- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Banyasz papa: segitség kérés
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- droidic: A Coffee Lake titkos nyolcmagos processzora – CC150
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Aktív témák
-
WN31RD
addikt
''szóval az ip-t nem lehet olyan címre küldeni, ami a stack-en van?''
Pontosan. (De nem csak a veremről van szó, hanem az adatszegmensről is.)
''de mivan ha a gonoszság nem a veremben van? vagy olyan nem lehet?''
Elvileg olyannak nem kellene lenni, hogy kifejezetten gonosz programrész máshol legyen, de előfordulhat az, hogy egy teljesen normális rutin gonosz paraméterekkel meghívva gonosz dolgot csinál. A verem átírásával (a verembe írást semmi nem akadályozza meg) ilyen módon továbbra is támadható marad a gép.
''az ellen nem véd'' :D
''hogy működik egészen pontosan ez a túlcsordításos történet?''
Pl. így működhet:
A memóriában (veremben) a következők vannak:
... valamilyen puffer ... visszatérési cím ...
A program beolvas a pufferbe, de hibás a beolvasó kód, és nem ellenőrzi a beolvasandó adat méretét, és ha túl sokat kap, akkor felülírja a puffer utáni területet is, beleértve a visszatérési címet.
A támadó felülírja a visszatérési címet pl. a puffer bizonyos helyére mutató pointerrel, oda pedig berakja a kódot, és kész. -
kisfurko
senior tag
Nem olvastam még el, de én úgy tudom elképzelni, hogy csak az futhat (lap), aminek be van állítva az execute flag-je. A rendszer pedig csak a kód lapjainak állítja be. A kód lapjait meg nem lehet módosítani, mert read-only. Tehát nincs gonosz kód. Vagy valamit kifelejtettem?
Aktív témák
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest