Hirdetés

2019. november 21., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#51) EclipseGT válasza d@vee (#48) üzenetére


EclipseGT
(addikt)

Azt azért nézd meg, hogy milyen tartományban aktív a FreeSync, mert nem úgy működik, hogy van és kész.
Az én monitorom esetén 48-60FPS között aktív. Alatta, felette nem. Ezért is limitálok mindent 60-ra.

Ha most akarsz VGA-t venni, akkor szerintem az 580 már felejtős. Főleg 144Hz-re.

[ Szerkesztve ]

"A gondolkodás nehéz dolog. Ezért csinálják olyan kevesen."

(#52) d@vee válasza EclipseGT (#51) üzenetére


d@vee
(senior tag)
LOGOUT blog

Amivel én multizok, ott nem lenne gyenge (Killing Floor 2, Counter Strike 1.6, mostanában megint Battlefiled 4).
A single címeknél meg elvagyok, ha stabilan hozza a 45+fps-t.
A FreeSync-et eddig még ki sem próbáltam, de gondoltam maradok AMD mellett ha a jövőben kellene. Viszont kiderült, hogy már a zöld oldalról is elérhető, tehát nem vagyok egyik oldalhoz sem láncolva miatta.

[ Szerkesztve ]

"Kétségtelen, hogy kemény vagy. Amikor leérsz a terembe, megdöglenek a kismacskák és vér folyik a falból akkor is, ha lány vagy. Az edzést pedig nem neked kell bírni, hanem a gépeknek"

(#53) DanielLong válasza Zsébernardo (#50) üzenetére


DanielLong
(aktív tag)

Mivel a cikket nem akartam feleslegesen bővíteni az indokokkal, ezért akkor itt írom le a single/dual channel mérés mögötti okokat.:
1. Amikor novemberben építettem a gépet, még jóval magasabbak voltam a RAM árak, de lehetett tudni, hogy folyamatos csökkenés várható a jövőben.
2. Volt egy limitem, amit a gépre akartam szánni. Gondoltam az első hónapokban megleszek 8GB RAM-mal is, majd aztán veszek hozzá később még egy modult, ha már csökkentek az árak.
3. A GTX 1660-nal egy időben vettem az új kitet, így akkor már gyorsan leteszteltem, hogy mennyit is nyertem vele.

Természetesen köztudott, hogy jelentős javulást hoz a dual channel, de ha épp gépet építesz és sejted, hogy a RAM-nak várhatóan felére fog esni az ára 4 hónapon belül, akkor lehet, hogy nem dobsz ki rögtön 60ezret 16GB RAM-ra, ami 4 hónap múlva csak 30ezerbe fájna.

Úgy gondolom, hogy sokan lehetnek ilyen dillemmában, arról nem is beszélve, ha pl. veszel egy laptopot, amiben 2 memória slot van, de csak 1 modul. Akkor megint gondolkozhatsz, hogy hagyod a fenébe single channelnek vagy veszel egy másik kitet, vagy veszel még egy modult, ami mondjuk egy szem 16 gigás modul esetén összességében overkill(32GB) lesz, valamint lehet, hogy nehezen találsz pont olyan modult, mint amit a gyártó tett a gépedbe. (Persze ez csak mobil gépnél tud problémás lenni, ahol nem olyan egyszerű a kompatibilitás.)

Még annyit hozzá tennék, hogy szerintem sosem rossz többször bizonyítani azt, amit elvileg tudunk. Pl. a relativitáselmélet is szinte évente elő van rángatva, bár ugye jóval megfoghatatlanabb, mint két RAM modul.

(#54) CJ4567 válasza noisia (#20) üzenetére


CJ4567
(addikt)

Nem mindenki zárt fejhallgatóval játszik, nagy hangerőn.

(#55) Chaser válasza EclipseGT (#47) üzenetére


Chaser
(titán)

a gb kártyán nincsen hőcső, csak egy böhöm alu borda, a zafíron viszont vmilyen korrektebb hőcsöves megoldás van, az 1050ti hűtésével biztosan sokkal melegebb lenne az rx, ezért mondtam ha hőmérsékletet/hangot hasonlítunk két kártyánál, csak úgy mérvadó, ha pontosan ua. a hűtés van rajtuk

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#56) EclipseGT válasza Chaser (#55) üzenetére


EclipseGT
(addikt)

Valóban. Nekem eszembe sem jutott volna, hogyha egy 75W-os kártya hűtését teszed egy ~150W-os kártyára, akkor utóbbi jobban fog melegedni, és még hangosabb is lesz.

Nos ebből, ami engem érdekel az az, hogy semmivel nem hangosabb. A hűtését meg nem terveztem átszerelni. :D

[ Szerkesztve ]

"A gondolkodás nehéz dolog. Ezért csinálják olyan kevesen."

(#57) Chaser válasza EclipseGT (#56) üzenetére


Chaser
(titán)

( :
"A 1050Ti egy 2 ventis Gigabyte volt, a Radeon meg egy szintén 2 ventis zafír Pulse.
200W-nak a környékén sem járt szerintem soha, de majd megnézem gyári fesz mellett, FPS limit nélkül."
erről beszéltünk, nem releváns így kártyák hűtését hasonlítani, mivel akkor még típus sem volt, két ventis meg kb semmit nem jelent, az asus dual pl frenetikus, két kisebb venti, hűtőborda fele meg lelóg a kártyáról, "dícsérik" is nagyon ( : talán 1660-ról v ti-ről láttam tesztet, lazán nyaldossa a 90 fokot is, de legalább nem is halk :d

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#58) CJ4567 válasza Zsébernardo (#50) üzenetére


CJ4567
(addikt)

Nálam egy G4560 mellett elég sokat jelentett 1x8-ról 2x8-ra váltani, Horizon 4-ben pl. eltűnt szinte az összes input problémám 60FPS-nél.

(#59) Zsébernardo válasza CJ4567 (#58) üzenetére


Zsébernardo
(őstag)
LOGOUT blog

Előrelátható fordulatok... Ezért magyaráztam a cikk írójának, hogy a CPU limites helyzet szinte biztosra vehető a Single channel módban. Nekem a 2133MHz-es DDR3 kit jó árban volt, miközben az egy-egy modul DDR3 RAM drágábbra is jőtt volna ki (egyszer rövid ideig lehetett szerezni 1x8GB kiszerelésben, de sokáig nem volt igy kapható). Játékra már kihasználható a 2x8GB RAM kit, de nekem a 2133MHz CL9 fejlesztésnek is megvolt a maga kis előnye. Az i5 -> i7 proci váltás, vagy a videókártya fejlesztések után a teljesitménytöbblett jól érezhető volt. Hardvereknek meg kell adni amit a rendszer követelményben elvárnak. Gyors proci mellé Dual Channel, és jó időzitésű RAM kit való... :)

[ Szerkesztve ]

(#60) Chaser válasza Zsébernardo (#59) üzenetére


Chaser
(titán)

kitt a nájtrájderben' volt:) amiről beszélsz az a kit

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#61) Komplikato válasza DanielLong (#23) üzenetére


Komplikato
(veterán)

Aporopó 144Hz. A tesztben megemlített monitorral mennyire vagy megelégedve? Tudom, nem a témába vág, csak rajta van egy listán amiből választani fogok.

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#62) DanielLong válasza Komplikato (#61) üzenetére


DanielLong
(aktív tag)

A Milyen monitort vegyek topikba írtam részletesen róla. Mai napig meg vagyok vele elégedve, tényleg jelentősen folyamatosabb a kép, ami szerintem inkább a 144Hz, mint a Freesync hatása. TN panelt már semmiképp sem vennék, persze nem vagyok fizetett játékos.

(#63) Komplikato válasza DanielLong (#62) üzenetére


Komplikato
(veterán)

Köszönöm szépen. :R

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#64) arpii válasza Cifu (#4) üzenetére


arpii
(aktív tag)

Ez egyáltalán nem igaz. A 400-as polaris nagyrágrendekkel jobb ár-érték aránnyal került a vásárlók kezébe, mint az akkor aktuális 1060 3gb és 6gb.
Az AMD-ra jellemző kb. 3 évente aktuális komplett architektúra frissítés szokott ilyeneket hozni, a köztes években meg megy az átnevezett kártyák forgalmazása. Szóval joggal remélhetünk egy jókora ugrást a NAVI-val. A döntés mindenkinek a saját kezében van mit akar vásárolni, Én jobb price/perf arányú kártyát, mint ami most Nvidia oldalon van.

[ Szerkesztve ]

(#65) b. válasza arpii (#64) üzenetére


b.
(nagyúr)

Ez a "nagysagrendekkel" az 25% arelony 10 % teljesitmenyhatrany és 30 % fogyasztastobblet volt akkoriban. (RX 480 VS GTx 1060)

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#66) arpii válasza b. (#65) üzenetére


arpii
(aktív tag)

Igen, a 10% teljesítményhátrány jellemző az első fél-egy évben, aztán hirtelen mindig minden jobban megy a későbbi driverekkel. Ezt már ATI koruk óta meg lehet figyelni szintén.
Közel azonos teljesítmény negyedével olcsóbban azért mennyivel kevésbé állja meg a helyét, mint kijelentés, mint az, hogy az AMD folyamatosan kullog az Nvidia után... Nálam a 25% nyert.

(#67) b. válasza arpii (#66) üzenetére


b.
(nagyúr)

Kb egyetértek, mindkettő kissé túlzás.
De Cifu szerintem általánossagban beszélt, a válasz nélküli felsokategoriat is ideértve vagy az erőltetett Radeon 7 kártyát.
A 199$,MSRP elég botrányba fulladt anno, ugye pár kiemelt bolt kapott annyiért kártyát limitált példányban. Gyakorlatilag 30 dollár különbségek voltak ami aztán jó sok időre atfordult a bányászat miatt a zöld oldal javára.

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#68) arpii válasza b. (#67) üzenetére


arpii
(aktív tag)

Abszolút, a jelenlegi tendencia a katasztrófa felé sodorja az AMD dedikált VGA részlegét, amit ha nem sikerül kimenteni a NAVI-val, akár be is lehet majd zárni. Remélem, hogy nem követnek el több hibát, mert nemigen lesz a jövőben választásunk, ha csak az nvidia marad a piacon.

(#69) b. válasza arpii (#68) üzenetére


b.
(nagyúr)

Ilyen nem lesz szerintem.Azt is szinte biztosra ki merem jelenteni,( persze csak saját kútfőre hagyatkozva) hogy van a háttérben egyfajta kartelezés mind az Intel és AMD , mind az Nvidia és AMD között.
Nvidia valószínűleg hamarosan kiszolgáltatott helyzetben lesz az Intel színre lépése miatt, mert AMD is Intel is rendelkezik saját CPU val, ehhez kapcsolódó szabadalmakkal, és össze tudják kötni komplett rendszerré a GPU- CPU-t akár chipletes formában, amire Nvidiának nem igen lesz lehetősége az ARM nélkül. Úgy gondolom AMD vel ki fognak egyezni az zöldek a háttérben ilyen -olyan módon.Mindkét nagyobb cégnek szüksége van az AMD re a monopol helyzet elkerülése miatt, Intel és Nvidia pedig kb kutya-macska kapcsolatban állnak.
Navi szerintem jól fog sikerülni, hozza a kötelezőt. :K

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#70) arpii válasza b. (#69) üzenetére


arpii
(aktív tag)

Nekem 8, ha az intel tud hozni egy jó ár érték arányú megoldást, arra is nyitott vagyok. És akár kicsit kompromisszumokkal, hangosabb hűtés, többlet fogyasztás, minimálisan kevesebb átlag teljesítmény, mint a tapasztaltuk a múltban is az aktuális amd nvidia vetélytársak esetében. De belegondolunk, normális európai bérek mellett, vagy kevesebb sarc esetén sokan gondolkodás nélkül megvehetnék a csúcskártyákat és akkor nem lenne miről beszélni a belépős és közepes kategóriában :)

(#71) b. válasza arpii (#70) üzenetére


b.
(nagyúr)

Teljesen egyetértek. Ezt én is tapasztalom, emberke akikkel együtt játszom Angliában el és nem gond nekik egy RTX 2080. Persze ott sem fenekik tejfel az élet, mert mellette 800 ezer a havi alberletuk..

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#72) Chaser válasza b. (#71) üzenetére


Chaser
(titán)

de a fizetésük is pöppet' több mint az itthoni átlag
800e-ért uk-ban gondolom egy komplett házat bérelnek, nem is nagyon kicsit, nem is nagyon rossz környéken:)

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#73) b. válasza Chaser (#72) üzenetére


b.
(nagyúr)

nem rossz a fizetésük, de a tömegközlekedés és a rezsi / albérlet egy vagyonba kerül nekik.
Persze jól keresnek, de arányaiban ahhoz képest is sok. London külváros részén vannak és tömegközlekedést használnak, de már elfelejtettem , hogy fejenként mennyit fizetnek havonta érte .Arra emlékszem, hogy valami iszonyatos számot mondtak, hogy metrózhassanak..
A termékek ára nem probléma nekik, a szolgáltatások és az élet maga az brutálisan sok. Ráadásul valami förtelmes rossz netjük van, sokszor hülyét kaptunk, mikor hol az egyiknek hol a másiknak lefagyott, elment satöbbi.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#74) Chaser válasza b. (#73) üzenetére


Chaser
(titán)

az élet drágább arra, fizetésekhez igazodik, ettől független ahogy mondod, nem feltétlen nagy érvágás egy 2080 megvétele, az étel sem drágább, lakhatás az igen, nálunk a bkv ára sztem jó, persze itteni minimálbért nézve annyira mégsem jó :d lakás árak is nagyon elszálltak, mind vásásrlás, mind bérlés szempontjából, de a net az jó ( : azon meglepődtem h sokan mondják itt-ott-amott milyen béna net van, legalább nekünk is legyen valami pozitív:)

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#75) arpii válasza Chaser (#74) üzenetére


arpii
(aktív tag)

És most egy percben tisztelettel emlékezzünk azokra a leleményes szakemberekre, akik a brutál jó dollár, euró, font fizetésüket, amit remote munkából kerestek meg home office-ban, itthon költhetik el :)

(#76) D1Rect válasza arpii (#66) üzenetére


D1Rect
(félisten)

Ez sajnos nem igaz.
Sose láttam csodadrivert, pedig mindig bizakodó voltam.
Ár/értékben meg talán a 7950@7970 volt az amire tényleg érdemes volt rámenni, azóta csak cirip-cirip.

Pár hónapja bepróbáltam egy 580 8GB-ot, de inkább vettem helyette egy 1070-et...

"hogy az AMD folyamatosan kullog az Nvidia után..."
Pedig ez sajnos legalább 6-8 éve így van.

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#77) gbors válasza D1Rect (#76) üzenetére


gbors
(nagyúr)

A csodadriver valóban nem jellemző, viszont az új architektúrák megjelenése utáni 1-1.5 évben általában tényleg javulnak az AMD kártyák 5-10%-ot - nem egy lépésben, hanem apránként.

A kullogást többféleképpen is lehet érteni - technológia terén nagyon régóta lépéshátrányban vannak, viszont ár / értékben általában sikerül versenyképes dologgal eljönniük, legalább a középkategóriában. Az 570 / 580 pedig télen nagyon ütős ajánlat volt - ha valakinek megfelel az a sebesség.

"Armour... is part of a state of mind... in which you admit the possibility... of being hit."

(#78) arpii válasza gbors (#77) üzenetére


arpii
(aktív tag)

Abszolút így van, nem általánosíthatunk, már csak azért sem, mert nem mindenki a zászlóshajót veszi. Entry level és a mainstream alján jobb ár/érték arányúak az AMD-k. Szinte mindig is jobbak voltak.
Amiről a kedves kolléga beszél, 7970 , soha büdös életben nem volt jó ár/érték arányú. Pontosan oda volt árazva az aktuális nvidia mellé, hiszen a 7000-res széria majdnem csúcsa volt.

Ahhoz képest, hogy nagyságrendekkel kevesebb fejlesztésre szánt pénzük van, egész jó eredmény, hogy mind az Xbox One és Ps4, mint két csúcs konzol is AMD GPU-val van szerelve.

Rx-re mennyit pótoltál egy használt 1070-re? Az RX árának 60%-át? Annyival nem tud többet, akkor már inkább 2060.

(#79) D1Rect válasza arpii (#78) üzenetére


D1Rect
(félisten)

Voltak 7950-ek amiket át lehetett flashelni 7970-re.
Az 1-1.5 év alatt 1 számjegyű százaléknyi gyorsulás pedig az érzékelhetetlen kategória, olykor a mérési hibahatáron belül van a "gyorsulás".

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#80) gbors válasza D1Rect (#79) üzenetére


gbors
(nagyúr)

Az 5-10% (ami jellemzően közelebb van a 10-hez) egyáltalán nem mérési hibahatár-kategória, annyit jelent, hogy a vásárolthoz képest fél lépéssel feljebb lesz a kártyád 1 év múlva. Tehát ha most kijönne egy AMD kártya, ami az 1660-nal van pariban, akkor az 1 év múlva az 1660Ti-hez lenne közelebb. Ha ez neked érzékelhetetlen, az a te dolgod :)

"Armour... is part of a state of mind... in which you admit the possibility... of being hit."

(#81) D1Rect válasza gbors (#80) üzenetére


D1Rect
(félisten)

Szerintem az ember nem tud különbséget tenni a 27-30-33; 55-60-65; 90-100-110 fps között, pedig itt már 20+ százalékról is beszélhetünk.
Nem pedig néhány, esetleges, 10%-hoz közelítő különbségről.

Persze lehet van olyan aki látja, hogy 2018-ban X játék 58.7 átlagfps volt neki, de 2019-ben már 64.3.

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#82) dragonfx


dragonfx
(veterán)

jo kis kari.nem rx580am lenne cserélnék.
így értelmetlen.szintlépéshez feljebb kell menni.
az hogy jobb alap. nem hülyék ülnek ott egyik oldalon se.
megnézik mit tud a konkurencia azonos szintbe és fölémennek 15-20%kal.

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#83) gbors válasza D1Rect (#81) üzenetére


gbors
(nagyúr)

10% már az a különbség, amit egy vaktesztben már ki lehet szúrni, ha nagyon figyelsz. De nem ez a lényeg - a lényeg az, amikor valami olyannal játszol, ami a nálad releváns sync-nek a határa alatt van egy kevéssel. Az 58.7 vs 64.3 FPS pont remek példa ebből a szempontból, az első katasztrófa vsync-kel, a másik meg egész jó. Vagy nálam a 48Hz-től induló FreeSync monitorral 46-47 FPS helyett 50-51 az bizony számít. Nem minden játékban van ez, viszont ahol van, ott jelentős a hatása.

"Armour... is part of a state of mind... in which you admit the possibility... of being hit."

(#84) arpii válasza D1Rect (#81) üzenetére


arpii
(aktív tag)

Elárulom neked hol fogod érzékelni. Nem ott fogod, hogy tavaly még 58 fps volt, ma meg már 65, hanem később fog elfogyni a kártya.
Bf1 a kiadáskor vállalhatatlanul sz@rul optimizálva jött. Csiszolgattak rajta, stabilabb lett. Közben folyamatosan jöttek a driverrel a pár %-os optimizálások. Ma már a kettőből adódóan nincs kb. olyan jelenet, ahol nekem a 470-el 60fps alá menne, pedig fullhd-ban maxra van húzva. A release note-ok tele vannak gyorsulással, amit igenis lehet érzékelni. Ahogy a kolléga említette, itt már nem csak arról van szó, hogy ha hosszútávon gondolkodik az ember, hogy kicsit időtállóbb a cucc, hanem a versenytárs következő szintjére képes felnőni a későbbiekben.
A hitetlenkedésed eloszlatása végett itt egy teljesen jó példa:
[link]

Ja és közvetett tapasztalataim alapján az Nvidia-nál ez fordítottan működik. Sakk-matt helyzet, mert ha felrakod az újabbat, valahogy lassabb lesz kicsit, ha viszont nem rakod fel, akkor nem fog indulni az újabb játék rajta. Erre régen még meg is oldottam a dolgot az utolsó geforce-omnál (6600 GT) omega driverrel, de ma már lehet azt sem csinálják a rajongók.

[ Szerkesztve ]

(#85) D1Rect válasza gbors (#83) üzenetére


D1Rect
(félisten)

Én ilyen nyomi vagyok, hogy a 90 és a 110FPS is ugyanolyan játék közben, hiába csökken le kinti részeknél.
Biztos a korral jár.

(#84) arpii: Vannak akik abban hisznek, hogy szebben szól a hangfalkábel, ha "bejáratod".
Ők hallják a különbséget.

[ Szerkesztve ]

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#86) rumkola válasza D1Rect (#85) üzenetére


rumkola
(veterán)

:C :R :K

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=rumkola

(#87) gbors válasza D1Rect (#85) üzenetére


gbors
(nagyúr)

Ennek nem sok köze van ahhoz, amit írtam :)

"Armour... is part of a state of mind... in which you admit the possibility... of being hit."

(#88) arpii válasza D1Rect (#85) üzenetére


arpii
(aktív tag)

A hangfalkábel nem, de a hangszórókat valóban be kell járatni, mondom ezt úgy, hogy 1-től 10-es skálán, ahol az 1-es az abszolút nem érdekel, kb. 3-as, max 4-es szint amennyire én audiofil vagyok, de még én is hallom a különbséget.
Ahogy kolléga írta, ha a 60hz-es sync-ed alá be-be nyaldos 58-ra, szétesik a kép, meg röcög majd. Az a 10% pont annál az 1% low-nál jön majd, amit 60 fölött kellene tartani mindenáron.

[ Szerkesztve ]

(#89) D1Rect válasza gbors (#87) üzenetére


D1Rect
(félisten)

Én azt sem akarom elhinni, hogy all around minden AMD kártya minden játékban gyorsul megjelenés után 5-10 százalékot a következő 1.5 évben.
De tegyük fel, hogy ez igaz, ez a "gyorsulás" egy átlagos emberi szemmel játék közben érzékelhetetlen.
Az átlagFPS meg több mint pár százalékot változik attól függően, hogy éppen mit látsz a játékban, lehet bent elég, lehet elég kimenni egy nagyobb területre és már nem elég.
Vagy akár pár effect is belerondít a képbe.

Ezek a "hát amit látunk tesztben annyira nem is igaz, mert régebbi driverrel van" c. önigazolás nem tud megérinteni.
Ha valaki úgy gondolja, hogy neki közel azonos teljesítmény megéri a kedvezőbb árat, egy valid érv, vegyen olyan kártyát.

De ezek a közel bizonyíthatatlan és érzékelhetetlen érvek nálam a hülyeség kategória.

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#90) MZsoltee


MZsoltee
(veterán)

Mennyire lenne érdekes teszt szerintetek, ha ezeket a méréseket elvégeznénk egy 480 8GB-al és egy GTX 1070-el. Annyi, hogy nem R7 2600, hanem i7 2600-al. Az előbbi váltást most lépem meg.

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#91) MZsoltee


MZsoltee
(veterán)

Mennyire lenne érdekes teszt szerintetek, ha ezeket a méréseket elvégeznénk egy 480 8GB-al és egy GTX 1070-el? Annyi, hogy nem R7 2600, hanem i7 2600-al. Az előbbi váltást most lépem meg.

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#92) DanielLong válasza MZsoltee (#91) üzenetére


DanielLong
(aktív tag)

Hát a másik proci és RAM miatt nehezen lehetne összehasonlítani az eredményeket. Ha gyorsan meg akarod úszni, akkor az Unigine Superpositiont szedd le, az jobbára nem is terheli a CPU-t, így talán közelebbi eredményt kapunk a VGA-k valós teljesítményéről.

(#93) gbors válasza D1Rect (#89) üzenetére


gbors
(nagyúr)

Én azt sem akarom elhinni, hogy all around minden AMD kártya minden játékban gyorsul megjelenés után 5-10 százalékot a következő 1.5 évben.

Bölcs dolog nem elhinni valamit, amit senki nem állított, és ráadásul első ránézésre is ordas baromság ;)

Az AMD-k egy nagyobb játékcsomag átlagában mért relatív gyorsulása számtalanszor letesztelt tény, ha nem akarod elhinni, a te dolgod. Azt pedig leírtam, hogy mikor van jelentősége a 10%-nak, de láthatóan az sem ment be - ha nem, hát nem.

"Armour... is part of a state of mind... in which you admit the possibility... of being hit."

(#94) D1Rect válasza gbors (#93) üzenetére


D1Rect
(félisten)

Tulajdonképpen eljutottunk akkor oda, hogy egy+ év alatt pár felkapott játékban optimalizálnak pár százalékot.

Szerinted számít az a néhány plusz frame 1.5 év múlva, szerintem meg elhanyagolható, mert szabad szemmel soha nem fogod látni.

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#95) gbors válasza D1Rect (#94) üzenetére


gbors
(nagyúr)

Nem jutottunk el oda. Van olyan játék, ami alig javul, és van olyan is, ami bőven 10+%-ot - így jön ki az átlag 5-10%. De miután neked nemhogy a 10, de a 20% is láthatatlan (ami amúgy már egy kategória-ugrás), sok értelme nincs ezt erőltetni.

"Armour... is part of a state of mind... in which you admit the possibility... of being hit."

(#96) D1Rect válasza gbors (#95) üzenetére


D1Rect
(félisten)

Azt állítottam, hogy a megjelenített tartalom függvényében többet változik(20%+) a képkockaszám, mint amennyiről itt vitatkozunk(<10%) és játék közben az átlagos ember, sem azt, sem ezt nem fogja érzékelni.

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#97) b. válasza gbors (#95) üzenetére


b.
(nagyúr)

ezek optimalizációk egyes játékokra. Ráoptimalizálják a drivert a játékra és az adott kártyára, ebből úgy gondolom elvárható a minimális gyorsulás.. DE ezt megcsinálja Nvidia is, csak erről nincsenek legendák náluk az ellenkezője dívik a népmesékben :D

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#98) MZsoltee válasza gbors (#95) üzenetére


MZsoltee
(veterán)

Nem nem az volt esetlegesen a háttérben, hogy a GCN időtállóbb volt, mint a versenytársa és a később megjelenő játékokban a megjelenéskori versenytársát el-el páholta?

Most a jelenlegi generációk mellett ez már szerintem nem igaz.

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#99) D1Rect válasza gbors (#93) üzenetére


D1Rect
(félisten)

A kedvedért elkezdtem megkeresni, hogy ténylegesen mekkora is a gyorsulás az új driverekkel.
"We benchmarked each card in 11 different games, using three different driver builds that were released in a two-year time span. Nvidia's card improved the most, an average of 4.3 percent per game versus 2.3 percent for AMD. "
Forrás

Szerintem itt zárhatjuk ezt a dolgot.

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#100) gbors válasza b. (#97) üzenetére


gbors
(nagyúr)

A csodavárás egy márkahűségre alapuló jelenség, én meg azt mondom, amit az elmúlt 12 évben láttam ezen a piacon. Amúgy nagyon egyszerű (az egyik) magyarázata: egy új uarch megjelenésekor az NVIDIA Day 1 drivere lényegesen komplettebb, ezért az AMD-nek sokkal egyszerűbb javítási lehetőségeket találni, mert több az ellapátolnivaló szar.

(#98) MZsoltee: de, van ilyen is, csak ez nem annyira konzekvensen jelentkezik, mint amit fentebb írtam, hanem hullámokban.

(#99) D1Rect: ez a teszt meg tök mást mutat a Vega56-ra, ráadásul mindössze 3 hónap alatt voltak ezek a változások.

"Armour... is part of a state of mind... in which you admit the possibility... of being hit."

(#101) D1Rect válasza gbors (#100) üzenetére


D1Rect
(félisten)

Borzalmas ez megjelenítés, de ha jól láttam az 590-nél konkrétan lassulást sikerült prezentálni.

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#102) arpii válasza D1Rect (#101) üzenetére


arpii
(aktív tag)

Csak össze-vissza van betéve a táblázatban. Az AMD verziózása év.hónap.verzió

(#103) gbors válasza D1Rect (#101) üzenetére


gbors
(nagyúr)

Így van, nehogy a Vega56-ot nézd, ami új uarch, hanem nézd az RX 590-et, ami nem az. Jesszus :U

"Armour... is part of a state of mind... in which you admit the possibility... of being hit."

(#104) b. válasza gbors (#103) üzenetére


b.
(nagyúr)

"Az AMD-k egy nagyobb játékcsomag átlagában mért relatív gyorsulása számtalanszor letesztelt tény,"
Azért a Vega nem egyenlő az AMD-k kel,de azért főleg a mostani árukat figyelembe véve hasznos dolog.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#105) D1Rect válasza gbors (#103) üzenetére


D1Rect
(félisten)

Oké, felejtsük el ezt a tesztet és maradjunk a 2.3 százaléknál.

Igazság szerint baromira unom, szerintem a Tom's hw egy megbízható tesztet végzett az általunk tárgyalt témában, oké, nem 580 hanem 480, de ugye szinte mindegy.
2 év alatt 2%.
Nem érdemel több szót ez a téma.

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#106) gbors válasza D1Rect (#105) üzenetére


gbors
(nagyúr)

Így van, felejtsük el azt a tesztet, ami nem illik a világképedbe :K Bye!

"Armour... is part of a state of mind... in which you admit the possibility... of being hit."

(#107) Komplikato válasza D1Rect (#105) üzenetére


Komplikato
(veterán)

Tom's HW igen megbízható oldal a kamu GeForce 5 tesztjük óta ...

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#108) arpii válasza Komplikato (#107) üzenetére


arpii
(aktív tag)

:D
Úgy is kezdődhetnének a tesztjeik, hogy szponzorált hirdetésünk következik.
Maradjunk annyiban, hogy hiszem, ha látom, márpedig egy teljesen anonym valaki a Youtube-ra feltöltve nemhinném, hogy meg van támogatva bármely gyártó által, így inkább hiszek nekik, mint a Tom bandájának.

(#109) D1Rect válasza arpii (#108) üzenetére


D1Rect
(félisten)

Lol, ez már tényleg ilyesztő mértékű hülyeség.

Az Apple kúszva csúszna receptért, hogy lehet ilyen szemellenzőt gyártani.

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#110) MZsoltee


MZsoltee
(veterán)

OFF

[ Szerkesztve ]

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#111) MZsoltee


MZsoltee
(veterán)

Na egy kis összehasonlítás:

cpu: i7 2600k @ 4,3ghz
ram:4*4GB ddr3 1333 Mhz
SSD 512 GB

VGA: RX480 8GB és GTX 1070 @ 2000 mhz @1V (amúgy is 1900 mhz fölé boostolt, csak magasabb feszültség értékekkel, így kicsit finomhangoltam)

Unigine Superposition
RX480
Mérés1 40,98
Mérés2 42,37
Mérés3 42,35
AVG:41,9 fps

GTX 1070
Mérés1 71,03
Mérés2 71,14
Mérés3 71,11
AVG:71,90 fps

Assassin's Creed Origins
RX480
Mérés1 39
Mérés2 39
Mérés3 39
AVG: 39 fps

GTX 1070
Mérés1 53
Mérés2 55
Mérés3 55
AVG: 54,33 fps

Ide már az i7-es Sandy öregecske. A VGa sokszor 60-70% között malmozik főleg a bench közepe felé. Várjuk a köv. Ryzen generációt! :)

WOT:

RX480 / GTX 1070
15 012 / 23 521

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#112) -Skylake- válasza noisia (#20) üzenetére


-Skylake-
(őstag)

Vannak akik mitx-et epitenek, mert mar rajottek arra, hogy nem kell 2 kobmeter egy tetves 1 vga-s rendszernek. Azoknak pl szamit. A melegedes is szamit, mert szebb az elet throttling nelkul. 10ezres zalman hazat meg vegyen az aki akar. Nem mindenkinek itt kezdodik a pc... De am ugyes vagy, jol megfejtetted az eletet.

"Nem nézem le a funkcionális analfabétákat. Ezt kikérem magamnak." Abu85

(#114) Montanaxy


Montanaxy
(csendes tag)

Tényleg jónak tűnik a 1660. Tavaly vettem egy rx 580-at (msi armor oc), 86k-ért, de olyan veszett hangos, hogy már zavaró, ráadásul a coil whine is elég durva... (legrosszabb vételem eddig). Az AMD drivere pedig sokszor wattman bug miatt kidob bizonyos játékokból (gta vc, san andreas, me:andromeda, pes 2018...), lefagy, restart kell, ez olyan 10 perc után. Hiába néztem a youtube solution videókat, nem lett jobb. Szóval kivagyok már ettől. Pedig előzőleg kb 7 évig húztam egy Sapphire hd 6950-et (2gb), és a mai napig semmi baja, csak gyenge már.

Most tervezek venni helyette 1660-at (gainward oc, pegasus), remélem beválik. Ez egy kicsi ,17cm hosszú kari, mini-itx-re optimalizálva, mert a nagy karikban zavar a szerelésnél a nagy méret.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.