Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
apaszka
veterán
Régen volt nálam vicces, de most délelőtt tényleg az volt.
-
Dolphine
addikt
Másnak is szórakozik a WAZE?! Utóbbi időben azt játssza el velem, hogy hiába megyek rá a kilépésre, nem reagál, majd miután feltöltöm a telót, a háttérben aktivizálódik!
-
Szili17
tag
Annyival megfejelném a dolgot, hogy annyira jól kezeli, hogy "tudja" a kis szabályokat is, minthogy az M0-n észak felé (4-es út felől) el lehet jönni a fóti lehajtóig. Ez elsőre furcsa lehet, én is megijedttem, hogy "dehát az M3-tól fizetős", az, de ott le is jössz ugye a főpályáról. (Ez ilyen OFF, senki se kérte, csak magamból indulok ki, régen én se tudtam ezt.)
Aztán, 28000 km-re tud szarul tervezni és azért nem talált neked útvonalat elsőre, mert egyszerűen timeoutolt a tervezés. Igen, van benne egy ilyen limit, ami kb 1000 km-re adja ki azt ahol még tud tervezni viszonylag nagy sikerrel.
Aztán, livemap valamiért (ne kérdezd miért) más keresést és más tervezést használ. Mert csak. Szerintem jó nagy hülyeség így, de ez van.
Aztán a tervezett útvonal: Nem, sajnos nem tudod elmenteni meg áttölteni meg ilyesmi a terveket. Beütöd kliensben és akkor ott tervez. Ha belegondolsz nincs is relevanciája hogy te előre megtervezed az utat, majd utána 1 hét múlva arra mész. Arra megyünk hogy mindig az aktuális adatoknak megfelelő leggyorsabb utat (legkiszámíthatóbb és a lehető legrövidebb ETA-t) kapd, ezt nem lehet 1 hétre előre megtervezni, de 1 órával előre sem (halál biztosra).
De a célpontokat se tudod átvinni, aminek lenne létjogosultsága akár. Arra ott van a kedvencekhez adod őket vagy az előzményekből válogatsz. Én előbbit szoktam csinálni, ideiglenesen beteszem őket a kedvencekbe. -
havri1
félisten
Még egy kérdés és eltűnök
Szóval, ha autópálya/autóút engedélyezve, de a fizetős utak elkerülése aktív, akkor az ingyenes szakaszokra (M0, M7/M1 bevezető pl) engedi, pontosan kezeli? -
havri1
félisten
válasz
fant0mi #8005 üzenetére
És igen! A bonyolult kereszteződés engedélyezése úgy néz ki már a fűtúon visz.
Köszönöm!Arra nincs lehetőség, hogy a megyematricák határait itthon valahogy jelezze? Nagy segítség lenne, h apl megadhatom, hogy xy matrica megvan, azokon tervezhet nyugodtan.Látom nincs erre lehetőség.
-
fant0mi
őstag
Utvonal tipusa: gyorsabb
Foldutak: hosszuak elkerulese vagy nincs engedelyezve.A routing szerveroldali folyamat, szoval a kliensben kene keresni az okot. Szerintem.
Illetve a Kevesebb bonyolult keresztezodest is erdemes ki,bekapcsolgatni, hatha a foutrol a kempingbe van egy ilyen es amiatt hagyja ki.
-
havri1
félisten
Na, én bénáztam el a dolgot, mert telepítés után valamiért az összes fizetős utat, autópályát elkerülte volna. Ezeket engedélyezve már megtalálja. Viszont! Mobilon a kis kertek alatti keskeny úton tervez, de ha weben teszem ugyanezt, akkor jól tervezi, a főúton. Mit rontok el? Valami rosszul van beállítva a mobilalkalmazásban?
Szemléltetem: Lila amit tervez a webes, és jó. Piros amit az androidos tervez, kertek alatt, nem jó.
mobilos kép:
-
havri1
félisten
Üdv!
Azt meg lehet csinálni, hogy pc-n weben megszerkesztek/megtervezek egy útvonalat (több köztes pont, fix útvonal), és azt egy az egyben átküldöm valahogy a mobilra? Akár ugyanarra az accra, akár másikra?
Link/email nem jó, mert telepíteni akarja a waze-t, ami telepítve van..Ugyanis a nyaralást a waze nem jól tervezi, kertek alatt kis utcákon visz, amikor ott a főútvonal..borzasztóan beszívtuk tavaly. És nem változott még most sem, címre ismét a legszarabb úton visz a célig. Ezt korrigálnám.
Mobilon nem is talál most útvonalat oda
-
junkpod
veterán
Használ valaki Samsung J3 telón waze-t?
Két gondom van: néha merevre fagy, hangnavigacional bemondja hogy 200 méter mulva, máj 2mp szünet és csak utána mondja, hogy fordulj balra...
Van ezekre orvosság? -
apaszka
veterán
válasz
zeon.hu #7999 üzenetére
Sajnos drága 17000 mint nézem. Én személyesen vettem , és bemutató darabok voltak nekik akciósan, az enyém pl teszt példány volt, ami cikk olvasható róla , enyém volt a példány.
Egy hétig volt ott az újságíróiknál. 10 ért ezt vetten meg. 3 év garanciával.
10 is sok tudom, de mivel a kocsiba a fejegység jó, de csak audio cd-t tud, így beruháztam erre. Az egységet nem akartam megbontani új fejegységgel, így ez volt a legjobb megoldás.Teszteket olvasva és az ott ajánlott cuccokat, árukat nézve már nem is annyira drága.
Persze csajnából rendeltem én is 1és10$ között többet is, de cefet nagy csalódás volt. Vagy bezavart valami nekik mindig, vagy érthetetlen volt a waze is azokon keresztül. 🎶 sem volt élvezhető.. -
apaszka
veterán
válasz
canniball #7990 üzenetére
Nem libeg. Direkt a szárast vettem. Beszélgetés, és a zene is jó minőségű. Netes rádió szól általában, vagy telefonon lévő zene.
Több bt vásárlása után vettem ezt mert végre jól is szól, kényelmes és a Suzuki SX4 gyári fejegység tökéletes partnere.Én egy kiállított darabot vettem anno kicsit olcsóban, de a garancia vásárlástól élt!
Persze baj nem volt vele, és remélem nem is lesz.
Tényleg jó minőség, beszélgetésben sem volt rá panasz.
Ami ugye nagy szó! -
apaszka
veterán
válasz
Oborzió #7986 üzenetére
Nekem ilyen van jó ideje. A Waze is jól működik együtt vele. Ha zene szól a telóról, vagy beszélgetés folyik mindig frankón kezeli.
Pl a zenét leveszi míg a navi mond valamit, aztán újra szól.Ott valami a bt cucc sara is lehet.
-
Oborzió
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy bluetooth-os kihangosítót a kocsimba, remekül működött is az androidos telefonommal, amíg a Waze-t fel nem raktam. Utána már csak a navis utasításokat hallom a kihangosítóban a hívásokat nem. A bluetooth beállításoknál az eszköz infójánál azt látom, hogy média lejátszásra engedélyezve van, hívásra nincs engedélyezve, és ezt a kapcsolót nem is engedi átállítani, és azt írja, hogy nincs kapcsolatban telefonnal. Néhány órás küzdelem után leszedtem a Waze-t, és újra tudom használni telefonálásra a kihangosítót. Van valami tippetek, hogy mit csinálok rosszul? Szívott már esetleg valaki ezzel?
Köszi -
Szili17
tag
válasz
cdfrank #7984 üzenetére
Olyankor megmondom mi van.
Be van rajzolva a mélygarázs lehajtó, ami csak egyirányú. Oda tervezel egy utat, de onnan már nem tud kihozni, mert a "semmibe vezet" egy egyirányú út. Teccikérteni?
Amúgy ez így nyilván szar, szóval mindjárt megcsinálom, köszi hogy észrevetted. Más hasonló is volt már, vagy ez az első ilyen?
-
Sanyi.mTs
addikt
a fő telefonomon beállítottam/átírtam rendesen a kedvencek neveit. Normális hogy ez nem szinkronizált át a másik telefonomra?
Még mindig úgy van, h ha az egyik telefonon beállítom a kedvencek sorrendjét, akkor a sorrend nem szinkronizál át a másik készülékre? múltkor elb*sztam a sorrendbe rakással egy napot és a másik készülékre se szinkronizálódott át és az egyik update után a telón is megszűnt a sorrend. -
viktorhu
veterán
válasz
TomBond #7976 üzenetére
Senki nem hülyézett, de úgy olvastam, hogy azt írtad, "A waze b*szott szólni", de biztosan csak rosszul láttam. Ez azért elég erős erős kijelentés lett volna, én meg pont ma jártam arra, és amúgy is emlékeztem a témára, és a mai hozzászólásodtól függetlenül is ki akartam próbálni a dolgot.
A képen délkelet felől mentél északnyugat felé, és két letérő sáv van az útról - az egyik jobbra lemegy az M3 felé, a bal ág pedig Téged vitt volna el Fót felé - mivel ez lett volna a Te irányod, ezért kaptad, hogy "tarts balra". Néhány száz méterrel korábban viszont azt is elmondja, hogy "tarts jobbra", csak itt gondolom félreértetted a tarts balrát, nem a következő elágazásra vonatkoztattad, hanem visszatértél az M0-ra. És igen, félre lehet érteni, ha csak a hang alapján mész, mert annyira közel van a következő elágazás - érdemes a kijelzőre is rápillantani, ha ilyen nehezen értelmezhető dolgot mond a waze (hogyan tarthatnál balra autópályán), mert a térkép alapján jól látszik, melyik a jó irány. Én időnként rápillantok, és akkor már előre tudom, hogy hol kell majd letérni / kanyarodni.
-
viktorhu
veterán
válasz
TomBond #7974 üzenetére
Szerintem simán félreérthetted az utasítást. Ahogy ott lemész az M3 előtt, rögtön mondja, hogy tarts balra, hogy ne menj rá az M3-ra, Te pedig eleve kihagyhattad a beszélgetés miatt az azt megelőző tarts jobbrát, vagy otthagytad a lekanyarodó sávot a tarts balra miatt.
-
TomBond
aktív tag
Ha autópályán megbüntetnek, arról meg tudom nézni valahogy a felvételt?
-
dzoli87
aktív tag
Sziasztok!
Nekem most olyat ír a program, hogy 0 pont kell a következő szintlépéshez, de már egy napja kb.
Közben használom természetesen, ma reggel is!
Ez majd befrissül magától valamikor? -
Juditta_56
aktív tag
válasz
lautnermark #7962 üzenetére
Lefelé nyíló flipes tokban van, amit kihajtok, mielőtt felteszem a tartóba. Mint eddig is mindig.
Mind1, remélem, nem jön elő újra, csak gondoltam rákérdezek, hogy másnál is volt-e ilyen.mégeccer!
-
lautnermark
aktív tag
válasz
Juditta_56 #7961 üzenetére
Hetente egyszer elég törölni, sok hülyeséget meg lehet vele előzni. Nincs a mobilod esetleg vastagabb tokban?
-
Juditta_56
aktív tag
válasz
viktorhu #7960 üzenetére
És lautnermark: Igen, hetente, kéthetente törlöm a gyorsítótárat, igaz, már jó egy hete csináltam utoljára. Lehet, hogy emiatt?
Nem, nem vesztette el a jelet a telefon, mint írtam, ellenőriztem tegnap délben és este is - mikor írta, hogy nem talál GPS-t -, jól működik, most a szobában a vasbeton födém alatt ilyen (tegnap sokkal jobb volt):
Köszi, akkor majd gyakrabban törölgetem a cache-t. -
viktorhu
veterán
válasz
Juditta_56 #7957 üzenetére
Ez úgy tűnik, mintha a telefonod gps-e vesztette volna el a jelet, nem a waze (nincs gps, másik útra dobás). A nagyobb adathasználat is attól van, hogy ha újra és újra elugrik a gps, akkor a waze újra megtervezi az útvonalat.
-
intensa_man
tag
Sziasztok!
A Waze fejlesztésében nem terveztek gazdaságos tervezési lehetőséget fejleszteni? Köszi! -
lautnermark
aktív tag
válasz
Juditta_56 #7957 üzenetére
Szoktad a mobilban a "cache"-t néha törölgetni?
-
Juditta_56
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap csak nekem volt bajom a Waze-zel?
+ [kép] + [kép] + [kép]Persze, mondanom sem kell, hogy végig a pályán voltam. GPS-t ellenőriztem, mert azzal kezdte, mikor elindultam, hogy nincs... de volt. Harmadszori újraindítás után pedig ezt produkálta útközben, csak a Hungária körúton talált vissza az útra.
Este hazafelé ugyanígy kezdte (nincs GPS, de volt), vagy ötször lőttem ki, mire megtalálta, utána szépen végigment hazáig. Mindehhez délben a szokott 1-2 MB helyett 4,91-et szívott le. -
Szili17
tag
válasz
zharkanyi #7955 üzenetére
Nagyon jó, csak azon szabad használni, a leggyorsabbon.
Azt mondtam hogy ez ami képeken látható ez logikus, hogy neked mit írt ki mikor és merre azt csak te láttad, nem is kérdőjelezem meg.
Az ugye tisztán routing, nem fogja tudni senki megmondani (aki még tudná nyilván nem adja ki a cége üzleti titkait) pontosan mi miért merre meddig, de ezt az imént megbeszéltük már. -
zharkanyi
tag
válasz
Szili17 #7954 üzenetére
Miért logikus? Volt olyan pont, ahol az akkor már 6 perccel hosszabb útra akart visszafordítani. Leggyorsabb-ra van állítva folyamatosan.
Ilyen erdészeti utaknál szerintem ezek a lezárások jönnek-mennek és én csak annyit tudtam, hogy valahol a hosszú úton egy helyen nem tudok továbbmenni.
-
Szili17
tag
válasz
zharkanyi #7953 üzenetére
Nekem ez így ránézésre ésszerűnek tűnik, legalábbis a képeken látszik hogy a rövidebb felé vinne, akkor is ugye ha el kell addig menni és visszafordulni.
Egyébként ha ilyet előre tudsz (mondjuk előző nap vagy pár órával előtte) dobd be ide és akkor lezárás is kerül fel. (Favágásra reflektálva.) -
zharkanyi
tag
válasz
Szili17 #7952 üzenetére
Hát. Ok.
Kőhányáspuszta felől mentem egy erdészeti útra Pusztavámtól délre. ()
Itt 22 perc a kék és 34 perc a piros útvonal.Viszont ismerősök szóltak, hogy fakitermelés miatt a kék útvonal nem jöhet szóba aznap. Így továbbmentem az elágazáson a pirosra. Szóval eddig még tökéletesen vizsgázott a Waze. (fakitermelést nem tudhatta, mert arra kutya nem jár)
No de ekkor ugye észlelve az elágazás elvétését újratervezett és Majk előtt a Bányász múzeumhoz bekanyarítva akart megfordítani. Ez vagy 5km.
Itt az elágazásnál nem kanyarodtam be, hogy pár száz méter múlva megfordítson, hanem mentem tovább a főútvonalon. No ekkor nyertem a Waze szerint 6 percet, mert ekkor már előre fele akart tervezni, ami a logikus útvonal. ()
-
Szili17
tag
válasz
zharkanyi #7950 üzenetére
Nem is erre szerettem volna reagálni elsősorban. Olvastam az első leírásodat is, de
amiért újra leírtad.
A rövid válasz az hogy nem tudom, velem ilyen még nem volt, szóval nehéz róla nyilatkozni.
Illetve de, egyszer volt és utána itthon direkt számolgattam és akkor igaza volt hogy még vissza akart vinni. Még úgy is igaza volt hogy vissza akart vinni. Tehát az nem volt hibás, aztán átfordult egy ponton és arra vitt amerre mentünk (nem én vezettem természetesen.).
A te esetedben találgatni tudok. Ugye a fő "baj", hogy senki nem tud pontosan pl a routingról, több okból kifolyólag is. Egyrészt mert folyton fejlesztik és változtatják, másrészt meg érthető okokból ez üzleti titok is. Így csak az van amit tapasztalunk. Azt hallottam nemrég, hogy ha hosszabb útra mész, ill jelentős autópályás szakasz van, akkor annak a használatát preferálja. Tehát van 2 út, akkor előbb felvisz a pályára, mert az gyorsabb, magasabb prioritású út, akkor is ha amúgy hosszabb és lassabb is ETA időben.
Mi lehet ennek az oka/magyarázata? Hát ami biztos hogy nem csak a <km <ETA a lényeg, hanem hogy ez mennyire biztosan tartható, ezért van a magasabb rendű utaknak magasabb prioritása, hogy jó hogy azt mondom hogy 14:20-ra ott vagy, de akkor legyél is ott elég nagy valószínűséggel. Inkább mint hogy mondjak 14:15-öt és érj oda 28-ra.Ezért van az hogy "nem követtem amit mondott és 2 perccel rövidebb lett", meg jó nagy mázlid is volt hogy tényleg 2 perccel rövidebb lett a végén is. Csak ugye ezt el kell hinni, amit sokan nem akarnak.
Esetedben ez nem hiszem hogy segít/magyarázat. A honnan hova témát leírtad vagy nem osztanád meg velünk? (Csak kíváncsi vagyok hogy mennyire állja meg a helyét itt amit leírtam.)
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Mesterséges intelligencia topik
- iPhone topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5500 FULL-HD IPS Intel core i5-8365 16gb ddr4 256gb ssd windows 11
- NAGYKIJELZŐS HP 17col FHD / Intel i3-11generáció / 8gb RAM / 256gb SSD / Windows11
- PIROS Lenovo Ideapad Ryzen3-3250 IPS FHD 8gb ram 512gb ssd windows11
- HP Elitebook 850 G7 15,6" IPS FullHD i7-10610U 32GB RAM 512 NVMe SSD
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciáva
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest