- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- kraftxld: Untappd lista
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
''(Komolyan csodálkozom: Nem nyilvánvaló számodra, hogy a ''gyártson full kompatibilis oprendszert'' mekkora és milyen problémakör, amely ezerszer körbe lett már járva?)''
Természetesen nyilvánvaló. Volt némi hátsó szándékom (és bejött, sajna). Magadból indulsz ki, pedig a júzerek zöme egészen másképp látja a helyzetet (ahogy abban a hozzászólásban részleteztem, arra bezzeg nem reagáltál. Gondolom a globális felmelegedésnél is nagyobb problémának látnád, ha pl. felvásárolná az MS a Total Commander fejlesztőit, és Wincommander néven be lenne integrálva a köv. Winbe - én viszont (és meggyőződésem, hogy velem együtt még sok-sok felhasználó így lenne vele) csak örülnék neki - eggyel kevesebb cucc, amit fel kell rakni újratelepítéskor). -
lapa
veterán
oké, hogy monopólium. ha viszont belegondolok ennyi erővel nekiugorhatnának a rajzprogikat gyártók az mspaintnek is, meg a szövegszerkesztősek a notepad-wordpad kombónak. meg neadjisten a skincsinálók is a windows standard ablakoknak. a végén a windows egészen puritán kis C:\> prompttá szelidülne.
a választás szabadsága mindenkinek ott van. mikor az egyszerű júzernek már biztosabban forog az egér a kezében (mert ugye első körben ez a probléma), akkor sok forrásból értesülhet az általa használt, beépített cuccok jobb, más verzióiról. én még olyat nem láttam, hogy a gyakorlatot szerzett józer ne ''lendült'' volna bele és ne hányta volna tele kábé 150 felesleges ''alternatívával'' a gépét.
szerintem az ms részéről jogos a hozzáállás, hogy használható terméket akar adni az egyszerű júzereknek. nemtom mondjuk a telepítéskor választható összetevőként szerintem nem lenne rossz... -
FTeR
addikt
partnercégeknél meg azért használnak win/ofiszt, mert ti azt használtok.
szőrnyű dolog ez.
mit mondanál arra, ha azt mondanám nálunk meg azért használják a wint, mert az tetszik. na, kinek van igaza?
az elméleted további részével meg a köv bajok vannak:
a) köv ofisz formátumia nyíltak, szabadon építhető rá más alkalmazás.
b) köv platform (.Net) mindene nyílt és jól dokumentált, szabadom másolható.
ennyire ragaszkodik a zártsághoz az ms.
miért va nez így? mert a piaci igény ezt diktálja. hatással van a piac az ms-re? igen. bármit megtehet az ms? nem.
az a helyzet, h magadból indulsz ki és úgy véled mindenki más ugynaígy van vele. pedig ez nem igaz. sőt, a valóság az, h a többség pont másképp gondolja. -
FTeR
addikt
akkor sem a monopol helyzetbe jutottat büntetem (nehogymá az legyen a bűne, h olyan jót gyártott, amit mindenki használni akar), hanem a konkurenciát próbálom erősíteni, egy akármyilen program keretében. persze előbbi sokkal kifizetődőbb, mert pénznyelés helyett a kivetett büntetésből még bevétel is van.
a verseny meg sosem hal el teljesen. ie lenyomta a netscépet, pedig az volt monopolba, senki nem vetette ki az IE-t, mégis jött az ff és lám mi lett.
a helyzet megismerése nélkül a könyvekben 50 éve lefektetett szabályokat nem lehet minden tekintet nélkül, minden helyzetre alkalmazni.
ha kiveszik az wmp-t, azzal adnak a szarnak egy pofont, mert a júzer felteszi a wint, majd elmegy a ms oldalára és letölti, mert előbb ott fog keresgélni. hameg nem az kell neki, akkor meg eddig sem akadályozta semmi. -
FTeR
addikt
a cikkből vett idézetnél csak arra kívántam felhívni a figyelmet, h a hatóságoknak nem az a baja, h benne van, nem is az, h nem lehet kivenni és nem is a választás hiánya.
az a baja, h ha benne van és a felhasználónak bőven megteszi, akkor nem fog más után koslatni. ami végül a verseny elhalásához is vezethet.
ki tehet róla? ms? nem a felhasználók.
tehát mit tesz a hatóság? az ms-en keresztül _kényszeríti_ a népet, h koslasson más után, mert az növeli a versenyt és az jó a népnek. kicsit nyakatekert.
ha nem volt megfelelő, akkor eddig is megtalálták az alternatívát, ha meg megteszi, akkor tök mind1. -
FTeR
addikt
volt szerencsém tanulni a témában. ettől még nem fogok egyet érteni minden lépéssel. a versenyt nem azzal kell növelni, h a jót elrontom, h a rosszabbnak is legyen esélye. azzal sem értek egyet, h azért mert nagyobb miért nem teheti meg azt amit a másiknál még a előnyök között is sorolnak fel.
az ms nem egy szent. de ettől még nem kell mindenért nekiugrani. az eu-s balhénál is az alap vád indoklását találtam röhelyesnek. a végkimenet meg teljesen értelmetlen lett. látjuk mekkora változást hozott a N edition. a protokolok és interfacek megosztásának még lenne a értelme, de ott sem az a bajuk, h nincs doksi, hanem nem elég kielégítő szerintük. amiben az a vicces, h ms-nek vannak a legszélesebb körű dokumentációi. nem olyan részletes mint egy szabvány, de nem is szabvány és más sem csinál jobbat (sőt). -
törölt tag
akkor bannold ki, úgyis unom hogy minden topikban övé az első hsz...
________
A hülyeség önmagában nem ok a banra még akkor sem, ha lelkesedéssel párosul. Szakmai vagy gazdasági kérdésekben nagyon sokszor nem értek vele egyet, de igyekszem odafigyelni arra, hogy az ilyen nézetkülönbségeket ne keverjem össze a moderátori tevékenységgel. Szóval hagyjuk ezt, ő is éppúgy elmondhatja a véleményét, mint bárki más.
- WN31RD
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- World of Tanks - MMO
- A processzorba integrált hűtésen dolgozik a Microsoft
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-roller topik
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Xiaomi 12T - egytucat
- ASUS routerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Újszerű Lenovo Thinkpad T16 gen2 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) MAGYAR laptop 2 év garancia!!
- Asus Tuf Gaming F15 újszerű garanciális LEGOLCSÓBBAN A NETEN!
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- Apple AirPods Max (2024) 2027.01.27. Apple jótállás iSTYLE jótállás
- Switch 2 2027.07.24-ig garanciás, dobozában, karcmentes állapotban eladó!
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3118, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest