a Miscellaneous Services részben. Az ellenőrzések eredményét és az esetleges újraindítást a script log-olja is a /tmp mappába, dátum szerint naponta külön állományba.
Az eddig megszokott dolgok, tehát curl, htop, és az mtr is benne vannak a firmware-ben.
Letöltés: RT-AC1200GU_3.4.3.9L-101-da8a271_with_MC_and_rTorrent.zip
Sok sikert hozzá, használd egészséggel!
-
válasz
szaboi6512 #255 üzenetére
Én már nem nagyon... Az is több éves router már, ha valaki akarta volna, már megcsinálhatta volna. De ne legyen igazam. Valószínűleg benne van az is amit woodworm írt, hogy ezt az fw-t leginkább oroszok fejlesztik, ott meg nem igazán elterjedt típus az RT-AC65P.
-
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5 #254 üzenetére
Még én reménykedem hogy lesz valamikor....
-
válasz
szaboi6512 #251 üzenetére
Persze, csak épp Padavan nincs rá.
#252 szaboi6512
-
Ha megoldanák a 65P támogatást, akkor arra mehetne egy a Xiaomi-hoz hasonló összeállítás, mert abban is sok flash van.
A most elkészült RT-AC57U fw-be elég sok dolog belekerült az Torrent mellé, de még gondolkodom majd egy olyan verzión is, amibe Midnight Commander-t teszek meg rTorrent-et, viszont abba szerintem megint nem fognak férni egyebek, mint VPN, DLNA, stb., legalábbis nem minden. De aki meg "letöltőgépnek" használja a routert, az több hasznát venné talán annak.
-
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5 #249 üzenetére
Jelenleg nincs hadra fogva az Asusom, de én biztosan fogom használni, ezúton is köszönöm.
-
szaboi6512
őstag
65P-re eltudnék nézni egy hasonló buildet azon használnám az rTorrentet biztosan!
Csak entware kérdése.
Aktív témák
lo Előrebocsátom, hogy az alábbiakban semmi újdonság nincs, az említett firmware régóta létezik a szóban forgó két...
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Tesla topik
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Drón topik
- PlayStation 5
- Ukrajnai háború
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest