- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
OldMike
őstag
Sziasztok!
Van egy ilyen telefonom, de már csak tartalék céljára. A gondom - ami miatt igazából tartalékba került - az hogy nagyon gyorsan merül. Akkut cseréltettem benne, de nem lett jobb. Amikor Repülő beállításra teszem, akkor kb. 4 nap alatt merül le 100%-ról 20%-ra. Normál állapotban, de bármilyen használat nélkül (kikapcsolt kijelző) viszont még egy nap sem kell, hogy ennyire, vagy még jobban lemerüljön. Hardveresen már nem szeretnék semmit sem tenni, tartaléknak így is megfelel, amig végleg meg nem hal. Köszönöm. -
OldMike
őstag
Sziasztok!
Ma reggel váratlanul jött egy rendszerfrissítés a telefonra, 504 helyett 506 a vége. Nem igazán tudom, hogy mi ez, kb. két éve volt az utolsó rendszerfrissítés, a biztonsági frissítés is 2019. augusztusi.
Más: Valami baja van a telefonnak a benne lévő microSD kártyával. Már kétszer megcsinálta fényképezéskor, hogy hibára hivatkozva nem a kártyára, hanem a memóriába mentette a képet. Mindkétszer visszaállította a fotó alkalmazásban a kártyára mentést, ezután hónapokig nem volt vele gond. Ma viszont jött az értesítés, hogy hibás a kártya, cseréljem ki. Tudtok-e olyan lehetőségről (alkalmazásról), amivel ellenőrizni lehetne a kártyát, esetleg javítani ha valóban hibás?A File Manager+ van fent, de ebben nem találtam. Valószínűleg cserélni fogom a kártyát, de azért az nem annyira egyszerű, gondolom az arról működő appokat vissza kell tenni a telefonra, és nem tudom van-e még más összefüggő dolog a szimpla adatokon kívül.
Köszönöm
-
OldMike
őstag
Üdv!
Három és fél év elteltével kicseréltettem az eredeti akkumulátort, mert már kevesebb mint 2/3 ideig bírta csak. A szerviz a honlapja szerint csak gyári, új akksit tesz be, és vállal fél év garanciát is (ez lehet hogy nem túl sok, nem tudom).
Sajnos nem muzsikált jól. A kezdettől fogva úgy használtam a telefont, hogy éjszakára mindig kikapcsoltam. Az új akkuval is így tettem, viszont így a kb. 9 órás kikapcsolt állapotban lemerült 35%-ot. A napközbeni szokásos használattal és készenléttel (ez max. 1 óra kijelzőidőt jelent), kb. 15%-ot merült. Egyszer véletlenül bekapcsolva maradt egész éjszakára, akkor a készenlétben 13%-ot merült. Ez nem tudom mennyire jó vagy nem, nincs tapasztalatom.
Visszavittem, tettek bele (remélem) egy másikat. Most is a fentiek szerint működik, azzal a különbséggel hogy a kikapcsolt éjszakai állapotban már 50%-ot merült.
A szerviz szerint a telefon lehet hibás, nem az akkumulátor.
Szerintetek lehet olyan, hogy a kikapcsolt telefonban működik olyan hardver és/vagy szoftver, ami csak ilyenkor ennyire lemeríti az akkumulátort? Bekapcsolt állapotban és használatban ez a hatás pedig nem, vagy csak jóval kisebb mértékben érvényesül?
Köszönöm -
OldMike
őstag
-
OldMike
őstag
A telefonomon megjelent egy üzenet, hogy telepítsem a fő GSM alkalmazásokat a Google Play Áruház használatához. Egyelőre nem tettem semmit, mert még azt sem tudtam, hogy mi az a GSM. Azt sejtettem hogy nem az amire gondolnék, pl. Pannon GSM.
Annyit megtudtam, hogy ez a Google Mobile Services rövidítése, és a készülékgyártók kompetenciája.
Lehet hogy visszamenőlegesen is eltüntetik a Google cuccait a régebbi Huawei telefonokról? Amúgy nem tudom hogy van-e összefüggés, de éppen most jelezte a telefon a Google frissíthetőségét, ami egyébként rendben lezajlott.
Tudja-e valaki, hogy tulajdonképpen mi van? -
OldMike
őstag
válasz
Nordik #14551 üzenetére
Én is örülnék a biztonsági frissítéseknek, csak ez már két és fél éves telefon. A Google jelenlegi szándéka szerint a 2018. évtől kezdődően eladott telefonokra kötelező az általa kiadott biztonsági frissítések telepítése legalább két évig.
Egyébként nekem is beragadt a B380 FW. Az FF-fel frissítettem B384-re, onnan viszont több frissítés jött OTA-n, egészen a B504-ig. -
OldMike
őstag
válasz
Robertó79 #14527 üzenetére
Amikor a HiSuite felismerte a telefont, azaz összejött a kapcsolódás, akkor a mentés is sikerült, de a kapcsolódás legtöbbször inkább nem sikerült, mint igen. Általában elveszett valahol a ködben a HDB driver (Win7 64 bit), ilyenkor teljesen legyalultam és újraraktam a programot, akkor minden rendbe jött a következő belépésig, amikor újra jöttek a problémák.
Ez már talán off, de leírom mert ilyennel néhány évtizedes számítógépes tevékenység alatt még nem találkoztam:
A PC-n van egy jelszavas (Admin) és egy normál fiók is. Az utolsó HiSuite-os újratelepítéskor (Admin fiókban) frissített a 8.01.301-re úgy, hogy ez a verziót még a HUAWEI honlapján sem láttam. Ezzel összejött a kapcsolódás. Legközelebb a normál fiókban indítottam el ezt a programot, és megdöbbenve láttam, hogy ez egy sokkal korábbi - 4.01.301 - verzió (kinézetre is eltérő egy kicsit), a kapcsolódás meg nem jött össze. Hogy lehet az, hogy egy darab program (nincs belőle másik) ugyanazon EXE állománnyal elindítva, a két különböző felhasználó fiókban lényegesen eltérő verziókban jelenik meg? -
OldMike
őstag
válasz
obalze #14270 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Most már gyakrabban fogok mentést csinálni a képekről, egyelőre más tárolásra nem használom a kártyát.
Amúgy használnám a HiSuite-et a mentésekre, de az nálam legtöbbször nem működik. Összekapcsoláskor a Win7 telepítené a HDB drivert, de nem találja. A telefonon kétféle ablaknak kellene lenni a csatlakozáskor, az MTP engedélyezése (ez látható), és a HDB engedélyezése (ez nem jön fel). -
OldMike
őstag
válasz
szemesi69 #14268 üzenetére
Köszönöm, így teszek. Ez a kártya egyébként alig háromnegyed éves, a Win7-tel megnéztem, közel 20 fénykép fájl esetén talált hibás szektorokat. Talán most is egy ilyen helyre kellett volna írnia, de nem vállalta fel.
Remélem hogy nem a telefon rongálja a szektorokat, mert az elég drága mulatság lenne.
Még egy laikus kérdés: a kártyát a telefonban is lehetne formázni, és ha igen, akkor így jobb lenne? -
OldMike
őstag
Sziasztok!
Tegnap fényképezéskor a telefon meglepetésszerűen közölte, hogy kártyahiba miatt a belső tárhelyre menti a képeket. Oda is tette, de a kártya látszólag rendben (legalábbis olvasható), mert a korábban arra mentett képeket is látom.
Mit lehetne ezzel kezdeni? Csak egy új kártya, és az összes adat átmentése segítene?
Köszönöm. -
OldMike
őstag
OTA-n megjött a B398, sajnos elmulasztottam megnézni a changelog-ot (lehet hogy utólag is lehetne, de nem tudom hogyan), a biztonsági frissítés április 1.
-
OldMike
őstag
-
OldMike
őstag
-
OldMike
őstag
válasz
nemmegy0 #13613 üzenetére
Szia! Köszönjük előre is.
Csak a szoftverfrissítést vállalták 4-5 napra? Ez valami rettentően szégyenteljes dolog a Huawei részéről, ráadásul ha ingyen csinálják, akkor felesleges és gazdaságtalan erőpocsékolás is.
Nem szeretem az összeesküvés-elméleteket, de itt valami nagyon sötét dolog van a háttérben, kizárólag nálunk, mert néhány szomszédos országban megy OTA módon.
-
OldMike
őstag
válasz
ORCA58 #13611 üzenetére
Én is felhívtam a Huawei Support telefonszámát, az IMEI alapján van rá frissítés. Ha nincs valami gond vele (remélhetőleg valami buherára gondolt, de az nem volt), akkor szerintük nem kerül pénzbe. Nekem szerencsére helyben van, bár másfél óra tömegközlekedve utazással (plusz a szervizben töltendő idő) járna. Azért ízlelgetem a témát, de egy már lefutott menet tapasztalatai jól jönnének.
-
OldMike
őstag
válasz
petati94 #13469 üzenetére
Szia!
Csak telefonhasználó vagyok, egyebekhez meglehetősen amatőr. Frissítés is csak OTA módon történt eddig, de most már eléggé tele van a hócipőm, hogy még a minimális biztonsági frissítést sem kapjuk meg. Lenne néhány - valóban amatőr - kérdésem az FF használatával kapcsolatosan:
1) Garanciavesztést okoz-e az így alkalmazott frissítés?
2) Gyári alapra kerül-e a készülék, törlődnek az adatok és az alkalmazások?
3) Lényegében hogyan történik ez az FF-es frissítés?Köszönöm
-
OldMike
őstag
válasz
petati94 #13458 üzenetére
Elég furcsa hozzáállás a Huaweitől, hogy akár több ezer felhasználó azért vigye szervizbe a telefonját, hogy rátegyék a legújabb (akár csak biztonsági) frissítést. Szerintem ez csak az ügyintéző t"ök(él)etlensége" lehet.
Nekem ezen az áron nem kell frissítés, inkább megvagyok a mostanival. -
OldMike
őstag
válasz
gabby123 #13404 üzenetére
A Huawei az FB-n azt írta, hogy zárt rendszerben történik a frissítés, nekik arról fogalmuk sincs. Egyébként a szomszéd országokban - ahol már megtörténtek a különböző frissítések - jelezték, hogy a B380 és a B390 között voltak problémás frissítések is.
Annak idején a B380-at Szerbia után másfél hónappal megkaptuk, most már kb. három hónap az elmaradás, lehet hogy hozzánk már nem is jön.
A főverzió frissítésre az illemkódex másfél évet ad, számunkra szerintem annak már annyi. -
OldMike
őstag
válasz
ANDROID??? #13341 üzenetére
Ahogy itt a fórumon volt róla szó, a fényképező gyorsabb lett (lehet hogy volt más jobbulás is, de erre emlékszem).
-
OldMike
őstag
válasz
szörnyecske #13292 üzenetére
Most megpróbáltam csatlakozni, de már nem csatlakozott. Pedig mindenféle "hárombetűsök" is be vannak kapcsolva, MTP és HDB. Megnéztem a W7 eszközkezelőjét, ott van a telefon, de van egy hiba: HDB interface nincs telepítve. Ezzel én nem tudok mit kezdeni. Nagyon alaposan eltávolítottam a HiSuite-ot, majd újratelepítettem (biztonságból a frissítést kihagytam). Csatlakoztattam a telefont, jöttek az ablakok (fájlátvitel és HDB engedélyezése), és létrejött a kapcsolat.
Viszont most újragondoltam a telefon leválasztását:
1) áttettem Csak töltés beállításra (ekkor a HiSuite jelezte hogy nincs kapcsolat)
2) a PC-n leválasztottam az eszközt
3) ezután húztam ki az USB kábelt
(eddig nem így csináltam, bár ez így logikusnak látszik)Próbaképpen még kétszer csatlakoztattam - sikeresen - és leválasztottam a telefont. Holnap egy teljes PC újraindítás után is kipróbálom, hátha jó marad.
-
OldMike
őstag
válasz
szörnyecske #13287 üzenetére
Nemrég én is így jártam, sőt még kacifántosabbá is vált a dolog. Nálam van Fejlesztői lehetőségek menüpont, az USB hibakeresés is be volt kapcsolva, és a Fájlátvitel is, mégsem látta a HiSuite. Bár a HiSuite indulásakor jelezte a frissebb verziót (a sajátját), még nem akartam frissíteni. A csatlakozási gond után úgy gondoltam, hogy mégis frissítek, de 25%-nál írt egy csomó hibaüzenetet, és ezután már HiSuite-om sem maradt
.
Minden telepítési kísérletem ugyanígy végződött. Maradt egy HiSuite könyvtár a W7-en, amit admin joggal sem lehetett törölni, de egy teljes Windows újraindítás után valahogy eltűnt. Ezután fel tudtam telepíteni a HiSuite új verzióját, és most már csatlakozott is a telefon. Azóta nem próbáltam, nem tudom hogy csatlakozna-e most is.Azt gondolom, hogy valami nem kerek ezzel a programmal, vagy az én Windows-ommal nem igazán működik együtt. Nekem úgy tűnik - de nem vagyok szakértő - hogy a feltelepüléskor úgy lezárja a saját (HiSuite) könyvtárát, hogy oda már a saját frissítési fájljait sem engedi beírni. Esetleg a telefon kapcsolódásakor is kellene azzal a könyvtárral kommunikálni, ami nem tud megtörténni.
-
OldMike
őstag
válasz
castiels #13215 üzenetére
Ahogy látom Szerbiában a SingleSim-re viszonylag gyors egymásutánban három frissítés is jött: B383, B387 és B389 is. Nem tudom hogy nálunk is végigjátsszák-e a teljes sorozatot, vagy mondjuk az utolsó tartamazhatna-e minden előzőt is?
Nekem persze inkább a B388 jöhetne a DS miatt. -
OldMike
őstag
válasz
snakebait #13014 üzenetére
Biztosan úgy gondolták a Huawei-nél, hogy azért állítottál be értesítést, mert el akarod olvasni, így aztán kötelezővé tették az elolvasást
Elnézést a fekete humorért.
Ezek után már nem biztos, hogy annyira várom a frissítést, különösen hogy esetleg a B382 sem hibátlan.
-
OldMike
őstag
válasz
ricsi1224 #13004 üzenetére
Most olvastam vissza: a B380 Szerbiában nagyjából másfél hónappal korábban jött ki, mint nálunk. Amennyiben ebből indulok ki, akkor talán december közepén mi is megkaphatjuk a B382-őt. Bár akkor már gyors egymásutánban jöhetne a B386 is.
A tanulás helyett elmerengő gyereknek mondják a szülei, hogy az ábrándozás az élet megrontója
-
OldMike
őstag
válasz
Markó László #12982 üzenetére
Ez érdekes, mert nekem kezdettől fogva jelzi az értesítési LED a GMail leveleket. Sajnos már nem emlékszem hogy kellett-e ehhez állítani valamit. Mondjuk az alkalmazáson belül például saját zenét is lehetett hozzárendelni. Az üzenetszámlálót viszont nem lehetett rávarázsolni (legalábbis "mezei" módon nem), de ez az én használati módom esetében nem probléma.
-
OldMike
őstag
Sziasztok!
Magyarországon kapott már valaki OTA-n B382-őt?
-
OldMike
őstag
Szia!
Néztem azt is, de számottevő tisztítási mennyiség nem volt, nem érte el a 200 MB-ot. Végül is még nem aggasztó a szabad tárhely mennyisége, mivel nincs szándékomban helyigényes alkalmazásokat telepíteni. Igaz így is másfélszer annyi helyet foglalnak, mint bubus66 esetében, de Snooze-hoz képest meg csak kétharmad.
Szemesi69
Most még nem tudom, de megnézem a javasolt alkalmazást. -
OldMike
őstag
válasz
szemesi69 #12603 üzenetére
Köszönöm. Az FB sajnos kell (nem nekem, de ez lényegtelen). Ami furcsa: kezdetben a fotók a belső tárhelyre kerültek, így ott volt 800 MB. Ezeket most mind áttettem az SD-re, így lett az 1.43-ból 1,27 GB. Valamit nem törölt ki, vagy más rögtön betelepedett, nem tudom hogy lett a 800 MB törlésből 160 MB felszabadított hely.
-
-
OldMike
őstag
Sziasztok!
Biztonsági frissítést csak akkor adnak ki, ha valamilyen szintű verzió módosítás is van? A Nougat óta nem jött semmilyen frissítés.
-
OldMike
őstag
Üdv!
GMail-t használok, és időnként gondot okoz egy-egy üzenet elolvasása a meglehetősen halvány (szürke) betűszín miatt. Egy nemrég kapott levél már szinte olvashatatlan volt:
Megjegyzem hogy a képernyőkép kicsit csal, mert a kijelzőn nem látszott ennyire. Van-e valamilyen állítási lehetőség (GMail-ben, telefonban) a láthatóság javítására. Amúgy a telefon egyéb helyein (pl. menük) is jellemzőek ezek a szürke betűszínek. A számítógépen tökéletesen olvasható a fenti email, de ugye ott vannak állítási lehetőségek.
-
OldMike
őstag
válasz
OldMike #11150 üzenetére
Kíváncsiságból bekapcsoltam a Profil GPU... nevű parancsikont, amitől a teljes kijelző tele lett grafikonokkal
. Nagyon látványos, de a háttérkép jobban tetszik, úgyhogy kilőttem. A másikkal (Elrendezés...) már nem próbálkoztam, mert az akár az ikonok elrendezése rázással funkciót is jelentheti (nem biztos), és azt nem szeretném.
-
OldMike
őstag
Sziasztok!
A B380 alatt nekem (valószínűleg másnak is) a parancsikonokból csak egy sor ikon maradt, illetve egy nyíllal még egy sort lehet előhozni. A szerkesztés ikonnal láthatóvá válik az összes ikon, és lehet kapcsolgatni is.
Minek kellett egy plusz lépést betenni, ha az egy sorba nem beleférő ikonon szeretnék változtatni? Persze ez inkább költői kérdés
-
OldMike
őstag
Sziasztok!
Nálam is most történt meg a B370/380 frissítés. Nálam a 6-on be volt állítva a fordulónap beállítási lehetőség (a QuickShortcutMaker-rel csináltam). Ennek az ikonja megmaradt, de ha rákattintok, akkor csak a normál Beállítások menü jön be, ahol megnézhetem a mobiladat-használatot, de csak elsejétől kezdve.
Megpróbáltam újra létrehozni a QuickShortcutMaker-rel, de akkor is ugyanez a helyzet. Elképzelhető hogy ezt már többet nem lehet beállítani?
Más, nem annyira fontos. A 6-on volt egy szép barna háttérképem (gyári), aranyszínű ikonokkal, de ezt már nem találom, sem a telefonon, sem pedig online.
Köszönöm
-
OldMike
őstag
Sziasztok!
Ma belefutottam egy (számomra) érthetetlen dologba. Egy éves a telefon, azóta van fent a PC-n a HiSuite is. Nem igazán használtam, mert nekem nem tünt praktikusnak, de azért mentést tettem fel vele.
Most is ezt akartam (hátha mégis lesz majd hivatalos 7-es verzió), de a megnyitáskor jelezte, hogy van új verzió. Rányomtam a frissítésre, nem kellett volna, mert kb. 25%-nál mindenféle fájltelepítési hiba jött, leállítottam volna a telepítést, de végül is csak a Feladatkezelővel sikerült. Azóta nincs HiSuite programom, mert újratelepíteni sem sikerült.
Találkozott-e valaki ezzel? Feltételezem hogy ez inkább Windows probléma lehet, de ott elhessegetnek azzal, hogy biztosan a szoftver hibája. -
OldMike
őstag
válasz
ufonauta #10369 üzenetére
Szia, nem tudom hogy ez a korábbi hozzászólás segít-e:
Próbáld megkérdezni (esetleg privátban) a hozzászólót, hogy nála miként működik (vagy nem).
Flipes tokra alapból nincs felkészítve a telefon, de van olyan fizetős alkalmazás, amivel becsukásra lezár, kinyitásra felébreszt. Nálam működik, de az én tokom nem ablakos, így nem tudom hogy azzal menne-e.
Ja és a tokon ki van vágva az ujjlenyomat olvasó, így akár kinyitás nélkül is fogadhatod a hívást az ujjlenyomattal. Persze ekkor nem látod a hívót, én csak a speciális csengőhangokkal rendelkező ismerősöket veszem így fel. -
OldMike
őstag
Sziasztok!
Olyan gondom jelent meg ma, hogy egy email (Gmail egyébként) csak akkor jött meg, amikor a mobilnetről átváltottam wifi-re. Konkrétan reggel kilenckor írták, délután fél hatkor váltottam wifi-re, és csak akkor jelzett. Korábban nem tapasztaltam ilyet, bár általában a wifi-n hamarabb jelez.
-
OldMike
őstag
válasz
Viki1990 #8998 üzenetére
Amikor a csengőhang beállítást választod, akkor fent két lehetőségnek kellene látszani: Csengőhang illetve Zene. Nálam a Zene esetén minden szám megjelenik, függetlenül attól hogy milyen tárhelyen, és milyen nevű mappában van. Én például csináltam egy Zenéim könyvtárt a MicroSD kártyára, és látszanak azok is. A Ringtones könyvtár valószínűleg nem jó erre, mert ott más formátumban vannak a fájlok.
-
OldMike
őstag
válasz
bedibazsa #8954 üzenetére
A béta tesztelők az alkalmazások kilövésénél inkább rosszabbat tapasztaltak, mint javulást. Lehet hogy javítanak ezen a véglegesnél. A P9 fórumban volt aki azt javasolta, hogy inkább 1-2 további javítócsomag után érdemes feltenni a Nougat-ot, nem rögtön az elsőt. Ott volt akinek jobban merült a telefonja a 7.0-val
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged