Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• szezso15

addikt

válasz szezso15 #36541 üzenetére

Na, akkor a művelet... A telefon szétszedéséhez én egy lejárt SIM kártyát plusz egy vékonyfejű csavarhúzót használtam. A csavarhúzó végét becelluxoztam, hogy puhább legyen és alulról, a microUSB porttól kicsit jobbra a fém és a műanyag találkozása közé óvatosan benyomtam. Ekkor fordítottam rajta egyet, és már szét is ugrott alul a telefon. Ezután a résből elindulva a SIM kártyával körbe szépen lefeszítettem a hátlapot. Ezután kikötöttem a szalagkábeleket, majd le kellett csavarni asszem' 8 csavart, és így le lehet kapni az alsó, nagyobbik alaplapot. Ha ez lejött, akkor szemben kell lennünk az akksival. Namármost ez oda van ragasztva, a kijelző hátoldalához, így én hőpisztoly híján hajszárítóval melengettem többször pár percig, amíg végül le nem tudtam feszíteni a kijelzőről. Lefeszítésre itt is a SIM-et használtam, mivel az enyém meg volt púposodva, így simán befért alá.

Miután ez kész, kell egy új akksi, én a Speedshop-tól vettem 6490 FT-ért, lehet olcsóbban is szerezni, viszont ez garanciális és biztosan eredeti. Új akksi bedob, a szalagkábelét picit vissza kell hajtani, de ez úgyis evidens, mivel látszik, hogy hova kell mennie a csatlakozójának. Szóval a helyére raktam, picit melegítettem, hogy a ragasztó megfogja. Ezután alaplap vissza, csavarok vissza majd a szalagkábelek. Na itt vigyázni kell, mivel engem jól megcumiztatott a touch panel kábele. Nem érintkezett megfelelően, ezért a kijelző fele nem érzékelt, az ütő megállt bennem... :D Aztán újra kiszed-beköt (mármint a kábelek), akkor az jó lett, viszont akkor nem adott ki hangot a telefon. Újraköt, harmadjára jó lett.
    Nos, ennyi volt a sztori, nem olyan nagy ördöngőség, mint aminek tűnik... Amúgy én ez alapján a videó alapján csináltam: [link]

Még közben kiderült, hogy a microUSB csatim is halott, csak USB tempóval tölt hálózatról is, illetve a rezgőmotor se megy... :U Esélyes, hogy szerzek majd egy flex alaplapot, azon van a kamera és a vibramotor, így kettőt letudnék, a microUSB pedig nem tűnik nagy melónak, majd megírom azt is, ha van rá érdeklődés. :)

Új hozzászólás Aktív témák