Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- macOS PC-re Összefoglaló
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
TODI1111
veterán
válasz
Tav-Csoves #2698 üzenetére
Mehetne az összefoglalóba.
-
tutaj01
aktív tag
Hála égnek, nem nyitottam még mindig ki a bootloadert, így most kihasználom ezt az ingyen kijelző cserét.
Ami még megnyugtat, hogy független a serüléstől, tökéletesen működik a kijelző minden pontján.
Engem ver a balsors, mert eddig egyedül a G5 kijelzőjét nem sikerült betörni, vagy ha nem balsors, akkor a szülinapi Jäger és a sör volt a hibás -
Tav-Csoves
őstag
Hasznos jelölések a romokban, hogy ha ota, vagy full fw-t linkelünk, akkor mire figyeljünk.
Két féle Huawei Design-es Huawei Mate 9 létezik.
A
MHA-L29 (dual sim)
MHA-L09 (single sim)Többen linkeltétek a 138as fw.
MHA-L29C636B138
Az FW build jelölő rendszer a következő képpen épül fel:
MHA-L29(mobil model)C636(régió)B138(verzió)
A fenti példa hibás. Nem eu fw. Olvasd tovább:
Így hát megkülönböztetünk:
LON: Porsche Edition
AL00: Kínai variáns 6GB-os verzió
AL29: Kínai variáns
C10: Oroszország
C185: Észak Afrika
C432: Európa
C567: USA/Kanada
C636: Ázsia (Kína, Oroszország nélkül)Így ha legközelebb fw-t linkeltek, akkor figyeljétek a C432 régiókódot is, különben hiba lép fel a flash-eléskor!
-
Looserke
őstag
válasz
thebear007 #2696 üzenetére
milyen tok?
-
-
törölt tag
1. Nem csináltam ilyen telefonos értesítőt.
2. Mate óta kapom néha ezt az üzenetet
3. Nincs megadva sehol a telefonszámom nem, hogy FB-on.
4. Én a Swipe FB pro-ra tippelek. -
pepetech
őstag
Na a mai nap a 3 éves fiam le tesztelte a telefont. Kb 90 cm magasból dobta el úgy hogy csak a gyári hátlap volt a telefonon és nem pedig a gyári flip amit vettem hozzá. A lényeg a tok nem sérült és a telefon sem. Pedig nagyot csattant. Amikor megfordultam imádkoztam hogy ne kijelzővel legyen lefelé
.
Szóval a gyári műanyag tok ami a dobozba van is szépen véd
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
#24536576 #2673 üzenetére
A sztereó hangzást a Huawei Mate 9-nél úgy oldották meg, hogy az egyik line a lenti - mikrofon melletti - hangszóró, a másik line pedig fent, a fül hangszóróból szól.
Ennek a telefonnak nagyon jó a hangzása - mint zenészként írom. Csak a fülest használva vannak aggályaim.
Szerintem ez a telefon ár-/érték arányban zseniális.
Ha nem tetszik add el, dobd ki, gyújtsd fel, méhbe beveszik mosolyogva. -
NY_A
őstag
válasz
predator00 #2670 üzenetére
Én rendeltem két különböző üvegfóliát, még nem érkeztek meg. A kijelző kialakítása miatt nem vagyok túl bizakodó. Annak idején a Samu S6-al is ugyan ez volt. Le volt "törve" a széle a kijelzőnek, és nem feküdt fel a széleken az üveg. S7-re már nem is rendeltem csak fóliát. Szerintem ezzel is hasonlókép fogunk járni. A gyárilag ráhelyezett fólián is látszik, hogy a pereme nem fekszik fel teljesen. Legalábbis nekem nem.
Egy hét használat után azt kell, hogy mondjam nagyon elégedett vagyok a Mate 9-el. Akkuban nálam valami döbbeneteset bír. Igaz, én nem nyomkodom egész nap megállás nélkül, de az előző telefonjaimhoz képest ez nem akar lemerülni. S7-et minden nap töltöttem. Nem merült le a nap végére, volt még 30-40% de az pont arra elég, hogy napközben elfogyjon. Ezt az újdonság varázsa miatt azért elég sokat nyomom, kipróbálok rajta mindenféle játékot és alkalmazást, egész nap megy a mobilnet és a wifi, gps on, fényerő napközben automatán este fix 25-30% körül. Két nap tőlem kifejezetten intenzívnek mondható használat után 20% körüli akkutöltöttséggel tettem fel először, másodjára majd 3 egész napot bírt.
Kijelzőt kifejezetten szépnek ítélem meg, még a sokak által bálványozott amoled után is. Nem mondom, a Samsungok is brutál szép képet adnak, de nekem azok a színek már túl mesterkéltek. A felbontásnál kifejezetten üdvözítően fogadtam a Full HD-t, én már a G3 esetében is hátránynak éltem meg a Quad HD-t, már ami az akkuhasználatot illeti. Nekem sokkal fontosabb az, hogy nyugodtan elmerjek menni 50%-al otthonról és ne kelljen aggódnom, hogy mikor hal le az akku. Bár a VR élményről emiatt le kell mondani de azt már Samsungal kipróbáltam, és csak pár napig volt számomra szórakoztató.
Szeretem, hogy marha hangos, bár ez a stereo hangzás inkább csak papíron mutat jól a valóságban egy kalap szart nem ér. A stereo illúzióját adja meg, de valójában csak recseg ott valami baloldalt.
Az ujjlenyomat érzékelő klasszisokkal jobb mint a Samsungon volt, bár az elhelyezés viszont azon volt kézenfekvőbb. A hangerő gombok is jobban kézre álltak ott mint a Mate-en, bár vélhetően ez a megszokás miatt van.
Fotókkal videókkal elégedett vagyok. Nem vagyok profi fotós, nem is várom el azt a színvonalat egy mobiltól de fontos számomra, hogy mindenféle buzergálás nélkül vállalható képeket készíthessek. Ezzel a Samsungoknál sem volt gond, és itt sincs. Monitoron illetve tévén visszanézve nem látok érdemi különbséget a két készülék fotói között. Ha nem tudnám, hogy melyiket mivel csináltam nem is tudnám megmondani. Zoomolt fotóknál viszont sokkal jobb a Mate.
Hívás funkciók tökéletesek, a zajszűrés kiválóan működik. Feleségem egy gyárban dolgozik, elég nagy a háttérzaj. A Samsung túlságosan is elkülönítette a háttérzajokat, így amikor nem beszélt néma csönd volt, amikor megszólalt pedig a szöveg alatt folyamatos surrogást hallottam. Elég zavaró volt. Itt most van egy folyamatos nagyon halk alapzaj ami ugyebár a gépek hangja, és ezen felül hallható tökéletesen a beszédhang.
A feleségem is Mate 9-et használ, S7 Edge-ről váltott. Ő is nagyon elégedett vele amit viszont hátrányként említett, hogy neki nem mindig érzékel olyan pontosan a kijelző, mint az S7E esetében. Talán ez a különféle félrenyomást kiküszöbölő algoritmus miatt van. Majd összeszoknak.Én ilyet nem vettem észre.
Engem egyedül az zavar, hogy a Chrome nem tördeli a szöveget nagyításkor. Egyebet nem tudok mondani.
Köszönöm, hogy elmondhattam. -
TODI1111
veterán
Tettem IDE
néhány képet autókról amiket benőtt a fűNem vagyok fotós ezek a képek is úgy készültek, hogy a téma megtetszett, telefon előkap és úgy ahogy volt automatán kattintottam párat. Szerintem hétköznapi használatra bőven vállalható a kamera.
-
predator00
tag
Sziasztok!
Akinek sikerült már normális üvegfóliát rendelnie az kérem linkeljen be egyetA normális alatt olyat értek ami kitölti az egész kijelzőt.
Én ezt vettem de annyira "kicsi" hogy fel sem raktam.
Köszi -
Beri78
őstag
Sziasztok!
Valaki használ call timer, data usage progit a telefonon.
Én eddig ezt használtam az eddigi készülékeimen, de valamiért itt nem mér rendesen. Van, hogy kimaradnak belőle hívások... -
-
TODI1111
veterán
válasz
Szpisti #2664 üzenetére
Igen de ha úgy lépsz ki a chrome - ból, hogy "eldobod" a lapot vagy lapokat akkor utána nem a kezdőlapot adja be hanem ezt ahol nyitni kell egy új lapot ami már a kezdőoldal.
más készülékeken viszont egyből a kezdőoldalt adja be és ott a beállitásoknál is szerepel a kezdőoldal lehetőség, itt viszont nem.
-
Sword
őstag
válasz
magicbox #2643 üzenetére
Nagyon jó!
Én is feltettem. És működik vele a dupla koppos felébresztés kód nélkül az alábbi megkötésekkel:
- legyezni kell, hogy feléledjen a képernyő
- lock screen-re ébred, onnan el kell továbbmenni
- BT eszköz legyen párosítva - pl. okosóra, amire enged feloldani kód nélkül (a többinél így sem volt jó) -
TODI1111
veterán
Sziasztok. Más készülékeknél (például:samsung, htc) a chrome böngészőnek van kezdőlapja ennél a telefonnál viszont nincs. Nem lehet ezt előcsalni valahol?
-
magicbox
senior tag
Nem tudom, van-e valaki aki használ OneDrive-ot a telefonján. Olyan gondom van vele, hogy használom biztonsági mentésre a képeknél, a viber mappájában, messsengernél stb. Azt játssza velem, hogy szépen bejelölöm neki, hogy melyik mappákból kellene biztonsági mentést csinálnia a fiókomba, szépen bepipálom ami fontos. Egy darabig működik. Utána egy telefon restart után feldobja, hogy új fotómappát talált és állítsam be (azokat, amiket előtte bejelöltem persze). Megcsinálom, restart és kezdődik elölről. Minden jogosultsága megvan, többször újraraktam, kipróbáltam több verziót, még bétásat is. Sajnos semmi változás. Valami ötlet esetleg? Minden mappa amiről mentenie kellene a belső tárhelyen van, nem sd kártyán. Persze a google fényképeknek nincs ilyen gondja, az hibátlanul szinkronizál.
-
válasz
tothjani81 #2646 üzenetére
Pedig tele van totális marhaságokkal, összeveted a TV meg a mobil felbontását (ahaha), meg a Nikon 20 pixeles (sic) valamilyen fényképezőgépet a mobiloddal ... egészen vicces.
Nem gond, örülünk, hogy lelkes vagy
-
k5.20
senior tag
válasz
magicbox #2651 üzenetére
Nekem az az elvem, hogy a készülékvásárlás előtt az ember legyen hideg-fejű, elfogulatlan, józanon mérlegeljen, olvasgasson mindennek alaposan utána...
DE ha már megvetted, akkor szeretheted, akár elvakultan is...kell is szeretni, mert ugye lakva ismeri meg igazán az ember... a hibákat (mert azok vannak minden készüléknél) csak úgy tudod elhordozni...Nagyon nem jó példa, de mindenki értheti: ha elvetted felségül, ne arról dumálj, hogy milyen lenne a másikkal...
Persze minden nem vonatkozik azokra, akik aprópénzként kidobják azt a 200ezret egyik héten erre, másik héten meg arra...
-
magicbox
senior tag
válasz
tothjani81 #2646 üzenetére
Ahogy látod nem csak nekem tetszett. Felüdülés ilyen összefoglalt, normális írásokat is olvasni a fórumon. Különben azt érzem, hogy két részre szakad lassan a fórum, vannak a "samsungosok" és vannak a "mate-esek"
-
Szpisti
addikt
válasz
tothjani81 #2637 üzenetére
+1
-
törölt tag
válasz
magicbox #2635 üzenetére
Bluetooth fejhallgatóval hallgatok zenét, vagy nézek filmet, akkor tapasztaltam. Van egy BT Fej/fülhallgatós beállítás, azzal is teszteltem, de csak csinálta. Viszont nem mindig. Ezért is tapasztalom úgy, hogy még szeszélyes ez a 7.0... Nem hiába vonta vissza több gyártó is a frissítést.
-
pepetech
őstag
válasz
tothjani81 #2642 üzenetére
Szerintem mindig működik de ez nem látható. P9 esetében sem láttam és már ott is benne volt.
-
magicbox
senior tag
válasz
tothjani81 #2637 üzenetére
Olyan az írásod már bocsánat, mintha én írtam volna
Abszolút +1. Külön köszönet Glance Plus alkalmazás tippért. Hiánypótló, meg is vettem.
-
tothjani81
senior tag
Egy lehet ostoba kérdésem volna. Ugye adott a lézeres autófókusz ez mindig aktív? Vagy ki be lehet kapcsolni? Na meg ez ha működig fizikálisan látható vagy sem?
-
pepetech
őstag
S7e gyönyörű telefon. Húsos kezem van a hajlított részén mindig benyúltam. Facebook messenger csak úgy dobálta a lájkokat
. Tok valamennyire megoldotta de utána is előfordult. Vízállóság mindig is menő lesz. Viszont könnyen törik. Feleségem öléböl esett le és nagyon csúnyán összetört. Mate 9 nagyobb persze de hamar meg lehet szokni. Sebességre ugyan ott vannak de az emui jóval gyorsabb jobban optimalizált. Kamera szerintem szebb a mate 9-é főleg, hogy ál előlapi kameránk is autófókuszos. Úgy hogy volt sgs7e a tulajdonomban úgy is azt mondom hogy mate 9. Igaz sgs7e után P9-re váltottam még azt is jobbnak éreztem
-
bobika44
csendes tag
Ma nagyon elemében van a kis csöppség. Rengeteg játék (közel 3 óra), YouTube-ozás, böngészés, majd mobilnettel messengerezés után hazaérve a következő az eredmény: 6 óra 10 perc kijelzőidő mellett még 48% töltöttség hátra van. Ez azért egész biztató.
-
makayp
újonc
válasz
tothjani81 #2638 üzenetére
köszi
-
tothjani81
senior tag
Olvasok itt mindenfélét jót rosszat, elégedettséget és elégedetlenséget de több ízben sok sok olyan vitát ellentétet ahol szösszenetnyi eltérésekről, üzemidőről, kameráról megy a vita de azért szerencsére több esetben érdemi dolgokat is lehet olvasni. Az itteni hozzászólások nagyrészben befolyásolták a döntésemet hogy ilyen telefont vettem. Többször írtam már hogy szerencsére nagyon jól döntöttem hogy ezt választottam a kihívóival szemben ami a s7 e, htc10 volt.
Az üzemidőről tapasztalatom. Normál használatban némi net sok face 1-2 óra hívás, minimális játék persze ez naponta és a 3. nap este raktam töltőre 13 % al. Ha nem melózok és úgy kell csesztetnie az asszonynak hogy tegyem már le a kütyüt akkor este azért felteszem tölteni mert kb 30% ig apad de ilyenkor minimum 5,5 óra de volt már hogy több mint 7 óra kijelzőidő volt benn
Ezek mellett aki azt mondja hogy nem jó az üzemideje az kekeckedik vagy nem tudja miről beszél.
Kamera tapasztalat. Több telefonom volt bár csúcsmodell csak az asustól a padfon s amikor kijött de volt szerencsém s6 edge és s7 edge képeihez is. Direkt visszanéztem a tv képernyőjén a Mate 9 el készül képeket ( lg full hd led tv) hát nem tudom kinek mi de ezek a képek igen komolyak tű élesek és ami a legfontosabb iszonyatosan élethűek ami alatt azt értem hogy valóságosak a színek, a fű zöld nem neonzöld az emberek bőrszíne szinte megegyező az eredetivel és nem sárga nem arany színű. Az esti képek nem tökéletesek de telefonhoz képest jók a vakus képek viszont hibátlanok természetesen akkor ha nem a szomszéd háza előtti rózsabokrot akarok levakuzni ami 15 méterre van.
Érdekesség képpen van egy Nikon 20,1 pixel fényképezőnk pár hónapos új modell bár alap típus hát mit ne mondjak szebb képeket csinál A Mate 9.
Egyéb dolgok amikről itt szó volt. Kesztyűs kézben való használat. Egyszerű kb 800 ft os kicsi occó kesztyűm van ilyen kötött vékony anyagú. Az ebben való használat hibátlan pontos mindig minden érzékel. Munkáskesztyűben mondjuk az elég jófajta vastag csúszásmentes gumi az újrésze abban is tökéletes bár a kijezőn a gumi miatt pl a görgetés nehézkes mert tapad na meg a gépelés mert vastag és néha mellé ütök vele.
Zsebre rakásnál és kivételnél nem szoktam elnyomkodni semmit nem is értem hogy más ezt hogy hozza össze. Méreteihez képest ettől féltem a legjobban hogy bajba leszek zsebben hordás és használat közben de nincs vele gond mint ahogy a feloldással sem ha nincs rajtam kesztyű természetesen marad a tapicskolója, ha kesztyűbe vok akkor power gomb és pin kód este pedig mellettem pihen az éjjelin akkor pedig óra gyanánt használom az itt ajánlott Glance Plus alkalmazást integetek neki az előlapi kameránál megmutatja az időt vagy többi mást is amit beállítok neki ha pedig nem akarom felemelni a feloldáshoz mert van ilyen akkor integetek dupla kopp és pinkód ami kicsit hosszadalmas de nem kell felemelni
Összegezve mint már többen is írták tökéletes telefon nincs nem volt és nem is lesz. Ha valamelyik gyártó csinálna ilyet bár tudnának de nem akarnak saját maga ellensége lenne. Szerintem sokan lennének úgy ha tökéletes volna a telefonja soha nem akarná lecserélni. Sajnos minden erről szól egy vásárló társadalomban élünk vásárolni kell és akarunk is. Mindig csak pont annyit kapunk egy új modelnél amennyiért pont megvesszük de még vágyunk a jobbra. Ennek a telefonnak is vannak hibái amik részemről vállalhatóak mert számomra a legtöbb nem is hiba csak jobb volna nem ott volna nem úgy. Pl hangerőgomb én nem szeretem ha jobb oldalt van vagy pl újlenyomat olvasó magasan van. De megszokás igényelnek és ennyi. Összehasonlítani más telefonnal lehet de mindig érdemes mert mindenkinek más az igénye ezálltal mindenki mást mond. Ha visszaolvasto én leginkább a fizikális részére voltam kíváncsi és a védelmére szolgáló kiegészítőkre. A hardver kijelző szoftverek nem lényegek. Ezek az erőmű szintű procik, ramok gpu- k maxximálisan túlzók nem igazán használjuk ki ennek a telefonnak a teljes kapacitását. A laptopomban gyengébb a proci 1gigával kevesebb a ram de meg merem kockáztatni hogy a videókártya is gyengébb és mégis jó mindenre. A kijelző meg azt inkább hagyjuk. Sokan keveslik ezt a felbontást mert hogy észre lehet venni a különbséget egy telefonon hd full hd meg a többi hókamóka között. Hát nem tudom a tv 109 centijén megfelel a hd és full hd felbontás akkor nehogymár egy 5.9 colos telón ne legyen elég
Mindenesetre ha ár értékarányban nem is de minőségben, megjelenésben, hardveresen és úgy nagy általánosságban ez a telefon szerintem igen jó vétel
-
magicbox
senior tag
válasz
#24536576 #2626 üzenetére
Elhiszem, csak furcsa, mert teszteltem, és nagy ívben emelve és kifejezetten a fülemhez rakva kapcsol be ez a funkció. Sima mozgatásra, emelgetésre nem kapcsol be nálam. Esetleg más funkciót nem kapcsoltál be mellette a könnyű kezelésnél amiért vmi összeakad? De csak tippelgetek...
-
makayp
újonc
üdv, egyszerü kérdés: máté vagy s7 edge?
a válasz lehet nem egyszerü.
ha az edge nem lenne cseppálló nem lenne kérdés -
NY_A
őstag
Fölösleges dolgokon rugóztok. Jó telefon mind. Használjátok, élvezzétek. Ha nem tetszik el kell adni. Más örül a 30 ezres telefonnak is, itt meg szinte észrevehetetlen dolgokon vitáztok. Nincs tökéletes telefon, és mindenkinek más a fontos egy mobilon. Elvagytok kényeztetve.☺️
-
havenday
tag
sziasztok, a vodánál is dual simes a telefon?
-
törölt tag
válasz
Cingáriusz #2623 üzenetére
Kinai ócómobilok gyártói nem tudják megfizetni az amoledet(állítólag mostanság egalizálódik az áruk). Ráadásul azok hitvány minőségűek, nem a Samsung amoledjének a szintjén vannak. Lehet mindent mondani a koreaiakra, de fejlesztésekben az élen járnak. Ha igazak a pletykák, nem hiába vált az apple is amoledre.
-
pepetech
őstag
Én nem értem ezt az egészet. Volt note3,note4,sgs,sgs3,sgs7e, mégsem állítom,hogy egy note 3 jobb a mate9-től. Miközben nem
. Amoleden a fekete az fekete de pl egy weboldal sem fekete szóval itt bukta is az előnyét az amoled. Amoled soha sem fog olyan fehéret adni mint az ips. De a lényeg soha többet Samsungot nem veszek mert mindnek baja volt. Nagyon nagy baja volt. Úgy hívják touch wiz.
-
törölt tag
válasz
bakosarpi #2617 üzenetére
Ezt remélem nem gondoltad komolyan.
Csak pár apróság ami kilövi az összehasonlításod, majd rádöbbent, hogy mégse kellett volna ezt így kijelenteni.
S805 vs Kirin 960: Már maga a gyártási technológia miatt is kevesebbet fogyaszt a Krin, mióta megjelent a S805, kb 3 generációt fejlődtek a proceszorok, mindig kiemelve, hogy mennyivel takarékosabbak, viszont mennyivel erősebbek is.
Kijelző: Egyik QHD, másik FULLHD. Továbbá az N4 esetében egy jóval gyengébb processzornak kell megszakadnia nagyobb felbontású kijelző alatt.
TW vs EMUI: Samsung rendszerénél nem hiszem, hogy van energiazabálósabb felület.
Na és persze az aksi: 4000 vs 3220
Ezek mellett jópár dolog van ami miatt butaság összehasonlítani a két telefon üzemidejét, legfőképp, hogy a kijelzőtechnológiára helyezed a hangsúlyt, aztán lehülyézed az embereket akik talán jobban ismerik a tényeket, mint te.
-
válasz
#24536576 #2621 üzenetére
Én ugyan azokat az alkalmazásokat használom évek óta és semmivel nem volt jobb az AMOLED-es telefonok fogyasztása az IPS-ekhez képest. Ami számít az a hardver, az optimalizálás és az aksi mérete. A kijelzőtechnológia sokadrangú tényező ebben. Érdekes módon a legdruvább üzemidőejű készülékek kb. mind IPS panelesek, csupán kaptak egy 4-5-6000mAh-es aksit
Az egyik legrosszabb üzemidővel rendelkező telefonom speciel AMOLED-es volt, mondjuk ezt inkább tudom be a pirinyó aksinak (2600mAh)
Ellenben az LG G Flex2-esem, ami az LG saját AMOLED panelját kapta, egész jó volt 3000-es aksival.
Jelenleg a Mate9 mindent ver a 4000-es aksijával és IPS paneljával üzemidőben az eddigi telefonjaimat nézve. -
törölt tag
válasz
Cingáriusz #2616 üzenetére
1. Nem hinném, hogy az IPS a lényeg, inkább a felbontás.
2. Én az amoledet és az ips-t hasonlítottam össze, nem a telefon típusa a lényeg. Te azt mondtad, hogy a feketében se hiányzik az amoled. Szerintem a képen látszik a különbség. Egyébként a Note7 fehérebb fehéret tudpott, mint egy i6S.
3. Mutass nekem olyan adatot, ahol ugyan az a 2 telefon, ugyan azokkal a paraméterekkel, ugyan azzal a rendszerrel, ugyan azokkal az alkalmazásokkal rendelkezik, csak az egyik amoled, a másik ips.Na, majd akkor lehetsz okos a fogyasztást tekintve.
-
-
magicbox
senior tag
válasz
#24536576 #2608 üzenetére
A zenét szerintem szándékosan kapcsolja ki. Nálam az üzletben a titkárnős gépen fut a Foobar és a Spotify is. A telefont meg vezérlőnek (távirányítónak) használom. Ha bejövő hívásom van és a fülemhez emelem a telefont akkor leállítja a zenét. Amikor befejezem a beszélgetést akkor a zene ugyanott folytatódik.
-
bakosarpi
tag
válasz
Cingáriusz #2616 üzenetére
Üzemidő. Note 4em van, volt... Amoled jobbra, balra, nem tudom elhinni, hogy az emberek még beveszik ezt a mesét. A mate 9 számomra több, mit meggyőző, ugyanazon felhasználói szokásaimat megtartva duplázódott az készenléti időm. És pont.
-
válasz
#24536576 #2613 üzenetére
1. IPS-en jobban kijönnek a hátrányok gyengébb felbontású videónál.
Nem azt mondtam, hogy eltűnnek a hátrányok, de jócskán összemosódnak akkor a határok. 1080p-s videónál már közel annyival jobb ám az AMOLED sem. Fényerőben és fehérben egyértelműen nálam az IPS nyert.
2. Semmilyen Note3-ról nem volt szó. S6 Edge volt az összehasonlítási alap. S7-ben már nagyon sokat javult az AMOLED is. Nagyobb fényerő, nem sárgás a kép (hanem kékes
)
3. Amit most már sokadjára megállapítok több IPS és AMOLED-es készülék után. Az AMOLED fogyasztása egyáltalán nem dobja meg az üzemidőt, mint ahogy ezt állítják. Ha kevesebbet is figyaszt, akkor az nagyon minimális a telefon üzemidejét tekintve.
-
törölt tag
válasz
Cingáriusz #2595 üzenetére
Bár nem értem, hogy jön ide a felbontás. IPS-en és Amoleden is szebb a magasabb felbontású videó. Attól mert jobb minőségű videót jelenítesz meg, nem fog eltűnni az IPS hátránya.
Az egyik oldalon egy Note3, másikon a Mate 9. Mind a kettő egy sima fekete képet jelenít meg full fényerőn. Ha szerinted nincs hátrány feketében, akkor nem másoknak a vakok.
-
Szpisti
addikt
Nekem kikapcsolt "kesztyű mód"-al is jól érzékel a kesztyűmben, igaz, nem egy vastag fajta...
-
Jakesz
addikt
válasz
Tav-Csoves #2602 üzenetére
A képekkel szerintem sincsenek különösebb bajok, viszont a videófelvétel nagyon siralmas. A fókusz nem a legjobb, optikai képstabilizátor csak 1080p/30 fps-nél van, ráadásul az sem az igazi, mert valamiért darabosnak tűnik tőle a felvétel. Egy 200 ezer forint feletti telefonban lehetne jobb kamera, mert kb az összes konkurencia jobb videót csinál, még a majdnem feleannyiba kerülő Oneplus 3 is.
-
Nekem sincs 138 viszont van olyan bugom ,hogy nem tudom felvenni a telefont csak ha megnyomom a telefonzárt 2 szer (ez zavar a legjobban). Aztán szerintem néha szarul érzékeli az újat ... de igazából ezt is javítják a 138 ba ahogy olvastam...
-
törölt tag
-
ToXeN
tag
Nekem csak annyi gondom van, hogy nem elég érzékeny a touch screen, rendszeresen ha írok valamit a space-t nem érzékeli. Olyannyira, hogy kb minden 3. szó egybeolvad és nagyon idegesítő. Ráadásul a B138 sem érkezett meg nekem, ami állítólag javítja a panel érzékenységét. Más is tapasztalta ezt?
-
Szpisti
addikt
válasz
Tav-Csoves #2602 üzenetére
+1
-
Tav-Csoves
őstag
Ebbe a képbe nem nyúltam bele, de zebra előtt voltam, és menni kellett, így sok időm nem volt. (Vágnám a zöld lámpát, vagy kiszedném PS-el) Helyszín: Bécs forgalmas utca
Következő kép kicsit személyes, az én lábam van rajta. "Jó lesz még mára" címet adtam neki. Helyszín:kollégium
Úgy gondolom nem éljük azt a korszakot, melyben a telefonok legyőzhetnék a DSLR, vagy a bridge fényképezők képalkotási lehetőségeit. Ne feledjük, hogy egy telefonba nem fér bele 35mm/Full frame ccd, cmos.
Ha az eszközöket a rendeltetésük, és tudásuk szerint használjuk, alkothatunk jó, vagy professzionális képet.
De továbbra is: ha fotózni akartok, akkor FÉNYképezőgép szükségeltetik. -
Looserke
őstag
ebben a német fórumban lehet találni sok Mate 9-el lőtt fényképet:
Új hozzászólás Aktív témák
ma Még mielőtt 2016 véget érne, a Huawei letette az asztalra az év egyik legjobb phabletjét, amely a Kirin 960-nal és az Android 7.0-val már 2017-et vetíti előre.
- Megjelent a Nubia Z70S Ultra Európában
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest