Új hozzászólás Aktív témák
-
E.Kaufmann
veterán
Másik infós oldalon tette ki valaki, hogy zajlik az élet, összeverekedett két informatikus : [link]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
E.Kaufmann
veterán
Na volt fél nap cumi és nem a kellemes fajta. Építem át folyamatosan a gépet, jött egy NVMe SSD meg egy Wifi kártya. Gondoltam, na akkor beépítem és újrahúzom a Windows-t. SATA vezérlőt kilőttem, ne zavarjon be rajta az SSD.
Minden települt, elkezdeném a YouTube-ot nézni, de recseg a hang meg változik a hangmagasság HDMI-n. Na szép.
Próbáltam frissíteni a GPU drivert, letíltani mindenféle energiatakarékos módot,memóriát visszább venni, alaplapi fw frissítés, wifi kártya másik portban, már majdnem eljutottam a fejszéig, meg az NVMe SSD kivágásáig, mikor egy fórumon szembejött egy valóban csodálatos program, a LatencyMon. Na mondom, letölt indít és lejátszás. Elkezdi írni, hogy az ahcistor.sys hülyül. Úgy néz ki, az, hogy a portot letíltottam (valamiért csak ennyi volt az UEFI-n, hogy összes alaplapi port lelövése), attól még a vezérlő ment. Letíltottam az eszközkezelőben, azóta minden müxik. Tovább vizsgálódni nem volt kedvem, meg már a párom is mérges volt, hát még ênLe az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
válasz salaud #33397 üzenetére
Attól olcsó valami, hogy sokat gyártanak belőle.
De amúgy ezzel az alsó csatlakozós műsorral laposabb lesz, azaz vékony laptopban is lehet cserélhető.BTW ez egy form factor. Nem 4 chip fér rá, hanem amennyit rá tudsz rakni. Ha 8 kisebbet, akkor 8.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
salaud
aktív tag
Egyfelől cuki, hogy míg a sodimm-eket nyáklappal/socket-tel együtt fotózták, eme újdonságot önmagában. Így persze hogy milyen jól mutat, hogy milyen lapos.
Másfelől ebből soha nem lesz olcsó, ha csak egyik oldalára lehet max 4 db lapkát tenni. A sodimm "olcsósága" fakadhat abból, hogy kisebb méretű lapkából lehet sokat rárakni, akár mindkét oldalára.A beforrasztottnál jobb lesz, de nem vagyok elájulva tőle...
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
bambano
titán
jelenleg ott tartunk, hogy a linux kernel fejlesztése leállt áramszünet miatt.
rotfl.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
-
szebe
addikt
válasz bambano #33389 üzenetére
Ezért jó, ha be van kamerázva a lépcsőház, de legalább a bejárat.
Ismerős rakott ki egy zsák ruhát a lábtörlőre, hogy majd elviszi, addig se legyen útba. Fél óra múlva sehol nem volt. Egy lootpanda futár úgy gondolta hogy hát az azért van ott mert vihető.De amikor barátnőt költöztettem, akkor is mire az ajtó előtt álló dobozostól visszaértem a lakásig, hogy vigyem a kirakott dobozokat, valaki már válogatott belőle.
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
-
bambano
titán
oké, például az i7-1360p proci elég halkan jár és elég egy normális desktophoz?
syl: ja, leviszem a gépet a pincébe, egy óra múlva nincs ott társasház. volt már rá példa, hogy akiknek jutott pince, levitték a gyerek kinőtt ruháit, két nap múlva szembe jött velük az utcán.
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
BiP
nagyúr
válasz bambano #33377 üzenetére
nem lassú gépet szeretnék, hanem halkat. amikor dolgozom rajta, akkor legyen
Erre megoldás lehet egy hangszigetelt/silent ház. Nekem Corsair 400Q házam van, halk ventikkel (AMD 5800X proci, de beQuiet Dark Rock 4 hútővel). Idle/desktop módban nem lehet hallani, nézni kell, hogy be van-e kapcsolva a gép.
Meg a mai procik amúgyis eléggé visszaveszik magukat, amikor nincs terhelve. Így ha a ventik is önszabályozóak, akkor halk marad. -
koby11h
őstag
válasz E.Kaufmann #33384 üzenetére
Csak olyat találok, hogy más is szenved vele:
https://answers.microsoft.com/en-us/outlook_com/forum/all/how-to-stop-outlook-from-changing-the/c20a041a-bde4-49af-bc38-25ccafd840e3?page=1"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
koby11h
őstag
válasz E.Kaufmann #33382 üzenetére
NormalEmail.dotm-be nem mentette le, hogy a bekezdések mindig sorkizártak legyenek?
Nem hozott létre ilyen saját template-et?"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
E.Kaufmann
veterán
válasz E.Kaufmann #33381 üzenetére
Itt is rákérdezek hátha. Mi a fenéért mutat minden levelet sorkizárt szöveggel az a nyomoronc Outlook (webes és electronos új jól müxik, csak kellene a PST olvasás ), ha még csak nekem mutatná le...-nám de sajnos egy mindenre is allergiás felhasználónál. Előző munkahelyemen is volt ilyen minden rossz szellemet bevonzó személyiség (minden hülyeség vele történt meg) de ő legalább már megszokta és türelmes volt . Vele teszteltünk nyomtatót is, két Epsont evett meg két nap alatt (üzleti Konica szerencsére bírta )
[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
válasz bambano #33380 üzenetére
Ezért írtam, hogy ilyesmi felállás intelben neked jobb lehet. Alapból azok se esznek sokat, ezért ennyi hűtés nekik is elég alapon és talán jobb a linux támogatásuk. Na meg nálad nem fogja a Windows update éjjel felpörgetni a gépet
-
bambano
titán
válasz E.Kaufmann #33379 üzenetére
én is ezt hittem, de az amd linux driver fejlesztői vicces csávók.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz bambano #33377 üzenetére
Artic cooling 12m ventikkel rendes (m)ATX házikóban alaplapi szabályzás mellett iGPU- val semminek sincs hangja, újabb intelek idle fogyasztása meg jobb mint az újabb AMD-ké, de még az 5600G-s gépem sincs 40W, ha nem piszkálom és mATX házban atomhalk két házventivel és nem a gyári hűtéssel (bequiet 12cm slim). Lehet mellette aludni én se szeretem a sleep módot belőni, mert el akarom érni miután bekapcsoltam a TV-t (mint monitort) meg van mikor távolról nézek rá. Megy szépen 0-24-ben
-
bambano
titán
válasz koby11h #33374 üzenetére
nem lassú gépet szeretnék, hanem halkat. amikor dolgozom rajta, akkor legyen *elviselhető* a hangja. én éjszakára bekapcsolva szoktam hagyni a gépemet, ezért az is fontos, hogy amikor eldőltem aludni, akkor a gép elvileg valamiféle idle módba kerül, és akkor legyen teljesen csendes.
tehát nem elvárás, hogy amikor hajtom, akkor csendes legyen. az az elvárás, hogy amikor nem nyúlok hozzá, akkor legyen csendes.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
BiP
nagyúr
-
-
koby11h
őstag
válasz E.Kaufmann #33370 üzenetére
Azért az 5600G az kb. 3.5*N100, szóval onnan azért ne válts vissza
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
E.Kaufmann
veterán
válasz koby11h #33369 üzenetére
Akkor jól gondoltam, hogy csak nem lehet olyan rossz. Én most cseréltem alaplapot, még egy sanszot adva az 5600G-nek de nem adva sanszot az ITX-nek, mert már nem olyan kicsi a gyerek, hogy annyira rejteni kelljen a gépet és még így van annyira védve, hogy nagy része takarásban a háznak. De a következő konfig szerintem megint Intel lesz a sok apró kellemetlenség miatt.
[ Szerkesztve ]
-
koby11h
őstag
válasz E.Kaufmann #33367 üzenetére
N100 proci lányom suliban kapott HP laptopjában Win11-el 4 GB memóriával és 128 GB SSD-vel egészen normálisan fut. Youtube, böngészés, gmail, FHD TV-re kitett képen video.
A laptopon nincs szellőzőrács, nincs venti sem. Ha kap ramot, akkor szerintem egész használható. Az én laptopomban i5-10210U van és benchmarkokban csak 10%-al gyorsabb az N100-astól."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
E.Kaufmann
veterán
válasz bambano #33362 üzenetére
Ez jó kérdés, valami intel, mondom ezt AMD-sként, mert néha csinált érdekes dolgokat az integrált Vega. Múltkor próbáltam egy friss (23.akárhanyas) Kubuntut, ott meg a Vegás laptop valami szivárványt mutatott az asztal helyett, és nem azért mert LMBTQ edition volt
De az Alder Lake iGPU-jával nem láttam eddig gubancot, igaz azt csak Windows alatt néztem. Mostanában vannak ilyen integrált N100-as CPU-s lapok, amin csak E magok dolgoznak, passzív hűtéssel, utána kellene olvasni, hogy muzsikál. De csak Youtube esetén még az I5 se hangos 12cm-es ventikkel rendes ATX házikóban és nem melegszik olyankor.Én inkább a hülye videójátékos Youtube reklámoknál aprítanék gépet
-
koby11h
őstag
Igen, én is NUC-ot akarok majd, N100 procival, 16 GB, 1 TB SSD. 6W, passzív hűtés. Nagyjából minden alap dologra elég is lenne.
Én még várom, hogy valami márkásabb és olcsóbb darab jöjjön belőle...[ Szerkesztve ]
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
bambano
titán
egyébként hagy szakmázzak már egy kicsit.
le akarom cserélni a desktopomat.
- tisztán intel.
- csak tecső, filmnézés, webezés, xterminál, tbird, firefox
- az a minimum elvárás, hogy amikor idle, akkor tökéletesen csend legyen és ne kapcsolgasson állandóan.
- az is jó lenne, ha átlag felhasználás mellett nagyon halk lenne
- mindennek menni kellene rajta oob linuxszal (debian mate). az összes videokodeknek, stb. ha meglátom, hogy ugrabugrál a tecső, felapírtom
- felsőbb kategóriából
szerintetek mit?Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz koby11h #33358 üzenetére
a pegasust mifelénk novell szerverrel használták. és hamarabb volt, mint az elm.
elm-met akkor kezdtem használni, amikor karakteres linux desktopra szoktam és nem volt kéznél mail11 (vms mail).
akik menőzni akartak, azok pine-t használtakEgy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Lenry
félisten
válasz bambano #33348 üzenetére
ez nálunk is így van, megmondtam, hogy mindenki használ, amit akar, de én a Tündérmadár keheit tudom szupportálni.
egyetlen kolléganő mondta eddig, hogy ő akkor is Outlookolni akar, azóta is magának intézi, ha valami baja vanGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
-
-
F.E.K..
senior tag
válasz E.Kaufmann #33334 üzenetére
Nekünk volt olyanunk, aki més cég webes levelezésébe akart belépni... simán beütötte a google-ba (mint kezdőlap a böngészőben) hogy webmail, és az első találatra már kattintott is... szóval nálatok még jobb a helyzet, legalább a céget eltalálta
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
salaud
aktív tag
válasz qqcqqc #33336 üzenetére
Már a nem Insider is tolja, van egy kapcsoló benne ami átkattintja. Nekem múltkor szólt, hogy nemsoká úgyis megszűnik, de itt az új, kapcsolhatja át? Szebb, gyorsabb, jobb. Mondom csináld, úgyis az az egy MS acc email van benne. Ma elindítom, felvillan, bezárul. Elindítom, megint megcsinálja, majd újra elindul, kapok kisablakot, miszerint elavult verzió, és ő mostantól frissítés kereső üzemmódban fut. Kilép, újraindul háromszor, visszavált a mail nézetre, majd át outlookra és végre használható. Amúgy a mail gyors volt, átlátható, ez meg csúnya és sokkal átláthatatlanabb.
[ Szerkesztve ]
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
-
bambano
titán
Az ac/dc több mint 30 éve megmondta, hogy Thunderbird...
-
-
koby11h
őstag
válasz E.Kaufmann #33344 üzenetére
Igen, a web-es felület is jobb, mint az ÚJ Outlook.
E.Kaufmann: igen, archivált PST-ket nem tudja kezelni, egyenlőre nem is fogja.
Plusz a saját fejlesztésű pluginekkel is vannak gondjai.
-
E.Kaufmann
veterán
Használhatóbb, csak a lementett PST-ket nem tudod becsatolni, ahogy az új "asztali" változatban sem
Mondjuk pont ezért használhatóbb, mert kidobták az Outlook adatfájlokat . Volt is egy cikk, hogy hiába 50GB a max méret, 10 felé már ne nagyon engedjük hízni és valóban...[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
válasz koby11h #33338 üzenetére
Próbáltam (igaz csak Mac-en), a céges levelezés M365-ben megy. Szerintem a böngészőben sokkal használhatóbb a levelezés, mint az Outlook programban - ezek szerint más is így van ezzel.
[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
A céges volt, van leltár.
De a gép meg se mozdul, tehát nem működik.@megott : "a fedlapot és a kijelzőt átszakító tokmánykulcs, "
Az szép... Örüljön, hogy nem a fejébe állt bele (És hát, a kijelző is leltári... )A sima vastagon retkes gépek nem újdonság, de az a meredek, hogy office userek is gyakran hoznak ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
megott
aktív tag
Nálunk logisztikáról jön masina dugig raklapos fűrészporral. A kedvencem a tesztelőktől érkező csiszolásbór származó gipszpor, az egész T580 dugig(!) volt vele, ki sem tudtam szedni, mert már valahol azonnal rakcióba lépett a párás levegővel és odakötött.
Na meg a non plus ultra, a fedlapot és a kijelzőt átszakító tokmánykulcs, bennemaradt az állványos fúróban és bekapcsolták, azt mondták, ha sikerül kiszedni a kijelzőből akkor a kulcsot kérnék vissza, mert leltáriszámosAki másnak gedezbider, maga kenész fence!
-
Itt a telefonokon szoktak mezei Outlookot nyomni a céges helyett. Az a gond, hogy néha még be is tudja hitelesíteni magát a user... Aztán néhány hét múlva lejár a grace period, meghal a hitelesítése, és jön, hogy nem megy.
Olyankor derül ki, hogy van egy félig bekonfigolt Intune a telefonon, és csinálhatom újra az egészet.ON
Jött a manus leszámolni.
Lead egy T480s
Nézem, sérült a fedél. Van donor.
Csere, ellenőrzés, meg se mozdul.
USB C-k tele mocsokkal, be se lehet dugni semmit.
Mocsok régóta állhat a gép.
Mi a francról dolgozott a gazdája eddig?[ Szerkesztve ]
-
őstag
És a Microsoft Mail meg fog szűnni, és egy lebutított Outlook kerül majd a Win-be. Insider Beta 11-be már az van. Na akkor mit fogsz csinálni?
-
koby11h
őstag
De mennyi ilyen van...
-
E.Kaufmann
veterán
Még egy oktatás, amit le kellene adni a felhasználóknak:
Hogyan különböztessük meg az Outlook-ot a Microsoft Mail-től
Kapom a lebacást, hogy be kell jelentkezni a levelezésbe. Persze, mert a rossz klienset indítjaLe az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
-
F.E.K..
senior tag
Mai e-mailes panasz:
Nagyonsürgős email-ben elküldött meghívót néhányan nem kapták meg! Tavaly ez még rendben működött!
Lista megnéz.. a 18 címzettből 5 tavaly augusztus/ májusban lépett be utoljára a fiókjába, 6 még sose... aham..
Természetesen a címzettlistát ők adták le annak idején nyilván...
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
válasz koby11h #33329 üzenetére
Én az egyik ilyenre csináltam SATA tápot Van egy official USB3 SATA illesztőm, de az olyan szinten gagyi, hogy USB3-on állandóan összeborul, csak 2-n megy normálisan. Meg van 2 ilyesemi IDE+SATA mint neked, ezek csak USB2. Viszont nem ad tápot a SATA laptopwinyónak. Mivel azoknak csak 5V kell, szépen az USB tápját kivezettem egy SATA csatira.
-
-
Nem, nekem már helyből nem kamuzott Az illető kollega meg nem ijed meg ilyesmitől
" IDE céges vinyó? 2023-ban?"
Simán lehetne. Vannak régi ipari gépek, floppyt is használnak még. Office-ban jóhogy nincs.""De ha nem jó, akkor inkább vidd el, Te dobd ki ". Kösz."
Én alapból tartok USB-s ODD-t. Néha kell.
@F.E.K. "kiderült, hogy a felhasználó privát notebook-ja volt.."
Mondtad volna a másiknak, hogy akkor a tiéd!
@koby11h : Én is így! USB-s IDE cucc nagyon hasznos. Pláne olyan, ami IDE+SATA együtt.
-
koby11h
őstag
válasz E.Kaufmann #33322 üzenetére
Voltak akik igen, ha már ingyen nem megy...
-
koby11h
őstag
-
koby11h
őstag
Én 10 éve vettem egy saját tápos SATA/IDE -> USB2 átalakítót. Azóta már százszor visszahozta az árát. Gyakorlatilag minden IDE 2.5/3.5 és SATA meghajtót rá tudok kötni a laptopomra, legyen az HDD, SSD, optikai meghajtó.
Tesztelni a meghajtót, adatot menteni, klónozni... mindenre ezt használom."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Diabolis
aktív tag
válasz E.Kaufmann #33318 üzenetére
Ez most nagyi fájt….
Ne vegyél kutyát! Inkább fogadj örökbe. Tele vannak a menhelyek.
-
F.E.K..
senior tag
Egyik desktopos kolléga akart feladni egy notebook-ot javításra, de nem tudták azonosítani a leltárban. kiderült, hogy a felhasználó privát notebook-ja volt..
Mondták is neki,hogy legközelebb azért ezt ellenőrizze le, mert ha elküldi a szervizbe, neki kell kifizetni, aztán ha tudja, verje le a felhasználón...
Illetve egy felhasználónál fültanúja voltam a következő beszélgetésnek:
- Ez a notebook az öné, vagy a cégé?
- Hát, azt én nem tudom..Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
BiP
nagyúr
Sose tudhatod, hogy átadásnál ment-e félre az infó és kolléga emlékezett rosszul, vagy a user eleve kamuzott a kollégának, nehogy elijessze. (értsd: céges vinyót hajlandó volt levinni hozzád, otthoninál beijedt volna). IDE céges vinyó? 2023-ban?
Max. valami millió éves gépvezérlő sz.gépben tudnám elképzelni. Irodai gépben nagyon ciki lenne ma már.Én a hétvégén kaptam apóstól egy DVD írót, hogy valahogy be kéne építeni a gépbe, mert abban nincs semmi (ITX ház, hogy kicsi legyen, és akkor évek óta nem használtak ODD-t, így nem raktam nekik), de most meg hirtelen kéne.
"ÚGyis ott a polcon egy, még a régi gépből Te szedted ki."
Nézem, millió éves, IDE író. "De ha nem jó, akkor inkább vidd el, Te dobd ki ". Kösz.
De majd nézek nekik valami USB-s külső írót.Magamnak is akartam, mert már vagy 8éve nincs CD/DVD a gépben, és ~3éve az itthoni utolsó itthoni laptopból is kikopott, de azóta se volt annyira kritikus, hogy tényleg megvegyek egyet.
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz E.Kaufmann #33309 üzenetére
Miről van szó? Se Balázsékat nem hallgatok, se Fidesz facebook oldalakat nem nézek, se gödöllői nem vagyok.
szerk: kikerestem.
Csinos. De azért fura dolgok zajlanak a HÉV melletti helyi restiben#33310 koby11h : Nálunk a kaja rég elfogyott (igaz, nem volt sokkal több, mint máskor), sütik se tartottak ki szilveszterig se.
Gyerekeknek csoki meg még rengeteg van Mikulásról. Szerintem kitart még Húsvétig, bár eléggé rájárnak titokban. (gyorsabban fogy, mint ahogy engedjük nekik)[ Szerkesztve ]
-
válasz E.Kaufmann #33313 üzenetére
Nemtom. Kollegától kéne, hogy miért mond hülyeségeket User meg normális, ha nem lesz nagy cumi, akkor minek kérjek valamit? Csak nyilván hozza el, akkor már nem bent macerálok vele.
[ Szerkesztve ]
-
Kollega szól, hogy kéne egy IDE illesztő, mert kéne adatmenteni a ******-ban valakinek.
Mondom OK, de csak itthon van IDE cucom, a cégnél nincs, céges winyó?
Az
OK, ráírok userre. Miből származik a winyó, mennyire sürgős?
Mondja hogy az otthoni gépe......de jó lenne, ha egyszer azt mondanák el, amit nekik mondtak...
-
Több a kompromisszum, mint a telefon - user szokásoktól függően. Az A3* Samsungok átlagfelhasználásra tök jók. Az más kérdés, hogy pl. a cégesnek vett A32-k meghalnak a céges levelezéstől (már nem azt osztunk).
A cégesem S20. Még supportált, és faszán megy rajta még ez az Intune-os monstrum is.
@BiP : Meg ha meg tudod oldani az akkucserét, akkor elég olcsón hozzá lehet jutni lefutott akkus darabokhoz
-
BiP
nagyúr
Igen, vettem 1x egy telefont újan sokért. (Mert akkor az kedvező volt, főleg,hogy még ma is hibátlanul teszi a dolgát)
Azóta beérem használt telóval is, 100 alatt vettem az S10et, ezután sem tervezek sokkal többet kiadni érte, de mivel az új telók rohadtul megdrágultak, sajnos a használtak is.
Bizonyos kompromisszumokat viszont nem vagyok hajlandó meghozni, ezért nem veszek új, de gagyi telefont, csak hogy beférjek az árba.
S22t nézegettem, de szidják, mint a bokrot. Nem véletlen, hogy ma is kapsz, és elérhető az ára is.
Akkor már inkább még olcsóbban S21 vagy várok még "kicsit" az S23ra. -
bambano
titán
kőkemény munkával és hatalmas önfeláldozással
kizabáltam végre a hűtőből a karácsonyi és szilveszteri maradékot.
plusz a csokiknak is befellegzett.[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
Az ezzel a baj amugy, hogy kicsit atfogalmazva az van, hogy:
Vettunk egy telefont 530 euroert egyszer, ami fasza volt.
Utana ugy dontottunk, hogy innentol legyen 315 euro (100k, 1028-as arfolyamon) a felso hatar.
Most, hogy (mostanra) 264 euro a felso hatar, ezt egyre nehezebb tartani.Mindezt ugy, hogy kozben tenyleg dragultak euro-ban is a telefonok.
De amugy ha euroban nezed, akkor 315 euro (~120k) kozrul neccesen, de azert lehet venni epkezlab telefont, pl xperia 10 V pontosan ennyibe kerul, es az azert egy eleg fasza telo, viszont ez pont az a hatareset, hogy ez alatt mar tenyleg az van, hogy van egy hirtelen vagas, es ott mar csak a szemet van, ahol tobb a kompromisszum, mint a telefon.
530 euroert meg a mai napig nagyon jo telefonokat lehet kapni, amikkel azert el lehet lenni evekig nagyon jol. Pl egy Galaxy S22 pont ennyibe faj ujonnan, normalis boltbol, normalis garival, stb.
Viszont az teny, hogy anno az aktualis csucs belepojet kaptad meg kicsivel 500 euro felett, ez meg ma mar sajnos inkabb 700 euro(nal kezdodik). Ami alapbol is egy egeszseges 40%-os dragulas euroban is 6 ev alatt (S9 2018 elejen jelent meg), forintban meg konkretan egy all-leejtos, lekovethetetlen 66%.De hogy ne zarjuk ilyen szomoru hangnemben a dolgot, hogy valami pozitivat is mondjak errol a 66%-rol:
Ez pontosan:
KET-HAR-MAD! KET-HAR-MAD! KET-HAR-MAD!"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
User jön, mellékesen kérdezi, hogy kitenném-e a tálcára az Outlookot, ő nem jött rá, hogyan kell.
30-as mérnök, legalább 10 éve használ számtógépet munkára. 15 éve kb. jobb katt a futó progin, és rögzít...@BiP :
"20-30ért meg khm."
A5 2017, LineageOS Mivel nem telefonon élek, elég. Simple, térkép, csillagtérkép, Jófogás, bringa tracker, levelezés, SSH, Nextcloud kliens, Google chat, ilyesmik vannak rajta. Nem kapkod, de nem is kapok rohamot, ha valami 2mp alatt nyílik meg.[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz E.Kaufmann #33300 üzenetére
Azé' van a ram, hogy használja a gép. Ne megegye, hanem használja, amikor kell.
-
BiP
nagyúr
Igen, az árak vállalhatatlanok. Most a középkategória kerül annyiba, mint pár éve a felső.
A felső meg még fölötte van.
Az, hogy az említett A54, ami nem szar teló, mégis középkat., az 160e? (sufnigsmben 125-től) Nonszensz.És igen, 4+1 év az már olyan, hogy annyi alatt kb. elhasználódik/elavul úgyis, a nagy átlag meg össze is töri egyszer azalatt.
Én életemben egyszer vettem 100e felett telefont, egy S9-et, amikor az még relatív új volt, 170-ért, azóta feleségem telefonja. Bírja még, de azért érződik, hogy már nem fürge.
Azóta lélektani határ a 100e, egyre nehezebb tartani. (úgy tartom, hogy nem veszek telefont, pedig bizsereg a kezem, hogy cseréljem az amúgy használtan vett S10-et)
De már használtan is alig kapsz értelmes telefont 100 alatt. 20-30ért meg khm. Olyat, ami telefonálni még talán lehet, de mást nem nagyon. Persze ha kellően türelmes vagy...Iphone-t, ipad-et meg csakis használtan. Újan olyan áruk van, hogy hihetetlen. Cserébe jól tartják a sebességüket, így egy pár éves modell még bőven jó cucc, de megfizethető áron.
Családban, ismerősnél több tabletet is vettünk így az elmúlt években 100e-es árszinten, mindenki elégedett. (úgy jöttek, hogy kéne tablet. Oké, nem vagyok alma fan, de ha tablet, akkor csak az játszik) -
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Politika
- EAFC 25
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BMW topik
- Asszociációs játék. :)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest