- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gerner1
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
greenity
senior tag
Hopp most jöttem rá, hogy lehetne külön bevezetés, és irodalmi áttekintés
kicsit értelmesebb lenne
-
greenity
senior tag
válasz
Crystalheart #30 üzenetére
Igen, ezek egészen hasznos dolgok. Szerintem általában bármit tanul az ember, valahol használni tudja.
Témavezetőm ezzel bombázza az alapképzéseseket: "A legfontosabb dolog, amit meg kell tanulni, a Google-ben keresni".... -
greenity
senior tag
válasz
Crystalheart #28 üzenetére
nah pont a programozás amitől nem tudok menekülni.. bár most megúsztam annyival, hogy a komputeralgebra rendszereket használva oldottam meg a feladatokat
-
greenity
senior tag
válasz
Crystalheart #26 üzenetére
Értem
, köszönöm.
-
greenity
senior tag
válasz
Crystalheart #24 üzenetére
köszi
egyébként Feynman prof. könyvein nőttem fel, ő úgy tanít, hogy nulla képlet, csak mesél, lehet tőle kéne tanulni
most nézek még cikkeket
hátha abban találok valamit, hogy normálisabban nézzen ki az egész .
-
greenity
senior tag
válasz
Crystalheart #22 üzenetére
"Mivel az eltüntető operátor nem hermitikus, szükségünk van a nem hermitikus operátor
varianciájának számolási módjára, egy nem hermitikus A operátor varianciája [11]:
képlet (nem másolja szépen... )(1.37)
A = a esetben, (Delta a)^2 csak a koherens állapotban 0. Az eltüntető operátor varianciája
azt méri, hogy az adott kvantumállapot milyen közel van a koherens állapothoz. Ezért
a dinamikus rendszerek tanulmányozására használják [12–14]. Az eltüntető operátor
szórása a kvadratúrakomponensekkel kifejezve: (képlet)""A határozatlansági reláció határa nem konstans, függ az eltüntető operátor várható értékétől.
Olyan összefüggést kerestek, melynek határa nem az eltüntető operátortól, hanem
a számoperátor várható értékétől függ. A Robertson-Schrödinger egyenlőtlenségekből
[15] levezetve a következő alakra jutottak"Ehhez hasonlóan fogalmazok mindenhol...
-
greenity
senior tag
válasz
Crystalheart #20 üzenetére
Kvantumoptikáról szól. Konkrétan arról szól, hogy a kvantált fény két tulajdonságára felírt határozatlansági relációk nehezen használhatók és számolhatók. Ezek a mennyiségek a fotonszám és a fázis. A problémát a fázis okozza, mivel nem tudjuk úgy felírni, hogy értelmesen használni lehessen. Ez abból adódik, hogy maga a "klasszikusan" vett fázisoperátor nem hermitikus, így nehéz vele számolni. Sok okos ember próbált erre megoldást találni, Dirac, Susskind-Glogower és Pegg-Barnett. Susskind és Glogower az egy operátor helyett kettőt vezetett be, de ezzel az a probléma, hogy bár hermitikusak, nehéz velük számolni, és csak a klasszikushoz közeli állapotokra van rendben, a vákuumhoz közeli állapotoknál nem működik, ellentétes eredményekre jutnak. Pegg és Barnett pedig egy olyan fázisoperátort vezettek be, ahol a véges téren számoljuk ki a mennyiségeket, majd egy végtelenbe vett határátmenettel tudjuk meg a fázist, illetve a várható értékeket és szórásokat.
2010-ben egy magyar és egy spanyol fizikus bevezetett egy új határozatlansági összefüggés, melyben nem a fázist, hanem az egyik léptető operátort használják, és az az állításuk, hogy ugyanott van a minimuma mintha a Pegg-Barnett fázisoperátorral írnánk fel a fotonszám-fázis határozatlansági relációt. Ezt vizsgálom két módszerrel.Most kb a diplomamunka beszámolómat meséltem el.
A legnagyobb probléma az, hogy nem tudok mesélni, csak leírom, a témavezetőm szerint tőmondatokban , hogy, pedig szerinte tankönyvet kéne írjak...
-
greenity
senior tag
válasz
Crystalheart #18 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy ő nem felejti el
épp ezért már hétfőn rátelefonálok, hogy küldtem ám valamit
Igen, rágörcsöltem, erre az egészre, mert az alapképzésben írt szakdolgozatom éppen átcsúszott kettessel, pedig azzal is dolgoztam, csak az egy idő után én is leszarom, ha te is leszarod effektus miatt a végén már én sem foglalkoztam vele. Most sokkal többet foglalkoztam vele, és van bennem egyfajta bizonyítási kényszer, hogy ennek jónak kell lennie.
-
greenity
senior tag
válasz
Crystalheart #16 üzenetére
A dühroham talán nem is volt igazi.. néha ki tudok akadni rá, mert olyan amilyen.
Azért zavart ennyire a dolog, mert mikor elkezdte átnézni, helyből írt át dolgokat, és mondtam, hogy amíg nem kapom meg a többit, akkor talán azt megkaphatnám, hogy sejtésem legyen arról, hogy írjam át... mert bár jó a memóriám, a kettő nem ugyanazNem az bántotta a pici lelkem, hogy azt mondta, hogy hétvége, hanem az, hogy erre vártam 4.5 órát, hogy ezt mondja... ezért húztam fel magam. Persze utólag belátom, hogy nem számolt azzal, hogy értekezletre kell mennie stb... ettől még abban a pillanatban és még a hazafelé útig nagyon piszkálta az agyam.
A határidő maga május 6. nincs se közel se messze.. azért most már érdemes lenne valamit haladni is. Igaz a tartalom maga megvan, csak nem tudok szépen fogalmazni. és így csak 38 oldal ábrákkal és nem 50-60 mint ami a témavezetőm által elvárt.
Ami még jó, hogy miközben írtam egyszer csak kék halállal elszállt a gépem. Utána hívott. Így nem is tűnt fel, hogy az egész tex file, elhalálozott ... gyönyörű szép téglalapok vannak a kb. 800 sornyi kód és szöveg helyett. Ezzel viszont szerencsém volt, mert bár elölről akarom kezdeni az egészet, a képleteket nem szívesen írom újra, ilyesmik, tegnap lementettem a barátnőm pendrive-jára az egész mappát
Szóval van némi öröm is az ürömben
Noh de munkára fel.
-
greenity
senior tag
Ez némiképp gonosz dolog, bár ha ez van ez van...
Egyébként belegondolva, lehet, hogy csak a mi szakunkon van így, nemrég egy kémia alapszakos is hasonlót mesélt, én meg néztem mint hal a szatyorban...
Azért tegnap hazafelé átgondoltam mindent, volt időm rá
valószínűleg feleslegesen akadtam ki.
-
greenity
senior tag
Nálunk az államvizsga meg a diplomamunka külön dolog. Bár ki tudja máshol hogy működik. Remélem a legjobbakat.
Tudom, hogy nincs rossz dolgom alapból, de azért néha fáj, amit csinál még így is.Eszleny: nem vártam volna választ, ha fél kettőkor nem azt mondja hogy legkésőbb 3-ra elolvassa a dolgot. Azóta egyébként összeraktam magamban, hogy nem direkt szúrhatott ki velem. Ez egy üzlet köztünk, én mehetek doktorira, neki lesz újabb rabszolgája.
-
greenity
senior tag
Tegeződünk... néha azért szoktam szólni, hogy hékás, nem így kéne, de... amíg nincs vége ennek a hercehurcának egy diplomával és egy doktoris felvétellel nem hisztizek csak kiakadok, bőgök egy sort és kész. Abban igaza van, hogy ezen még sokat kell dolgozni, szerintem első változatnak megteszi
-
greenity
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
lo Eldöntöttem, hogy a nemes cél érdekében mindent elviselek, most mégis kezd betelni a pohár.A diplomamunkám úgy áll...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest