Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
iGO Primo Nextgen- már a mobilodon is navigálhatsz
Aktív témák
-
jozsi252
veterán
-
vlevi
nagyúr
válasz
jozsi252 #246 üzenetére
Igen, el van csúszva.
Extrém esetben nem találkozik a határon az út, és nem tervez a határon.
Sok évvel ezelőtt volt olyan térképkombinációm, amivel az M1-esen nem lehetett Mosonmagyarovarroo Bécsbe menni, Pozsony felé tervezett, mert az M1-es pár méterrel északabbra volt, mint az osztrak folytatása.
Most pl a szlovák, vagy a román hatar felé mindenütt ilyen: -
jozsi252
veterán
Köszi!
Jól látom hogy az NNG a legutóbbi időben rettentő módon elhanyagolja a haza térkép frissítését? Persze a HERE (de elbaszott egy név) nemrég kidobta a Q2-es 160524-es frissítését, ellenben az NNG-nek a hazai frissítés 160113 környéke ha jól emlékszem.
Ez a területi viták a határon arra érted hogy el van csúszva a térkép amikor átlépsz a határon, és a másik ország térképét kezdi használni a GPS? Gondolom ez csak addig él ameddig a GPS nem tervez egyet újra? -
jozsi252
veterán
Nem vagyok tisztában az iGO nextgen térképvel kapcsolatban, de az NNG ehhez a sajátját használja (régen Topmap) vagy a HERE-t?
-
Upo
addikt
válasz
#45553408 #242 üzenetére
Remélem hogy tisztul mostmár a kép.
~2 hét múlva megyünk nyaralni, akkor majd ráindítom a demó időszakot, és kiderül hogy érdemes-e megvennem vagy nem. Jó lenne, ha már kiderülne valami a térképfrissítésről. Egyébként nem értem, hogy miért nem a naviextras toolbox-on keresztül lehet frissíteni, egy csomó androidos navi van a támogatási listán [autós navik, Goclever készülék, A10 Android tablet, sőt iGO My way 2009 (Android)]...
Elég rákeresni itt az android kulcsszóra.Esetleg érdemes lenne rákérdezni, hogy várható-e hogy bekerül a naviextras támogatásba a szoftver?
-
-
Kronk
őstag
válasz
#45553408 #238 üzenetére
Ez egy remek marketing válasz: (függetlenül melyik cég melyik termékéről van benne szó)
– Miért az iGO Navigation, amikor a Sygic is HERE is, olcsóbb és többször frissítik?
Az iGO Navigation autós használatra is optimalizált és több, mint 100 országban elérhető és offline is működik. -
DM43
őstag
Megjelent a Naviextras-on és tölthető a HERE 2016.Q2-es csomag. A World viszont még mindig nem frissíthető ...
-
vlevi
nagyúr
válasz
BlacKSouL #226 üzenetére
Vésztartaléknak jó a Here, de az Igo jobb.
Habár, múlt héten voltam kicsit motorozni Romániában, és ott feltűnt, hogy az Igo-ban lévő román térkép, az még nem az igazi. Az meg, mintha Navteq gyártmány lenne?
Vannak részek, amikről még nem is hallott. Igazami igaz, Romániában talán gyorsabban fejlődik az úthálózat, mint Mo-n. -
BlacKSouL
addikt
A Here sajnos egy nagyon kiherélt opció, Horvátországban néha segített, igaz, a márciusi körforgalmakból 2-t nem ismert, de pl. mikor haza akartam indulni Porecből, 2 opciót adott meg, egyet csak Szlovénián keresztül, a másikat meg Szlovénián ÉS Ausztrián keresztül. Az, hogy Horvátországból Horvátországon keresztül akarjak Magyarországra utazni, fel sem merült benne, és mivel opcióként nincs köztespont, ezért nem variálhatod magadnak, hogy merre szeretnél menni, mit akarsz érinteni. Ergo diktatórikus, azt csinálod amit ő akar, vagy mész ahogy akarsz. Több opció nincs.
Ezért mikor trükközve én mindenáron a Rijeka-Pula szakaszra törekedtem, ő konzekvensen elvitt a Trieszt felé vezető ághoz, ami előtt meg kellett állnom, és először beállítani egy kis falut, elmenni odáig 10 km-t, majd onnan beállítani egy várost, elmenni odáig 13 km-t, majd ott beállítani Pazint, amit már sehogy nem tudott megközelíteni Szlovénia felől, és végül Pazinból, a pályától mindössze 3 kilométerrre végre rákényszerült a szemétláda, hogy arra vezessen, amerre én menni akartam. De hogy ezzel elbasztam kerek egy órát... herén rúgnám a fejlesztőt, ha ingyenes, ha nem.
Ez az igoban 4 érintés volt világéletében: Cél beállítása térképre bökve, indítás, terképre bökés, beállítás köztespontként. És arra visz amerre te szeretnél menni.
Ráadásul az, hogy te nem tudsz egy pontra rábökni, hogy fingod nincs mi az utca város házszám, te egyszerűen ide akarsz eljutni ahova mutatsz, vagyis a kérdésre, hogy "Where do you want to go?" azt mondod, hogy "here", na az nem működik, mert az összes település összes utcáját ismerned kell, hogy tudd, hova akarsz menni. Ez nonszensz.
És akkor apróságok, hogy a "kanyarodjon balra" helyett aszondja: "tartózkodjon baloldalt", vagy a "Menj tovább.... kilométert", illetve a " Kilométer után körforgalom" ... jó, ez a magyar fordítás hülyesége.
És még a színek is szarok, mert annyira összefolyik a semmi az út színével, hogy nem látszanak élesen a mellékutak, lekanyarodók, ha hirtelen kell változtatni, bámulni kell közelről, hogy a szürke, meg a halványrózsaszín most hol mutat utat.Szóval a felsorolt dolgok kifejezetten szarok a herében, és kiválóak az igóban.
-
vlevi
nagyúr
válasz
#79335424 #219 üzenetére
Itt is van többpontos utvonal. Ime:
Ha ranyomsz a tervezesre, akkor megmutatja, hogy mi a vegeredmeny, ha nem tetszik, visszalepsz, ujrarajzolod...
Ilyen részletességgel, ennyire egyértelműen a többi naviban nem lehet többpontos.utvonalat tervezni. Talan a legfrissebb google mapsban van nagyon hasonlo, de az meg nem offline, romaniaban cseszhetem. -
vlevi
nagyúr
Hogy ON legyen. Kissé optimista a román térkép, autopalya ugyben. Végigtervez Dévától Nagyszebenig, de ma tapasztalnom kellett, hogy a valóság mást mutat, huszonharmincon km-el előtte még nincs átadva a pálya, habár nagyjából késznek tűnik. Le kell menni a parhuzamos főútra, ami inkább mellékútra hasonlit.
Google terkep ittpl pontosabb, mert át nem adott szakadzként, szaggatottal mutatja. De a google terkep pl nem tervez rá a transzfogarasra, nem tudom miért.
Nem vettem meg az utvonal infó részt, így nemtudom pl, hogy Belényestől Déváig folyamatos a félpályás lezárás, lámpás váltakozó átengedés benne van-e. Két éve is ilyen volt, sajnos elfelejtettemMotorral marhaszar a 35 fokban ott állni...
És időben is rohadtsok, húztam a gázt mint állat, de így is majd 2 örával később értem ide.
áááá..... -
Blazy88
csendes tag
A Here maps-ot én is próbáltam/próbálom. Nagyon tetszik, részletesek és frissek a térképek, offline is frankón működik és free.
Navigálás során többnyire egy kicsit le van maradva. Így egy bonyolultabb helyzetben igencsak pillázni kell, hogy akkor most ki kivel van? A sávasszisztenst, mint olyan pedig teljesen zárójelbe tehetjük. Mondjuk ez megszokás kérdése. Engem az zavar igazán, hogy gyakorta a nevéhez méltón (azaz here módon) tervez. Köztes pontok pedig nincsenek, így nem tudod kierőszakolni a neked tetsző/logikusabb/jobb útvonalat.A Waze nem tudom, hogy otthon mit tud. Németországban próbáltam ki nem rég, egy oda-vissza 600km-es kiruccanás során. Hááát, hogy is mondjam nem zártam a szívembe. Ismeretlen városban, igencsak fenn akadt a szemem, mikor be akart vinni az egyirányú utcába szemből!
Jó, térképhiba. Jelenteni kell, javítják (de akkor is, Augsburg nem épp egy eldugott falucska....) Majd hazafelé a pályán simán hagyta, hogy bemenjek a dugóba. Pedig, mikor közeledtem már láttam a térképen, hogy baj lesz, de már nem volt lehajtó. Oké, benézte, rendben. Álltam bő másfél órát a herefonnyasztó melegben. Majd, mikor megindult a forgalom és vége lett az araszolgatásnak (átjutottunk a baleset helyszínén), átterelt a másik pályára... Nem elég, hogy arrafelé vagy 30km-rel hosszabb az út, de még építkezés is van rajta éppen.
Ekkor lementem az első adandó lehajtón. Töröltem a Waze-t, mielőtt kárt tettem volna valamiben, és szépen hazamentem a here segítségével, főutakon.
-
törölt tag
WinCE -n használok Primot. Van egy útvonal szerkesztése opció. Abban végig lehet ütni az összes pontot cím, vqgy koordináta alapján, vagy térképen bökdöséssel. Ekkor a végén, egyben tervezi le az útvonalat. Egyenként hozzáadásos módszerrel is megy címmel, koordinátával, vagy térképre bökéssel. Ilyenkor megkérdezi, hogy köztes pontként tegye, vagy az eddigi cél után. Ilyenkor minden pontmegadás után újratervez. Ezután még mindíg lehet variálni. Optimalizálásnál rábízzuk a köztes pontok sorrendjét, szerkesztésnél pedig manuálisan lehet átrendezni a köztes pontokat. Nem tudom, hogy mivel lehetne ennél jobban variálni. Ha ezek az opciók a Nextgen -ből eltűntek, akkor sorry!
-
vlevi
nagyúr
Sygicben?
Ja, viszont olyat nem tud, hogy rábökök a térképre, és azt mondom, hogy folytat. Tehát nem köztes pontot akarok beszúrni, hanem továbbmenni.
Ez azért fontos nekem, mert egy motoros túrán a kiindulási és a végcél (otthon-otthon) soxor ugyanaz. De közben megyek 500km-t. -
attilam
őstag
Nekem a következő a véleményem:
A Here térképekkel eddig mindig megszívtam Magyarországon. Külföldön lehet, hogy jó, de itthon a nagyobb utazások legtöbbször földutakon végződnek. Lehet, hogy a legrészletesebb térkép, de a kevesebb néha több elv itt kimondottan haszonos lenne.
A Teleatlas térképekkel is van hasonló gond, bár ritkábban, de ott viszont a részletesség kérdőjelezhető meg.
Az NNG térképek szerintem a legjobbak jelenleg Magyarországra (esetleg a Waze térképe jobb, de az ugye online).Amiben az iGO szerintem nagyon jó az a Magyarországi térkép, és az útvonaltervezés (ami talán a legjobb az összes navi közül amit eddig próbáltam).
-
vlevi
nagyúr
Én viszont többször felraktam már a sygicot, és rövid idő után mindig agybajt kaptam a felületétől, ezért kidobtam. Aztán néhányhónap mulva ujra nekifutottam, mondvn nem lehet az olyannagyinszar. De. Képtelen vagyok benne normális többpontos utvonalat tervezni, úgy, ahogy az igoban, hoyg rábökök egy helyre a térképen, éy bellitom koztespontnak, vagy folytatásnak.
Valahgoyg nekem nagyon nem áll kézre a sygic. -
Blazy88
csendes tag
Ha arany áron nem is, de közelíti... A legnagyobb bajom, hogy minél többet olvasok fórumokat, annál inkább elmegy a kedvem tőle. Pedig vártam, mint zsidó a messiást...
A térképeket még mindig nem sikerült frissíteniük. Nem ártana tudni, hogy milyen forrásból jönnek a forgalmi infók (ha már kifizeti az ember évente, legyen jó minőségű). Nem igazán értem, miért nem lehet egységesen (friss) here térképeket alkalmazni. A program navigálás közbeni szaggatásáról meg inkább szót sem ejtenék (a virágboltból származó, tákolt primo jobban futott, öregebb hardveren). Összességében kiábrándító számomra.(Azt meg már csak zárójelben teszem hozzá, hogy e hónap 27-ig akciós a Sygic. Gyakorlatilag abból a pénzből, amiből összerakod az iGO-t Európára, abból világtérképet kapsz örökbe, tokkal vonóval.
Én már tesztelem, és eddig egyértelműen tetszik, amit nyújtanak.)
-
Blazy88
csendes tag
Sziasztok!
Ha megveszem az EU térképcsomagot, akkor tudom használni az online közlekedési informaciókat is, vagy azt még külön meg kell majd vásárolni hozzá? Nem találok erre vonatkozó információt... -
attilam
őstag
Sziasztok!
Valaki meg tudja mondani, hogy a próbaidő lejárta után eltűnik-e a figyelmeztetés az indításkor? A teljes csomagot megvettem, és remélem nem fog mindig így indulni.
Köszönöm.
Aktív témák
Jelen állás szerint mindennemű beavatkozás a rendszer működésébe wareznek minősül, így ezen változtatások kitárgyalása, ezekben való segítségkérés és nyújtás továbbra is tilos. Ezekre a kérdésekre jelen pillanatban is várjuk az NNG válaszát. Az esetleges változásokról értesíteni fogunk benneteket! Köszönjük!
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Gaming notebook topik
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Facebook és Messenger
- sziku69: Szólánc.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- További aktív témák...
- HP LaserJet Pro M404dn
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- HP ProDesk 600 G2 Mini PC (i5,16GB, 256GB+1TB, Win10) Csere/Beszámítás!
- iPhone 14 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4240
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest