Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
Új hozzászólás Aktív témák
-
scabi78
senior tag
Én egy hónapja utaltam előre 43 ezret és nem jött meg a kártya, de szerencsére vissza kaptam a pénzemet, az eladó feladta magát itt a ph-n... Azóta nem merek senkinek sem utalni, mert egy 253 pozitív értékelésű hölgy baszott át, ezek után kiben lehet bízni? Most is nézegetek vga-t 58 ezer forint értékben, de nem fogok előre utalni senkinek, akkor inkább megveszem a pcx-től vagy edigitaltól 62-ért ahol tudok átvételkor fizetni! Ismétlem, átvételkor fizetni, nem kell még a legnagyobb boltoknak sem előre utalnom, akkor miért utalnék ismeretlen embereknek? Hm?
Ha csinálnák egy felmérést, hogy az előre utalásban vagy az utánvétben volt több átverés, szerintem sokkal több jelentkező lenne, akit utalással basztak át.
-
vadkörte
addikt
Hogy miért nem adok el semmit utánvéttel? Mert alapból nem bízok a vevőben - piacon nőttem fel, kofák és sumák öregasszonyok között, akik még a szart is képesek voltak jó pénzért eladni - nem hiányzik, hogy még én talpaljak azért, hogy visszakapjam az át nem vett cuccom.
Ha a futárszolgálat, vagy a Királyi Magyar Posta szolgáltatásai nem felelnek meg, keressenek más eladót. Ha ő nem, majd más megveszi a cuccom.Két sztori. Az első kb. 1,5-2 éves, még OLX-ről.
Árultam pár régi menetes és bajonettes objektív napellenzőt. Darabja 500 Ft - 3 db volt - jön egy madár, hogy neki kellene az egyik - egy 49 mm-es, akkori dettó olyannak az új ára 1.500-3.000 Ft - és mennyit engedek. Mondom aranyapám az 500 Ft-ból ne akarj alkudni! A válasz, OK, de ő nem utal, mert nem bízik bennem, meg őt már átverték egyszer és csak utánvéttel vásáol.
Akkor lett volna az utánvét 1.300-1.800 Ft körül, az ajánlott levélcsomagos küldés ~500 Ft. Megírtam neki, hogy ne szórakozzon velem, egy 500 Ft értékű cuccot nem küldük el majd 3x annyiért. De csak ragaszkodott hozzá. Erre inkább elköszöntem tőle. 2 nap múlva egy másik csóka egyben, alku nélkül, előre utalva elvitte a teljes pakkot.Annyit kérdezett, mi a számlaszám, ahová utalhat...
Kicsit régebbi sztori. Délelőtt, kb. 11 óra körül megjött a pénz, 13 órakor a vevő már hisztizik, hogy miért nincs még feladva a cucc - ~3.000 Ft-os vacak Pentacon 29mm obi volt -
Azóta úgy küldök mindent, hogy megírom, az ellenérték beérkezésétől számított 24-48 órán belül postázom a terméket és a feladás tényét igazoló papírokat scannelve megküldöm. Ez eddig a leghisztisebb vevőm is lecsillapította.
-
snecy20
nagyúr
Én CD eladásokkal is foglalkozom, aki vett már tőlem 5x pl., annak volt már hogy 6x-ra úgy postáztam el valamit, hogy majd x nap múlva, vagy esetleg fizetésnapon utal. Nem is egy ilyen, hanem százas nagyságrendben volt már ilyenre példa hogy szimpla bizalom alapján én vállaltam minden rizikót, és renitens dolog még sosem történt. De itt a hardverapro kapcsán is nem egyszer olvastam már olyan bizniszről, hogy a megbízható, régi motoros eladó előre elküldte a terméket a másik megbízható, régi motoros vevőnek, és érdekes módon senki nem felejtette el a dolgát a végén. Ugyanakkor viszont nem tudnám egyértelműen mondani azt hogy nincsenek (rész)igazságaid a téma kapcsán, hisz elég genyó világban élünk.
-
Hintalow
senior tag
Eladóként: drága, macerás, én is buktam már postaköltséget, ráadásul szerintem egy totál kontraproduktív dolog, többnyire az történik, hogy kijelenti a vevő, hogy neki utánvéttel kell a 2000 Ft-os cucc, kiszámolom neki, hogy akkor 1500-2000 Ft között lesz a ptktg (nem tudom mostanság mennyi, nem használom)
És akkor hápog, hogy ő azt hitte, sokkal kevesebb.
Tényleg az az érzésem, hogy mindig olyanok akarnak utánvétet, akiknek fogalma sincs a postai díjszabásról.Vevőként: a beszerzéseim fele külföldről történik, ott esélytelen, és kb szökőévenként van nálam akár 100Ft-nyi kp. nem fogok utánvéttel bohóckodni.
Kártyás fizetés, vagy utalás, valami 2016-ot mutat a naptár vagy mi -
Chaser
legenda
Azt hiszem erős értelmezési problémáid vannak. Vevőként ha te azt mondod nekem, hogy küldjem előre xy dolgot mert neked több referenciád van semmi akadálya. Példa is volt már rá. Amennyiben nincs, akkor miről beszélünk? Sőt, zárójelben jegyzem meg, ez rám vonatkozik. Nem egyszer volt 100k értékű feletti történet, aminél kikötöttem az értéke miatt csak személyesen. Kvázi leb@sztak, ne vicceljek már, utánam olvastak. Utalják a pénzt. Micsoda szerencsétlen emberek vannak...
Vagy ők csak tudják értelmezni a referenciát? Hm...ki tudja? További jó értetlenkedést.
-
Ez már nevetséges, vagy annyira nem is.
-
Chaser
legenda
Semmi akadálya, amennyiben több referenciád van mint nekem
Ha nem, akkor viszont az én játékszabályaim érvényesek
Referencia munkáról mint fogalomról hallottál?"mindig fizettem, annyira korrekt vagyok, hogy szinte mar hihetetlen. Elobb vagnam le az ujjam, minthogy atverjek barkit is, " Látod, nekem nem kell ilyet mondanom...mások elmondták helyettem
Amit nyilván magamnak köszönhetek és nyilván nem csak én vagyok ilyen. És ez nem is rólam szól, hanem a butaságról már ne haragudj.
szerk: tlac A hsz szám nem referencia, csupán hsz szám
A regisztációs idő is csak egy dolog. Van aki 10 éve regisztrált és egy értékelése sincs mert mondjuk nem ad vesz semmit és nem törődik az értékelésekkel. Ettől független lehet becsületes meg lehet egy féreg is.
-
Viszlát
addikt
Lehet, hogy neked teljesen mindegy, hogy a referencia ismerostol vagy ismeretlentol szarmazik, de innen nezve ez ordas marhasag, illetve erdekesen szocializalodhattal ha ez tenyleg igy van...
Egyebkent erdekel az x ezer forintos laptop amit arulsz, van jo sok pozitiv ertekelesem vevokent, mindig ott voltam, mindig fizettem, annyira korrekt vagyok, hogy szinte mar hihetetlen. Elobb vagnam le az ujjam, minthogy atverjek barkit is, ugyhogy csinaljuk azt, hogy elkuldod nekem a laptopot, en kiprobalom es ha minden klafa akkor atutalom neked az arat...
Ugye ugye...
Szerk: Lauda, a masodik bekezdes egy ujabb fiktiv felvetes, ne dolj be neki!
-
-
tlac
nagyúr
válasz
t72killer #44 üzenetére
Komolyan, nem értem vásárlóként miért érzi valaki nagyobb biztonságban magát, ha utánvételezik?
mert van valami nyoma a postán is, hogy vettem valamit, amiért fizetni fogok a postásnak
meg ha sérült a csomagolás, ki sem fizetem, mehet vissza a feladónakmég ha előreutalok, semmit nem kell csinálnia ahhoz, hogy átverjem, el sem kell neki mennie a postára, hogy feladja a krumplit
Eladóként pedig mondhatom, hogy korrektül viselkedem - ezt a referenciák is mutatják - ill egy 10+éves ph!-s fiókot se fogok kockáztatni azzal, hogy valakit átvernék.
jártam már itt úgy régi, sok hozzászólásos taggal, akiben megbíztam (hasonló topikokba jártunk, tehát részben ismertem is), hogy a pénzem, meg a cuccom is nála volt, végül megoldódott, de közel 1 hétig aggódhattam rajta, mert jött a kifogás, hogy most épp nincs pénze...
-
Milyen cirkuszt? Haver egyedül odament a kapuhoz beszélni, be sem lépett az udvarra. Mi megálltunk az út túloldalán (ott volt árnyék) és szótlanul álltunk a kocsira támaszkodva. Fenyegetőzés? Önbíráskodás? Nem vagyunk mi cigányok... Nem volt ott egy hangos szó sem sem semmilyen cirkusz. Különben is az utca közterület ott állok meg ahol akarok. Mi csak vártunk a barátunkra és amíg ő intézi a dolgát addig kiszálltunk elszívni egy cigit. Talán tilos? Úgy sem hívott volna rendőrt. Különben is mit csinál a rendőr odajön lerajzol és széttép? Ugyan már.
-
Mi mentünk ki házhoz tizenöten négy autóval..................... 15ezer forintos használt telefon miatt
Gratulalok hozza! Ugyesek voltatok!
Ha felveszi a cirkuszt es meg fel is hivja a rendorseget, ti jarkalhattatok volna jo ideig magyarazkodni fenyegetozes/onbiraskodas miatt a rendorsegre, ami joval nagyobb tetel mint az a telo.
-
"Amivel ugye nem mesz semmire, ha csak nem akarsz rambot jatszani."
Nem egy pol.korrekt megoldási mód de van, hogy sokkal célravezetőbb meglátogatni a tagot mint a rendőrségre futkosni egy bankszámlaszámot lobogtatva, hogy segítség-segítség átvertek. Mászkálhatsz rendőrségre bíróságra aztán vagy visszakapod a pénzed vagy nem közben elbasztál több nap szabadságot egy csaló köcsögre meg a közös ügyetekre arról nem is beszélve hogy 1-2évig nyeled az ideget, hogy mi lesz már. Mi mentünk ki házhoz tizenöten négy autóval. Először a csaja letagadta a tagot de egyrészt láttuk, hogy a szúnyogháló mögül lesekszik kifelé az ablakon másrészt megcsörgettük a mobilját és ott csörgött abban a helységben ahonnan a jóember nézelődött kifelé. Bukta. Kisvártatva előjött a halálra rémült tag aki olyan szinten be volt szarva, hogy felnőtt férfi létére majdnem sírt. SMS-ben persze még fél órával előtte is nagy arca volt gondolom fel sem merült benne, hogy 15ezer forintos használt telefon miatt valaki odamegy balhézni. Mondjuk ő nem tudta, hogy mi előre megbeszéltük, hogy semmilyen szín alatt nem bántjuk sőt meg sem szólalunk csak állunk a haver háta mögött és folyamatosan csúnyán nézünk befelé a kapun. Ha ettől nem ijedt volna meg megalázottan visszavonulót fújtunk volna de működött a dolog. Mindig működik.
-
Chaser
legenda
A referencia fogalmát próbáltam kicsit körülírni. Az, hogy most virtuális referenciát hallasz/látsz valakiről teljesen lényegtelen. De a festő pont jó példa, mert sokan előre kérik a pénzt, legalább egy részét. Ablakot csináltattam, 50%-ot bele kellett adni előre. Azért adtam bele mert volt a tagról referencia. Az hogy rólam 600 idegen mond véleményt, nem pedig 600 ismerősöd mit jelent? Azt, hogy még ismerősöd nem volt ügyfelem, semmi többet. Tudod kik a buták? Akik 0 referenciás karácsony környékén előbukkanó webshopoknak utalnak előre pénzeket, amikor azok normál bolti árhoz képest 60-70%-ért árulnak. Aztán jön a meglepi, de felelős már sehol nincs
Én ha venni akarok egy terméket de itthon nem találok jó tesztet mindig a newegget nézem. Megfelelő számú értékelésnél 99%-ra lehet menni egy termékkel kapcsolatban. Telejsen ismeretlen emberek révén. Itt egy a lényeg, amit nem értesz meg. Nem az számít ki mit mond magáról vagy bármiről, mások mit mondanak róla. És ha az elegendő mennyiségű a rizikó konvergál a nullához. Teljesen mindegy ismerőseid mondták vagy sem...
Ahogy Einstein mondta..két dolog végtelen...az emberi butaság és a világegyetem. Utóbbiban nem vagyok biztos. -
-
Viszlát
addikt
Nem túl ügyesen próbálod összemosni a dolgokat. Én végig idegenekről beszéltem, erre jössz a szerelővel meg az ismerősökkel. Ennyire nem kéne azért leadni...
(#69) t72killer: azt gondolom (lehet, hogy rosszul), hogy a rendőrségnek sem adják csak úgy ki a személyes adatokat, na meg az idő, amíg minden összejön. De mint írtam is, nem az utánvét mellett kardoskodtam ezidáig, hanem az előre utalás ellen.
-
Ezzel egyetertek. Adtam el nagyon regen procihutot, osszefutottunk a sraccal, megnezte, kifizette csokolom. Nyilvan nagyobb erteku arunal ez onmagaban nem eleg, kell a dokumentalas is.
(#67) Viszlát Utánvétnél kapásból van egy neved, címed,
Amivel ugye nem mesz semmire, ha csak nem akarsz rambot jatszani.
-
Chaser
legenda
Azt hiszem nem tudod értelmezni a referencia fogalmát. Nem az én bajom
Tudod ez olyasmi, elromlik az autód de sajnos nem ismersz autószerelőt. Oda fogsz menni egy ismerősödhöz aki ajánl, mert már neki dolgozott és meg volt vele elégedve. Ha ne adja ég 10 másik ismerősöd is van és hasonló véleményen vannak keresgélsz tovább? Nem hinném. Ha megoszlanak a vélemények akkor meg nyilván. Hiába battyogsz oda az emberhez személyesen, attól még nem ismered. Max fizikailag láttad. De mondhatnék szobafestőt, burkolót, bármilyen szolgáltatást. Így is van rizikó, hogy nálad hibázni fog, de minimális...és nagy eséllyel rendezi a dolgot. A te elméleted szerint nagyon sok értelmetlen ember van...
Ez nem egyoldalú, mondjuk tapasztalat és analitikus gondolkozás eredménye.
Ezentúl pedig utánvét továbbra sem biztonságosabb semmivel még mindig. Ez a tipikus csalóka ábránd esete. Pedig csak nagyon kicsit kell gondolkozni hozzá. Legjobb megoldás persze mindig a személyes átvét, de
sokszor nincs rá lehetőség.szerk: Utánvétnél bármilyen név/cím kombót meg lehet adni, nagyi, ükonoka vagy bármi...
ha valaki csalni akar előre gondolkodik...utalásnál is ugyanúgy lenyomozható feljelentés után bárki és ugyanúgy megadhat más adatokat.
Silent77 És az idő ami elég drága tud lenni.
-
+1, vásárlóként is mindíg utaltam. UV-hez otthon kell lenni/be kell caplatni a postára, ami nekem vagy egy buszozás vagy egy autós dugózás - míg a sima csomagot ha kicsi, a postaládába beteszi a postás, ha nagyobb, a szomszéd Mari néninél hagyja. (bejáratott eljárás nálam mind2, havi 2-3 aprócsomag jön Kínából)
#67: utalásnál ott vannak a delikvens bankszámlaadatai, így szvsz teljesen azonosítva van.
-
Rive
veterán
Szemelyes atvetel szerintem is biztonsagosabb.
A személyes átvétel csak és kizárólag akkor nevezhető valamennyire biztonságosnak, ha van mellé valamiféle papír/írás (azaz a felek utóbb azonosíthatóak - azzal együtt, hogy mi volt a fennforgás tárgya).
Nem mernék tippelni, hogy ez a személyesen bonyolított üzleteknek hány százalékát teszi ki.
-
Viszlát
addikt
válasz
t72killer #64 üzenetére
Hirtelen nem értettem, miért tőlem kérdezed ezt, hiszen nem javasoltam az utánvétes vásárlást sem, de aztán rájöttem, hogy a topik címe így teszi fel a kérdést, így érthető a következtetés.
Utánvétnél kapásból van egy neved, címed, legalábbis ha a csaló szeretne pénzt látni belőle. Utalásnál ehhez már nyomozni kell, amit azért meg kell előzzön pár dolog.
-
Nem értünk egyet, egyiknél sincs kockázat ha utána nézel az eladónak, de mindegyiknél van kockázat ha csaló az illető.
Lehet ragozni, de felesleges.
Te pénzed, úgy vásárolsz akarsz.
Én ezután is ragaszkodni fogok az utaláshoz vagy személyes átvételhez.
Utánvét kizára!
Vásárlóként is csak utalás ha nem megoldható a szeméyes átvétel. -
-
Viszlát
addikt
Referencia sem ér semmit. Lehet 10 évig nem volt gondod, de most éppen nehéz időszakod van és pont az fog ennek a következményei miatt szívni aki holnap vásárol tőled.
Csak ismételni tudom magam: ez egy feltételes, lehetséges forgatókönyv a referencia-rendszer hiányosságaira példaként (feltételes Chaser esetében, de ugye sajnos mással történt már ilyen...). Mellébeszélni is lehet, de az tény, hogy amíg a személyes átvételnél minimális a kockázat, illetve mindketten viselik, amíg az utánvétnél kölcsönös a kockázatviselés, addig az előre utalásnál kizárólag a vevő kockáztat. Minden más csak önigazoló rizsa.
(#62) Silent77: válasz nincs, jövőbe látás és hibáztatás az van. Javaslom nézz utána, egyből érteni fogod miért beszélek felesleges kockázatról.
-
Te nem a rendszerrol irtal, hanem altalanositottal. Elobb vagnam le egyenkent az ujjaim, mint hogy visszaeljek valakinek a bizalmaval.
Persze az nem meglepő, hogy eladóként ennyire erősen ágáltok az előre utalás mellett, kockáztasson mindent csak a vevő. Gusztustalan hozzáállás, de aki ebbe belemegy az talán meg is érdemli, a jóhiszeműség nem mentség a hülyeségre...
Iszonyatos hulyeseg ez is. Ha jol emlekszem az osszes uzletem atutalasos volt, akar vevo, akar elado voltam. Meg ujoncok is utaltak elore nekem. Ha esznel vagy es megfeleloen utanaolvasol az user dolgainak, nem lesz gond.
-
Viszlát
addikt
Nem csak a bolt van az "ilyen" embereknek, szemelyes atvetel peldaul. Ha messze van, lesz kozelebb is, max kicsit dragabban. Ha meg annyira kulonleges, hogy tenylegseholessenkimasnal, akkor tessek felulni buszra, vonatra, autoba, akarmi. Nem olyan bonyolult ez, kerdes ki mennyire becsuli a penzet.
-
Viszlát
addikt
Ááá, szóval te sikeresen konkrét vádnak vetted a feltételes módban írt példámat a referencia rendszer hatékonyságára? Van baj...
Chaser: azért kéne ismernünk egymást, mert idegennek értelmes ember nem ad pénzt előre. Akkor se ha hatszáz másik idegen szerint az illető korrekt és nincs vele gond. Mindössze erre hívtam fel a figyelmet mielőtt a kufár lobbi beindult. Persze nem is miattatok írtam ezt le, szimplán csak azért, hogy hátha jár erre valaki aki ilyenen gondolkodik akkor ne csak az egyoldalú vetítést lássa.
-
Én szintén megfutom ezeket a köröket plusz még az üzleti vita topikba is benézek, hogy lássam esetleges probléma esetén ki mennyire kompromisszum kész és elve milyen a dolgokhoz való hozzáállása ha bármilyen probléma merül fel. Ettől függetlenül továbbra is azt mondom a hardveraprós értékelés sem szentírás. Ha valakit évek óta "nap mint nap" fent látok fórumon szívesebben üzletelek vele mint ha rám ír aprón egy 3000 napos újonc 150/0 értékeléssel. Egyrészt ha elosztogatok az aprón xy darab xy forintos noname dvd tokot már megvan a 150pozitív másrészt nem egy fiókot feltörtek/elloptak már, hogy csalásra használjanak fel. Hogy itt volt rá példa vagy sem azt nem tudom de pl. vaterán illetve zsibvásáron nem egyről tudok. 120/0 értékelésű emberrel szoptam már be az aprón. Előtte mindenki nagyon elégedett volt vele engem meg konkréten átdobott a palánkon. Van ilyen. Azóta nem sokat adok az értékelésekre. Azt pedig a mai napig sérelmezem, hogy nincs egy topik vagy bejegyzés a már lebukott kitiltott és jogerősen elítélt csalók által korábban használt e-mail címekről bankszámlaszámokról és telefonszámokról. Ez rohadtul hiányzik innen.
-
Chaser
legenda
Volt ilyen régen. Amennyiben neked több referenciád van mint nekem semmi akadálya. Másik esetben fordítva
Megint más kérdés, hogy jó ideje már nem kérek értékelést, az új rendszerben annyi pöcsölés van még mindig nem ér annyit. De ott a régi, az újban is van azért, meg van egy lokál topik ahol nyugodtan utánam lehet kérdezni. És akkor még nem mondtam a vakerás privát fiókot ahol 300 + van - nélkül.
8th Én se, ez csak a privát megunt rész. Cégesnél aki bizonytalankodott ott az adószám, vagy bármelyik ügyfélnél lekérdezhet, amit ugyan nem adok ki, de van országos szintű partner akinek talán már csak ér valamit a szava. Nem kell ezt túlbonyolítani
Viszlát A nem ismerjük egymás szöveget az "újoncok" szokták mondani. Mért kellene ismernünk egymást?
Le lehet informálni, akinek nem elég az értékelés benéz a kméti topikba, vagy akár TP topikba, tán csak nem fizettem le 30-40 embert
Mindig ezt mondtam ha valaki a nem ismerjük történettel jött, 95%-ban fel is fogták hogy teljesen igazam van.
szerk: Olyan szinten nem látod át sajnos, mint aki ma regisztrált. Cégesként én is előreutalok és nem pár k értékben...és itt is utalok előre, annak aki leinformálható.Lehet valaki talpig korrekt, ha nincs referencia hozzá. Cégesként volt is már gubanc, pl amikor teljes rendelést összekevertek. Nekem az áfát már állambácsi nem fizeti vissza, a rengeteg többlettel se tudok mit kezdeni. De meg tudtuk oldani az emberkével, anélkül hogy "ismernénk" egymást. Privátként meg annyit tudok mondani, akár uv akár előreutalás, ha olyasmiről van szó ami esztétikailag nem biztos megfelelő a vevőnek, felajánlom hogy visszaküldheti. De akár azért is mert "nem tetszik". Sok mindent nem lehet úgy fényképezni, sokszor időm sincs rá. Ehhez se kell ismerni, csak utánam kell kérdezni.
-
Viszlát
addikt
Na most ez vagy igaz vagy nem, nem áll módomban megítélni. Aztán meg elég sokan vannak akik nem csak a nehéz időszakokat vészelik így át.
Chaser: neked is ugyanezt tudom mondani, vagy igazat mondasz vagy nem, nem ismerjük egymást. Persze mindenki úgy bánik a pénzével ahogy akar, szórják is sokan, én kérek elnézést, hogy nem állok be ebbe a sorba.
Persze az nem meglepő, hogy eladóként ennyire erősen ágáltok az előre utalás mellett, kockáztasson mindent csak a vevő. Gusztustalan hozzáállás, de aki ebbe belemegy az talán meg is érdemli, a jóhiszeműség nem mentség a hülyeségre...
-
Rive
veterán
válasz
t72killer #44 üzenetére
..nem értem vásárlóként miért érzi valaki nagyobb biztonságban magát, ha utánvételezik?
A jellemző újonc-újonc személyesnél pl. biztonságosabb, SZVSZ. Legalább van valami papper, hogy kivel boltolt az ember (de legalábbis, hogy hova ment a pénz/áru)...
Amúgy komoly biztonságnövelő faktor az is, ha szimplán a PH-n belül nyomát hagyja valaki az üzletnek. Privátban lehivatkozni a hirdetést, a hirdetés aláírni, másolni az aktuális állapotát a hirdetésnek, ha telefon is: megerősítést kérni privátban, effélék...
-
föccer
nagyúr
válasz
t72killer #44 üzenetére
Ezért szoktam én házhoz vinni a cuccot, vagy ha szeretni a vevő, akkor eljöhet hozzám. Legutóbb 1 pár ramot adtam így el. Eljött, megnézte, hogy működik a gép, kikapcsoltam, kivettem, tartóba tettem és átnyújtottam neki. Volt, hogy komplett konfigot vittek tőlem így, vagy monitort szállítottam házhoz. Helyben kipróbálni, és akkor a próba garancia már le is járt.
Saját magam nem szoktam más garit vállalni. Ha esetleg van kisker gari, akkor annak adom a papírjait, vagy ha élettartam garis termék van, akkor tájékoztatom erről a vevőt.
üdv, föccer
-
Komolyan, nem értem vásárlóként miért érzi valaki nagyobb biztonságban magát, ha utánvételezik?
szvsz a naivitást leszámítva inkább hátsó szándékokra utal, ha vki nagyon ragaszkodik az uv-hez:
1: lustaság (ha nincs bszámla - ez elég "érdekes" fejlemény 2016-ban, amikor az ember macskája is beszedési megbízással fizet a whiskas-ért - el kéne menni befizetni)
2: tovább vadászik, és ha olcsóbban talál "simán" nem veszi át - köszi...
3: még nincs meg rá a pénze és majd apu-anyu biztos kifizeti ha ott a csomag az ajtóban -köszi, mások serdüléséből/családi "örömeiből" nem kérekEladóként pedig mondhatom, hogy korrektül viselkedem - ezt a referenciák is mutatják - ill egy 10+éves ph!-s fiókot se fogok kockáztatni azzal, hogy valakit átvernék. Amúgy még személyes tranzakciónál is van rizikó: ha a keletinél átveszel kovács13 újonc felhasználótól egy 100k-s vga-t, ott helyben le tudod tesztelni? Hazaviszed, nem működik, ráb#sztál...
-
Rive
veterán
Ha neked annyit jelent a referencia ellenőrzése, hogy hány pontja van a másik félnek, akkor (számodra) valóban sz@rt se ér.
A magam részéről a szöveges értékelésekkel kezdek, aztán keresés a nevére a bolhán, meg a moderációs, klf. reklamációs és más topikokban, a többi hirdetésének ellenőrzése...
Esetenként elérhetőségek és név ellenőrzése a 'vadonban' azaz a bolhán kívül... -
-
Oké de én nem nagyban kereskedek. Magánszemély vagyok és a megunt szarjaimat dobálom fel különböző oldalakra. Ha nem veszi át hát szarjon sünt. Anyagi kár nem ér. Tőlem 3x körbe is vihetik a földön vagy felküldhetik akár a nemzetközi űrállomásra is, mindig mindent úgy csomagolok be, hogy azzal kosárlabdázni lehessen. Kibírja ha kering pár hetet az országban. Ha visszakapom feladom újra. "Egy dolog számít itt a referencia, más nem" Szart sem ér már elnézést a kifejezésért. Feldobok az apróra "piros pontért elvihető" jelszóval egyenként néhány régi cd-t, könyveket, újságokat, dvd-ket és hasonló limlom szarokat amit itthon kerülgetek állítom néhány hónap alatt meglenne a 500+ pozitív érékelésem. És közben nem tettem semmit csak kiszórtam itthonról a szemetet. Kb. ennyit ér a hardveraprós értékelési rendszer.
-
Chaser
legenda
Amikor x m hufomat elloptak mondhatni nehez idoszakom volt:d akkor kaptam az uj rendszerben egxszer 5 helyett 4 pontot mert kestem 1 napot a postaval
elegge tevuton jarsz, csak a referencia szamit. Csak hogy egyesek szeme kicsit felnyiljon...adott 100k-s vga amit halottan megvesz valaki 30-ert felrakja 80ert. Megveszed uvsen...jelzed nem mukodik, o meg jelzi csinaltal vele valamit. Vihetsz tanukat, o is visz. Mehetsz polgari perre evekig amit a vegen elbuksz. Ez csak egy a legalis atveresbol. Utalasnal annyi riziko lehet kozben meghal a delikvens, es necces visszaszerezni a zsetont:d persze leinformalhato embernel, leinformalhatatlannak nem utalunk elore es nem uvzunk. Ha nem megy szemelyesen reszemrol hagyom az egeszet.
-
Viszlát
addikt
Én meg még életemben nem vettem semmit előreutalással, aztán mégse maradtam le semmiről. Referencia sem ér semmit. Lehet 10 évig nem volt gondod, de most éppen nehéz időszakod van és pont az fog ennek a következményei miatt szívni aki holnap vásárol tőled.
Előre utalni olyan mint kitenni a sarokra a pénzt és bízni benne, hogy nem csak, hogy nem lopják el, de még pár nap múlva valaki kicseréli arra a valamire amit megálmodtam magamnak az internetről...
-
Chaser
legenda
De érdekes hogy nekem 10 éve tudnak előreutalni...és még senki nem halt bele
Referencia számít, semmi más. Az a legjobb védelem. Nem akarok tippeket adni, uv-vel hogy lehet nagyon csúnyán átb@szni a másikat akár több száz k-s tételnél is teljesen legálisan. De át lehet.
szerk: volt egy srác nagyon ragaszkodott az uv-hez, valami 5k értékű motyónál..csak miattam regelt be ide..küldd el a pk-t, csomag megy uv-sen..elküldte a 2,5k-t az 5k értékű csomagért ami mehetett volna 1k-ért
azóta is aki annyira ragaszkodik uv-hez és valamennyire leinformálható de mégsem 100% a pk-t kérem előre és csak úgy mehet uv
-
Viszlát
addikt
Mert a sok deformált világképű eladó fejében az a normális, hogy nehogymá' ő kockáztasson postaköltséget meg időt, inkább a vevő kockáztassa a teljes vételárat.
Soha senkinek ne utalj előre ilyen hardverapró és hasonló szintű oldalakon, ahol nincs semmi védelem. Ha az eladó nyakaskodik, majd megveszed máshol, mástól, máshogy.
-
Chaser
legenda
Ez nálam úgy működik, ha valakinek nem tetszenek a feltételek lehet másnál vásárolni. A webshopban csak utalás volt, meg tudta oldani mindenki
Akinek nincs egy ismerőse aki tud utalni még mindig befizethet kp-t adott bankban ingyen.
UV hátránya: drágább. Másik hátránya, ha a vevő "elfelejti" átvenni, nemhogy a pk díj bukott, de a csomag kering 1-2 hétig és másnak sem lehet eladni.
Egyik sem biztosságosabb mint a másik. Ha uv-sen a csomagban megbeszélt helyett kismacskát küldök mi lesz? Semmi, csak fizetés után lehet csomagot bontani. Akár uv-vel akár előreutalással át tudnék verni bárkit, akár "legálisan" is, max polgári perre vihetné amit úgyis bukna
Egy dolog számít itt a referencia, más nem. Néha én is uv-zek, de csak olyannak akiről tudom, hogy át is fogja venni amit kért. Leinformálhatatlan vevőnek nem.
"Ha mégsem veszi át akkor beszopom a postaköltséget."Nem vagyok b_zi hogy besz_pjam" -
Nekem jelenleg nincs bankszámlám így nem tudok utalni. Jó végül is meg tudnám oldani, de nem akarok. Ha nem dobja fel az eladó utánvéttel postára vagy vatera futárra akkor adja el másnak, ez ilyen egyszerű. Ugyanígy elküldök bárkinek bármit utánvéttel. Ha ismeretlen a vevő jelölt felteszem jófogásra a portékát háztól házig szolgáltatással és rendelje meg ott. Qrva drága de ha ragaszkodik az utánvéthez akkor fizesse meg az árát. Legrosszabb esetben ha nem veszi át ingyen visszahozzák a csomagot. Ha pedig ismerem az illetőt innen az apróról vagy épp a fórumról akkor feladom neki simán dpd-vel utánvéttel. Ha mégsem veszi át akkor beszopom a postaköltséget. Egy jobb doboz cigi ára. Nagy ügy. Azért az itteni fórumos arcokra nem az a jellemző, hogy kérnek valamit aztán "elfelejtik" átvenni.
-
aero.
veterán
Eladói szempontból sz*r az utánvét szerintem. Egy hetet kell várni a pénzre, plusz ahogy már írták, ha jóskapista nem veszi át még az 1700 akárhány farmaranyat is becumizza az ember.
-
válasz
industrial #26 üzenetére
Ha krumplit tesz az illető a dobozba a 100ezres VGA helyett, akkor ciki. Igaz, ha rögtön felnyomod a rendőrségen, akkor a kp átvételekor elvileg lekapcsolják az illetékes krumplitermelőt.
-
industrial
tag
Hm érdekesek a válaszok, érvek és ellen érvek. Persze vevőként szerintem tényleg biztonságosabb az utánvét..de bárhol áttudnak verni ha akarnak.
-
válasz
mickemoto #24 üzenetére
Ha nincs túl messze egymástól az eladó+vevő, akkor a személyes a legjobb. olcsóbb, gyorsabb, senki se töri össze a cuccot, ráadásul nem kell tartani az átvágástól (persze van, aki így is bepróbálkozik, nekem anno egy nikon f80-as képezőt akartak eladni - eddig ok, csakhogy az f80 valami nikos műanyag játékcucc volt, totál másképp nézett ki
).
-
-
maross
nagyúr
válasz
Victoryus #18 üzenetére
Ezert fizetek havi 2-300 forintot otpnel pluszba, es 0ft az utalas (matolcsy adon kivul). En se kuldok senkinek semmit utanvettel, egyszeruen nincs idegem postara jarkalni es beszivni a postakoltséget, ha 14eves pistike mégse kaparta ossze a penzt/anyuka raszolt/vett egy sort vagy csgo skint, stb.
-
Neked miert lenne jobb az utanvet?
(#5) D1Rect Bizony igy van.
-
-
Csak addig hittem hogy olcsóbb, míg meg nem kaptam a banktól a havi elszámolást... Volt pofájuk 1200 forintot vagy többet levonni utalásonként. Erste-Otp.Azóta én csak utánvéttel veszek.
-
gerii
addikt
válasz
Necro_Ramone #13 üzenetére
Postánál már lehet számlaszámra kérni a cash-t.
-
Necro_Ramone
tag
válasz
Necro_Ramone #13 üzenetére
Ja én városon belül egy ezer forintos szart is simán kiviszek kocsival úgy hogy a benzin többe kerül, viszton nem vagyok hajlandó a két kör postai mélytorkozásra.
-
-
Necro_Ramone
tag
1. drágább
2. több papírt kell kitölteni, nekem agyhalál minden szart felírni háromszor (négyszer?)
3. vagy átveszik vagy beszoptad
4. ha megjön a pénz (mivel napközben dolgozik mindenki) érte kell menni a postára, sorba állni fél órát, kb elbassza a nap maradék részét -
Rive
veterán
Egy biznicnél a kockázatot nem lehet kiküszöbölni: csak az a kérdés, hogy ki viseli a (nagyobb) kockázatot. Előre utalásnál a vevő: utánvétnél az eladó.
Nem nagyon szoktam manapság már bolházni, de anno eladóként, hogy egy újoncnak bárhogy máshogy küldjek, mint előre utalással? Ki van csukva... Persze, megtehettem, mer' ugye az üzlet felém eső oldalán már nem kezdő állt, volt némi bizalmi tőke, amire lehetett építeni - ami akár egy szimpla gixer esetén pillanatok alatt omlott volna össze. Ez védte a vevőt, nem az, hogy utánvét volt vagy sem...
Anno, eladóként gyakorlott bolhásnak meg - szimplán nem kellett utánvéttel küldeni, mer' ugye ismertük egymást, és utalva olcsóbb...
~ most is így működik.
Hja, újoncoknak nehezebb... Meg kell dolgozni a bizalomért.
Újonc-újonc üzlet meg végképp necces... Teljesen megértem az előre utalásos felhívást.
-
-
prolad
addikt
Az meg a másik.
Azért szeretem előre megkapni a pénzt,még kisebb értékű dolgoknál is.Nem azért mert annyira nem bízok meg a vevőben,de nem szívesen küldöm a csomagot,ameddig nem 100 %. Főleg,ha még törékeny is.
Azt persze megértem,hogy sokan nem szeretnek előre utalni,nagyobb összeget én se szívesen,akkor már személyes találkozó,az a legbiztosabb. -
Hm, asszem módosítom ezekután a #3-ban írtakat, mégsem küldök utánvétre
. Amúgy a csomag krumplis tétel áll, így egyáltalán nem értem, mire jó az utánvét
Sőt ezekután gyanús, hogy a kedves vevő ezt az időszakot még felhasználja olcsóbb forrás felkutatására, ami enyhénszólva szívás a csomagküldéssel vesződő eladónak.
-
dave118
senior tag
+1
Nem egyszer jártam úgy, hogy a posta másik végén található falladék nem vette át a csomagot. Buktam a PK-t (meg az életemből a felesleges csomagolás, postáramenés sorbanállás idejét) valamint vártam cirka 1,5 hónapot h visszakerüljön a holmi. (ugye többször próbálkoznak kézbesíteni, várnak, értesítés stb.)
-
Simi87
senior tag
Volt barátnőm valamelyik nap utánvéttel küldte le az egyik tetoválógépét bütyköscsattogóra, srác nem veszi át, minusz párezer.
-
Egyszer küldtem utánvéttel, nem vették át. -4000Ft.
Kösznem.
Ha be akarlak csapni küldök dobozban krumplit, úgyis csak az után nyithatod ki, hogy átvetted és kifizetted.
Sőt, ha nagyon be akarlak csapni, akkor úgy küldöm, hogy kb. örökké járhatsz a rendőrségre és soha nem bizonyítod be az igazadat. -
sanzi89
addikt
Előre utalás olcsóbb, biztonságosabb, így kb. nincs is kérdés. Mindkét módon át tudnak verni úgy, hogy az emberek 99%-ának ne legyen kedve foglalkozni az ügyel, szóval mindegy.
Egy a lényeg, megbízható eladó legyen. Megbízhatatlantól nem veszünk utánvéttel se semmit, megbízható esetében pedig minek fizessek többet...
Én eddig csak előre utalással vettem bármit, és csak akkor küldtem utánvéttel, ha legalább a postaköltséget elutalták előre. Így is volt, hogy egyszer visszajött a csomag, a kedves vevőről azóta se tudok semmit, de legalább pénzem nem bánta, csak a probléma volt vele.
-
Magyarországon küldenék én szívesen utánvéttel, viszont Ny-EU-ból extra macerás+drágább. Tudtommal Mo.-gon is kb 2x annyiba van az utánvételes küldés, amit a vásárló nem feltétlen akar még bevállalni. Persze, vevőként megértem az aggodalmat, 0-visszajelzéses eladótól, pláne olyantól, aki még a PH-n is újonc először személyes átvétellel vennék csak bármit.
A magam részéről annyit szoktam a vásárlók "idegeinek kímélése" érdekében tenni, hogy amint megérkezett az ellenérték, rögtön megy a cucc a postára (ha ez nem kivitelezhető még az utalás ELŐTT megírom a vevőnek, hogy melyik nap járok csomagfeladósdiban, és akár várhat is addig az utalással). Ha feladtam, azonnal megy a trackingNr.
-
prolad
addikt
Én azért szeretem, mert olcsóbb és nen kelll utána még a pénzre várni.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Felmerült bennem a kérdés hogy miért nem akar senki utánvéttel csomagot küldeni, holott mindenhol csak azt írják ne...
- Milyen program, ami...?
- Telekom mobilszolgáltatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Építő/felújító topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen légkondit a lakásba?
- Death Stranding (PS4)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- ThinkPad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Slot1 Processzor
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- HP ProBook 430 G6, 13,3" FHD IPS, I5-8265U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év g
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460P - i5-HQ I 12GB I 500GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest