Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- janacsi: Kasztrendszer?
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
válasz
junkpod #8447 üzenetére
Városban talán, de városon kívül amikkor a kerülő út jó 20-30Km hosszabb nem igazán
Konkrét esetben is az énáltalam választott útvonal 7Km hosszabb mint a legrövidebb, út minőségben se igazán van eltérés, de látványosabb(Hortobágyon megy keresztül)
De hagyjuk én már töröltem a telefonomról így nem téma , amúgy rájöttem hogy van ám Igo10 is a telefonomon végső megoldás gyanánt
(legális)
-
junkpod
veterán
Az ok, hogy útvonalat statikus térképén tudsz tervezni. De a waze ezt dinamikusan a forgalmi jelentések alapján teszi. Ha kipróbálod mondjuk az általad felhozott utat, különböző időpontokban akár az útvonal is különbözhet, sőt menet közben is változhat.
Hidd el, hogy a waze gyorsabb lesz mint a te tapasztalatod. -
viktorhu
veterán
Én is térképpel kezdtem, de mára nagyon jól megszoktam, hogy Budapesten belül néha azt sem tudom, hogy hol vagyok, csak megyek, amerre mondja. Ha meg másfelé akarok menni, mint amerre mondja, akkor másfelé megyek, eddig nem sértődött még meg, és akkor úgyis arra vezet tovább, amerre mész - ha úgyis tudod az utat, akkor ez a legegyszerűbb megoldás.
-
bul07
nagyúr
válasz
junkpod #8444 üzenetére
Tudod itthon kevés olyan régió van ahol nem voltam még kocsival, így ha menni kell valahova tudom merre akarok menni, persze a városokba még kell a navigáció, másra nem is nagyon
Én még térképen kezdtem, így ha egyszer ránézek a térképre fejben meg is tervezem a tapasztalataim alapján(Horvátország is megvolt térképpel régen)
-
junkpod
veterán
Ha azon az ismert útvonalon akarsz menni akkor minek hozzá navi?
Naponta használom bp és vidéki utakra is a wazét, persze egyszerre mindig csak egy helyre kell mennem, a későbbi találkozókra meg úgy is automatikusan figyelmeztet.
Eddig mindig jó volt a felajánlott útvonal, kiszámítható, tudom mikor erkezek meg.
Nem is értem a problémát... -
canniball
nagyúr
Ma csak engem szivatott a progi vagy másnak is meggyűlt vele a baja? Kb. fél 6-kor eldobta a gépszíjat és nagyjából másfél óráig bármit csináltam (kilépés, a memóriából kisöprés, kényszerleállítás, repülőgép üzemmód be/ki, végül a telefon újraindítása) semmi sem segített, folyamatosan a hálózat keresését szajkózta, miközben más alkalmazás vígan használta a netet, pl. a GMaps is...
-
Szili17
tag
válasz
zeon.hu #8439 üzenetére
Ennek a világon semmi értelme nem lenne. Pont az a lényege, mint előbb is leíródott, hogy ő a saját forgalmi adatai alapján kitalálja hogy merre érsz oda leggyorsabban (meg tuti időre) ahová mész.
Most ha ezt kiveszed belőle akkor van egy középszerű navid. Akkor már használd inkább a Google Maps-t.Nem tudok jobb analógiát hirtelen, minthogy veszel egy DJI Sparkot, de te természetfotózni jársz vele és a kezedből lövöd a képeket, majd panaszkodsz hogy ez így mekkora szar, egy Nikon D7300 mennyivel jobb ennél.
A Waze szerintem mocskos jó, amíg arra akarod használni amire való megmondod hová akarsz menni és ő időre odanavigál. Arra nem jó hogy megmondod hová akarsz menni, de azt is hogy merre és különben is ne ugasson bele merre megyek.
-
fant0mi
őstag
válasz
zeon.hu #8439 üzenetére
Ket kulon terkepet hasznal, nem fogsz tudni megfeleltetni utvonalat egymassal. A POI az mas, az egy koordinatapar ilyenolyan egyeb informacioval.
De nem is ertem annyira nagyon ezt az elore megtervezett ut egy dugoelkerulo online naviba erolteteset.
Most oszinten, sokkal szebb, jobb offline navik vannak (pl savinfoval, szebb guival) ilyen celra (mondjuk regi terkepekkel, igaz).
A Waze elonye az onlinesagaban es a nagyon friss terkepekben van. -
viktorhu
veterán
válasz
fant0mi #8437 üzenetére
Igen, a waze erre gyenge, de pl. a kamera app, ami a telefonomon van, még rosszabb a fix pontokon keresztül való navigálásra - vagy lehet, hogy nem is arra való?
A waze városi-elővárosi dugókerülő app munkába járásra, és pont az a lényege, hogy ő találja ki az útvonalat aszerint, hogy mekkora a forgalom. -
fant0mi
őstag
Valoban a Googles jo neked.
A Waze ebbol a szempontbol gyenge. Nem is igazan a falvak kozotti 4 szamjegyes utakon mutatkozik elonye, hanem jobbara a varosi forgalomban, illetve a terkepszerkesztok aldozatos munkajanak hala a piszok gyors terkepjavitasokert (ha minden jol mukodik, napokon belul atvezetesre kerul egy javitas, modositas).En videkre is a Wazet hasznalom, mert nincs is mas feltelepitve. De ha ugyis tudom, hogy mely falvakon at akarok menni, akkor ugyis arra tekerem a kormanyt amerre gondolom, majd ujratervez...
De be kell lassuk valoban, erre a feladatra masik navit kell nezzel. -
bul07
nagyúr
válasz
fant0mi #8435 üzenetére
Én azon az útvonalon akarok menni
Elég siralmas hogy ennyit nem tudHere az PC-n jó, de alkalmazásba már az is elvérzik
PC-n elmentem az útvonalat alkalmazásba sehol nincsAkkor marad a jó öreg Google térkép az kismillió köztes ponttal megoldja a dolgot
Most akartam először használni a WAZE-t de szerintem törlöm a telefonról, ez így még nem jó
-
fant0mi
őstag
Jo lenne ha tudna tobbet. Akar meg ugy is, hogy megadsz neki 6 cimet es optimalizaljon (futar mod). De ez csak abrand. Mondjuk a tobb koztes pont siman megadasa nem tavoli terv.
De az esetedhez. Itt mindenutt meg akarsz allni, vagy csak azert sorolod fel, mert hogy ez egy szamodra barmilyen okbol favorizalt utvonal. Mert ha igy van, akkor mondom, hogy a Wazenek ez nem egy testhezallo feladat, nem erre valo, illetve ugy mondom, hogy erre a feladatra nem a Waze valo. -
bul07
nagyúr
Waze-hez kellene segítség
Kellene nekem egy olyan útvonal hogy
Berettyóújfalu- Hajdúszoboszló - Nagyhegyes - Kerecsend - Eger - ParádóhutaSehogy nem tudom ezt az útvonalat megterveztetni vele, se telefonon se PC-n, egyszerűen nem tudom átmozgatni az útvonalat hogy ez legyen a nyomvonal
Amit felajánl az nem jó mert nem ez az útvonal kö9ztes pontot meg nem jöttem rá hogy lehet megadniGoogle térképen két pillanat alatt megvan, tehát ez kellene [link]
Here-vel és két pillanat volt megtervezni és menteni -
marsu.
senior tag
A GPS nem kapcsol ki résznél van erre vonatkozó leírás. De esetleg reseteld a telefont, (Home+Ki-be kapcs. gomb) lehet beragadt valami.
-
Imy
veterán
iPhonenál a GPS-t állandóan használja, vagy letiltom, vagy engedélyezem, de nincs olyan lehetőség, hogy csak akkor használja, ha megy az alkalmazás.
-
Szili17
tag
Persze, mert ha véletlen kevesebbet mutatna akkor arra fogná mindenki hogy "hát én nem tudtam, azért mentem 90 helyett 120-szal"... De amúgy ugye kerékmérettől is függ (meg a rajta lévő abroncstól), hogy mennyit csal, van akinek 2-3 km/h, nálam pl 5.
Persze, mondja, meg azt is hogy nem mehetsz gyorsabban a megengedett sebességnél, meg hogy az előzést akkor szabad csak megkezdeni, ha előreláthatóan biztonságosan be is lehet fejezni, meg más nem kezdte meg, meg bekanyarodás, stb. Nagyon sok dolgot mond a rendelet.
Fogadjuk el ha hibázunk és rajtakapnak. Ettől még rossz és sajnálom is mufi kollégát ha levelet kap, de benne van a pakliban. -
beg
veterán
Talán megúszod. Én ott kaptam már mozgó trafiból ajándékot mikor merészeltem 110-el előzni egy távolsági buszt ami 85 km/h-val ment. De csak azért mert jöttek szemből és így tudtam biztonságosan visszasorolni. De ez nem hatotta meg a szerveket, pedig a kresz úgy szól hogy minél rövidebb idő alatt fejezzük be az előzést.
-
fant0mi
őstag
Volt most par napja egy app-frissites androiodon.
Azok a figyelmeztetesek, amiket piroslampanal szokott feldobalni, azoknak a kinezete megvaltozott, atlathatobb lett. Ez jo. Az viszont nem, hogy ez a funkcio nem kikapcsolhato.Ja es eloszor talalkoztam a menj egyenesen utasitassal (Vaci uti Tesco - belvaros utonalon a feluljaronal). Igy sokkal egyertelmubb, mint regen, amikor volt egy idoben tarts balra, aztan meg semmi. Jo!
-
mufi
senior tag
Ott eloztem ahol egy darabon volt szaggatott vonal majd ertelemszeruen visszamentem a kulso savba...nekem is szolt es ott mindig is lassitottam, hanem egy kisponyvas teherauto elkezdett fekezni, en meg azt vettem eszre hogy alig 10 meterre vagyok tole, ekkor probalta fekezni de elmezdett csuszni az auto es ekkor mentem at a masik savba, raleptem a gazra es ekkor mentem kb 108 km/h-val...rengetegszer jarok arra, mindig lelassitok, meg soha nem kaptam kozbirsagi papirt...
-
beg
veterán
Az a kapu a traffic control tábláig lát kb. Ha ott a dupla zárót nem lépted át az előzéskor akkor talán még jó vagy.
Legközelebb nyomd be a waze figyelmeztetést, nekem mindig szól ott előtte időben már a lejtő tetején. (Mondjuk feleslegesen, mert havonta átlag 2x járok arra)
-
Szili17
tag
válasz
Pepeninho #8398 üzenetére
Beállítások / Hangok és Hangutasítások / Hangutasítások, itt kell legyen, de úgy tudom csak Android alatt van egyelőre.
http://www.waze.hu/2017/sajat-hangutasitasok-a-waze-ben/ -
Szili17
tag
Várjál, tuti sebességmérő kamera volt?
Az idióták az M5-ösön is azt játsszák hogy minden kapu alatt 160-ról besatuznak alatta 120-ig.
A kedvencem mikor jövök 130-140et majd mikor épp megelőznének lemaradnak a belső sávban, mert ők megijedtek a Hu-Go kaputól.
Meg tudod mondani a pontos helyet ahol ez történt? (Hátha az is csak Hu-Go kapu, vagy szólt a Waze hogy sebességmérő kamera várható?)
Új hozzászólás Aktív témák
- Corsair CX430 80+ minősítésű tápegység
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest