- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Fecogame: A csámcsogás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Aktív témák
-
Nem tök más ROM, ez is ugyanúgy egy Padavan, de nyilván több évvel frissebb, amiből baj nem lehet, illetve esetleg nem pont ugyanazokat a dolgokat tartalmazza. Samba-ra hirtelen nincs ötletem, de működni kell neki. Nekem is ugyanez a firmware van fent, és működnek a hálózati meghajtóim. Ha az Administration - Console oldalon vagy konzolon kiadod az alábbi parancsot...
/opt/bin/ps -afx
...látod a samba folyamatait?
/sbin/nmbd -D -s /etc/smb.conf
/sbin/smbd -D -s /etc/smb.confEsetleg ha nem megy, akkor javaslok egy alapra visszaállítást (reset), mert talán előfordulhat, hogy a két fw közti több éves különbség okoz ilyen gondokat, valami konfigfile eltérés miatt.
-
a2d2
addikt
válasz
Intruder2k5 #197 üzenetére
Szia!
Feltettem, valamiért azt hittem hogy ez egy tök más rom, de totál ugyanaz a felülete mint a régi padavan-nak.
Minden működni látszik, kivéve az SMB megosztást.
Azt írja hogy a windows nem tud kapcsolatot teremteni a \\mi-r3g összetevővel.
(Az elmentett FTP tökéletesen működik).
Kellene itt valamit átállítani? -
a2d2
addikt
válasz
Intruder2k5 #197 üzenetére
Köszi akkor megcsinálom ma!
-
Szia!
Ha már Padavan van a routeren, akkor a frissítés három perc. A letöltött zip file-t csomagold ki, és a benne lévő trx file-t a router admin felületén a firmware upgrade menüből tudod flashelni a routerre. És igen, van benne SMB, FTP és NFS is.
-
a2d2
addikt
válasz
Intruder2k5 #195 üzenetére
Szia!
Azt szeretném kérdezni hogy ha pár éve már elszórakoztam ezzel a padavannal miután megvettem a MI 3G-t, akkor most már csak feltolom a zip-et a routeren lógó HDD-re és a padavan alatt megadom a New Firmware File-t és csókolom?
Vagy megint fél napos móka lesz a frissítés?
Még egy kérdés a felcsatolt HDD miatt: ezek az SMB, FTP meg NFS szerver funkciók megvannak ebben a firmware-ben is?
Köszi! -
Friss fw ASUS RT-AC57U (RT-AC1200GU) és Xiaomi Mi Router 3G vasakra. Tartalom nagyjából megegyezik a korábbival, 1-2 új logóval, az aktuális Alexey repóból összegyúrva. Részletes infók a csomagban.
Letöltés:
MI-R3G_3.4.3.9L-101-1468804_with_MC.zip
RT-AC1200GU_3.4.3.9L-101-1468804_with_MC.zip -
-
dan1
tag
válasz
Intruder2k5 #192 üzenetére
Akkor gondolom valahogyan át kellene helyezni a külső lemezre ,mint korábban.
Ezt hogy tudom megoldani legegyszerűbben?
Korábban ,majd egy éve, magam telepítettem valamilyen entware wiki leírás alapján. -
-
dan1
tag
Hello!
Fel szeretném rakni entware-ből az aria2 -őt viszont az alábbi hibába ütközöm.Installing aria2 (1.35.0-3) to root...
Collected errors:
* verify_pkg_installable: Only have 0kb available on filesystem /opt, pkg aria2 needs 840
* opkg_install_cmd: Cannot install package aria2.
Korábban külső hdd-re lett telepítve az entware ,ott ilyesféle problémám nem volt.
Frissítés pedig ilyen ez a hiba./home/root # opkg update
Downloading http://bin.entware.net/mipselsf-k3.4/Packages.gz
*** Failed to download the package list from http://bin.entware.net/mipselsf-k3.4/Packages.gz
Collected errors:
* copy_file: unable to remove `/opt/var/opkg-lists/entware': Read-only file system.
* file_copy: Failed to copy file /opt/tmp/opkg-WY1obN/Packages.gz to /opt/var/opkg-lists/entware.
Miután frissítettem a rendszert ,minden beállítást visszaállítottam. Ha valaki tud segíteni azt megköszönöm. -
divan
őstag
válasz
Intruder2k5 #189 üzenetére
Értem, köszönöm.
-
Az RT-AC1200GU teljesen azonos az RT-AC57U v1-el, de már csak az előbbit tudod megvenni újonnan az üzletekben, utóbbi több mint egy éve nem kapható már. RT-AC57U-ból jelenleg v2 vagy v3 amit a boltban kaphatsz, de azokra nincs Padavan firmware, sőt tudtommal semmi más se, csakis a gyári.
-
divan
őstag
válasz
Intruder2k5 #187 üzenetére
De ha ASUS RT-AC57U-ra keresek akkor van. A kettő között mi a különbség?
-
Van amelyiknél van, van amelyiknél nincs. Pl. a jelenleg kapható RT-AC1200GU-ból nincs több verzió.
-
divan
őstag
válasz
Intruder2k5 #185 üzenetére
Ezeknél a routereknél is van többféle verzió, és csak azokon fut?
-
ASUS RT-AC57U (RT-AC1200GU) firmware frissítés.
Letöltés: RT-AC1200GU_3.4.3.9L-101-1468804_with_MC.zip
Tartalmáról a részletek szokás szerint a csomagban mellékelt file-okban, de az utóbbi commit-ok miatt a korábbi verziótól eltérően, ebbe már nem fért bele minden választható összetevő. A szokásos dolgok, az Entware összeállításom, Midnight Commander, curl, mtr, htop, és a nano is, viszont ebbe is benne vannak.
FIGYELEM!
Fontos tudni, hogy az Entware működéséhez szükséges egy mount bind parancs, amit a firmware alapból tartalmaz, de az csak akkor lép életbe, ha flashelés után csinálsz egy reset-et, és tiszta lappal, alapbeállításokkal indítasz. Ha ezt szeretnéd elkerülni, akkor magad is beteheted oda a szükséges pár sort, az is ugyanolyan jó lesz, és így megtarthatók a meglévő beállítások.### Mount /opt For Entware
mount -o bind /usr/opt /opt### Create Entware Temp
mkdir -p /tmp/opt/tmp
mount -o bind /tmp/opt/tmp /opt/tmp -
-
válasz
Intruder2k5 #182 üzenetére
Nekem home assitantnál-padavan tracker beintegrálása után lett zavaró. Pl mutatná ki van itthon a családtagok közül, ill. lehetne szabályozni valamit ha elmegy .. de inkább kivettem, mert zavart, hogy nem tudok belépni a routerbe..ráadásul elég gyakran lefoglalta.
-
Csak most láttam a szerkesztést, és nem lehetséges a multi login.
Egyébként futottam már bele én is ebbe, mert az itthoni gépen sokszor hagyom megnyitva a router admin oldalt, aztán ha melóhelyről belépnék megnézni valamit, akkor nem megy. Ilyenkor szorgos F5 nyomkodás jön, és előbb-utóbb sikerül belépni, ez van amikor 10mp, van amikor fél perc.
-
válasz
Intruder2k5 #180 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, fene ezekbe a változatokba...
Bár egy kicsit el is bizonytalanodtam tegyek-e oda is padavant (2 lakásban már az megy), mert ha a UPC/Vodafone router-t átkapcsolom csak kábelmodem módba, megszűnik a Wi free is...Padavanban továbbra sem lehetséges multi login ugye? (csak admin)
Van egy Homeassistant un. padavan tracker alkalmazás, de ha azt beállítom gyakran nem tudok belépni a routerbe valamit állítani, mert éppen a homeassistant loginolt be... -
-
Bocs még egy kérdés
Helyi boltban van ASUS AC1200Mbps RT-AC57U v.3 AiMesh
Arra jó a padavan, vagy az is verzió fűggő? (V1, V2 stb) -
válasz
Intruder2k5 #176 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, a tippet.. Helyben- jó ismerőseim- listáznak 13E-ért, ők utána néznek nekem, hogy V4-e. Ha nem az választom amit ajánlottál.
-
Természetesen fordíthatsz is, de van kész változat is, amit fentebb linkeltem. Annyi, hogy előtte van egy "first_flash" firmware", először azt kell feltenni TFTP-n, ami végülis egy módosított Padavan, és arra mehet a fentebb linkelt verzió, de az már a saját upgrade menüjéből.
Én a REALSYS-nél vettem már ilyet, ott tuti v4 volt, ahogy az árukereső is listázza, és árban sem rossz. Ha nem találsz a közeledben, szerintem még a szállítással megspékelt 14k körüli ár sem rossz.
-
válasz
woodworm #174 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a Xiaomi tipet is (3G van 2 is és azokat kedvelem)
Tp-Link azért lenne szimpatikusabb, mert 4 LAN portja van és akkor nem kell még egy switch is.
Próbálok TP-Link 4V-t keresni ott ahol lakom.
TP-linkre csak fel kell tenni a lefordított padavant, vagy Xiaomihoz hasonlóan fordítani kell? -
-
válasz
Intruder2k5 #171 üzenetére
Nagyon köszönöm a választ,P-Link Archer C5 AC1200-ból csak a V4 jó?
-
Nem jó, de mivel csak 100Mbps portjai vannak, egyébként is drága az a router 10k HUF-ért.
ASUS RT-AC1200GU vagy TP-LINK Archer C5 v4
Utóbbiban majdnem ugyanaz az MT7620 chip van, mint az RT-AC1200-ban, viszont Gbit-es, és el is bír az 1000-es nettel, de csak 8MB flash van benne, így a feltehető Padavan is kicsit szerényebb tudású. Az első, a második, és a harmadik képen látható, hogy mely szolgáltatások nincsenek az fw-ben.
Az RT-AC1200GU már MT7621-es, tehát az a 2 magos 4 szálas SoC van benne, ami a Xiaomi Mi R3G-ben is, és a 16MB flash-re van tartalmasabb Padavan firmware is.
-
ASUS 1200 V2 nem jó ugye, arra nem tehető fel a padavan? (most már mindenhol csak azt látom)
Van olyan elérhető árú router amire feltehető? (már mindenhol azt használom, de egy másik lakásba is kellene) -
válasz
trance89 #168 üzenetére
Midnight Commander 4.8.25
nano 5.2
curl 7.72.0
htop 3.0.1
mtr 0.93Meg hát a körítés, amik jönnek a fentiekkel együtt.
/home/root # opkg list_installed
ca-bundle - 20200601-1
curl - 7.72.0-2
entware-opt - 227000-3
entware-release - 1.0-2
entware-upgrade - 1.0-1
file - 5.39-1
findutils - 4.7.0-2
glib2 - 2.65.2-1
grep - 3.4-2
htop - 3.0.1-1
libattr - 2.4.48-2
libblkid - 2.36-1
libbz2 - 1.0.8-1
libc - 2.27-10
libcurl - 7.72.0-2
libffi - 3.3-2
libgcc - 8.4.0-10
libiconv-full - 1.11.1-4
libintl-full - 0.19.8.1-2
liblzma - 5.2.5-1
libmagic - 5.39-1
libmbedtls - 2.16.8-1
libmount - 2.36-1
libncurses - 6.2-1
libncursesw - 6.2-1
libopenssl - 1.1.1g-1
libpcre - 8.44-2
libpthread - 2.27-10
librt - 2.27-10
libslang2 - 2.3.2-4
libssh2 - 1.9.0-2
libssp - 8.4.0-10
libstdcpp - 8.4.0-10
libuuid - 2.36-1
locales - 2.27-9
mc - 4.8.25-1
mtr - 0.93-1
nano - 5.2-1
opkg - 2020-05-07-f2166a89-1
terminfo - 6.2-1
zlib - 1.2.11-3
zoneinfo-asia - 2020a-1
zoneinfo-europe - 2020a-1Illetve tettem bele egy busybox binárist, amibe sokkal több funkció van beleforgatva mint az eredetibe.
/home/root # /opt/bin/busybox
BusyBox v1.31.0 (2019-06-10 15:54:51 CEST) multi-call binary.
BusyBox is copyrighted by many authors between 1998-2015.
Licensed under GPLv2. See source distribution for detailed
copyright notices.
Usage: busybox [function [arguments]...]
or: busybox --list[-full]
or: busybox --show SCRIPT
or: busybox --install [-s] [DIR]
or: function [arguments]...
BusyBox is a multi-call binary that combines many common Unix
utilities into a single executable. Most people will create a
link to busybox for each function they wish to use and BusyBox
will act like whatever it was invoked as.
Currently defined functions:
[, [[, acpid, add-shell, addgroup, adduser, adjtimex, arch, arp, arping, ash, awk, base64, basename, bc, beep, blkdiscard, blkid, blockdev, bootchartd,
brctl, bunzip2, bzcat, bzip2, cal, cat, chat, chattr, chgrp, chmod, chown, chpasswd, chpst, chroot, chrt, chvt, cksum, clear, cmp, comm, conspy, cp,
cpio, crond, crontab, cryptpw, cttyhack, cut, date, dc, dd, deallocvt, delgroup, deluser, depmod, devmem, df, dhcprelay, diff, dirname, dmesg, dnsd,
dnsdomainname, dos2unix, dpkg, dpkg-deb, du, dumpkmap, dumpleases, echo, ed, egrep, eject, env, envdir, envuidgid, ether-wake, expand, expr, factor,
fakeidentd, fallocate, false, fatattr, fbset, fbsplash, fdflush, fdformat, fdisk, fgconsole, fgrep, find, findfs, flock, fold, free, freeramdisk, fsck,
fsck.minix, fsfreeze, fstrim, fsync, ftpd, ftpget, ftpput, fuser, getopt, getty, grep, groups, gunzip, gzip, halt, hd, hdparm, head, hexdump, hexedit,
hostid, hostname, httpd, hush, hwclock, i2cdetect, i2cdump, i2cget, i2cset, i2ctransfer, id, ifconfig, ifdown, ifenslave, ifplugd, ifup, inetd, init,
insmod, install, ionice, iostat, ip, ipaddr, ipcalc, ipcrm, ipcs, iplink, ipneigh, iproute, iprule, iptunnel, kbd_mode, kill, killall, killall5, klogd,
last, less, link, linux32, linux64, linuxrc, ln, loadfont, loadkmap, logger, login, logname, logread, losetup, lpd, lpq, lpr, ls, lsattr, lsmod, lsof,
lspci, lsscsi, lsusb, lzcat, lzma, lzop, makedevs, makemime, man, md5sum, mdev, mesg, microcom, mkdir, mkdosfs, mke2fs, mkfifo, mkfs.ext2, mkfs.minix,
mkfs.vfat, mknod, mkpasswd, mkswap, mktemp, modinfo, modprobe, more, mount, mountpoint, mpstat, mt, mv, nameif, nanddump, nandwrite, nbd-client, nc,
netstat, nice, nl, nmeter, nohup, nologin, nproc, nsenter, nslookup, ntpd, nuke, od, openvt, partprobe, passwd, paste, patch, pgrep, pidof, ping,
ping6, pipe_progress, pivot_root, pkill, pmap, popmaildir, poweroff, powertop, printenv, printf, ps, pscan, pstree, pwd, pwdx, raidautorun, rdate,
rdev, readahead, readlink, readprofile, realpath, reboot, reformime, remove-shell, renice, reset, resize, resume, rev, rm, rmdir, rmmod, route, rpm,
rpm2cpio, rtcwake, run-init, run-parts, runlevel, runsv, runsvdir, rx, script, scriptreplay, sed, sendmail, seq, setarch, setconsole, setfattr,
setfont, setkeycodes, setlogcons, setpriv, setserial, setsid, setuidgid, sh, sha1sum, sha256sum, sha3sum, sha512sum, showkey, shred, shuf, slattach,
sleep, smemcap, softlimit, sort, split, ssl_client, start-stop-daemon, stat, strings, stty, su, sulogin, sum, sv, svc, svlogd, svok, swapoff, swapon,
switch_root, sync, sysctl, syslogd, tac, tail, tar, taskset, tc, tcpsvd, tee, telnet, telnetd, test, tftp, tftpd, time, timeout, top, touch, tr,
traceroute, traceroute6, true, truncate, ts, tty, ttysize, tunctl, ubiattach, ubidetach, ubimkvol, ubirename, ubirmvol, ubirsvol, ubiupdatevol, udhcpc,
udhcpc6, udhcpd, udpsvd, uevent, umount, uname, unexpand, uniq, unix2dos, unlink, unlzma, unshare, unxz, unzip, uptime, users, usleep, uudecode,
uuencode, vconfig, vi, vlock, volname, w, wall, watch, watchdog, wc, wget, which, who, whoami, whois, xargs, xxd, xz, xzcat, yes, zcat, zcip -
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5 #167 üzenetére
Melyek azok az entware csomagok amik bekerültek a fw-be?
-
Frissítettem a Xiaomi Mi R3G firmware-t az aktuális Alexey repoból, illetve az alig néhány napos, 2020-as Entware csomagok kerültek bele.
Letöltés: MI-R3G_3.4.3.9L-101-b85dc9f_with_MC.zip
Tekintve, hogy ugyanaz az Entware összeállítás ami a korábbi repo-ból alig ~15MB, a frissített forrásból majd ~25MB lett, ASUS RT-AC57U-ra (RT-AC1200GU) nem készül ilyen fw.
-
z123456z
őstag
válasz
Intruder2k5 #165 üzenetére
Akkor én ezt egyelőre kihagyom. Sokkal egyszerűbbnek gondoltam, hát ez van. Azért köszi.
-
válasz
z123456z #164 üzenetére
Én ezzel a módszerrel raktam fel.
Beállításról nem tudok semmilyen útmutatót, de nem bonyolultabb mint bármelyik másik router. Ha meg akarod hagyni az utat vissza a gyárira, akkor le kell menteni a jelenlegi partíciók tartalmát a flashből, de én abban nem tudok segíteni, mert ilyet sosem terveztem, és nem is csináltam.
-
z123456z
őstag
válasz
Intruder2k5 #163 üzenetére
Szia. Köszi a gyors választ. Találok valahol szájbarágós leírást a flashelés menetéről és a router beállításáról? És ha nem ilyenre gondoltam, vissza lehet tenni a gyári?
Ezt is köszönöm. -
válasz
z123456z #162 üzenetére
Üdv!
Igen, ez minden így van. Az fw kész, csak fel kell tenni. Van benne torrent kliens, minidlna, és sok minden más is. A transmission-nek van mobilos felülete - jobb felső sarok -, a wifi pedig a gyári drivereket használja, vagyis ugyanolyannak kéne lennie, mint a gyári szoftverrel, vagy még jobbnak, mert a régiókorlátok könnyebben kiiktathatók.
-
z123456z
őstag
Sziasztok. Van egy mi r3g routerem, évek óta a saját kínai firmware-ével megy gond nélkül. Nem is nagyon törtem a fejem padavanon, de talán kipróbálnám, csak szeretném tudni, hogy jól értem e a dolgokat.
Tehát, ez a fw már egy kész valami, nem kell semmit beforgatni, mókolni, csak egyszerűen feltelepíteni? Ami engem leginkább érdekel, és ha jól értem, már tartalmaz egy torrent klienst és egy dlna szervert? Mert a tévém csak dlna képes filmet játszani. Ezek szerint ha ezt feltolom a routerre, rádugok egy külső hdd-t, akkor tudok le/fel tölteni, és filmet nézni DLNA-n? És ezt az egészet tudom egyszerűen telefonról kezelni? Mert pc és noti csak a gyerekeknek van, nem akarok állandóan berohangálni hozzájuk. És a wifi is rendben van vele, mert a gyári nagyon jó mindenhol, még az 5g is, bár az a leghátsó szobában már nem annyira, itt visszamegy 2.4-re.
Szóval örülnék, ha ez mind így lenne, remélem jól értem.
Köszönöm. -
válasz
Intruder2k5 #160 üzenetére
És akkor már frissítettem a Xiaomi Mi-R3G fw-t is. Lényegében ugyanazokat tartalmazza mint az ASUS változat, illetve pluszban még van benne egy több parancsot támogató busybox bináris (/opt/bin/busybox), valamint a transmission webcontrol magyar nyelvet is támogató verziója.
Letöltés: MI-R3G_3.4.3.9L-101-ce702a9_with_MC.zip
FIGYELEM!
Fontos tudni, hogy az Entware működéséhez szükséges egy mount bind parancs, amit a firmware alapból tartalmaz (utolsó képen a startup scriptben), de az csak akkor lép életbe, ha flashelés után csinálsz egy reset-et, és tiszta lappal, alapbeállításokkal indítasz. Ha ezt szeretnéd elkerülni, akkor magad is beteheted oda a szükséges pár sort, az is ugyanolyan jó lesz, és így megtarthatók a meglévő beállítások.### Mount /opt For Entware
mkdir -p /tmp/opt/tmp
Friss, ropogós ASUS RT-AC57U (RT-AC1200GU) firmware, minden jóval.
Letöltés: RT-AC1200GU_3.4.3.9L-101-ce702a9_with_MC.zip
Tartalmáról a részletek szokás szerint a csomagban mellékelt file-okban, de a választható opciók közül az Aria2 kivételével szerintem minden benne van, ezen kívül a szokásos Entware összeállításom, Midnight Commander, curl, mtr, htop, és már a nano is, valamint tartalmazza az összes választható színtémát is, a szokásos saját készítésű ASUS logómmal. Őszintén megmondom, sosem gondoltam, hogy a 16MB flash-be mindent bele lehet tuszkolni, eddig legalábbis nagyon távol álltunk ettől.
FIGYELEM!
Fontos tudni, hogy az Entware működéséhez szükséges egy mount bind parancs, amit a firmware alapból tartalmaz (utolsó képen a startup scriptben), de az csak akkor lép életbe, ha flashelés után csinálsz egy reset-et, és tiszta lappal, alapbeállításokkal indítasz. Ha ezt szeretnéd elkerülni, akkor magad is beteheted oda a szükséges pár sort, az is ugyanolyan jó lesz, és így megtarthatók a meglévő beállítások.### Mount /opt For Entware
mkdir -p /tmp/opt/tmp
-
roti86
őstag
válasz
szaboi6512 #157 üzenetére
Igen, csak nem akartam a mostanitól régebbi verziót felrakni.
-
szaboi6512
őstag
-
roti86
őstag
válasz
Intruder2k5 #155 üzenetére
Ez nem tűnik valami egyszerűnek nekem.
Nem tervezel mostanában egy új firmwaret forgatni, amibe bele lesz integrálva?
-
Szia!
Kell hozzá egy HDD, amit ext4-re formázva rákötsz a routerre, és mountolod az /opt mappa alá. Majd keresel egy Entware repót (most melóból linkekkel nem tudok szolgálni, azt csak otthon tárolom), onnan letöltöd majd lefuttatod az install scriptet, utána pedig már lényegében csak két parancs az egész...
opkg install mc
opkg install rtorrent-easy-install
Telepítéskor feltesz 4-5 kérdést, mint pl. a használni kívánt port száma, a letöltési cél mappa, stb., ami után már működik is, de a finomhangoláshoz konfigfile-okat is kell szerkesztgetni. -
roti86
őstag
válasz
Intruder2k5 #76 üzenetére
Sziasztok!
Nemrég került hozzám egy MIR3G padavan firmware-el, a verziószáma: 3.4.3.9L-101_275b5f4
Ebbe a verzióba nincs benne a Midnight Commander és rTorrent. Hogyan tudnám ezeket a legkönnyebben rátenni? Régebbi firmware verziót a rajta lévőtől nem akarok telepíteni.
-
Még mindig TP-LINK Archer C5 v4...
Szóval ma is készült két újabb firmware változat az említett routerre, és jelen állás szerint ezek tekinthetők a végleges verziónak, most egy darabig biztosan nem fogok ezzel foglalkozni már.
Letöltés: TL_C5-V4_3.4.3.9L-101-275b5f4
A lényeg továbbra is a képeken és a template.config file-ban, de azért röviden le is írom.
- Samba 3.6 (SMBv2)
- NFS szerver
- Dropbear
- OpenVPN
- SFTP szerver
- FTP szerver
- Két színtéma, Dark-grey_2 és Dark-blue + egy saját készítésű TP-LINK logó
- konzol MOTDA második verzió lényegében ugyanezt tudja, csak egy - számomra bosszantó - apróság lett benne módosítva, mégpedig az, hogy a webes admin felületen a logó, fixen a saját készítésű TP-LINK logóm lett, ebben a változatban azt utólag sem lehet átállítani másra.
Letöltés: TL_C5-V4_3.4.3.9L-101-275b5f4_FIXLOGO
-
válasz
Intruder2k5 #151 üzenetére
Az elmúlt két napban sikerült kicsit előrelépni a TP-LINK Archer C5 v4 fw ügyében is...
Letöltés: TL_C5-V4_3.4.3.9L-101-275b5f4
A lényeg a képeken és a template.config file-ban, de azért röviden leírom.
- Samba 3.6 (SMBv2)
- NFS szerver
- Dropbear
- OpenVPN
- SFTP szerver
- FTP szerver
- Valamint két színtéma, Dark-grey_2 és Dark_blue, saját logóvalÉs még maradt ~66KB hely, szóval jövő héten folytatom.
-
Félig-meddig OFF, mert se nem Xiaomi, se nem ASUS, de legalább TP-LINK és Padavan.
Szóval összehoztam én is egy build-et TP-LINK Archer C5 v4 routerre. Sajnos a 8MB flash memória miatt az ASUS-hoz és a Xaomi-hoz képest elég sok dolgot ki kell hagyni belőle, de azt gondolom a lehetőségekhez képest sikerült kimaxolni a végeredményt, és ha skin-eket nem is, de azért egy saját készítésű logót ebbe is becsempésztem. Ami a képekről nem egyértelmű, Samba 3.6-al, tehát SMBv2 támogatással készült, a többi infó alább, illetve a csomagban mellékelt templates.config file-ban.
Letöltés: https://mega.nz
Aktív témák
lo Előrebocsátom, hogy az alábbiakban semmi újdonság nincs, az említett firmware régóta létezik a szóban forgó két...
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Tesla topik
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Drón topik
- PlayStation 5
- Ukrajnai háború
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Parfüm topik
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest