Hirdetés
- aquark: Tapasztaltabb motorosok segítségét kérném!
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- GoodSpeed: Amikor a Samsung Galaxy AI írja meg helyettem a blogot...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JasL
őstag
Ezt láttad már? Olvasd végig a hsz-eket, nagyon hasznosak! Van ott pl izületvédőkről is szó.
-
greenity
senior tag
A lábzsibbadásra megoldás: szoros a cipő, és nem, nem tudok rajta lazítani, betét nélkül fáj, betéttel meg szűk...
A csípőm/combom dolog meg valószínűleg gyenge, a szombati kb 30 km-es túra után is fájt egy picit. -
greenity
senior tag
Ezen a héten most tartok 48 óránál munkaórában és folytatom, barátnőm közölte hogy a munkakmániás szócikknél a lexikonban én szerepelek.
A héten most 2x voltam. Hétfőn 3*20 perc gyors egymásutánban különböző gépeken, érdekes mód, akkor nem fájt a lábam, és a már említett keddi alkalom.A célom egyrészt a jobb kondíció, másrészt fogynom sem ártana...
-
Witya
tag
Hello.
Valoszinuleg csak megeroltetted magad. Nem tudom, hogy milyen gyakran jarsz futni de inkabb tobbszor keveset, mert igy az izuleteid fogjak banni. Futas elott ajanlott bemelegiteni majd fokozatosan terheld a labad s a vegen nyujts le. Fontos a megfelelo taplalkozas is a vitaminok bevitele, ami a regeneralodast segitik es az alvas is amig regeneralodsz.
-
greenity
senior tag
Szia!
Köszönöm. Elvileg nem lehetne belőle gondom, eléggé úgy néz ki, hogy az egyik legajánlottabb kardio edzéshez használt gépek közé tartozik. Szerintem vagy a tartásommal lehet a gond, vagy egyszerűen tényleg ott gyenge vagyok. Első alkalommal jött ki és most. A többi úgymond lightosabb volt.
A fokozatos terhelésnövelés megvolt, ahogy a képen is látszik. Az egy más kérdés hogy viszonylag intenzív volt.Próbálom a csokit csökkenteni az étrendemben és normalizálni a helyzetet, csak nem megy egyik napról a másikra.
-
geekthink
csendes tag
Szia,
ha az ellipszis tréner nem teljesen természetes pozícióba kényszeríti a csípőd és így nagy terhelésnek teszed ki, akkor már rövid idő alatt is károsodhatnak az ízületeid. Komolyabb ízületi kopás nem, vagy csak nagyon kis mértékben regenerálódik - érdemes odafigyelni addig amíg még nincs baj.
Nem biztos, hogy ez a problémád forrása, de tájékozódni mindig érdemes.
Alapos bemelegítés, fokozatos terhelésnövelés, nyújtás nem opcionális tevékenységek, ha 40 felett nem a reumatológián akarod majd tölteni az idődet.
A rendszertelen, és helytelen táplálkozás is hamarabb visszaüt, mint gondolnád.
A csoki és - általában az édesség - felejtős. A szervezetednek nincs rá szüksége. Változtasd meg a szerepét az életedben: legyen csak jutalom, vagy a hétvégék része. Munkához inkább szőlőcukor, ha muszáj.Bocs, hogy így ismeretlenül ráborítottam ezeket, de a közelmúltban hasonló problémákkal kellett megküzdenem és úgy gondoltam, hogy hasznosak lehetnek a tanácsaim.
-
Kozmonauta
tag
Miért nem kérsz tanácsot Weixl-Várhegyi Lászlótól, ő sokkal jobban ért ehez a témához!
-
greenity
senior tag
válasz
Hieronymus #5 üzenetére
Alapvetően igyekszem helyretenni azt is. Csak amellett, hogy 10 órákat dolgozom + edzeni megyek nem feltétlenül a kajára tudok figyelni. Mindenképpen sokat haladtam, ahhoz képest, hogy tulajdonképpen egy hétig nem ettem, utána meg egy hétig degeszre, attól függően hogy haladtam a munkával.
-
-
greenity
senior tag
válasz
Hieronymus #3 üzenetére
Oké, ezzel tisztában vagyok. A mozgás terápiás céllal kell. Feszültségoldónak is jó, mióta megyek edzeni másnap nem tudnak annyira felhúzni, ami elég hasznos.
Az evés... addig eljutottam, hogy legalább az ebédem rendszeres, reggelizni is szoktam néha. A vacsorám elég hektikus. + a csoki mint ébrentartó eszköz szükséges rossz. -
A legújabb kutatások szerint, önmagában a sport, nem elég az optimális egészségi állapot eléréséhez.
Ha túlhajtod magad, csak rontod a helyzeted.
Az étkezés optimalizálása legalább annyira fontos sőt fontosabb.Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne sportolj. Sportolj, csak a sport nem "aszpirin" ami azonnal hat, ezért nem kell túlfeszítened magad a gyors hatás kedvéért.
-
greenity
senior tag
Köszi
A magnéziumot igyekszem pezsgőtabletta formájában szedni, bár ma elfelejtettem...
Majd ha hazaérek akkor előkotrom
A nyújtás valóban rövidre szokott sikerülni, főleg azért, mert edzés végére annyira elgyengülnek az elzsibbadt talpaim, hogy gyakorlatilag megállni a lábamon nem tudok.Ettől függetlenül sokkal jobban ment az edzés mint eddig bármikor és azt hiszem ez jó
[ Szerkesztve ]
-
banhammer
veterán
Próbálj sokat nyújtani.
A zsibbadás attól is lehet, hogy mozgás közben nem kap elég vért az adott testrész.
A magnézium szedése javasult, hogy ne görcsöljenek az izmaid.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Azt már írtam, hogy elkezdtem komolyabban odafigyelni hogy mennyit mozgok.Nem először fordult elő, hogy az ellipszis...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z390 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GAMING RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Founders RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- EKWB EK-KIT S360 (3831109863534) Komplett Vízhűtés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest