- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- sellerbuyer: Milyen mobiltelefont vegyek 2025 ben?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzDavid99: Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Kempingezés és sátrazás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Maradjunk annyiban, hogy megrekedtél az érvelésnek azon a szintjén, hogy a lehetőség meg van rá, és ennyi
Mivel ennyi volt az állításom, nem tudom hova a rákba kéne még érvelnem, ezt fogd már fel végre.
Az XP-ben ott a backdoor, mert a lehetőség meg volt rá
Ezt már te találtad ki magadnak, ugye, ha nem úgy állnál hozzá az emberhez hogy áá ez is tuti linuxfanatik mert linuxot mert telepíteni a notebookjára, és nem minden harmadik szót olvasnád predesztinálva, hogy úgyis hülyeség, akkor talán ki sem alakult volna a vita. -
törölt tag
Nem unatkozok, csak kihasználom a szeptember 4-ig lévő időt
Igen, kifogytam az érvekből. A hülyeségeidre már nem tudok újat felhozni, amit akartam elmondtam, hogy te nem tudod (akarod) felfogni az a te bajod. Őszintén nem is érdekel már, mit gondolsz, bár ez valószínű újabb bizonyíték lesz a szemedben fényes szellemi győzelmedre fölöttem.. -
törölt tag
Talán mert nem a backdoorral kapcsolatban írtam?
Volt egy vita, amiben ez is előkerült, és ráugrottál, mint kutya a koncra, végre egy téma, amiben ki lehet forgatni mások szavait
''NSA alázó'', ez tetszikAzt továbbra sem érted, hogy nem kijelentettem, csak mint lehetőséget mondtam, és azt sem fő érvnek, csak mellékesen. (Amúgy ha igaz lenne sem ''aláznám'' az NSA-t, hasonló helyzetben valószínű ugyan azt csinálnám. Sőt, rájuk nézve inkább az lenne a negatív, ha nem csinálták volna meg.)
Miért cáfoljam meg, hogy a linuxban nincsenek szándékos hibák? Én sosem állítottam az ellenkezőjét, csak azt, hogy egy ilyen hiba könnyebben észrevehető. Én nem veszek magamra minden a linux felé irányuló negatív kritikákat, mert nem vagyok os-fanatik, csak használom, ellenben veled. (Érdekes, a legnagyobb fanatikus idióták első érve a másikra, hogy a másik oldal fanatikusa. Mindez persze brilliánsan levezetve egy aláírásból.)
K****ra unatkozhatsz, hogy még mindig ezen rágódsz.. -
törölt tag
''te állítasz valamit, neked kell igazolnod, hogy az állításodnak van valami alapja, vagy csak légbőlkapott, nem a megtámadottnak kell igazolnia''
Aham, szóval te vagy a Microsoft és az NSA egy személyben? Mert én épp veled vitatkozok (bár ez lehet nagy szó erre), és te meg azt jelentetted ki, hogy véletlen hiba, persze te sem bizonyítottad. Amúgy nem tudom, a ''szerintem lehetséges'' kezdetű állításra miféle bizonyítást vársz, maga a lehetőség eléggé egyértelműen fennál, bizonyítani csak konkrét kijelentő állításokat szokás. Úgyhogy pihenj le, nézz meg valami filmet, mert feleslegesen kapálózol.
A linux forráskódja (vagy bármi másé) lefordítható és használható, karakterre ugyan az, amit ellenőriztél. Winből kapnak párezer sornyi kódot, ami becsszó eredeti és 100%-os, aztán ha kell nekik kapnak egy telepíthető binárist. -
faster
nagyúr
Lejárt a szerkesztési idő.
Annak tükrében, hogy a linux és a linux szoftverek forrása nyitott és bárki belenézhet, igencsak sok hiba kerül javításra a különféle patchekben.
A linuxos szoftverek egy része akart lenni. És még annyit, hogy ennek ellenére sem akarok belőle gyártani összeesküvé elméletet. -
törölt tag
Most már az én dolgom, az elöbb még alap volt egy elég konkrét jellemzéshez rólam? Oké..
Nem láttam még személy szerint olyan cikket, amiben szó lenne általánosságban vagy akár egy konkrét ország megnevezésével arról, hogy a kormányzat mit gondol az esetleg a windowsba épített szándékos backdoorokról. Olyanról viszont igen, hogy pl a Joint Strike Fightereket a brit kormány (azaz USA fő szövetségese) addig nem hajlandó átvenni, amig a vezérlő szoftver forráskódját sorról-sorra nem elemeztették és auditáltatták brit matematikusokkal, és egyik érvként a harc közbeni távoli manipuláció lehetőségét hozták fel, érdekes, nem?
Ezek után józan paraszti ésszel gondolom, hogy egy, az USA-val kevésbé baráti viszonyban lévő ország biztonságáért felelő vezetője legalább is megfontolja annak a veszélyét, hogy az egész informatikai rendszer (vagy legalábbis jó részét) egy olyan amerikai szoftverre épül, aminek a forráskódja nem ismert számára, még ha csak vadászgépekhez képest pl ''csak'' a pénzügyi rendszere van veszélyben.
A ''Neked nem érv, de úgy látszik pár kormányzatnak igen'' a fentiekhez képest elég röpke és felületes megfogalmazás, de nem gondoltam, hogy pont ebbe fogsz oldalakon keresztül belekötni (bár örülök, ha a többibe nem sikerült). Tehát nem, egyátalán nem jelentettem ki kategórikusan, hogy nekik igen is az a véleményük, ami nekem.
''De maradjunk az XP hibáinál. Még mindig nem értem, mitől lenne bármelyik hiba szándékosan beépített backdoor.''
Mint ahogy az ellenkezőjét sem lehet bizonyítani. Főleg annak tükrében, hogy az XP intelligens, csúcsszuper és betonszilárd oprendszer, így tuti hozzáértők programozták akik nem követnek el hibákat (igen, ez irónia akart lenni). Win2003-ról nem beszéltem, mivel tapasztalatom nincs vele, látatlanban meg nem venném a bátorságot
PS: Windowssal kapcsolatban csakis Stingtől és a pcfórumtól tájékozódok -
törölt tag
Nem vagyok tuxfanatik, most is winről netezek, csupán a win nem hajlandó emberi sebességgel indulni a notebookon, és voltam olyan merész, hogy uname kimenetet raktam aláírásnak, kövezz meg. De ha jobb a pici lelkednek, akkor gondolj nyugodtan tuxfanatiknak, te winfanatik
Nem megerősítés kell, csak bizonyítékXpben annyi olyan hiba volt, amivel távolról át lehetett venni az uralmat, hogy két kezemen nem tudom megszámolni. Hogy ez hanyagság, vagy felsőbb sugallat lehetetlen megmondani. A hívőt megint nem tudom honnét vetted, csupán mint lehetőséget említettem, nem pedig tényt, hiába is szeretnéd úgy beállítani.
-
törölt tag
OSX nem ennyire elterjedt külföldi kormányzatoknál és cégeknél, persze ettől még lehet benne is.
Szóval attól még, mert lehetséges, még nem biztos, hogy benne van
Szinte szóról szóra ezt írtam, csak fordított sorrendben
Neked nem érv, de úgy látszik pár kormányzatnak igen. (Vagy csak nem hitték el szegény ms elemzőknek, hogy a winnek alacsonyabb a TCOja)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 G3 "Golyóálló" Üzleti Laptop 14" -50% i5-1250P 12Mag 16GB/512GB FHD+ IPS
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 1 - Ryzen 5 Pro 4650U, 16GB RAM, 512GB NVMe SSD - Szépséghibával, áron alul!
- Eladó Lg Ultragear Oled 27GR95QE-B, garis 27.02ig
- be quiet! Pure Rock 2 Black 150W TDP Foxpost az árban
- SAMSUNG LU28R550UQRXEN 28" 4K 60Hz UHD LED monitor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- LG 49SE3KE-B 49" Full HD LED monitor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest