Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:27:28

LOGOUT.hu

[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1601) lanszlo


lanszlo
csendes tag

Sziaztok!

Most kaptam meg én is a saját kis Nexusom, imádom! Minden szép és jó rajta!

Olyan gondom lenne, hogy mivel megvan a cucc, ezért hagynám az android emulátort és ezen szeretném tesztelni a programjaim. Végigcsináltam az android hivatalos leírását, telepítettem mindent, a rendszerben (Win 7) látszódik az eszköz, az USB hibakereső mód aktiválva van az eszközön, de az adb devices sehogy nem akarja látni. Egyszerűen a "List of devices attached" után nincs semmi. Szétnéztem a neten, de nem találtam, vagy elkerülte a figyelmem a megoldás. Más találkozott már hasonlóval? Köszönöm! :)

(#1602) agabe válasza lanszlo (#1601) üzenetére


agabe
addikt

Ezt probald meg feltenni...minden drivert hoz magaval (elotte ehet nem art legyalulni az eddigieket), es utana adb-ben latnia kell barminek.

(#1603) lanszlo válasza agabe (#1602) üzenetére


lanszlo
csendes tag

Köszi! Holnap rápróbálok! Van róla amúgy valami tapasztalatod, használtad ezt a toolkitet?

(#1604) agabe válasza Skynet258 (#1595) üzenetére


agabe
addikt

Azt a viz/homok orasat nem talaltam meg, pedig jo sokat nezeodtwm korabban....meg vanolyan topik az xda-n ami 7300 oldalas...na ott nagyon sok van, de csak toredeket tudtam atnezni...szoval ha tudod azt is dobd fel, vagy linkeld be :R

(#1603) lanszlo:
Rootolasra, gyari program visszaallitasra...masra nem, mivel ennel tobbre nem futja idombol/tudasombol, de a terminal mindig jelzi, hogy adb modban kapcsolodik a kutyu , vagy epp fastboot-ban, es dolgozik is vele rendesen.

[ Szerkesztve ]

(#1605) Skynet258 válasza lanszlo (#1603) üzenetére


Skynet258
veterán

A Toolkit jól működik, bár nekem pont a drivert nem akarta feltenni (lehet a Win 8 miatt). Pedig nekem is kell, mert adb-vel csinálom a screenshotokat. Végül az Asus driver-ét tettem fel, ezzel már frankón látja. ;)

Agabe: Wallbase progiból szedtem, de feltettem azt is, töltheted. :)

https://geekpulse.hu

(#1606) assemble válasza slayerenkala (#1600) üzenetére


assemble
addikt

Nem hasznalok rajta facebook-ot, de a kedvedert beirtam a keresobe, is nalam kidobja, bongeszos play-ben is irja hogy kompatibilis :) Biztos ami biztos meg fel is raktam, de latva hogy milyen okadek lassu tetu moslek ez a program tovabbra is, nagyon gyorsan letoroltem azert, biztos ami biztos...

Gyari rom, 160 dpi. Elvileg ennyit kell hozza csinalni:
(-build.prop-rol erdemes backupot csinalni, biztos ami biztos)
-dpi-t atir 160-ra
-reboot

Aztan hogy a play appok is kompatibilisek legyenek:
-play-ben clear data/cache/amit lehet
-reboot

Elvileg ennyi, mennie kene.

(#1607) slayerenkala válasza assemble (#1606) üzenetére


slayerenkala
tag

Ugyan ezt csináltam, toolkittel unlock+root, aztán es file explorerrel írtam át a megfelelő sort a build.propban és rebootoltam és töröltem a play data+cache-t és ezt így 160 170 177-el megcsináltam egyenként nyomtam clear data-t.. Mindegy, azért köszi, hogy megnézted. :)

(#1608) agabe válasza Skynet258 (#1605) üzenetére


agabe
addikt

Thx! :))

(#1609) assemble válasza slayerenkala (#1607) üzenetére


assemble
addikt

Az fura, akkor nem tudom mi lehet a gond nalad, nalam mukodik mindenesetre :)

(#1610) assemble


assemble
addikt

Na kiprobaltam ma a fizetest egy CBA-ban, sikerult. Elotte azert csekkoltam a Wallet appot es fura modon azt irta h nem erheto el a Prepaid kartya, aztan ranyomtam hogy miert nem is irta hogy net kene neki. Nem is volt ott ingyen WiFi, de tudtam varazsolni neki a telommal mobil hotspotot, es ugy mar elerheto lett, nem tudom hogy tenyleg folyamatos net kene-e hozza, mindenesetre elotte csatlakoznom kellett kulonben szerintem nem ment volna. Csak nehany pultjuknal volt PayPass terminal, arra meg vigyazni kellett. Az elado furan nezett amikor elovettem es mondta hogy kartya kene oda, de mondtam hogy ezzel is mennie kene, aztan egy kis mozgatas utan sikerult is a dolog. Aztan azert megkerdezte hogy nem egyszerubb-e egy kartyaval mint ezzel a bohom cuccal, aztan kicsit magyarazkodnom kellett :DDD

(#1611) Mr.Csizmás válasza assemble (#1610) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

:DDD :C

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#1612) Champipi


Champipi
senior tag

Bécsi információk másnak is van? Mennyire lehet ott polcról kapni? :U

[ Szerkesztve ]

(#1613) agabe válasza assemble (#1610) üzenetére


agabe
addikt

Miért nem mondtad neki, hogy ebbe be van építve egy olyan rendszer ami a zoxigénből veszi az információt a pénzhez , és azér ekkora :D

Különben tényleg röhejesen néz ki ezzel fizetni amikor már elvileg szinte egy matrica is elég lenne hozzá :))

(#1614) FeRkE válasza agabe (#1613) üzenetére


FeRkE
őstag

Én most azt találtam ki, hogy veszek egy Galaxy Nexust, az mégiscsak kisebb mint egy tablet :D

(#1615) assemble válasza agabe (#1613) üzenetére


assemble
addikt

Hat jah, ez mar kicsit tul nagy cucc penztarcanak. Talan egy Note meg hatereset lenne ha a zsebedbol huzod elo, de szerintem mar annal is furan neznenek :D

Nyilvan ennek a cuccnak foleg telefonon lenne ertelme, de mivel az NFC azert jol jon bele mindenkepp (megosztasokhoz, stb), akkor meg gondolom ugy voltak vele hogy miert ne tamogatna a wallet-et is ha mar Nexus cucc :)

[ Szerkesztve ]

(#1616) agabe válasza FeRkE (#1614) üzenetére


agabe
addikt

Mivel úgyis van bankkártyád (feltételezem), ezért csak emiatt nincs sok értelme ;)
De a nexus jó teló ...csak lassan érkezik az utódja gondolom (lehet, hogy jövő kedden be is jelentik, mert akkor a motorola és az intel tart egy közös bemutatót)
2Giga ram, HD IPS kijelző, valami 4 magos megoldás (vagy új architektúra az inteltől ami 2 maggal is veri a mostani 4 magos telókat) ... esetleg tényleg valmai keret"nélküli" design...szóval inkább megvárnám mi lesz ezen a fronton, addig meg ki lehet bírni a mostani telókkal (nekem konkrétan tavalyi, mert idén nem hozott lázba eddig egyik sem)

(#1617) assemble válasza agabe (#1616) üzenetére


assemble
addikt

Igen, lassan ideje lenne az uj Nexus telonak, par honapon belul ideje lenne bejelenteni. Ha masert nem, azert is jol jonne a bejelentes hogy a Galaxy Nexus meg olcsobb legyen, ideje lenne lecserelni a telomat is lassan :)
Ha a Motorola gyartana az szerintem jo lenne, viszont mondjuk fura lenne ha Intel-es procija lenne. Persze hosszutavon jo lehet, csak szerintem sok app (illetve inkabb jatek) nativ kodokra tamaszkodik es ott a legtobb szerintem meg csak az ARM-ot tamogatja, x86-ot meg nem. Persze ha kijon egy uj ilyen telo, annal tobb ok lesz azt is tamogatni.

[ Szerkesztve ]

(#1618) FeRkE válasza agabe (#1616) üzenetére


FeRkE
őstag

Igen, lehet érdemes lenne várni, de most a melóhelyemen tudok telót vetetni, és 120 fölé árban nem nagyon mennék, legfeljebb amiatt lenne értelme várnom, hogy a GNexus ára hátha lejjebb megy. De nem csak emiatt veszek persze :) A jövő kedd elég közel van, addig ki is lehetne bírni, de ha új telót jelentenek be, akkor a GN ára úgyis csak hetek alatt esne szerintem, viszont már most se könnyű gyári garist venni, nekem meg az kell, így lehet nem várok :)

(#1619) TOZ


TOZ
addikt

Az. NFC tényleg nem a fizetés miatt jó ezekben az eszközökben.
A paypass kártya viszont imádni való.
Nem kell odaadom, ha meg 5k nal több a fizetni való kéri a pint.

(#1620) bigbuda


bigbuda
aktív tag

Sziasztok!

Tekintsétek meg a Nexus 7-ről készült videóimat a blogomon... Az egyik közülük eléggé érdekes, érdemes megnézni :) Aki akarja kiteheti saját blogjára, oldalára, persze a linkemet kérem tüntessétek fel forrásnak :)

Ezeket ma készítettem, később lehet még majd teszek fel különféle videókat.

Amugy nagyon jó ez a Nexus 7, mindenkinek ajánlom.

LINK

(#1621) agabe


agabe
addikt

NOVA 3 kontrollerel megy ?
Tegnap kicsit rákattantam (volt 2 óra üres időm), és egész jó volt online-ban is, de a kijelzőn nem lehet olyan jól irányítani azért minhta kontroller lenne hozáá.. viszont nem látom a tegra zone-ban.

(#1622) TOZ válasza assemble (#1610) üzenetére


TOZ
addikt

Tapasztalataim szerint a Walletnek addig kell net, amíg szinkronizálás, hogy mennyi a keret. Utána net nélkül használható fizetésre.
Ergo wifis környezetben lesynceled aztán kikapcsolasig jó vagy.

(#1623) assemble válasza TOZ (#1622) üzenetére


assemble
addikt

Jah valami ilyesmi lehet. Viszont szerintem inkabb bizonyos ideig jo, utana megint szinkronizalni kell, kulonben lejar, akkor is ha be van kapcsolva. Most is tobb, mint 50 oraja megy a tabla, ez alatt biztosan volt mar elotte szinkronizalva es nem lett azota kikapcsolva.

Viszont most veszem eszre, hogy azota (tovabbra is ujrainditas nelkul) eltunt megint az app. Pedig ott van a moddolt apk a /system/app-ban a helyen. Titaniumban megneztem es defrost-olnom kellett, hogy megint megjelenjen, erdekes. Utana inditanam el, es az a szoveg fogad hogy az appnak ez a verzioja mar nem tamogatott ezert toltsem le a legfrissebb valtozatot Market-bol, es ott egy update gomb... Ez igy most elegge bukonak nez ki, ha nem jon ki egy ujabb moddolt apk, lehet h nem fogjuk tudni elkolteni a maradekot...

(#1624) bigbuda


bigbuda
aktív tag

Nexus 7 használat közben egy stylussal és digitalizáló táblával

VIDEÓ

(#1625) bigbuda


bigbuda
aktív tag

Nexus 7 játék közben playstation controllerrel:

VIDEÓ

(#1626) lanszlo


lanszlo
csendes tag

Üdv emberek!

Na ma délelőtt óta próbálom megcsinálni, hogy sikerüljön látnia az adb-nek, de semmi siker. Mindent megpróbáltam amit csak ajánlottatok, többször is, többféle módon, a neten is kerestem megoldást, kipróbáltam a winusb.inf változtatását is telepítés előtt, de egyszerűen semmi :) Nem tudom mi van a rendszeremmel, ami miatt nem megy, na mindegy, csak szeretném megköszönni az ötleteket. Marad a kézi apk felmásolás és a tableten telepítés, valamint az emulátor. :)

(#1627) eami válasza TOZ (#1622) üzenetére


eami
addikt

nem prepaid kártyával viszont gyanítom szükség van a netre is.

(#1628) TOZ válasza eami (#1627) üzenetére


TOZ
addikt

Szerintem jelenleg az egyetlen elfogadható indok az NFC fizetésre N7 esetében a wallet 10usd elkoltese. Utana marad a debit és/vagy hitelkartya a megszokott módon (paypass vagy anélkül)
Nincs értelme keresztül futtatni a kártyát egy plusz eszközön. Minek?!

(#1629) eami válasza TOZ (#1628) üzenetére


eami
addikt

(nem feltétlenül n7nél, de) mert pl , így gyorsabb? beállíthatsz akármilyen limitet amin alul csak elhúzod az eszközt a leolvasó mellett. Nem mindenkinek van ugyanis paypassos kártyája. Ahogy látom egyelőre még megpróbálnak a bankok pluszba lehúzni érte :P

walletes hacket meg amúgy sem rakom fel mert nincs mögötte semmi garancia, $10t nekem tuti nem ér.

(#1630) TOZ válasza eami (#1629) üzenetére


TOZ
addikt

Akkor én egyszerűen csak jól bankolok. Paypass. És a Cash flow alapján a bank fizet a hasznalatert.

(#1631) hallerlaller válasza agabe (#1621) üzenetére


hallerlaller
addikt

csak ps3 kontrollerrel+sixaxis appal megy, itt vannak a profilok sixaxis-hoz nexus 7-re: [link]

(#1625) bigbuda

na ez fasza, vezeték nélkül nem próbáltad?

[ Szerkesztve ]

Hisense 55U7HQ - Xiaomi 11i

(#1632) assemble válasza hallerlaller (#1631) üzenetére


assemble
addikt

Egyebkent az analog karok is mukodnek ezeknel a jatekoknal? Es erzekeli is finom felbontasban vagy csak ha pl nagyjabol jobbra huzod, lesz belole egy jobbra parancs? Nem tudom most kiprobalni mert meg mindig kolcson van adva a ps :(

[ Szerkesztve ]

(#1633) hallerlaller válasza assemble (#1632) üzenetére


hallerlaller
addikt

Persze, főleg a karokkal kell irányítani, ami játékok támogatják azokon elég érzékeny, ezt a sixaxis mókát még nem próbáltam. Most még gyűjtöm az infókat+vadászok ps3 joy-okra és valami ilyet kéne összehozni: [link] :D

[ Szerkesztve ]

Hisense 55U7HQ - Xiaomi 11i

(#1634) eami válasza TOZ (#1630) üzenetére


eami
addikt

lehet, de nem csak te létezel :D amúgy minek kellene nekem külön/egyáltalán kártya ha a telefonnal is lehet fizetni?:P

[ Szerkesztve ]

(#1635) assemble válasza hallerlaller (#1633) üzenetére


assemble
addikt

lol, az komoly, mondjuk a tv-re kikotes resz sajnos alapbol buko nalunk :)
A tobb kontrolleres jateknak szerintem valszeg semmi akadalya :)

(#1636) bigbuda válasza hallerlaller (#1631) üzenetére


bigbuda
aktív tag

Vezeték nélkül is műkösik, most próbáltam, nagyon királyság!!!! Annyi kell hozzá, hogy megvásárolod Play-ben a következő programot, és ezzel működik a gyári playstation kontroller minden nehézség nélkül... 360Ft az app, egy használt kontroller kb 4-5 ezer ft, szóval nagyon ajánlott egy ilyen kis csomag vásárlása....

APP

assemble:

Mindent rendesen érzékel, mintha normál PS konzolon játszanál, nem egy szimpla jobbra parancs, mint amikor billentyűn autózol... szóval f@sza... :D

(#1637) kervantas


kervantas
aktív tag

Én a gt540-emen Wii kontrollerrel szoktam Mario-zni :D

Egyszer bevittem a suliba és az egyik gyerekkel elhitettük hogy a Mario hangirányítással működik, közben meg egy haverom irányította aki három méterrel arrébb volt :DD

(#1638) hallerlaller válasza bigbuda (#1636) üzenetére


hallerlaller
addikt

És akkor bluetooth-on megy és felszabadul a microusb, és már mehet is hdmi-vel a kép a tv-re.

Hisense 55U7HQ - Xiaomi 11i

(#1639) bigbuda válasza hallerlaller (#1638) üzenetére


bigbuda
aktív tag

Micro usb-röl hdmi-re? Hogy mukodik ugy?

(#1640) kervantas


kervantas
aktív tag

(#1641) Skynet258 válasza kervantas (#1640) üzenetére


Skynet258
veterán

Ez nem jó, mert a Nexus 7 nem támogatja az MHL-t...

https://geekpulse.hu

(#1642) drlovi válasza Skynet258 (#1641) üzenetére


drlovi
aktív tag

tul gyors voltam :DD most eset le hogy anno olvastam erről hogy nincs támogatás.

mindegy jó lesz a kábel az s2 höz :C

(#1643) kervantas válasza Skynet258 (#1641) üzenetére


kervantas
aktív tag

ezt nem tudtam

(#1644) Skynet258 válasza kervantas (#1643) üzenetére


Skynet258
veterán

Sebaj, mindig tanul az ember. :D

Jelenleg a HTC Media Link-et ismerem, mint működő megoldás.

https://geekpulse.hu

(#1645) TOZ válasza eami (#1634) üzenetére


TOZ
addikt

Mondtam en olyat, hogy csak en letezem?!

Azt allitom, hogy az NFC ezekben az eszkozokben NEM FIZETESRE valo. Az, hogy a paypassos terminaloknal ezt erre is lehet hasznalni masodlagos.

Bankkartyaval fizetunk (paypass, chip, magnescsik most legyen mindegy), telefonnal kommunikalunk. Jol van ez igy. Szerintem.

A paypass jelenleg nem sokkal gyorsabb, mint egy chipes fizetes. Alaphangon elmegy annyi ido, mire megerted az eladoval, hogy miert nem adod oda a kartyat es csak erinteni akarsz, mint egy hagyomanyos (chipes, magneses) kartya hasznalat kozbeni PIN megadassal. :W

(#1646) eami válasza TOZ (#1645) üzenetére


eami
addikt

szerinted mire való inkább az nfc akkor? ;-)

(#1647) TOZ válasza eami (#1646) üzenetére


TOZ
addikt

NFC (Near field communication), rövid hatótávú kommunikációs szabványgyűjtemény okostelefonok és hasonló (általában mobil eszközök) között, egymáshoz érintéssel vagy egymáshoz nagyon közel helyezéssel (maximum pár centiméter) létrejövő rádiós kommunikációra. Alkalmazási területe a kommunikációs kapcsolatok létrehozásához szükséges adatcsere (például bonyolultabb, magasabb szintű kapcsolatok, WiFi, Bluetooth, beállítási adatai) gyorsítása, valamint az eszközök közötti azonosítási folyamat (pl. mobiltelefon - headset) gyorsítása, elvégzése.

(#1648) eami válasza TOZ (#1647) üzenetére


eami
addikt

Wikipédiából én is tudok idézni... a saját véleményedre voltam kíváncsi :-D

[ Szerkesztve ]

(#1649) hallerlaller válasza Skynet258 (#1641) üzenetére


hallerlaller
addikt

Basszus és tényleg, ez nem igaz már.. a g-nex viszont támogatja, csak az meg nem tegrás.. mi az istenért nem tudtak rárakni külön még egy microhdmi kimenetet ha már ez úgyis ilyen gamer tab?

Hisense 55U7HQ - Xiaomi 11i

(#1650) assemble válasza eami (#1646) üzenetére


assemble
addikt

"szerinted mire való inkább az nfc akkor? ;-)"

Ebben a videoban a valasz 0:15 -nel :DDD

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.