Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
Új hozzászólás Aktív témák
-
FTeR
addikt
még sosem vizsgáltam a problémát. az rd-t csak nagyon egyszerű server managelési feladatra használtam (meg 1x a serveren futó VSel programoztam...).
azt tudom, h nem a videó bufferét küldi el. olyat vnc csinál, meg is látszik rajta.
az ms oldalán ezt találtam:
Remote Desktop Protocol is based on, and is an extension of, the T-120 family of protocol standards. A multichannel capable protocol allows for separate virtual channels for carrying presentation data, serial device communication, licensing information, highly encrypted data (keyboard, mouse activity), and so on. As RDP is an extension of the core T.Share protocol, several other capabilities are retained as part of the RDP, such as the architectural features necessary to support multipoint (multiparty sessions). Multipoint data delivery allows data from an application to be delivered in ''real-time'' to multiple parties without having to send the same data to each session individually (for example, Virtual Whiteboards).
[link]
ebből nekem az következik, h a képet a kliens gép rakja össze. -
FTeR
addikt
ez érdekes logika vagy újból sikeresen félre lett értve amit írtam.
egyrészt nem azt mondtam, h a tulajdonában van. csak megpróbáltam egységesen hivatkozni rá. ha megkérlek, h mondj egy linuxos filerendszert, akkor nem a fat32 fog eszedbe jutni.
másrészt értelemszerűen arra értettem, amit hozzá fejlesztettek. a fat/ntfs nem a linuxhoz készült és az ext.. sem a winhez.
remélem sikerült tisztázni. -
Gregorius
őstag
Rendes hálózatfüggetlen grafikus felület alatt azt a felületet értem, hogy egy szerveren fut az alkalmazás és egy másik gépen látod a grafikus képet.
Eddig volt a Terminal Services/RDP. Az NT4 óta. Jó, ez csak teljes gép képére volt. Viszont Vistában már van TS Application mode is, ami csak egyetlen alkalmazás képét viszi át.
A citrix meg a remote desktop és a terminál szerver az tudtommal grafikus puffereket visz át a hálózaton
Rosszul tudod. GDI primitívek közlekednek RDP-n. A Vistában eggyel tovább mennek és WPF primitívek fognak közlekedni, és így már a kliens hw gyorsítási lehetőségeit is kihasználja. Persze ettől még videózni nem fogsz RDP-n keresztül. -
FTeR
addikt
látom szeretsz dolgokat összekeverni.
1. nem a posixről beszéltem. azt te hoztad fel.
4. ezalatt azt a felületet érted ami lehetővé teszi eltérő gui-k alkalmazását?
5. a témát én hoztam fel.
+1 a winben meg évtizedek óta. linuxon inkább csak próbálkozások vannak és igazából semmi sem használja ki.
#57: a linux azt nyögi, h nem kompatibilis a mindenkori legelterjedtebb rendszerrel. nem képes annak alkalmazásait futtatni. az nt is azért váratott magára ennyit, mert nem voltak rá appok. ezért kelett az ms-nek szép lassan átvezetni az egészet.
szeretem azt az ultimate érvet, h dehát nem ingyé van... -
Gregorius
őstag
Én nem emulációról beszéltem, hanem natív alrendszerekről. (FYI a Cygwin az a win32-re mappeli rá a megfelelő hívásokat, a posix alrendszer meg közvetlenül a kernellel beszélget.)
A posix mint alrendszer talán az NT4-ben létezett beépítetten utoljára. Az XP-ben alapból már egyáltalán nincs. (Ugyanerre a sorsra jutott az OS/2 subsystem is.) Helyette kipakolták az egészet az opcionális Windows Services for Unix-ba, kábé négy év pangás után, ami ugyan ingyen letölthető, és nagyságrenddel közelebb van a teljes implementációhoz, mint az előd, de túl nagy reményeket ne fűzz hozzá, hogy sok helyen megtalálható lenne. (és mellesleg nem is az MS írta az alapjait)
[Szerkesztve] -
FTeR
addikt
1. ajánlásokról beszéltem (igaz, sokan szeretik szabványnak hívni). linuxot ezren-ezer fele fejlesztenek. ebből van a káosz. soksn ezt előnyként élik meg, tudom.
2. kicsit hiányosna szemléled a dolgokat. az említett cégek egyike sem azért nyomul linuxal, mert hirtelen ráeszmélt, h az milyen jó. az oracle és az ibm épp azután váltott, h az ms keresztbe tett nekik (belépett a piacukra) 1-1 új fejlesztéssel.
elemi érdekük, h konkurenciát generáljanak. egy linuxot tolni könynebb, mint sajátot fejleszteni, főleg, ha a profiljuk eleve más. ami egyébként egyértelműen a linux nyiltságának az előnye.
3. ...
4. a winnek elég sok változata van (nemrég jelent meg egy új a fürtözött rendszerekre). és ms elég sok terméket kinál bizonyos feladatokra (pl exchange). a vistával is elég sokat behoz most az ms.
megállapításod enyhe túlzás.
5. nem emléxem már pontosan hogyan írtam. akkor pontosítok: nem azt mondom, h egyáltalán nincs rá szüksége. közel sem akkora mint linuxra. sztem össze sem lehet hasonlítani.
6.
2006 a linux éve! ;)
+1. ezzel sokat lehetne vitatkozni. sorolhatnánk a dolgokat, amiket a linux most próbál átvenni (policy-k,ACL,mmc, stb.).
#57: az nt-t '88ban ('93 adták ki az elsőt) kezdték fejleszteni. de mint kidrült, még 2000 sem lehetett elhagyni a dos-os vonalat.ennek köszönhetjük a Me-t. kompatibilitásnál gyakorlatilag nincs fontosabb. ennek hiányát nyögi még most is a linux.
#58: ez így nem igaz. főleg, h felmérhetetlen a dolog. a legutóbbi felmérés minden eltérő domaint 1 servernek vett. szal ha 1 serveren 100 website volt, akkor azt 100 servernek logolta. ami azért problémás, mert az ingyenes tárhelyeken jószerint linux van (több 100-1000 hosttal), mígy vállalati webservereken inkább win 1-1 site-al.
linux egyedül a klustereken tud dominanciát felmutatni. azon a piacon kb fél éve próbálkozik csak az ms. persze a klusteres win nem a fix darab egyedi linux piacát fogja megszerezni, hanem azt az új és olcsó vállalati clusterek terjedésének tendenciát fogja meglovagolni.
és még csak tendenciákról sem besélhetünk, mert a win épp nemrég vette ált a közép és kis szerverek piacának vezetését az unixtól (linux sehol sincs).
//
#61: fogalmazzunk úgy, h a telepítőre van bízva. de tekintve, h 3rd partyval simán orvosolható a dolog, nem látom akkora problémának, mint ti.
érdekes, h ms oldalról elvárjátok, h mindenre az msnek legyen megoldása, miközben a linux-nál a disztributorok 3rd party grindelését hangoztatjátok.
[Szerkesztve] -
Gregorius
őstag
Nem győztek meg fejlesztőket... khm. Az Oracle meg az SAP akkor meggyőződés nélkül, saját üzleti érdekeik ellenére nyomul linuxon.
Ez kettő. Össze akarod azt is számolni, hányan fejlesztenek Windows-ra?
Amióta vannak thirdparty installshieldek, amelyek képesek normálisan nyomonkövetni
Képesek? Majd ha eljutunk a deklaratív telepítőkhöz, akkor esetleg képesek lesznek.
Ahelyett, hogy egyszer azt mondta volna Bill, hogy minden a kukába, 2006-ban a vistában már nem akarunk 16 bites dos programokat futtatni és egyszer kiganajoltak volna mindent.
És képzeld, ez fog történni a Viennában. Sőt, a Vista x64 edition-jaiban már meg is történt.
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI GeForce RTX 4090 GAMING X TRIO 24GB - Friss wellness - Garancia
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB Phantom Black, fóliás új állapot, Regalaxy
- Keressek intel i7-i9!!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3735, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP Elite X2 1013 G3 - i7-8650U I 16GB I 512SSD I 13" 3K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
2006 a linux éve! ;)