- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása,alulfeszelése
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
derrik
őstag
[link]
....esetleg tudható, hogy ez mely gyártó/típus.?? -
Elux
tag
válasz
BomiBoogie #183 üzenetére
Köszönöm szépen a hasznos tanácsokat. Egyre jobban tetszik a Xiaomi 2.gen változata.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Szóval annyira nem jelentenek nagy ugrást ezek a számok, sőt, inkább különböző verziók, bizonyos dolgokban erősebbek csak.
Ha jobban szeretnél, akkor, ahogy írták, valamiben lépj feljebb, pl. vegyél olyat, amelyik útvonalat tervez és nem csak dodzsemezget össze-vissza.
Én V5S Prót használok már lassan egy éve, biztos vannak jobbak, de ahogy írták előttem, azért a robotporszívók korlátai mindegyikre érvényesek, tehát azért a takarítást egyikkel sem fogod teljesen megúszni.
-
Elux
tag
válasz
Silent77 #178 üzenetére
A 7-nek az egyik előnye, hogy a portartálya sokkal nagyobb (300ml helyett 750ml), így ritkábban kell üríteni. Ezenkívül a szőnyegre is jobb a keresztben lévő forgókefe miatt. A 8-as pedig minden napra be lehet programozni. Az 5-ösnek ez egy nagy hibája, hogy csak időpontot lehet programozni, így minden nap ugyanabban az időben porszívózik, még hétvégén is.
-
arcsin
senior tag
Nekünk is v5s pro-nk van. Néha előveszem nagy porszívót szőnyeghez, ruhákat elrakni vákuum zsákba, szőrszedő kefével végigmenni bútorokon stb de elég ez a kis gép napi szinten tisztán tartani a padlót. Sőt, morzsaporszívónk is van emellé még.
Ezek mind mind kiegészítik egymást és mindenre van eszköz. Nem tudom mivel adna nekem többet mondjuk a v7s, talán a szőnyegtakarítója, de kicsit hosszabb szálúnk van, nem biztos annyival jobb lenne, sőt ugyanúgy meg kéne tartsam a a nagyporszivót mellé még.
-
Elux
tag
Kedves Fórum tagok!
Egy picit szünetel ez a topic, de szeretném felfrissíteni ismét, mégpedig egy olyan témával, ami régen foglalkoztat. Egy Ilife V5S Pro tulajdonosa vagyok, amivel az árához képest teljesen elégedett vagyok.
Érdemes-e a v5s-t lecserélni v7s-re, vagy a legújabb v8s-re? A v7s csak 10%-al drágább, a v8s pedig 50%-al drágább, mint a V5S. Ki ismeri ezeket az újabb készülékeket, kinek van tapasztalata a témában? Érdemes váltani? -
petya80
tag
válasz
BomiBoogie #173 üzenetére
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Nem tudjátok, ezeket a készülékeket lehet valahol szervizeltetni, ha probléma adódik? Nyilván nem ingyen gondoltam.
Tudom, persze, vissza lehet küldeni Kínába is, de azt inkább nem tenném.
-
arcsin
senior tag
válasz
vitezlejszlo #170 üzenetére
Hepa, kefe kompatibilitások összevissza chuwi robotokkal:
CHUWI ilife v5s,CHUWI ilife v5 pro, CHUWI ilife V3 CHUWI ilife V3+CHUWI ilife V5 CHUWI ilife x5 ilife V1, CHUWI ilife V5 (CW310) -
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
A V5S PRO robothoz jó a csak V5S-ként írt HEPA szűrő illetve forgó kefe?
Köszi
-
-
antali
csendes tag
Ha jól veszem le, alapjában elégedettek vagytok ezzel a készülékkel....
(most vennék) -
derrik
őstag
Sziasztok. Boldog új esztendőt!
53 négyzetméter panel. Konyha, fürdő, előszoba járólapozva. A két szoba parketta és szőnyeg /szinte nincs is szál hosszúsága/. Valamint 2db normál küszöb mint akadály.
Ezt kellene a vasnak rendben tartani. Főleg por és apró szennyeződés eltávolítása lenne a feladat....
Tudnátok egy típust ajánlani? -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
H.lacika #162 üzenetére
Nekem V5S Pro van, nem tudom hirtelen, mi a különbség a V7 meg közte, de a célnak mindkettő megfelel.
Hogy érted a "csatlakozó átalakítót"?
A dokkolónak EU csatlakozója van, nem kell hozzá átalakító.Ja, látom, Chinese Plug. Hát akkor Chinese-EU átalakítót.
A SKROSS termékek között szerintem találsz megfelelőt. -
H.lacika
tag
Sziasztok
Ilyen gépet néztem ki, Eu-s raktárból még ideér karira, esetleg vélemény róla vagy úgy általában a robotokról.
Csatlakozó átalakítót pontosan milyet kell venni hozzá?ILIFE V7 Super Mute Sweeping Robot Home Vacuum Cleaner Dust Cleaning with 2500mAh Li-ion Battery - CHINESE PLUG SAPPHIRE BLUE
köszi
-
FeRRaR1
őstag
Kérdés hogy mire kell, a V5S nem rendelkezik szőnyeg kefével, bár én is vegyesen használom, parketta + járólap + szőnyeg. Viszont az alsó szőnyeg henger amivel a 2. rendelkezik jobb szőnyeg takarítást tesz lehetővé.
Amit én vennék most az a ILIFE A6
Amennyiben le lesz cserélve a V5, egyenlőre ez van kiszemelve utódnak. Bár hosszú szálú szőnyegen a hengeresek nehezen boldogulnak.
Szóval ezeket mérlegeld, hol lenne használva, kemény padló - szőnyeg - hosszú szálú szőnyeg.
-
KisApám
addikt
Szerintetek az ILIFE V5S Pro vagy a Haier XShuai HXS-C3
Akciós árban minimális a különbség, eredetiben viszont annál nagyobb a Haier javára.
-
oak
tag
Megjött a virtuális fal a porszívóhoz, de nagyon furán működik, teljesen megőríti a gépet. Amikor a közelébe megy, percekig ott köröz, mintha nem tudna szabadulni.
-
pulpi
csendes tag
Hali
Nekem ma jött meg egy iLife v7s, Sehol nem találok hozzá aplikációt, tudom lehet távirányítóval is, de azért mégis meglesném az appot. Ami van dobozon qr-kód az nem megy. Elsősorba iOS-ra érdekelne az app, de ha nem kompatibilis vele akkor van Droid is.
Köszi
-
arcsin
senior tag
Öö srácok,hétfőn sale alkalmából rendeltem aliról egy ilyet.
Estimated Delivery Time:19-30 Days jóvan megrendeltem kínai raktárból jó lesz, úgyis 2 hete rendeltem egyéb tartozékokat és nem is sürgős.
Ma hív a dpd-s futár hogy csomagom jött. Nem tudtam mi, de lementem. Néézem. iLife-os doboz. Baaaazd 2 nap alatt itt volt ingyen dpd-vel aliról az 1.4 dolláros cumó. Ahogy látom most beszörkült a China felirat, de hátha másnak is szerencséje lesz.
Kajak eredeti iLife tartozék -
bloggiold
tag
Ismét jóárasítva van az ILIFE V5 Pro EU raktárból V5SEU kódot használva 140 dollár (164 dollár helyet). Korlátozott darabszámban pár napig. Egyre én ismét lecsapaptam egy ismerős részére. Hamarosan megérkezik az új rabszolga robot egy hosszú rávú kapcsolatra. Kíváncsian várom az Alexa Voice Controllal felszerelt néhztüzérséget Andy személyében.
-
julius666
addikt
A kis masina utóbbi időben egyre többet hibázott (megállt útközben, nyögvenyelősen fordult, stb), illetve mintha lassult is volna kicsit. Aztán egyik este arra lettünk figyelmesek, hogy elkezdett magas, nyikorgó hangot kiadni gurulás közben.
Az alját megvizsgálva kiderült, hogy a sebességmérő kerekkel lesz valami gond, a kereket kézzel is alig lehetett elfordítani és jött is olyankor a nyikorgó hang.
Szerencsére elég egyszerűen kipattintható egy csavarhúzóval, ilyen gusztustalanság gyűlt be a fém tengelyéhez:
A tengelyt ki lehet a kerékből tolni, nincs hozzáragasztva, szabadon forog rajta. Ilyen mocsok jött ki kiszedve a tengelyt:
Visszapattintva bármiféle ellenállás nélkül meg lehet pörgetni már a kereket.
Ha tippelnem kéne, felmosó módban gyűlhetett oda be a szutyok elsősorban, szokott néha maga előtt tolni nedves ragacsos szöszt, amit előtte - türelmetlenségünk okán valószínűleg - nem sikerült felszippantania porszívó módban.
Gondoltam megosztom mással is a tapasztalatainkat.
-
arcsin
senior tag
Hátha kedvet kap valaki itt is:
Pót tartály hepával, kék szürővel
Kék szűrő csak
A kék szűrő általában 7$ akciosan alin, 10$ normál. -
oak
tag
Sikerült már vkinek virtuális falat vennie hozzá?
-
tabela
tag
+ az A6-hoz van "Invisible Wall" is a csomagban.
-
tabela
tag
Nekem ILIFE A4S van kb. egy hónapja. 169 dolcsi volt a Gearbest-nél. EU raktárból itt volt minden extra sarc nélkül 1 héten belül. Aliról rendeltem hozzá + hepa szűrőket, azok még épp úton vannak.
Ebben csak porszívó van, viszont ez 2x olyan erősen szív, mint a V5-ben levő. (Én is szkeptikus voltam a felmosással a tesztek alapján, de van a cégnél olyan kisgyerekes kollégám, akinek egy másik ILIFE modell van, és esküszik rá, hogy nála ez a funkció is jól bevált.)
Összességében annyit tudok mondani: eddig NAGYON elégedettek vagyunk vele. Megdöbbentő mennyiségű port tud összekapni még egy szemre tiszta szobában is, főleg a szőnyegekből. Nálam a hosszú szálú szőnyegre is felmegy, ha elsőre, egyik irányból nem sikerül neki, kicsit visszatolat és megpróbálja más szögből. A töltőre eddig mindig visszatalált, még bonyolult alaprajzú helyiség esetén is. Nálunk be van programozva, hogy az étkezőt és a konyhát éjszaka tegye rendbe, és simán tudunk tőle aludni a szomszéd szobában. (Bezzeg az időzített kenyérsütő minden hajnalban 3-kor felébreszt, mikor elkezd dagasztani.) Nappal többnyire átvisszük egy másik helyiségbe is. Mióta használjuk, a bútorokon is sokkal kevesebb por gyűlik össze. Fontos, hogy minden használat után ki kell üríteni, mert tényleg telerakja a tartályát. Fő ellensége a földön hagyott mobiltöltő, vagy usb kábel, mert azt könnyen feltekeri a forgó kefére és elekad. Vastagabb kábelekkel nincs gondja.
Ha előbb meglátom, lehet, hogy inkább A6-ot veszek (hosszabb üzemidő, kefe helyett gumi forgórész), de az A4S-t sem bántuk meg egyáltalán. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
enterlaci #132 üzenetére
Az a baj, hogy ezt centire nem lehet megmondani.
Egy vastagabb szőnyeg szélére (2-3 centi mondjuk) is pl. egyszer fel tud kapaszkodni, más szögből pedig nem. Ez persze egy szőnyegnél nem akadály, mert előbb-utóbb feljut rá, de pl. egy küszöbnél már nem túl jó, ha mondjuk háromszor visszafordul.
Illetve a szőnyeg pereme azért nem teljesen függőleges, tehát kvázi vízszintesnek érzékeli a készülék, csak fizikailag nem tud rámászni, de egy teljesen függőleges szélú küszöbnél, ha beleütközik, simán elfordul és meg sem próbál átmenni rajta.
-
enterlaci
senior tag
válasz
BomiBoogie #131 üzenetére
Komolyan, mekkora a legnagyobb akadály amin tutira átmegy? Későbbikre nézve, praktikus lenne tudnom.
-
enterlaci
senior tag
Nem találtam semmi konkrét infót és mert nálunk vannak küszöbök tök jó lenne ha valaki meg tudná mondani tapasztalatból akár hogy mekkora a max amin átmegy a gép?
Jó írás! köszi szépen!
-
BalanceR
addikt
válasz
BomiBoogie #121 üzenetére
Ha nem tévedek ezek a kütyük robotok, és úgy takarítanak, hogy forgó kis kefékkel dörzsölik az alattuk lévő felületet, ebben az esetben mindkét anyag , még ha minimálisan is, de kopik, a padló is, és a robot is...
Tehát, a robotporszívó hosszútávon robotport hagy hátra, ami leülepszik a lakásban, emiatt indokolt lehet egy robot-por eltávolításra hivatott robotporszívó? (robotporszívó-port szívó robotporszívó)
Szerintem logikus, bár, ezután megint csak marad hátra minimális melléktermék :robotporszívó-port szívó robotporszívó-por.... de azt már összeseprem Magam! -
BalanceR
addikt
Ilyenem sem lesz soha, nem tudnék vele mit kezdeni , felesleges itthonra egy robotporszívó, ha nincs sehol a lakásban robotpor...
-
bloggiold
tag
X5 ILIFE5EU kuponnal 120 dollár EU raktárból.
-
bloggiold
tag
válasz
BomiBoogie #117 üzenetére
Igen az a szállítási mód, ja ennyit bőven megér.
-
bloggiold
tag
válasz
BomiBoogie #112 üzenetére
,,Gondolom, ezért nem éri már meg pl. telefonokat rendelni Gearbestről.) - Nem jól gondolod. A kosárba helyezés után az Europe Registered szállítási módot kell kivállasztani telefon esetében (HK,HK2 raktár, 2kg alatt)Bécsbe küldik majd onnan jön Magyarországra. Ha 2 kg felett van a termék (pl. porszivó)ott az EU Express-t kell választani Kínából áthozzák Angliába ott vámkezelik EU küldeményként jön. Nincs vám áfa béfa meg kutyafüle.
Nálunk ezek új szállítási opciók, a lengyeleknél már régóta megy. -
Degeczi
nagyúr
válasz
Kivéve az ebben a topikban is említett "EU express" és hasonló nevű szállítás, amit egyre több kínai webshop kínál: olyankor először egy EU lerakathoz küldik át valahogy (az ő dolguk, talán eleve lazább ott a vámellenőrzés, talán van vmi elkerülő módszerűk), és te onnan továbbítva kapod kézhez.
Olyankor a 22 EUR fölötti cuccok, telefonok is simán bejönnek, hiszen EU-n belüli a feladó is.
-
wierra
senior tag
válasz
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
BomiBoogie #110 üzenetére
már írtam
lehet ez lesz a szülinapi ajándékom magamnak
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Mr.Csizmás #103 üzenetére
Jöjjünk át ide vagy nyissunk külön topikot az ILIFE/CHUWI/kínai porsziknak?
Szerintem elbitorolhatjuk a meglévő topikot is, nincs ott nagy élet.
-
werszomjas
addikt
válasz
Mr.Csizmás #103 üzenetére
Köszi, érdemi különbséget nem vettem észre, így megvettem a legolcsóbbat, V5S Pro, 32e ft, meglátjuk milyen lesz
V7 jó lett volna még a kefe miatt, de azon meg csak 1 söprögető van, így viszont kevésbé hatékony lamináltan és csempén.
-
arcsin
senior tag
Mosógépben a felmosó mosásáról vannak tapasztalatok?
Amúgy tök ügyesen kiejtettem a hepa szűrőt a konyha ablakon tegnap tisztítás közben, hálisten nem lett meg, de jó hogy van pót -
Mr.Csizmás
titán
válasz
werszomjas #102 üzenetére
iLife robot vacuums comparison chart: V5 vs V5 PRO vs X5 vs V7 vs V7S vs A4
tényleg kellene egy robporszi topik
-
werszomjas
addikt
Sziasztok,
Nem tudom, melyiket vegyem:
V5S Pro - 120$ (32e)
X5 - 129$ (35e)
V7 - 139$ (37e)
A4S - 158$ (42e)- 50nm a lakás
- főleg csempe és laminált a padló (1-1 szőnyeg van pluszban két szobában)
- halk legyen, a lehető leghalkabb
- programozható/automata
- találjon vissza a töltőhöz
- felmosás funkciót sztem nem fogom használni
- küszöb nincsÁrban most a V5S pro a legjobb, kérdés, a többiek nyújtanak-e vmi pluszt a felárért?
-
julius666
addikt
válasz
BomiBoogie #99 üzenetére
Nem tudom az okosabbak mit csinálnak, nekem is ez az első ilyen gépem.
De én mindenképpen ezt várnám egy ilyentől, vizet, kábeleket, beszorulást vegye észre és vagy kerülje ki, vagy álljon le egy helyben, hogy magát legalább ne tegye tönkre. Az, hogy mennyire okosan járja be a szobát, az nem kritikus.
Persze 30 rugóért eszembe se jut reklamálni azért amit kaptam, csak leírtam a tapasztalataimat.
-
Mr.Csizmás
titán
email only price: 128,99$ ILIFE X5 Smart Robotic Vacuum Cleaner - TYRANT GOLD 184137901
-
julius666
addikt
válasz
BomiBoogie #96 üzenetére
Én mindkettőt próbáltam, lehet rosszul emlékeztem, hogy melyik a jó.
Az a része engem sem zavar, hogy pakolni kell, legalább van egy kézzel fogható indok arra, hogy ne legyen rumli a padlón.
Hogy a kábeldzsungelt megszüntettük a gép miatt, meg azt az 1-2 tengő-lengő szemetet kidobtam, amire azelőtt lusta voltam ("jó lesz valamire még"), határozottan élhetőbb lett a szoba.
Hasonló érzés, mint a mosogatógép, ami összességében olyan végtelen sok időt nem spórol (a tányérokból maradékot kivakarni, gépbe bepakolni, meg amikor megtelik esetleg átrendezgetni nem sokkal gyorsabb, mint elmosni őket kézzel), viszont a szanaszét felhalmozódó mosatlan edény effektus megszűnik teljesen.
Nekem az nem tetszik a kis porszívóban, hogyha tök véletlenül elöl marad valami (ami úgyis elöl fog egyszer), akkor időzített üzemmódban napközben otthon egyedül a gép lehet gajra vágja magát. Szóval hogy nem megáll az akadály előtt, hanem ész nélkül beszopja.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
julius666 #95 üzenetére
Köszönöm, akkor megoldjuk mi is a rendelést!
Igen, jogos a kritika, nálunk az a taktika, hogy most 1-2 hétig figyeljük, és fokozatosan úgy rendezzük el a problémás tereptárgyakat, hogy robotporszívó-kompatibilissá alakuljon a lakás.
Szerk.: A V5 Próhoz nekem a korábbi, "GBHSC4" kód működik, nem a 6-os végű.
-
julius666
addikt
válasz
BomiBoogie #91 üzenetére
GBHSC6 kupon él most is, csak úgy néztem, hogy ha egy gearbest accountról elhasználtad, ott nem használhatod többet. Én is pont most rendeltem ismerősnek is egyet, barátnő accountjáról.
Egyébként tegnap jött meg nekünk a kicsike, jobban szuperál, mint gondoltam. Hiába megy random össze-vissza, hibátlanra feltakarította a (szőnyeg nélküli) parkettás nappalinkat. Próbából toltunk egy felmosós második menetet is, de a rongy alig lett koszos, olyan szépen felporszívózott előtte. Mindenzt meglepően csendesen egyébként. Filmet persze nem néznék mellette, de ezen túl egyáltalán nem zavaró a hangja, hagyományos porszívóval össze sem hasonlítható.
Sajnos kábelek, zsinegek, illetve a vele kb. egy magasságú rések nagy ellenségei, ezeket nem veszi észre és komoly problémát okozhatnak. Kábelben rágurulva elakad, vékonyabb esetén könnyen rátekeredik a kefére, résbe (nálunk a nyitott erkélyajtó alja) meg ostoba módon beszorul és utána ész nélkül erőlteti a motorját.
Ha otthon van az ember észreveszi, hogy szenved a masina és megoldja, de időzített menetnél borzasztóan figyelni kell előtte ezekre, főleg, hogy ne legyen széthagyva semmi. Ez mindenképp negatívum.
-
bloggiold
tag
válasz
BomiBoogie #91 üzenetére
-
shift+ő
senior tag
Aldiban is fel szokott tünni ennek testvére felmosás funkció nélkül. A nagyobb változaton van alsó körkefe azzal jóvel hatékonyabb.
A robotguru.hu oldalon vannak tesztek.
-
arcsin
senior tag
válasz
BomiBoogie #91 üzenetére
Én tegnap próbáltam és nem ment, ma próbáltam, működik a kuponnal. Ismerősnek lesz mert megtetszett neki a miénk
-
bloggiold
tag
válasz
BomiBoogie #87 üzenetére
Nem ajánlott és nem is kell vegyszer. Lágyított víz a titok,(nálam az autómosóban használt lágyított, ozmoszűrt víz van használva, ami eleve foltmentesen szárad) a makacsabb foltoknál(kávé,kakaó stb.) pedig szoktam kiönteni közvetlen a foltra plusz vizet. Ha nem látnám nem hinném el, hogy 3 deci vízzel milyen szépen felmos.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
BomiBoogie #87 üzenetére
Én tettem folyékonyat, és nem volt semmi gondja, gondolom az a lényege hogy ne tegyél túl sokat, ne legyen sűrű tudjon csöpögni, meg ne száradjon foltosra, szóval kevés kell csak tényleg.
Drakk
Néztem, de nem tetszik az egy kefe miatt, viszont a pro nélküli V7 az egy pörgő kefe mellett rendelkezik szőnyeg tisztító hengerrel is, az érdekesebb számomra, bár lényegtelen mert amég a montani V5 tökéletesen szolgál biztos nem fogok pénzt kiadni másikért. [link]
-
Drakk
tag
Ezt láttátok?
ILIFE V7S Pro: -
bloggiold
tag
válasz
BomiBoogie #80 üzenetére
Ajánlott a lágyított víz használata, de nem kötelező. A környékünkön nagyon kemény a víz, ami gyorsan kinyír mindent(bojler, kávéföző stb.) Sima vizzel foltos száradás után, lány vízzel meg perfekt.
Az gáz, hogy a dokkolóhoz nem adnak hálozati töltőt, univerzális (multkor láttam pont a Lidilben) jó hozzá. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
BomiBoogie #80 üzenetére
Illetve még egy kérdés:
kellene még egy dokkoló a másik szintre, ezt meg is találtam.Viszont kellene hozzá hálózati adapter is, de azt nem árulnak külön.
Nem tudok hozzá valamilyen univerzálisat használni? -
batabe
senior tag
Sziasztok, elsősorban porszivozasra szánnám a kicsikét, 1-2 kérdés :
- a forgó kefe hiánya nem hátrány? (nincs hosszú szálú szőnyegem)
- mennyire tanulékony? Ha a dokkoló helye nem változik, képes idővel könnyebben tanulni?
- szék lába közé beakadva képes kikeveredni?
Köszi -
bloggiold
tag
válasz
Mr.Csizmás #78 üzenetére
Nincs, de még lehet
-
Mr.Csizmás
titán
robotporszipu topic nincs még?
-
elszabi
tag
Ilyen gépem van már hónapok óta. Porszívózás oké - napi fél tartály macskaszőr. Felmosás gyenge - egy idő után saját munkája gyümölcsén csúszik és csak szenved.
Alin sok tartalék alkatrész van hozzá fillérekért - x500 hepa és x500 side brush a keresőszó.
Néha amúgy távra nem reagált. Ki és bekapcs segített.
+1: kompatibilis az aldis Easy Home virtuális fallal. Lévén az is egy átbrandelt Ilife.
-
bloggiold
tag
Ismét van a GBHSC4 kupon használatával 166 dolcsi helyet 120 dolláros áron (33 ezer Ft) korlátozott számban V5S Pro. 33 ezer plusz költségek nélkűl.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
BomiBoogie #74 üzenetére
Így van, nem lét kérdés a pótalkatrészek beszerzése, bár én is rendeltem hozzá egy szettet a vásárláskor (akciós volt, és nem kellett külön postát fizetni), de még csak hepa filtert cseréltem. Kár hogy nem mosható, mert kb 2 - 3 hetente szétszedem a tartályt, és elöblítem minden darabját, viszont a hepa szűrőt csak a kis kefével tudom takarítani.
-
FeRRaR1
őstag
6 hónapja van nálam, kefét még nem kellett cserélni, kb heti 4 alkalommal dolgozik. Szépen mozog, szőnyegek, kisebb küszöbök nem jelentenek akadályt. A felmosással én nem vagyok elégedett parkettán, így azt hanyagolom is, a nagy járólapokat szépen letakarítja, a porszívózása remek, egyedül a kábelek jelentettek gondot neki, így azokat eléggé át kellett rendeznem, mivel az asztalok és bútorok mögött csak lógtak, nem voltak rendszerezve. Illetve az első héten amég ismerkedtünk elakadt pár helyen, volt 1-2 bútor meg az iroda szék lába ahova pont be tudott szorulni. Ezeket hamar kiküszöböltem, azóta hibátlan, egyszer sem akadt el. Annyi hogy az ajtókat érdemes kitámasztani, mert ha befele nyílik egy helység, akkor be tudja magát zárni, és akkor ott takarít csak a lemerülésig.
-
movax
őstag
De méééér nem gyártanak szögletes robotporszívót, hogy a sarkokat is elérje??
-
bloggiold
tag
6 hét óta dolgozik a rabszolgánk, a kefének nincs baja (a csomagban van tartalék kefe és szűrő).
BomiBoogie a 64-es hsz jó válasz. Az ali vagy a gearbest jó beszerzési forrás. Amit kérdeztél ,, It is..... V5..… " azok jók lesznek ehhez is, azt fogom rendelni én is. -
Degeczi
nagyúr
válasz
BomiBoogie #67 üzenetére
"It is fit for V5 V5S X5"
(mégegyszer: "V5S" a "V5Pro" másik jelölése) -
julius666
addikt
Általános robotporszívós kérdés: a kopóalkatrészek (a kefék pl.) mennyire, milyen gyorsan használódnak el?
Csak hogy mennyire érdemes előre tervezni a kínából érkező cserével. -
-
Degeczi
nagyúr
válasz
BomiBoogie #63 üzenetére
Mi bizonytalanított el? V5S = V5Pro (de tartozékok szempontjából a sima V5 is azonos)
-
SityiSXT
őstag
válasz
BomiBoogie #63 üzenetére
Jó kell legyen, mert a kefék, szűrők, a mikroszálas törlő ugyanaz minden V5 variánsnál.
Aliexpressen is érdemes szétnézni kellékek ügyében:
- 5 szett kefe, szűrő, mop
- a portartály másik szűrője
- akku (a gépben a szívónyílásnál van két csavar, azt kicsavarva kipattintható az általuk rögzített műanyag fedél, ami alatt ott az akksi)
- távirányító
Csak idő, amíg ideér... -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
BomiBoogie #47 üzenetére
Ezt uppolom,
bloggiold, te honnan szerzel pótalkatrészeket a porszívóhoz?Ez a leírás elbizonytalanított.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
julius666 #61 üzenetére
Majd lesz kuponos a Xiaomi is, nem sürgős. Sima akciós árban nagyjából 2x különbség jellemző.
Engem ez győzött meg (hasonló szobaelrendezéssel, ahol még ajtók sincsenek minden helyiségen, tehát virtuális fal hhíján tényleg ilyen légymozgás lenne várható), h nálam nem lenne jó ötlet butarobot, inkább kivárok akciót egy jobbfajtára.
-
julius666
addikt
Olyan 2,5×-es árkülönbség van a kuponos ár és a Xiaomi között. Tehát abból az árból két iLife modellt vehetsz és még mindig olcsóbban jöttél ki. Két géppel már jó eséllyel lefeded a lakást.
Persze mindenki eldönti lehetőségeihez képest mi fér bele és mi az, ami szükséges számára, csak annyit akartam mondani, hogy ez nem olyan triviális, hogy ahová buta/kevés az olcsó "gagyi", oda feltétlenül kell az intelligens darab. Legalábbis ilyen durva (százalékos) árkülönbségnél nem az.
Ezek nem a takarítást helyettesítő termékek, csupán kiegészítik azt, pár százalék hatékonyság-javulás, vagy extra kényelem (nem kell pakolgatni szobák között) nem biztos hogy indokol másfélszeres árat.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
bloggiold #59 üzenetére
Egy új Swift is 4-5M manapság...
Mindenesetre az X5 hasonlatod a nagynevű, 2-300 ezres kategóriába tartozó robotokra áll inkább, mert a Xiaomi csak bő 2x drágább az ilyen alapgépekhez képest, azt nagyjából bárki ki tudja gazdálkodni, aki egy ilyet, ha szüksége van rá a lakás formája miatt.
Ha egyszerűbb az alapterület, akkor persze tökéletesen beválhat ez is. -
Degeczi
nagyúr
válasz
bloggiold #57 üzenetére
Mintha azt írták volna egy tesztben, h az X verzió nem időzíthető (vagy nem időpontra, csak mint a mosógép, "x óra múlva"), az komoly hátrány, ha igaz
A virtuális fal szerintem is fontos, különben nehéz kordágban tartani olyan lakásban, ahol nincs mindenütt ajtó. Emiatt szerintem én csak Xiaomit fogok venni, ha lesz elfogadható áron (annak nagyon korrektnek mondják a lézeres föltérképezését, és nem is ész nélkül, hanem terv alapján járja be a szobákat)
-
bloggiold
tag
válasz
hodostamas #56 üzenetére
Annak akinek rendeltem, azt monda, hogy ,,ja ja megéri".
Miért? A legfontosabb: van virtuális fal, így jobban kordában lehet tartani a Skynet beszivárgó egységét. Na jó, nem egészen, hasznos a virtuális fal, de jó magyar paraszti ésszel is kiváltható a virtuális fal. A másik ,, digitális kijelző kell" mármint az ismerősnek. A harmadik, kicsit olcsóbb, marad zsé egy kis hideg sőrre (35 ezer német márka izé Ft)
Szóval kicsit komolyabban, 1 virtuális fal, 2 pofás, hasznos digi kijelző, 3 olcsóbb. Ja és egy picit halkabb (40 DB)
Hátrányok: kisebb szivóerő (turbó mondban tudja azt amit a pro alapon. Kicsit magasabb(7 mm), így lehet pont beszorul az ágy vagy szekrény alá.
Igazából ennyi. Már uton van az X5 megrendeltük, puhítom a kollégát, hogy nálam maradhasson egy kis tesztre, mert ha nem akkor különben dühbe jövünk. Majd kiderül, jó lenne összeengedni a mi kis pókicánkkal.
A döntés a tiéd. Mi imádjuk a pro-t, de hamarosan elbúcsúzunk tőle, de a nyár végén beszerzünk egy másikat.
A felmosás témávak kapcsolatban. Általános tisztaságot tart fent, frissen lecsepentt kakó, kávé nem gond neki, ne egy hetes odaszáradt akármi igen. Van még egy titok. Autómosoban használt töbszörös szűrésen, lágyításon, ozmozison áteset vizet használunk.Abszolut foltmentesen szárad ezáltal. -
hati
addikt
válasz
macilaci78 #48 üzenetére
Nem azért kell sok víz, mert azt szétlocsolom, hanem, mert a fél liter víz, már az első 10 nm után fekete lenne és utána már csak azt kenném szét a többi területen. Ha több a víz, akkor jobban hígul benne a kosz.
-
bloggiold
tag
válasz
bloggiold #53 üzenetére
De nehéz mobilról szóval ez az
-
bloggiold
tag
válasz
hodostamas #52 üzenetére
Sajna én is így jártam. Egy ismerősnek kellett, de mire szólt már elfogyott. Helyette ezt rendeltem meg neki http://www.gearbest.com/robotic-vacuum-cleaner/pp_366723.html GBHSC6 kuponnal 128 dolcsi 35 ezer Ft, no áfa no vám no kutyafüle. Ha sikerül megkaparintanom egy hétre, írok róla tesztet, de mivel tegnapra kellett volna, ezért valószín kimarad a teszt.
x5 -
hodostamas
addikt
Addig filóztam kell-e vagy sem, mire most meg már lejárt a kupon hogy megvenném
ha valakinek mégse jön be, vevő vagyok rá -
Mbazsika
tag
Az oldalkefék egy csillagfejű csavarral vannak rögzítve
Isten bizony nem kötözködni akarok, de csillag az égen van, a csavar az kereszthornyos
-
rammstein99
csendes tag
Na igen, engem ki is oktattak, hogy ez nem ám porszívó hanem csak söprögetőgép!
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Általában hány decibeles zajkibocsátással működnek ezek az eszközök?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
bloggiold #46 üzenetére
Abból inkább vennék egy supply kitet!
De kérdés, ugye ez a V5S Próhoz is jó?Az nincs felsorolva, de más kit nincsen.
Van egy kérdés erről, de azzal sem vagyok beljebb:
Question:
Is it für v5pro too?
Reply:
Hello Robert,
It is fit for V5 V5S X5
Hope you enjoy shopping here with us. -
bloggiold
tag
válasz
BomiBoogie #45 üzenetére
Remek, akkor maradt 50 USA dolcsid, amit elkölthetünk, mehetünk sörörözni? Ne vedd komolyan, fáradt vagyok, jó egy kicsit poénkodni. Ebben a melegben úgysincs kedvem havat lapátolni
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
bloggiold #44 üzenetére
Igen, én is pont ezen az oldalon vagyok már.
Most már csak azon filózok, hogy nem lesz-e baj, hogy nem a V7S Prót rendelem? A vizes feltörlés is fontos lenne, de látom, ebben is van.
Szerk.: jól van, megrendeltem a V5S Prót, meglátjuk, köszönöm a tanácsokat és a kupont, ez utóbbi volt a döntő lökés.
Ha nagyon használhatatlan, akkor majd később veszek egy Roombát.
-
bloggiold
tag
válasz
BomiBoogie #42 üzenetére
-
Degeczi
nagyúr
válasz
BomiBoogie #42 üzenetére
Ha hozzáadod a kosárhoz, és eljutsz a checkout-ig (még nem jár kötelezettséggel, ott még nem kell fizetni) akkor ott már valóban hozzáteszi a szállítási módhoz, h "EU Express" - de ennyi, valóban semmi több...
Egyébként 22 EUR fölött kellene 27% áfát, és szállító cégtől függően pár ezres díjat fizetni (KP-ban, a kézbesítőnek, miután a vámosok kérésére emailben a tranzakció fizetési kivonatát elküldted, és ők meghatározták a fizetendő összeget)
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
bloggiold #35 üzenetére
Szia,
köszönöm, jó a vélemény!A döntés a tiéd, én a fentebb írtak miatt választottam ezt. A GBHSC4 kupon kód beírása után Priority Line EU Express szállítást választva 120 dodo az ár pár darab van már csak. Angolhonból fog érkezni a csomag EU küldemény, no vám, no áfa no kütyafüle 33 kemény ugarise forint.
Ezt nem látom az oldalon, mármint, hogy EU küldemény lenne, csak "Stock in: China" van.
Amúgy, ha Kínából rendelek bármit, akkor mi az áfás értékhatár? Gondolom, ezeknél már azt is rá kell fizetni. Eddig csak apróságokat rendeltem.
Akkor ezt utólag fizetem majd, vagy hogyan? -
bloggiold
tag
válasz
julius666 #40 üzenetére
Van rengeteg topik, [itt is a logouton] meg rengeteg angol/ német nyelvű oldalon, szóval van sok lehetőség a jóárasított kuponok levadászására, csak meg kell találni
-
julius666
addikt
válasz
bloggiold #35 üzenetére
Én le is csaptam rá, a kuponkódért meg a cikkért baromi nagy hála (főleg ha megjön és működik
). Régóta filóztunk egy ilyen masinán 2 macskával, forgalmas út mellett lakván, csak eddig lusta voltam végignézni az olcsóbb kínai kínálatot (drágább ketyere nem játszik).
Most így, hogy volt ez a kuponod megnéztem mi merre mennyi. Ár/érték arányban - ha csak 1-2 szobára kell mint nálunk és kell a felmosó (=nedves portörlő) funkció is - nekem erősen úgy tűnik, hogy még ha a vámhatóság bezavar se nagyon van ennek az ajánlatnak párja (33/45k).
Találtam hazai webshopot, akik 70k felett vesztegetik ugyan ezt a készüléket, kínából szállíttatva, gariról meg semmi infó...
Azt meg szabad kérdezni, a kuponkód honnan? Affiliate program? Tényleg csak kíváncsi vagyok, olcsóbban nem kaptam volna meg sehonnan, felőlem kereshetsz is rajta, az nem érdekel.
-
bloggiold
tag
Tudom, hogy sokat rendelsz, nem is neked kellett volna címeznem, sorry. Csak egy általános tévhitet akarok eloszlanti a megnemérkezett csomagokkal kapcsolatban. Ez egy új szállítási forma, nemrégen vezzették be. EU Express (DPD) kína és HK-2 (2-31kg). Europa Registered HK raktár. Tehát átvisznek ezekből a raktárakból elég sok terméket az Angliai raktárukba és EU küldeményként kapod. Az EU warehouse más történet.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
bloggiold #35 üzenetére
Kínából senki nem attól tart, h lenyúlnák a cuccot (bár pont most, pont a Gearbest miatt szívja fogát egy ismerős: egyelőre senki nem találja a küldeményét noha trackinges volt, és a Gearbest nagy kegyesen a felét lesz hajlandó téríteni ha tényleg elveszett...),
hanem főként a megsarcolás és az esetleges garos problémák miatt húzós drága dolgot rendelni. -
Stanley-B.
őstag
"hogy nem-e tekeredtek fel köré szennyeződések"
ez így helytelen.egyébként az a helyzet, hogy a Roomba nem véletlen olyan drága, a legtartósabb gépeket csinálják, 5 évig minden probléma nélkül megy karbantartás nélkül (persze a szűrőt és kefét cserélni kell időnként).
Nekem is egy Roombám van itthon jó ideje és igaz, hogy az iRobot az alapgépeit annyiért adja mint mások a közép/felsőkategóriás gépeiket, de ez nem véletlenül van így... na meg kiegészítők is rengeteg helyen kaphatóak az országban hozzá és a javításukkal is foglalkoznak több helyen is.A "jaj sok az előkészület" stb kérdésre meg annyi a megoldás, hogy úgy kell kialakítani a teret, hogy az a robot számára megfelelő legyen. Én például SEMMIT, de szó szerint semmit nem készülök elő, mert minden úgy van alapból, ahogy az ideális a Roombának. Kábelek nem futnak sehol össze vissza a padlón (nem is értem akinek nincs igénye arra, hogy ne ilyen hányásul nézzen ki a háza), székeket pedig nem kell feltenni mert a lábai körül körbemegy simán, cipők pedig cipőtartó szekrényben vannak.
-
válasz
bloggiold #35 üzenetére
Egyáltalán nem a lenyúlásról van szó - rengeteget rendelek kínából, inkább az a csekély 27%-os áfa ami zavar
Gearbest az egyik kedvenc shop-om - onnan is rendelek rendszeresen - de ott nem láttam eu warehouse-ból. És amikor keresgéltem nem is találtam sehol eu-ból, ezért kérdeztem
-
bloggiold
tag
válasz
BomiBoogie #31 üzenetére
Szia BomiBoogie
Először erre reagálnék ,, kínából nem rendelnék ilyen ~300+ usd dolgot azért” – szerinted a magyar boltban honnan rendelik? Ja Kínából, ha komoly hálózattal rendelkező akkor raklapszám, ha nem pár darabocskát. A Gearbest februári eladása porszemnyi hazánk irányába kicsivel volt 100 milka forintocska alatt (baromira nem publikus info, véletlenül tudtam meg, ne mond el senkinek). A világ minden országába szállítanak (na jó Sudánba és Palesztinába nem) Mennyi lehet a havi árbevétel? Szükségük van Pistike vagy Julcsika pár száz dolcsijára, lenyúlják nem szállítják? Dehogyis.
V7S Pro a nagytesó
Legfontosabb pozitív tulajdonság:
van alsó hengerkefe, amivel a szőnyegtakarítás hatékonyabb
nagyobb por és víztartály 500/450 vs 300/300 ml
Negatívum:
drágább
bal oldali sepregető hiányzik
kevesebb szívóerő 600 vs 850 Pa (elég ez is nem kell megijedni)
ügyesebben leküzdi a küszöböket a kisöccsi, az alsó kefe néha bezavar akadálymászás közben.
A döntés a tiéd, én a fentebb írtak miatt választottam ezt. A GBHSC4 kupon kód beírása után Priority Line EU Express szállítást választva 120 dodo az ár pár darab van már csak. Angolhonból fog érkezni a csomag EU küldemény, no vám, no áfa no kütyafüle 33 kemény ugarise forint.
Egyébként imádom ezt a kis takarító terminátort, #28) pyxystyx hozzászólásával maximálisan egyetértek. Spec mivel ez egy olcsóbb darab nem szisztematikusan takarít, de látványosan hatékony az eredmény.
Elbúcsúzok hamarosan pókicától (ez lett a beceneve) és új szolgálati helyre költözik. Édesanyám 6 hét korház után jön haza, neki nagyobb szüksége van egészségügyi állapota miatt egy megbízható takarítónőre. Az új bejárónő nálam utána egy 20 éves szőke ……, na jó ez baromság, befejezem, hátha a feleségem is olvassa. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
Szia,
én kicsit többet is rászánnék (igen, olvastam, hogy egy 150-200k-s is megéri, de talán első körben annyit nem), kérdés, hogy pl. a V7 megéri azt az 50 USD felárat?Szóval a gyártónál maradnék, de kicsit jobb modellben gondolkodom.
Pl. V7S PRO? -
pyxystyx
tag
Szóval Qrvadrága volt, de szempont volt a szobáról- szobára átjárás képessége, főleg úgy, hogy nem a lakás központi részében lakik. A hosszú hajszálak is kihívást tudnak jelenteni egy- egy típusnak, ezért ez is szempont volt.
Egy- két szobás lakásnál szerintem ezek az olcsóbbak is tökéletesek, ugyanis fenntartják két nagyobb takarítás között a tisztaságot. Valójában erre valók, így kell rájuk tekinteni.
-
pyxystyx
tag
Karácsony előtt sikerült meglepni a családot egy porszívó robottal.
Kicsit féltem tőle, hogy nem lesz elég jó, de azóta már nem adnánk oda semmiért.
Igaz, hogy egy kissé drágább volt mint a cikkben szereplő jószág, de ez kb. 100 négyzetmétert, 5 helyiséget minden nap szisztematikusan bejár. (Neato Botvac D85)
Nálunk nincs küszöb, minden szobában szőnyeg van (igaz, csak rövid szőrű), van két hosszú hajú családtag, illetve két gyerek, akik után mindig zokniszöszös (volt) az összes szőnyeg.
Hetente egyszer, szombaton van idő nagy porszívóval rendesen kitakarítani, két nap után már tiszta szösz volt a szőnyeg, a sarkokban megjelentek az első kis porcicák.
Azóta Robi minden nap körbemegy, minden nap hihetetlen mennyiségű hajszálat, szöszt porcicát és port szed össze, nem is gondolná az ember...
A gyerekek imádják, versengve pakolnak előtte össze, mindenkinek megvan a feladata. Legalább a sok kis apró játék sincs széthagyva a szőnyegen.A heti egyszeri nagy porszívós takarítás azóta is megvan, de az már csak finom port szed össze, nincs tele a tartály hajjal és szösszel.
Tehát az alapos takarítást nem helyettesíti, de sokkal komfortosabb érzés úgy hazamenni még pénteken is, hogy olyan a szőnyeg és a padló, mintha valaki éppen frissen porszívózott volna.
A mosogatógép után számomra ez a lehasznosabb háztartási gép.
-
koanla
aktív tag
válasz
Cathfaern #23 üzenetére
"Szóval robotporszívót nem úgy kell felfogni, hogy a rendes porszívót helyettesíti (sose fogja, max ha sikerül az akku kapacitást sokszorosára növelni)"
Szerintem talán nem is akku kapacitásával lehet a gond. Gondold el, ha simán otthon tudod hagyni, mert úgy alakítod ki a dolgokat, hogy ne akadjon el semmiben. Mondjuk nyolckor elindul, amikor senki nincs otthon. Végignyalja a lakást, akár helyiségenként és feltölti magát, ha lemerült. Utána ott folytatja, ahol abbahagyta. Szerintem az akku ezzel a móddal élhető lehet nagyon is.
Ahol inkább a gond lehet, az a szívóerő és hogy melyik készülék hogyan boldogul a különböző szőnyegekkel, kemény padlóval, stb. Ez egy ember+gép kombónak szinte nem is kérdés, de egy robotnak nagyon is. Szóval szerintem inkább ebben kell még javulniuk. -
updog
őstag
válasz
Cathfaern #23 üzenetére
"hanem segít jobb tisztaságot elérni és/vagy ritkítani a szükséges kézi porszívózások számát."
That's what
sheI saidUgyanez a szitu, négysávos mellett lakunk. Csak azt mondom, mi úgyis csak hétvégén vagyunk otthon nagyrészt, szombat délelőtt 1-2 óra alatt kinyaljuk a lakást, amíg ott töltjük az időt, kényelmes és tiszta, amúgy meg don't care
-
Cathfaern
nagyúr
Laktam olyan helyen, ami forgalomtól távol, nyugis környéken volt, nem nagyon volt por, heti 1x porszívózás is inkább csak azért kellett, mert valamennyi koszt az ember mindenképp termel, de igazából ha 2 hetente porszívóztam volna, az se lett volna probléma. Most relatív forgalmas út mellett lakok gyakorlatilag 2-3 nap után már elférne egy porszívózás. Nem mondom, hogy bokáig járunk a porban, de egyértelmű a különbség. Ide nagy segítség lenne egy robotporszívó, ami naponta végigmenne a terepen. Nyilván heti 1x akkor is ki kéne porszívózni, de hét közben sokkal jobb tisztaságérzete lenne az embernek. Csak az a baj olyan a lakás elrendezése, hogy olcsóbb modellek nem nagyon oldanák meg maguktól, annyira meg azért nem gáz a helyzet, hogy csak erre kiadjak most pár százezret.
Szóval robotporszívót nem úgy kell felfogni, hogy a rendes porszívót helyettesíti (sose fogja, max ha sikerül az akku kapacitást sokszorosára növelni), hanem segít jobb tisztaságot elérni és/vagy ritkítani a szükséges kézi porszívózások számát. -
kmarci25
veterán
Épp ezt akartam én is írni, hogy mosogatógépnél az nem normális, ha foltos marad az edény a szárítás után. Mi általában a 1,5 órás normál/napi programot használjuk és még egyszer sem volt foltos semmi. Olyan előfordult hogy nem oldódott fel teljesen a tabletta (Somat), de akkor meg nem kell beletenni a helyére, hanem kinn kell hagyni pl. az evőeszköz tartón.
És igen, sót és öblítőt is használunk, lehet hogy ez a titok nyitja... -
koanla
aktív tag
Ha valaki ilyen vásárlásán töri a fejt, azt kalkulálja bele, hogy van értelme a drágább készüklékek árkülönbségének. Elég sokat próbálkoztunk egy V5-tel én is, de arra kellett rájönni, hogy nem térképezi fel a helyiség(ek)et. Azért is találja meg olyan baromi nehezen a dokkolót. Infrás a cucc és mivel fogalma sincs, merre jár a dokkolóhoz képest, véletlenszerűn fogja keresni és akkor lesz jóság, amikor rálát a fényére. Addig "vakon" megy. Nekünk az a tapasztalatunk, hogy egy-egy adott helyiségre nagyon jó, de oda kell rá figyelni. Nem is hagyjuk akkor dolgozni, amikor nem vagyunk otthon; csak hétvégeken segt be. Arra viszont nagyon jó. Szóval tényleg gáz kiadni 180-200k-t egy nevesebbért, de azok tudják, hol tartanak és visszatlálnak a dokkolóhoz, valamint töltés után oda, ahol abbahagyták. Szóval ez mindenki saját döntése, hogy elég-e egy asszisztens és fizet rá 30-40k-t, vagy fullost vesz ötszörös áron, amelyik intelligens annyira, hogy valóban ott lehet hagyni akkor, amiko senki nincs otthon. Szívóerőben nem tudom, van-e különbség ez és a nevesebbek között. Ja, és szőnyegen nem boldogul, azokat hagyományos porszívóval kell takarítani.
-
koanla
aktív tag
Akkor is használtok benne sót és öblítőt, amikor kombi tablettával etetitek? Ha igen, akkor szori, de ez annyira nem triviális, hogy nekünk akkor voltak ilyen problémáink, amikor ezeket nem öntöttük mellé. Azóta akár a legolcsóbb tablettákkal is szépen mos és nem marad az edényeken semmi. Esetleg, ha nagyon közel vannak egymáshoz a dologk (túlpakolt gép esetén) van, hogy ezt-azt benne kell hagyni a következő fordulóra. De azt meg semmi nem oldja meg, csak az előrelátó mosogatás.
-
-
updog
őstag
Igazad van, nem is láttam még robotporszívót élőben
Csak azt mondom, hogy az említett mosogatógépnél pl. nem volt kézzelfogható okom, hogy miért ne vegyünk egyet (kivéve khmm.. $$) , viszont már régóta egyértelmű volt, hogy hatékonyabb, tisztább, időtakarékosabb megoldás lenne, ezért is döntöttem végül mellette (aztán lehet hogy három év múlva valami finom mérgezést kapok az edényeken marad vegyszer miatt
).
De nagytakarításkor heti 1x így is muszáj vagyok elpakolni, akkor meg már kibírom hogy 10 perc alatt kiporszívózok egy (sokkal hatékonyabb) porszívóval, utána meg normálisan felmosok
De még egyszer, ez csak arról szól, hogy nekem nem nyerő megoldás, mert nem nyernék vele időt, sőt. De ha pl. a kosz átlagos mennyiségének csökkentését priorizálnám, nyilván máris egy jó megoldás lenne, ha ez a cucc minden nap körbejár, még ha nem is olyan alapos.
-
wierra
senior tag
Szkepticizmusodból látszik, hogy még sosem használtál robotporszívót. Én 1 hónapja boldog Xiaomi Robotvac tulaj vagyok.
Egyrészt ha rendet tartasz otthon, akkor kevesebb idő a terep előkészítése. Másrészt legalább összpakolsz a lakásban és rend lesz. Székeket felrakni, kábeleket elérheteltenné tenni, szőnyeget felcsavarni max. 5-10 perces munka bármekkora lakásban.
A robotot be lehet fogni akár napi porszívózásra is, mondjuk akkor, amikor nem vagy otthon. Azt pedig nem hiszem, hogy ezzel a takarítási intenzitással Te a hagyományos porszívóddal szívesen felvennéd a versenyt.
Nekem életem második vagy harmadik legjobb és leghasznosabb beruházása volt a robot beszerzése. -
updog
őstag
Az a baj ezekkel a robotporszívókkal, hogy ahol kompromisszumot kell kötni (szőrös szőnyeg, vezetékek az útban, 8 szék egymás mellett, stb.,) ott sok plusz meló van az előkészületekkel, vagy utána a plusz munkával.
Ahol meg van egy sík laminált padló meg egy asztal a szoba közepén, és semmit nem kell pakolászni, ott a 10.000-es porszívóval meg a tescos felmosóval én is végzek 10 perc alatt, órabérben meg egész jó a 30.000-es különbözetet megspórolni.
De lehet hogy ezzel is úgy lennénk, mint a mosogatógéppel, hogy bah, minek az, de amióta van, el se tudjuk képzelni az életet nélküle
(bár azzal is vannak gondjaink, néha mosószermardványosak az edények, és a normál 3 órás programon kívül minden esetben taknyosak maradnak az öblítőtől, lehet újra öblögetni kézzel, szóval azzal is van sz*pás...)
-
Komoly, ez az, amint már elgondolkozok, mert rászánom azért magam a takarításra, de ha ez napközben fordul párat a lakásban, azért az sem rossz
-
User64476
őstag
3 deci vízzel 180m2. Halott seggére a csók.
-
-
SityiSXT
őstag
Nekem sima V5 van, az boldogul a hosszúszálú szőnyeggel, ha nagy és nehéz. Inkább a rongyszőnyegek azok, amik gondot jelentenek neki, de elvileg megoldást jelent a szőnyeg alá csúszásgátlót rakni. Amúgy meglepően jó terepmászó képességekkel rendelkezik, lefelé legalábbis: pár centi döccenő meg se kottyan neki.
-
kmarci25
veterán
A szőnyeg problémánál bukna el nálam. Két helyen is a hosszabb szálú "shaggy" szőnyeg van, az egyik 3-4 cm, a másik 1-2 cm hosszúságú szálakkal. Vajon ezeket is becsípné? Illetve egy helyen a lakásban van egy küszöb, utána pedig 4 cm szintkülönbség. Ezt már érzékeli a leesést gátló automatika, vagy "bemegy", és nem tud kijönni? Mert arra jó lenne, hogy napjában egyszer végigguruljon a lakásban...
Jó lett az írás, köszi! -
hati
addikt
Hogy lehet 3dl vízzel felmosni egy 100nm-res lakást? Nálam 5L víz + "domestos" a minimum.
Felmosásnál érzékeli, hogy szőnyegen van vagy összevizezi a szőnyeget is?
-
bloggiold
tag
Korlátozott számban 120 USA dolláros (33 ezer Ft) áron is elérhető a GBHSC4 kupon kóddal, EU Express szállítást választva, nincs további költség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Porszívó minden háztartásban van, de feltételezem, hogy kevés ember van a világon, aki szereti is használni őket.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Oppo A54s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest