- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hát, a vége egy .img lesz, én sem nagyon tudom, hogy valójában hogy működik
Na meg jelen esetben a filerendszer egy image-ben van, és a végső cél is annak a preparálása.A sudo mondjuk sudo su - , de az a sudo telepítése nélkül nem megy
Különben melóban szépen használjuk. A root jelszó kevésbé publikus, külön hozzáférés kell, hogy megtudd, de különben is csak akkor kell, ha összeborult az OS, és konzolról kéne megjavítani. (Ritka.) Tehát van userünk, sudo su - , jelszó, és mehet a móka rootként.
Illetve nem tudom, sudo nélkül hogyan lehet szabályozni, hogy melyik user milyen parancsokat adhat ki (+ loggolva is legyen, hogy ki volt az)? Mert ilyesmire is használva van. Persze a sudoers szerkesztését nem szeretjük + folyamatos macerálás van, hogy éppen mit szabad benne, de a céges megoldás az.
A lecsatolós észrevételt köszi, javítottam
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X1 Yoga 2nd - i7-7G I 16GB I 512SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gar!
- Bomba ár! Dell Latitude E6320 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I DVD I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 2,5+ év gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest