- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
Új hozzászólás Aktív témák
-
cuccos19
tag
Köszi Tim, ez gyors volt!
Épp még szerkeszteni akartam, de lejárt az idő (más fórumokhoz képest ez új nekem), hogy Linux (Elementary OS, Ubuntu alapokon) alatt lenne a mutatvány, és nem Windows XP/7/8.x alatt. Már olyan jól belaktam és megkedveltem ezt a rendszert, csak újabb játékok miatt van meg még a másik gép és a Windows (de előbb utóbb menni fog annak ellenére is, hogy sokkal erősebb a hardvere).
Ha a "fő merevlemez" helyére SSD szeretnék, kell valamit csinálni a BIOS-al? Még nem léptem meg a fentebb beszélt BIOS frissítést eddig (költözködés, stb és csak ez a gép volt nálam, nem akartam véletlenül kinyírni). Olvastam valami olyanról, hogy "white list" mentesített BIOS-al lehet megcsinálni bizonyos dolgokat, mint például az újabb ThinkPad-eknél a Mini PCI Express foglalatba (gyárilag nem támogatott?) hardvert tenni (volt egy dupla foglalatos Micro SD kártya olvasóról szó például). Ha az első számú meghajtót cserélem HDD-ről SSD-re akkor nincs ilyen gond? Azzal természetesen tisztában vagyok, hogy egy SATA3-as SSD a T60 SATA1-es csatolóján nem fog úgy hasítani, de a merevlemeznél azért sokkal jobb lehet. Így is eléggé visszafogja a gépet a kis 5400-et pörgő (szerintem már nagyon öreg) vinyó (bár a 80giga bőven elég lenne a Linux miatt). Jelenleg egy 640gigás vinyó van az UltraBay-ben, de kezd kevés lenni.
A másik amiről nem tudok túl sokat, hogy a PC Card / Express Card foglalatba mit lehetne tenni? Pár USB esetleg eSATA jól jönne bele (szerintem HDMI tuti kizárt, hogy működne, főleg onnét) meg egy SD kártya olvasó a fényképező gép miatt.
Harmadik dolog, ami nekem kicsit ijesztő, hogy youtube (főleg ha 720p-ben nézem) alatt felszökik a hőmérséklet akár 80 Celsius fok fölé is (de egyéb terhelés alatt is előfordul, és nem túl ritkán). Legalábbis a PSensor nevű program szerint. Ez a Merom szériánál talán normális? A ventilátor bár mi van, folyton olyan 3500-as fordulaton pörög, lassan cserélve lesz, mert már eléggé csapágyas lehet, nagyon kerreg (csak a ventilátor, azt rendeltem egyenlőre). Esetleg megsérülhetett a hővezető cső? Fizikai sérülést én nem látok rajta, alaposan megnéztem. Voltak külföldi fórumok, átnéztem őket, egy srác szétszedte a processzorral érintkező lapot a hőcsőtől, és valamilyen Arctic hűtőpasztával vagy mivel rögzítette vissza. Voltak még olyanok, hogy felcsiszolt pénzérmét vagy (vörös)réz lapot tette a processzor és a hűtő lapka közé hővezetőnek. Sok értelmét nem látom, mert már így is vörösrézből van, ami nagyon jól vezeti a hőt, és rá is simul rendesen, tehát érintkezik. Kicsit aggódom a gép miatt, nehogy megsüssem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Darkflash GR12 Darkstorm Házhűtő ventilátor - nagy mennyiségben is!
- Lenovo Yoga Slim 7 15ILL9 83HM0043HV laptop, új, csak kipróbált, 3 év gari
- ELADÓ - SAMSUNG GALAXY TAB S8 ULTRA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-7G I 16GB I 512SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 180GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- HP 15S FHD LED Matt i5-1135G7 4.2Ghz 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest