- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Native
csendes tag
köszönöm mindenkinek! valóban nem tudok semmit tenni, mindenhogy én jönnék ki belöle szarul sajnos
egyszerűen hagyom, és tényleg nem leszek ott abban a társaságban... a szerelem nem hinném h el fog múlni egy hamar, csak reménykedem, belerondítani, azt meg sosem tenném. csak próbálok magamhoz térni, h h juthattunk idáig
hiába 21 éves, a gondolkodása a kanyarban sincs, ezt mutatja az is h a barátja 18 éves -
Gambit
őstag
válasz
Crystalheart #126 üzenetére
Félreérted, Hollandiát csak példaként hoztam fel. Arra céloztam, hogy akkor lehet normális párbeszédet folytatni egy adott témáról, ha mindkét fél konyít valamit hozzá. De mindegy, túlragoztuk már nagyon.
-
Crystalheart
őstag
Ja hogy neked most konkrétan a Hollandiás dologgal van problémád...
Aszittem konkrétan a beszívással, hogy azt próbáltam-é?
Mert azt legtöbbször még azok sem csinálták, akik azt gyógyítják úgymond.
Egyébként meg szerintem egyértelmű, hogy mivel kapcsolatban említettem Hollandiát. Abszolút nem becsmérlően, vagy akármi ilyesmi felhanggal, hiszen mindigis egy igen fejlett vidék volt. De vannak dolgok, amiket ott elnéznek, itthon viszont ugyanaz, ami jelen is van, ergo itthon is láthatom, nem férne össze a hagyományainkkal. Ennyi... Hollandiára egy rossz szót nem mondtam.
-
dezz
nagyúr
Nos, szakértő én sem vagyok, de tapasztalatom van a témában.
Talán el kellene gondolkodni itt azon is, tényleg a fű körül forognak-e itt a dolgok, vagy csak egy plusz körülmény. Az élet rendje a felnőtté válás, önállósodás (saját hibákból tanulás is ide tartozik), saját útra menés, szülőktől és testvérektől való eltávolodás (csak akkor van baj, ha túl nagy lesz a távolság, de ez is bekövetkezhet csak úgy "magától").
(Ezért is van kulcsszerepe a - korábban is pedzegetett - "útravalónak". Ez nem csak holmi tanácsokból és intésekből áll (most őszintén, mennyire vesszük mi komolyan szüleint elavultnak gondolt intéseit?), hanem sokkal többől, ami kisgyerekkortól kezdődően alakul ki. A mai világban nem igazán a merev nevelési elvek válnak be.)
Én nem javasolnám egy 21 éves lány életébe való drasztikus beavatkozást (főleg ha igazi érzelmekről van szó), csak ha ez teljesen elkerülhetetlen. Annak megítélését, hogy erről van-e jelen esetben szó, nem önjelölt "szakemberektől" kell várni, akiknek se tapasztalata, se szakmai tudása. Hanem pl. valódiaktól.
Sok - talán a legtöbb - ember életében eljön egy "rázós" időszak, rendszeres ivással, bulizással, esetleg mással. Ez így van, talán mióta világ a világ. Ilyenkor közel kerülhet igazán veszélyes dolgokhoz is (komolyabb keménydrogok), amiket egy amúgy nagyjából egészséges és értelmes ember szerencsére elkerül. Vita tárgya, hogy a fű ide tartozik-e. Ezzel azt akarom mondani, hogy nem feltétlenül az. Akkor lesz igazán az, ha túlságosan hatalmába keríti az embert, és nem tud mértéket tartani, azaz erősen függővé válik. (A fű esetén sokkal erősebb lehet adott esetben a pszichikai függés, mint a fizikai -- t.i. újabb kutatások szerint itt is kialakulhat fizikai függés, csak nem olyan erős. A kettő persze összeadódik.)
Amíg kellemes, és nem látja különösebb kárát, nyilván nem akarja abbahagyni, ha már elkezdte. De előbb-utóbb eljön egy az idő, amikor megszűnik kellemes lenni, legalábbis a korábbi árnyéka lesz a dolog, és erősödő rosszkedv követi. Ez az a pont, amikor 3 választás elé kerül: 1. abbahagyni, leállni; 2. ennek ellenére folytatni (ami könnyen felgyorsult mély depresszióba eséssel jár); 3. komolyabb drogokra váltani. Ezen a ponton van a legnagyobb esély segíteni. Illetve a 2-es esetén általában vevőbb marad az illető a segítségre, legalábbis egy darabig.
Az illető (főleg testvér) viselkedésének teljes elutasítása csak addig "hatásos", amíg közelebb van hozzád, mint a másik oldalhoz. Utána ez csak jobban eltaszítja. Akkor már az a jobb, ha őt magát így elfogadod, miközben persze nem támogatod a füvezésben. Ne éreztesd vele (ilyenkor már), hogy elítéled, csak hogy neheztelsz rá a dolog miatt. Tudja, hogy hozzád fordulhat, ha rosszabbra fordul a dolog, és nem fogod azt mondani, hogy "én megmondtam, te hülye állat!".
Hasonlóan csak a legelején érhetsz el vele valamit, ha "miatta teljesen tönkremész". Utána már a bűntudat inkább rosszabb irányba viheti. Illetve az érzelmi eltávolodást fokozza, mert így akarja elérni, hogy ne foglalkozz vele.
Nem lenne rossz, ha valahogy meg tudnád értetni vele, hogy a barátja már túl sokat szív, és hogy ő legalább ne mennyen ennyire bele.
-
Gambit
őstag
válasz
Crystalheart #119 üzenetére
Igen, de most valószínűleg tényleg az a megoldás. Érted, ez olyan, mintha egy szakmai topicban a hozzáértők mind egyetértenének, hogy mondjuk újra kell húzni a drivert, és az megoldja a problémát. Mert ők már találkoztak hasonlóval. Viszont jönnének mások, akik ugyan még nem találkoztak soha az adott problémával, de azért lenne ötletük, pl. hogy jól meg kell ütögetni az adott alkatrészt, meg ilyenek. És persze a tapasztaltakat jól elküldenék a halálba, merthogy az nem létezik, hogy ez úgy van, mert ők mást hallottak. Na, itt is valami hasonló történik. A topic nem attól lesz tartalmas, hogy hülyeségeket beszélnek benne az emberek. Néha a legegyszerűbb megoldások a legjobbak. És most nem Mr. Primitívről beszélek.
És nem is arról beszélek, hogy ne lehetne bármit megbeszélni a témával kapcsolatban, csak azért hülyeségeket nem kéne szajkózni. Azért kérdeztem tőled is, hogy voltál-e Amszterdamban. Mert ha lettél volna, és úgy elleneznéd, akkor máris meg tudtuk volna beszélni a dolgot, még akkor is, ha nem értünk egyet a végén. Mert simán lehet, hogy ugyanarról a dologról két embernek más a véleménye. Ez tök természetes lenne. De úgy, hogy te nem voltál ott, ez a megbeszélés halott próbálkozás.
-
euforia
tag
szerintem meg teljesen igazat mondot mert aztmondta h óvatosabban és körültekintőbben mint józanul! És ez sztem is teljes mértékben így van! Nem azt mondta h biztonságosabban persze h nem. Mert ettől függetlenül neked is igzad van h "érzékeid tompulnak és a reakcióid se lesznek olyan gyorsak."
A másik h alkoholnál nemhogy óvatos és körültekintő nem vagy de még vakmerő is és még jobban is tompul minden érzéked....
-
Peet210
őstag
válasz
Antibazsi #100 üzenetére
Sőt aki be van szívva,sokkal óvatosabban és körültekintőbben vezet mint az aki józan!
Szerintem ez így ahogy van hülyeség. Olyan mintha azt mondtad volna, hogy beszívva biztonságosabb vezetni. Akármilyen szer (legyen az alkohol vagy fű) hatása alatt állsz nem olyan mintha józanul vezetnél az érzékeid tompulnak és a reakcióid se lesznek olyan gyorsak. -
Crystalheart
őstag
Magamat idézem: "aki volt már hasonló helyzetben úgymond, mást úgysem mondhat, mint amit akárki"
Ergo ebben az esetben tanácstalan vagyok, mint már leírtam, nem is vagyok szakértő (pszichológus, terapeuta stb.), és nem is vagyok a cikkíró helyében. Mivel azonban ez egy ilyen helyzet, más sem tud jobbat - sajnos.
Ha a testvére nem képes uralkodni magán, akkor hasztalan próbálná meg lebeszélni róla, lehet, hogy méginkább elmerülne...
De sokszor van egy pont, mikor az illetőnek elege lesz az egészből, és le akarna állni, csak nem tud. Ilyennel már volt dolgom, egyik osztálytársam. Ilyenkor mindig jól jön, ha nem hagyja el mindenki (teljesen), és van, aki legalább szóban támogatást nyújthat. Az is jó, ha a szülők tudnak segíteni, azért őket csak tiszteli a legtöbb ember.
Hatalom, perszehogy - úgy lehet a legtöbb emberen segíteni, ha hatalmunk van, nem ha kimegyünk önkéntesnek valami szeretetszolgálatba
Bár az sem lebecsülendő, de aki bevállalja a kockázatot (pl megölhetik, túszul ejthetik, utálhatják rengetegen), az miért ne?
-
euforia
tag
válasz
Crystalheart #119 üzenetére
Te nagyon hatalomra szeretnél kerülni látom
Szinte minden hsz ban bent van! De akkor tessék mondj egy épkézláb megoldást a srácnak kiváncsi vagyok én is mit lehet ilyenkor tenni, ha nem várni.
-
Crystalheart
őstag
Hát most érted, ha aki volt már hasonló helyzetben úgymond, mást úgysem mondhat, mint amit akárki, hogy "idő, ki kell várni, majdcsak...", akkor igazán tartalmas volna a topic
De ha egyszer pozícióba kerülnék, akkor sem indítanék előbb háborút, hogy aztán pacifista lehessek.
-
euforia
tag
Szerintem a topiknyitó problémájára nemigazán van megoldás, talán annyira nem is kell. majd megoldódik magától! Ugye ő azt akarja h a nővére ne szívjon: nos ha tetszett neki eddig akkor pár hónap után nemfogja abbahagyni a legegyszerübb megoldás az lenne ha dobná a srácot és kilépne a társaságból erre szerintem a topiknyitó is rájött, és ebből kifolyólag gondolom arra is h ha ezt ő nemakarja akkor kivitelezhetetlen a dolog. Egy 21 éves lányt nem hogy ő de a szülei sem nagyon tudnak eltiltani semmitől. Meg nemis jó lehet csak rosszabb lenne a helyzet. Szvsz ebbe bele kell törödnöd te ne járj abba a társaságba nővéred meg had élje kis életét! Nemtudom mióta lehetnek együtt de gondolom nemrégóta kitudja majd elmúlik a szerelem aztán ejti magától. Szeretnék okosabbat mondani de nemtudok! Szerintem nincs konkrét megoldás a dologra.
Hozzáteszem én most tök örülnék ha lenne egy 21 éves hugom akivel néha elszivhatok 1 dzsoját
-
Gambit
őstag
válasz
Crystalheart #114 üzenetére
Hát igen, de pont ezért lenne lényeges az, hogy leginkább azok adjanak tanácsot, meg osszák az észt, akik már voltak hasonló helyzetben, vagy legalábbis belülről látják a dolgokat, mert tapasztalták az adott szituációt valamelyik oldalról. Ez lenne a mondanivalóm lényege, de egyébként már korábban megfogalmazta ezt más is. Azzal nem sokat ér a topicnyitó, hogy "a biológiatanár mesélte", meg "azt hallottam". Szerintem egyenesen ostobaság, ha valaki csak úgy, a saját elképzelései alapján leáll vitatkozni meg okoskodni ilyen dolgokban.
-
Crystalheart
őstag
Na igen, közvetlenül és rögtön semmiképpen sem, márpedig neki most az lenne az elsődleges... :| Sajnálatos, hogy az egyes emberek problémái mennyire elvesznek a világban. És igazából tenni sem lehet vele sokmindent, csak amit leírt, várni, mert a döntés mindenkinek a maga kezében van. (Sosem állnék le drogossal, na már nem mert betépnék én is, hanem mert örökké le akarnám szoktatni, de ez szubjektív.)
Kicsit elrugaszkodtam az eredeti témától, mondhatni.
Csak most kissé világmegváltósabb hangulatban vagyok, mint egyébként.
)
-
Gambit
őstag
válasz
Crystalheart #112 üzenetére
Igen, persze, ezzel abszolút egyet lehet érteni.
Csak ez továbbra sem oldja meg a topicnyitó problémáját.
-
Crystalheart
őstag
Hát ha a helyzet az, hogy hazánk még nem nőtt föl ehhez, igazán remélem, hogy az így is marad. De nőjön föl a törődéshez, a felelősségérzethez, a közösségi léthez, az igaz emberekhez, a gyermekekhez - nőjön föl Magyarországhoz!
Én ebben hiszek, és nem abban, hogy mindent maradéktalanul át kell vennünk a "fejlettebbektől". Nem tőlük vagyunk lemaradva elsősorban - hanem magunktól. Attól, ami bennünk rejlik, amik lehetnénk.
-
Gambit
őstag
válasz
Crystalheart #110 üzenetére
Mindegy, hogy hogy fogalmazol, mert amúgy euforiának igaza van szerintem is, a magyar emberek még bőven nem állnak készen ilyesmire. Amíg az emberek nagy része úgy áll hozzá, mint a ******** Motion haverunk, hogy aki egyszer is tép, az szánalmas drogos és függő is, addig nincs is értelme ilyesmiről beszélni. Egy másik része meg biztos megrészegülne a lehetőségtől, és addig nyomná, amíg ki nem készül. A probléma és a kérdés ebben a topicban szerintem nem is ez. Csak az zavar, ha olyanok mondanak nagy bölcsességeket egy adott témában, akiknek egyáltalán semmilyen személyes tapasztalatuk sincs a dologgal kapcsolatban. Én sem kezdek el észt osztani pl. a videókártyás topicban, mert vannak ott olyanok, akik sokkal sokkal jobban értenek hozzá, és csak kiröhögnének.
És hidd el, más dolog olvasni az Amszterdami helyzetről, és más eltölteni ott egy kevesebb időt. Te lehet, hogy tájékozott vagy, én viszont tapasztalt. Nem ugyanaz.
[ Módosította: Racecam ]
-
Crystalheart
őstag
Ha a "csomó"-t "néhány"-ra cserélem a kedvedért, úgy jó?
Főleg törvényi és jogi intézkedésekről beszélek, amiket én mint vezető semmiképp sem vezetnék Magyarországon be. Nincs egy olyan uniform, amit minden országra rá lehet húzni, és ez nem annak a kérdése, hogy vajon "felnőtt-e a témához". Ilyesmi okokból nem erőltetném pl. a Közel-Keleten a demokráciát, ha annyira nem akarják, vagy ilyen okokból maradnék közelebb a honi nemzeti hagyományokhoz, mint a nyugati hullámokhoz. Az a bajunk, hogy mindig csak másolunk, de sohasem mi mutatjuk az utat, de még magunknak sem. :|
Hogy a kérdésedre konkrétan válaszoljak, nem, 10 éve még Pest megyén kívül sem jártam, nemhogy Magyarországon kívül. Ez azonban a mai információközpontú világban nem feltételez alapból tájékozatlanságot.
-
Gambit
őstag
válasz
Crystalheart #108 üzenetére
Csak egy kérdés. Voltál már Amszterdamban? Tudod egyáltalán, hogy mit nem akarsz itthon viszontlátni? Vagy te is csak hallottál róla?
-
Crystalheart
őstag
Ez olyan dolog, amihez szerintem nem lehet igazán felnőni, épp mert a veszélyeztetett réteg abszolút nem felnőtt. A hollandoknál van még egy csomó dolog, amit nem szeretnék itthon valaha is viszontlátni.
Sajnos az emberek élete itthon már csak ilyen lapos. Nem akarok poltitizálni, de tudjuk, hogy mi vezetett idáig. Én pedig remélem, hogy valami ki is fog vezetni ebből...
-
euforia
tag
válasz
Crystalheart #106 üzenetére
nem persze h van más élvezet az életembe meg mindenkiébe csak ezek olyan plusz dolgok amik nélkül lehet kicsit besavanyodna az életem! értsd: átlag havi 3-4szer berugok meg ujabban havi egyszer szivok! Egyébként énsem támogatom a legalizációt a holland emberek "felnőttek" hozzá a magyarok meg szerintem nem.
-
Crystalheart
őstag
Nos... nem tudom, ha szerinted az életben nincs semmi több élvezet, mint a szesz és a drog, hát nem irigyellek
Ha most hirtelen hatalomra kerülnék, egészen biztosan nem tiltanám be ezeket, azzal elkéstünk
de nem is engedélyeznék a mostaninál többet. A hatásos belpolitikának nem a tiltások és szankciók a kulcsa, hanem hogy rávezessék az embereket a jobbra.
"csak tudni kell okosan használni"
Tudod itt a kulcs, a drogot sokkal könnyebb ész nélkül használni, mint a legtöbb élvezeti dolgot. (Az alkoholt is, de mint mondtam, az már a kultúra részévé vált, főleg itthon a bor, vagy németeknél a sör. Mérsékelni viszont még lehetne.) Ráadásul főleg a fiatalokat veszélyezteti, nem egy totális elzüllésért felelős. -
euforia
tag
válasz
Crystalheart #104 üzenetére
Te jóég ember milyen életed van neked betiltanád a szeszt is?
Persze meg gondolom a szórakozóhelyeket is a kurvákat is meg minden egyebet aztán csak dolgozna az ember napi 10órát hétfőtől szombatig vasárnap elmenne misére délután pedig feküdne a tv előtt. Ez lenne az igazi társadalom mi? És már nem is árt senki senkinek. eh vicc az alkohol jó az én szemembe a drogok is csak tudni kell okosan használni és kicsibb szinesebb az életed nem lezüllesz meg rontod a társadalmat és egyebek!
-
Crystalheart
őstag
válasz
Antibazsi #101 üzenetére
Szivem szerint betiltanám a szeszt is, de már láthattuk párszor, hogy akkor nem megszűnik, csak illegalitásba vonul, és az sem jó. (Ráadásul itthon a Tanácsköztársaság ott szúrta el (egyik helyen), hogy betiltotta a szeszt
) A kábszert még egyelőre jobban féken lehet tartani, mint az illegális szeszkereskedelmet, ráadásul szőlőt termeszteni sosem lesz tiltott.
Viszont: ha az egyik már engedélyezett - tudhatjuk, hogy az ital a régi időkben milen jó politikai eszköz volt -, akkor nem az a megoldás, hogy minden ugyanolyan vagy kicsit kevéssé rossz dolgot engedélyezünk.
-
Crystalheart
őstag
válasz
Antibazsi #100 üzenetére
Az kábszer utáni elvonási tünet tudtommal nem szellemi dolog, demindegy, nem ástam bele magam túlzottan, gondolhatod. Attól én még továbbra is gyengeségnek tartom, ha valaki függővé válik.
Ha valaki ilyenekkel él, és tönkre is teszi az életét vele, mondom, hogy nem közvetlenül árt másoknak. Mondhatni, annyival is kevesebbet segít, és ez már árt. Egy társadalomban az emberek nincsenek maguk, csak ha önhibájukból elhidegülnek. A lezüllés pedig, legyen az alkoholtól vagy bármitől, azt okozza, ráadásul a nemzeti kultúrának sem tesz jót.
-
Antibazsi
aktív tag
Csak kis szemfeltárásként megemlítem (szerintem) miért is illegális a legtöbb országban a marihuána.Idézet:"Ha megtermelhetném otthon a kertemben a kendert magamnak, hülye volnék alkoholra pénzt kiadni..."
Google-ban nem tart sokáig rákeresni hány befolyásos magyar személynek van érdekeltsége a szesziparban.Ugyanígy az eu-ban.Ezeknek már megvan a jól kiépített vállakozásuk,hülyék lennének egy konkurenciát megszavazni/tatni.Valamint nagyon kevés ilyen embernek van érdekeltsége közvetlenül a mezőgazdaságban.(nem véletlenül vonják meg hamarosan a földalapú támogatásokat is).Valamint ha Józsi bácsi a 10 hektárján füvet termeszetne,hamar meggazdagodna ugyanúgy mint Pista bá is.Ne is beszéljünk arról aki több száz hektáron tenné ezt...hamarosan a befolyásos emberkék már nem is lennének akkora nagy halak.Valamint ha mindenki füvet fog termeszteni ki fog árpát???...Erre föl gondolják az osztrákok,h a magyrok megtehetik mi miért nem?És így tovább...A sok szarevő jóhogy félti a seggét!
Ezért nem lesz soha a büdös életbe legalizálva,nem azért mert károsabb mint a szesz,ez csak kamu,kell egy jó mese! -
Antibazsi
aktív tag
válasz
Crystalheart #97 üzenetére
1.A fű nem okoz fizikai függőséget!!!Csak egy kicsit kéne utánaolvasni.És szerinted az egészséges aki napi 5órát ül a tv/szg előtt?A szellemi függőség is függőség és az már akaratlan!!Akarva próbálsz ki valamit,de akaratlanul leszel függő bármiről is legyen szó.
2.Pont erről beszélek,ez a hozzáállás a szánalmas.A dealer elkapására nincs kapacitás,pénz???De arra van,h azt "a" srácot bevigyék és üssék pár órát aki csak jól akarta érezni magát.Ezzel nem cáfoltad,inkább megerősitetted amit írtam.
3.Mondj példát arra amikor egy befüvezett,bebogyózott emberke ártott is valakinek.Közvezve,közvetlen.És tegye fel a kezét az akibe már belkötött egy részeg f..kalap!Közelekedési baleseteknek is jóval többször az ittas vezetés az okozója mint a kábítószer használat!Sőt aki be van szívva,sokkal óvatosabban és körültekintőbben vezet mint az aki józan!Miben ártanak azok akik a haveri társasággal otthon vagy egy buliban szívnak?Azok igen akik terjesztenek! Én még mindig azt mondom hogy csak őket kell bántani,nem mást.Ők árthtanak a társadalomnak.
Amúgy köztudott,h a cannabisnak számos országban évezredekig! visszanyúló kultúrája van!Rengeteg helyen még most is használják gyógyászati célból!Valahol meg az alkoholnak van "kultúrája",valahol meg azt tekintik a sátánnak!Számomra is az alkohol undorítóbb kábítószer mint a fű.
Native!! Csak hogy a cikkhez is hozzászóljak szerintem jelen esetben két megoldás lehet.Kivitelezése mindegyiknek nagyon nehéz és szerintem tisztességes eszközökkel szinte lehetetlen.Ilyenkor már csak nagyon ritkán használ a szép szó.
Vagy közösen teszik le a jointot és azt először a fiúnak kell,mivel ő van inkább hatással a nővéredre,de erre az esély csak úgy hip-hopp 0.Esetleg meg lehet próbálni egy kis ijesztegetésel,h szólsz a fiú szüleinek(igen kicsit gyerekes,de a cél érdekében mindent).Viszont ha ez nem jön össze,csúnyán visszaüt, még nagyobb lesz a szakadék.Vagy ha minden kötél szakad,tényleg szólsz a fiú szüleinek...
A másik a szétszakítás.Szakítás után ha kiszakad abból a társaságból,nem lesz kivel szívni és újra fontos leszel neki,ez tuti.Persze ha nem jön rá,hogy neked köszönheti.Ezt a legegyszerűbb féltékenységgel előidézni.Kell szerezni a nővérednek egy hódolót.Ha nincs más az sem baj ha Te vagy az,mint titkos,de egy igazi mégis jobb.Hozzd össze valaki mással!
Ennyit tudtam segíteni,remélem megoldódik a problémád! -
euforia
tag
válasz
Motion_Blur #91 üzenetére
Neviccelj már mi döbbenetes ezen?
Teljesen normális voltam vagyok! Csak gondolom te sosem mozogtál ilyen körökben és neked ez meglepő! Nagyon sok ilyen fiatal volt van! Tudod mi döbbenetes ami még nekem sokat láttotnak is az volt? Mikor elmentem életem első BP parádéjára és ott a 11-12 éves gyerekek bagoly szemmel meg véresre szétrágott szájjal csápoltak meg a kétgyerekes apuka szarra szétbogyozva tekergett a kisfiának látod az döbbenetes! Az h vki tizenévesen szív az mára már természetes nálam nem döbbenetes.
-
Crystalheart
őstag
válasz
Antibazsi #96 üzenetére
"Lényegében mindenki függ valamitől/vkitől csak még lehet nem tudja,nem vette észre!"
Csak természetes, de egyáltalán nem mindegy, hogy valaki szervezetében, fizikailag függ-e, vagy csak elméjében és akarattal."Igazából azt nem értem ,h miért a használókat b...ogatja mindenki."
Sztem nem csak őket, gondolhatod, csak nincs kapacitás mindenre. Egy 120 kilós izompacák elfogása elég költséges, sok rendőr kell hozzá"Senkinek nem ártanak,legfőbb maguknak."
Aki magának árt, közvetve árt a társadalomnak, így embertársainak is... Tudni kell, hol a határ. Nekem mondjuk a határ minden egyértelműen tudatmódosítóban a 0km-nél van, nyilván aki már benne van, annak nem... a lényeg, hogy az ember esze, akarata megmaradjon. Ha aztán le tud szokni, az dicséretes, de sajnos sokaknak nincs meg hozzá az önerejük, nem lehet abból kiindulni, hogy úgyis le lehet szokni. -
Antibazsi
aktív tag
Nem én nem vagyok büszke,h kipróbáltam egyet s mást,de nem bántam meg.Szereztem jó pár tapasztalatot,jót-rosszat.Ha újra kezdhetném az életemet akkor sem tennék másképp,kiváncsi természet vagyok.Mindent ki akartam próbálni,de tudtam mértéket tartani.Most is úgyanígy élek csak most más területek éredekelnek...már Dexter a példaképem
...! Akkor az erkölcsi határokat feszegettem,ma már a fizikai határaimat(extrém sportok)Most adrenalin függő lettem,tessék!
Többi szabadidőmben meg kockulok.Monitorfüggő is vagyok! Remek!
Lényegében mindenki függ valamitől/vkitől csak még lehet nem tudja,nem vette észre!
Igazából azt nem értem ,h miért a használókat b...ogatja mindenki.Ők az egész illegális tápláléklánc legaljai.Senkinek nem ártanak,legfőbb maguknak.Csak ugye ők sokan vannak,könnyü olyat találni és egyszerű jól megrugdosni.Bezzek a nem akarom megnevezni melyik szórakozóhelyeken a 2ajtós benga kopasz koko dilereknek senki nem merne beszólni.Pedig inkább azokat kéne fellógatni,meg akik tizenpár éves gyerekeknek árulnak vagy akik pedofil pornóvideókat csinálnak vagy akik milliók életé baszák el...a politikusokat...na de ennyire nem akartam messzire menni,bocsi! -
Native
csendes tag
Elolvastam amiket írtatok.A szüliemmel kapcsolatban, volt már egy balhé amiben felmerült h a testvérem esetleg zöldezik, mit tehettem volna, a szemükbe hazudva mondtam h nem. nagyon rossz volt, de még mindig jobb mintha örökre meggyűlöl...na ezért majd kapok
a dolgok nem igazán változtak, kivéve h most elhivott a barátjához, de egyéb okok miatt nem kivánt közöttük megjelenni. bár normálisan viselkedik velem, érezhetöen nem olyan mint régen..
az biztos h ha nem lenne egy stabil párkapcsolatom, már felörölt volna a dolog -
elit_hun
őstag
válasz
philoxenia #90 üzenetére
és? Ő baja
euforia és társai: És szerintetek az most húdefrankó hogy drogosztok? Gratz, csak így tovább
-
elit_hun
őstag
lol, a hsz-ek alapján ha lenyomoznánk a Ph!-s füvezők/drogozók IP-jét és letartóztatnánk őket akkor a magyar drog/fű fogyasztás lefogadom lemenni 30-40%-al
-
Antibazsi
aktív tag
válasz
Motion_Blur #84 üzenetére
Gimi harmadikban kezdtem el intenziven szívni,negyedikben már elég durván napi szinten többször...szóval lehetséges.Egy idő után tolerálja a szervezeted a thc-t és elmúlnak a szokásos tünetek,szem bevérzés,dekoncentráltság,feledékenység,és pl az aki nem szívott meg nem mondta volna rólunk,h készen vagyunk.Amíg szívtam amúgy nem romlott a tanulmányi átlagom,sőt kítűnőre érettségiztem.Egyetemen már más társaságba kerültem,pik-pak leszoktam a fűről és jött a pia majd megint más társaság és a szintetikus cuccok(ennyit a kapudrog elméletről).Már jó pár éve mindentől tiszta vagyok sőt 1,5 éve a cigiről is leszoktam.Meguntam mindet és úgy érezetm elég volt ennyi.AKARATERŐ ez a kulcsszó! Igaz a leszokásnak volt egy nagy hátránya...igen megfogyatkoztak az ismerőseim és nem járok bulizni.De boldog párkapcsolatban élek,számomra most ez a lényeg.
Amúgy szülőket sem lehet mindig hibáztatni.Nekem vallásosak,annak is neveltek.18 éves koromig minden vasárnap templomba jártam...igaz én hivő nem voltam,de akkor is. Szerintem a züllések 90%-ról inkább a társaság és/vagy gyenge jellem tehet,a maradék 10% a családi gondatlanság.Az biztos,h a gyerekem nem lesz kollégista. -
Crystalheart
őstag
"most hogy igy visszaolvatam az én véleményem az lenne h aki nempróbálta a füvet és nemérezte legalább kicsit függönek magát az sztem hozzá se szoljon mert vannak itt nagyon nagy baromságok"
Akinek elég önereje van, az
- vagy hozzá sem szagol,
- vagy nem válik függővé,
- vagy ha mégis, mert mondjuk überrossz élete van (bár ez számomra nem indok) le tud szokni.
Akinek meg nincs elég önereje, hát az úgy járt. SzerezzenEz nálam szinte életfilozófia.
-
euforia
tag
válasz
Motion_Blur #84 üzenetére
irtam h ez 17éves korom elött volt suliba mig mások cigiztek szünetbe én dzsoját szívtam ennyi. mikor elkezdtem dolgozni akkor már nemszivtam napi rendszerességgel de szívtam munkahelyen! Hozzáteszem "fizikai" munkát végzek vagyis a lényeg h gondolkodnom nemsokat kell már tudom a dolgom amig gondolkodni nem kell addig meg teljes mértékben eltudod végezni a feledatod sztem. szellemi munka már kérdéses nálam suliban se tudtam betépve figyelni tanulni meg lehetetlen szerintem! A másikmeg ha lehuzom 8orát utánna is többször is betudok szivni ha akarok
-
Motion_Blur
félisten
Fősulin nekem is voltak csoporttársaim akik napi szinten többször szívtak, előadások között is. Mondanom se kell, egy félévet se tudtak megcsinálni, azóta már hír sincs róluk.
Kérdem én, egy napi 8 órában dologozó ember hogy teheti meg azt, hogy "napi szinten többször szív"?
-
euforia
tag
most hogy igy visszaolvatam az én véleményem az lenne h aki nempróbálta a füvet és nemérezte legalább kicsit függönek magát az sztem hozzá se szoljon mert vannak itt nagyon nagy baromságok
-
euforia
tag
hello!
Először is sztem nem a nővéred barátját kellenne hibáztatni! nekem is van bnőm és 5évvel ezelőtt mikor megismerkedtünk én is napi szinten többször szívtam 5év alatt sokszor kináltam de sosem fogadta el! sőt engem is kináltak kokainnal de nemérdekelt és nemfogadtam el! szvsz erről csak a nővéred tehet! a másik meg h tildy nél van a nagy igazság az a lényeg h ne ez tegye ki az életét és ne ekörül forogjon a világ! Egyébként meg egy 21 éves nő sztem már teljesen feltudja mérni a helyzetet! Ha én anno 17évesen azt tudtam mondani álj ez már sok már nem is jó akkor ő is tudni fogja sztem hol a határ! sztem nemakkora dolog a fű csak pont azok hangoztatják annyira akik még csak nem is láttak közelről zöldet! igy egyenlőre ennyi -
szente
addikt
válasz
Motion_Blur #72 üzenetére
csak érzékeltetni szerettem volna hogy ilyenkor se érzi magát rosszul velem...
egyébként örülök hogy (eddig) senki nem szólt be nekem most emiatt a felfogás miatt -
szente
addikt
válasz
Crystalheart #71 üzenetére
oks akkor végképp nem neked szólt te bárány lelkű
-
törölt tag
Akkor egyetértünk, mert 100%-os gyógyszer erre a probléma nincs, kivétel mindig van.
BTW a ki keveredik rossz társaságba megint érdekes kérdés, mi a jó, mi a rossz, honnan tanulja meg a gyerek? Hátőőő.... a szüleitől.... esetleg?
Lényeg: ha a gyerek nem a megfelelő útmutatást kapja, akkor annak meglesz a böjtje, függetlenül attól, hogy a "nem megfelelő útmutatás" miből ered.
-
Peet210
őstag
Igen, van igazság nem azt mondtam, hogy nincs csak nem 100%-osan.
A rossz társaságba való keveredést meg egy bizonyos kor után egy kicsit nehéz megakadájozni, persze nem lehetettlen. Persze ez a bizonyos kor már azt is feltételezni engedi, hogy az ember már belátja, hogy mi jó és mi rossz (ha nem is azonnal, de legalább egy kis idő után).
Én is keveredhettem volna rossz társaságba, én is szívhatnám a füvet, én is..., de nem folytatom (és a tökéletesnek még a közelében sem vagyok). Pedig minket édesanyám egyedül nevelt az öcsémmel.
-
Kantorpe
tag
En az egyszeru megoldasok hive vagyok.
Feljelentenem, szivjon azzal.
Elvernem mind a kettejuket, hogy mozogni is alig birnanak.Primitv megoldasok a legjobbak.
-
szente
addikt
hali
szerintem tesódék valamit rosszul csinálnak.én is szoktam szivogatni,barátnöm nem.nem is próbálta még és nem is akarja.én sem eröltetem.ha szivunk haverokkal általában ö is ott van ,de szerintem nem kinos ez neki nem érzi rosszul magát a társaságban.ugyan ugy szokott velünk röhögni,minket kiröhögni mint ha ö is be lenne tépve.szerintem ebben a helyzetben igy jó és igy normális...
üdv -
tildy
nagyúr
PEdig van abban igazság amit mond.
Elég ritka , hogy egy szinte tökéletes családi hátterű fiatal függővé váljon.Cerebellumnak a 2. gyerek témában is igaza lehet, legalábbis mifelénk ez a helyzet állt fenn.
"De ha tényleg a nem megfeleő nevelés az ok akkor eme kis iromány szerzője vajon miért nem ált be a sorba?"Hugomnak pl. jóval nagyobb önbizalma van, amit akar , azt megszerzi,eléri, miközben én folyamatosan önértékelési zavarokkal küzdök.
Neki több minden megvolt engedve, kvázi az általam kitaposott úton lépdelt.
Amúgyis két gyereket nem lehet egyformán nevelni, egyrészt mert maguka gyerekek sem egyformák. -
SLYM
veterán
mi az, hogy tabu volt? akkor miről beszéltetek? úgyértem leülsz vele beszélgetni a fűvel kapcsolatban de közbe nem beszéltek róla? kicsit vicces
nem hívnak sehova mert nem szívsz... ez is vicces
nade vissza nővéredhez. megoldás: leülsz a nővéreddel először is beszélgetni a fűről. elmondod neki, hogy helytelen amit csinál. azért mert: emiatt mondjuk nem tanul jól, (vagy nemtod micsinál 21 évesen), kapcsolata veled kezd megromlani, drága, ártalmas, stb. és te emiatt nagyon félted őt. elmondod neki amit gondolsz. tabuk nélkül. ha jól tudsz beszélni lehetetlen, hogy ne hasson rá
ha nem hat rá, akkor beszélj vele még párszor. ha sokadjára se hallgat rád akkor vagy te reagálod túl, vagy nagyobb a baj. ilyenkor kell bevonni a szülőket. ők majd megoldják a problémát
-
törölt tag
Mert egy második gyerek nevelése teljesen más, mint az elsőé. Ennyi információból, amit a szerző megosztott, számomra a szülői felelősség tűnik ki. Nyilván nem 100% a verdict, és oda is írtam, hogy arról az esetről van szó, amikor a szülőknek lett volna lehetőségük tenni valamit, amit nem tettek meg. Mondjuk ha mindkettő meghalt autóbalesetben 10 éve, akkor ez az eset nyilván nem áll fenn. (Erős példa)
A rossz társaságba keveredés is lehetséges, de abban vajon nincs szülői felelősség?
-
Peet210
őstag
válasz
#64791808 #56 üzenetére
Ezt így kijelenteni, hogy a szülők nem megfelelő nevelése miatt lett ilyen a lány kicsit erős. Van abban is igazság amit mondasz, de addig míg nem ismered a helyzetet (nem tudhatod, hogy és milyen módszerekkel nevelték) nem mondhatsz ilyet 100%-osan biztosra. Biztos van olyan is, hogy megfelelő szülői nevelés/intés ellenére tér rossz útra a gyerkőc.
Egyébként igazad van abban, hogy sok függ a neveléstől, de amíg nem vagyok szülő addig nem is igazán szeretnék ítélkeznei (vagy akár elitélni) bárki felett is.
De ha tényleg a nem megfeleő nevelés az ok akkor eme kis iromány szerzője vajon miért nem ált be a sorba? -
faevike29
tag
Szia
Szomorú, hogy már az emberek a rokonaik tanácsára sem hallgatnak, főleg, hogy az most egy testvér... Próbálj neki időt adni, hátha rájön magától is, hogy ez nem élet. Főleg, ha ezek után te sem nagyon 'aggódsz ' érte, lehet ha ezt látja, elgondolkodik rajta. Eltávolodtatok egymástól, ez egyértelmű. Próbálj támaszt nyújtani neki, ha ez sem segít, akkor vesd be a 'nem érdekelsz' dolgot!
Majd kiderül mi is lesz ebből... A baj az hogy így látatlanban nem jó tanácsokat sem adni, mert nem ismerem az illetőt.
Én szorítok nektek!
Anno én leszokattam már egy embert erről a sz..-ról, ő a vőlegényem immár 8 éve vagyunk együtt. -
törölt tag
Most sértő leszek, de az egész probléma eredete a neveltetés.
Nekem hugom van, és most ér a pasizós korszakába. Annyi haverja van, akikkel napi mosolygós kapcsolatban van, hogy én szerintem összesen nem ismerek ennyi embert
Köztük van minden féle. Attól viszont nem félek, hogy hugom komolyan inni, vagy dohányozni, kábítózni kezdene. Egyszerűen olyan nevelést, értékrendet és infomációkat kaptunk a szülőktől, hogy ez eleve meg sem fordul a fejében a huginak. Régen volt erről a családban szó, és én sem beszéltem vele erről, de azt látom, hogy az ilyen zűrös emberekkel egyszerűen nem hajlandó szóba állni, a virágcsokor látványosan az első kukában köt ki, majd megüzeni, hogy ha a srác segíteni akar, akkor a következő ajándékot egyből a kukába rakja.
A lényeg viszont nem ez, hanem hogy ezt neveléssel igenis meg lehet oldani, a cikk szerzőének a szülei elmulasztották megtenni szülői kötelezettségeiket. Ez nyilván arra az esetre vonatkozik, ha lett volna lehetőségük azt teljesíteni. A probléma utólag nem hozható helyre, és minél inkább próbáljuk, annál kevésbé sikerül. Nekem is volt füves barátom (lányról volt szó, ugyanez a történet, drogos srác a fickója). Sokan körülötte minden tőlünk telhetőt megtettünk, távol tartottuk a fickótól, figyeltünk, hogy ne legyen egyedül, hívtuk mindenhová, segítettünk neki tanulni, amit egy gimnazista meg tud tenni a barátjáért. A legelső adandó alkalommal mindenféle kényszer nélkül visszament a fickóhoz. Attól a perctől kezdve nem érdekelt, nem barátom tovább. Legutóbb két éve láttam, 35 kiló volt kb, nem ismert meg, a szemei remegtek, karján szúrásnyomok. Nem tudom, él-e még, ha nem, az sem érdekel.
Mottó: senkin nem lehet segíteni akarata ellnére.
A szerzőnek annyit tudok "tanácsolni", hogy a saját életével törődjön. Az ő feladata az, hogy azt egyenesben tartsa, és boldog ember legyen, ezzel tartozik a szüleinek. A nővérrel kapcsolatban: békén kell hagyni, de figyelni kell rá. Nem lehetséges mást tenni, csak kivárni, míg a nővér igényli a segítséget. Nem megy máshogy, és minden kísérlet törvényszerűen kudarcot fog vallani.
-
Native
csendes tag
azt hiszed nem probáltam vele beszélni?az volt az elsö, de a fű része valahogy mindig tabu volt, tudja h nem szeretem, tudják h nem csinálom, és azért érzem szarul mert emiatt soha nem is hivnak sehova. érted?
válaszút elé állítani??lehetetlen.
ha szakitani ezzel a fiúval max azért nem szivna mert nem tudna kitöl szerezni, de ez elég könnyen orvosolható probléma -
Kareszovics
addikt
Üdv!
Először is nagyon sajnálom a helyzetet, de idővel türelemmel, szeretettel talán van mód visszafordítani a dolgokat. Én is visszafordultam anno...
A hozzászólásokat elolvastam, nem akarok a vitába keveredni senkivel, mindenkinek legyen meg a maga igaza.
-
S e t h
nagyúr
ez a probléma nem probléma ha megfelelő a családi háttér és meg lehet oldani a konfliktusokat
-
SLYM
veterán
ú bazz... mi meg ittunk, mégse történik semmi ha valaki közülünk nem iszik, ettől még nem lesz kiközösítve. csajok alig ittak meg 1 pohár pezsgőt, egyik haverom meg jelenleg nem ihat alkoholt így ő is csak 1 kis pezsgőt ivott. van aki cigizik... szóval kit érdekel, hogy most páran szívnak, isznak, cigiznek egy társaságba? most mitől érezted magad szarul?
egyébként, hogy nővéred barátját védjem az, hogy valaki füvezik úgy egyébként, nem egy nagy dolog. rengeteg ember emelett elvégzi a munkáját, kötelezettségeit. de ha a fű ezek rovására megy, akkor már tényleg gond van. de mondom, attól mer valaki megiszik 1 nap egy üveg sört még nem történik semmi. illetve persze, hogy nem kell meginni 1 nap 1 sört se, meg nem kell 3 naponta eltolni egy 0.5-ös cigit se, de attól még tolerálni kell a másik dolgát. nyilván ha naponta 1g-ket tol el akkor ott már baj van, de nem hinném, hogy a nővered barátja ennyit szívna. eleve pénze se lenne rá. szóval gondold át először, hogy tényleg jogos e a parád a csóka felé
amit írtál, hogy a tesód megváltozott az viszont gáz. de a probléma könnyen orvosolható. le kell ülni vele beszélni. ha kell többször. tuti meg tudjátok beszélni a dolgokat. viszont ha csak beszólogatsz neki, vagy ordibáltok az nem old meg semmit. max felidegesítitek egymást
-
ngabor2
nagyúr
mihelyt valaki határozottan meghúzza a határvonalat a hobbi és a függőség között, meg lehet mondani, hogy mi hova tartozik. ha pl. nekem a netezés mellett a munkám el van végezve, akkor az hobbi, vagy függőség? ha pár napig nem jutok nethez, hiányzik.
a másik a függőség a szenvedély és a szenvedélybetegség. netfüggő vagyok, de abból a fajtából, aki nem érzi annak szükségességét, hogy le kellene szoknia. no akkor most mi van?
megj.: tavaly a ph-táborban fel se merült, hogy "netezni, ph-zni kellene", hisz a ph ott volt irl.
kapudrog: van egy bezáratlan kapu. aki akar, elmegy mellette. aki akar bemegy. nem egyenes út, csak lehetőség. aki normális, elmegy mellette. aki nem, az a kapudrog nélkül is oda ment volna, legfeljebb később. ennyi. a kocsma előtt is el lehet menni, mégis milywn sok alkoholista van. cigit se muszáj venni, mégis mennyi a dohányos.
-
evR
aktív tag
nocsak kérem! kb az kerekedett ki ebből a témából, amit vártam.. először szerettem volna mindenkinek külön-külön válaszolni, de azt hiszem felesleges..
nem néztem át csak félig-meddig a hszeket. az viszont látszik (amit vártam), h. megoszott a "tömeg". látszik az is, hogy vannak itt páran, akik minimum alkalmi fogyasztók. nem nevezek meg senkit sem (hogy kit képzelek..).. ugye vágjátok?
a téma, ami fura, van itt minden: hollandia, kapudrog, nemisdrogcsakolyanmintazalkohol, összerak-szédszed, jó-nemjó stbstb..
nem kapudrog! valaki jelezte, h inkább az erre való hajlam, ami befolyásoló lehet. én is így gondolom. a hajlam az nagyon fontos meghatározó. de nem csak ebben a témában.. nem nevezném kapudrognak, mert van tapasztalaton. ilyen is, olyan is. a rosszabbik. ezzel kezdte, de csak mert ezt is kábítószernek hívják. szerintem az alkohol is kábítószer. akkor lehet hogy ezzel kezdte?? huhh! így már nem is tudom.. izéé... de előtte szokott rá a cigire.. az meg egy elég népszerű drog, mint a kávé...jajj! mennyi idegbeteg kávéfüggő van a világon... fúúújjjj sok drogos. enyje. amikor a témához először szóltam hozzá, akkor legyezgettem ilyeneket, hogy vezető beosztású haverom van, aki füves (???)... stbstb... mint aki az ájbííemnél tengeti a napjait. angol-orosz perfekt, diplomázott figura, aki elcseszte az életét, mert 16 éves korától "tágul a tér"..... szerencsétlen.
na mind1.
ne füvezzetek gyerekek. rossz.. ne cigizzetek, ne egyetek ekit + gombát,ne kávézzzatok, ne igyatok (alkoholt)... egyetek zöldséget.
arra szeretnék rámutatni, amire már mások is, hogy aki MÉRTÉKKEL csinálja a dolgokat + ameddig el tudja látni a mindennapi teendőit (mint máskor), akkor miért ne tegye. legfeljebbb az Ő egészsége bánja.. ha bánja..
egyetek süti, mondjuk SpaceCake-et.. -
feel good
aktív tag
Az igaz, hogy csontvelőből egész életedben ki lehet mutatni akár egy vicces cigit is?
(nem érint személyesen, csak érdekel, és reménykedem, hogy valaki tudja) -
DeadMeat
nagyúr
válasz
Motion_Blur #34 üzenetére
El.Hidd el en tudomMert tapasztaltam,magamon.Nem hallottam.
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur #40 üzenetére
hát, egy jövőt tönkre lehet tenni, de a gyűlölet - az mélyen gyökeredzik, és nagyon rossz vért szül...
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Motion_Blur #42 üzenetére
asszem az itt emlegetett csernus doki mondott olyat, hogy a földre került embert egy jó nagy rugással lehet felkelteni. lehet, hogy van benne igazság. ha maradt benne valami önbecsülés, akkor fel akar állni, és onnantól segíteni kell. de ha az elején elékezded pátyolgatni... az semmi jóra nem vezet. ha le akar állni, akkor egy kis segítséggel le is fog. ha csak lassítani akar, de drasztikusan, az is jó megoldás.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
bolondember #37 üzenetére
Jobb, mintha esetleg tönkretenné a saját életét, jövőjét.
-
Pukkancs
aktív tag
válasz
bolondember #37 üzenetére
Én csak tanácsot adtam, nem muszáj betartani, azt meg már Native tudja, hogy ettől meggyűlölné-e Őt vagy nem.
bocs, muszáj volt belejavítanom, mert bántotta a részeg szemem... NG
[ Módosította: ngabor2 ]
-
ngabor2
nagyúr
lelki erőnlét kérdése. mondjuk füvet még nem próbáltam, konkrét terveim között nem is szerepel, de nem tudom 1005-ig kizárni, hog egyszer, talán kipróbálom. magamat ismerve nem leszek függő.
a függőségről, saját tapasztalatból: majdnem minden este megiszok 1-2 sört. szigorúan este, 6 után. nem minden este. van, hogy csak úgy, azt mondom, "no, a köv. hónapban nem iszok". és a következő hónapban nem iszok egy korty alkohol tartalmú italt se. és nem úgy é véget a hónap, hogy remeg a kezem, hogy mikor ihatok mááán. ez úgy érzem, elég messze áll az alkoholizmustól.
az, hogy évente 2-3 alkalommal "mélyebbre süllyedek" belefér. utána hosszabb sszünet, nem az undor miatt, hanem mert nincs rá szükségem.
más: nem dohányzom. pontosabban a dohányzás európai "normál" formáit nem űzüm, nem cigizek/pipázok/szivarozok. de ha van normális társaság, egy (2-3-5) vizipipát megtömök, és szívom is. egyrészt nem ugyan az (a ohányosok szerint se), másrészt jól esik. utána másnap, harmadnap, egy hét múlva nem akarok csak úgy tömni egyet, mert KELL. mérték. a "néha egy joint" belefér. a "tekerek egyet, mert KELL" nem. élvezd a dolgot, mert egyszer élsz, de NE LÉGY FÜGGŐ!
-
Gambit
őstag
válasz
Motion_Blur #34 üzenetére
Látom, te is nagyon vágod a témát. Mint minden más témát is. Csak így tovább.
Azt mondjuk nem tudom, milyen függésről beszélsz, de mindegy, te biztos jól tudod.
Pukkancs: Ja, ha áltis biosztanár, akkor valóban autentikus hírforrás.
-
Pukkancs
aktív tag
-
Pukkancs
aktív tag
Hogyne volna olyan, hogy nem bír leállni. Hallottam már olyat, hogy valaki a méltóságát is eladta a drogért, bizonyára inkább leállt volna az anyaggal, de nem bírta már, viszont az ilyenek évek óta intenzíven kábítószereznek. Akiröl mi beszélünk, az valószínüleg még le bírna állni a fűvel, csak meg kéne jönni hozzá az eszének.
-
Pukkancs
aktív tag
válasz
bolondember #27 üzenetére
Akkor fel kell ébreszteni a lelkiismeretfurdalást benne, az a leghatásosabb fegyver ilyen esetekben
-
Pukkancs
aktív tag
Mond azt a nővérednek, hogy választhat közötted meg a fű és a füves pasija között. Szevasz ennyit kell tenni, ha szörnyű helyzetbe hozod is, késöbb hálás lessz neked miatta, ha viszont rosszul választ, ott már nagy a baj.
-
bolondember
MODERÁTOR
ó, egy újabb flémkezdemény-totyik...
itt jön mindenki, h így kapudrog, úgy függőség, így ismerős, úgy ismerős...
ehh...
Akkor kapudrog, ha az illető olyan, tehát a személyisége gyenge/alkalmatlan/stb (kinek mi tetszik)...
Bevallom, néha haverokkal tekerünk egyet..
Persze, régen meghaltam, már hernyóval tolom magam, az arcom elfolyott, rémálmodok, hülyeségeken agyalok, satöbbi...EMBERFÜGGŐ az egész - és amikor valaki beböfögi a Csernusos dolgot, meg ezt hallott, azt hallott...
Native tesójának a pasiját meg agyturkászhoz kell küldeni, mert itt PSZICHIKAI függőség esete forog fenn...
-
Vamp
senior tag
válasz
commanDOS #21 üzenetére
Ezzel valamennyire egyetértek, azonban szerintem nem a tiltás vezet eredményre, hanem a tájékoztatás. Ez bizony itthon "hiánycikk". A szülő azzal engedi el a gyereket a buliba, hogy ne csináld ezt, meg azt, azt nem mondja el, miért.
Ha tételesen elmagyaráznák a gyerekeknek, hogy a pia amellett hogy kellemes, leépít, fogyaszt, butít, elsavanyít, de csak ha azt mondod, hogy erős sejtméreg, máris megfordul a gyerek fejében, hogy leküldje-e azt a másfél liter égetett szeszt, avagy ne. Hogy ha füstöt leszívsz a tüdődbe, elősegíted az amúgy is városi "hegyilevegő" romboló hatását. Hogy ha benyomod az X-et, leépülnek a csontjaid, a fogaid lassan kihullanak, izomzatod vézna lesz. Hosszú távon persze. Próbálja ki, szívjon vele. De TUDJA hogy milyen következményekkel jár ha nem bír leállni!
-
Vamp
senior tag
Ne gyertek nekem ezzel a szarral, hogy a fű nem veszélyes, minden, ami pszichikai/tesi függőséget okoz, az előbb-utóbb le is épít. Bezony a fű intenzív használata is meglátszik az emberen (ha cigivel tolod, a füstszűrés teljes hiánya miatt az arcod lesz hasonlatos pár éven belül enyhén híg állagú, anno gondosan becsomagolt, bár néhány hónapja a hűtőben felejtett közönséges házisajtéval, egyébként meg a szemeden látszik meg hogy tolod/toltad). Meglátszik, más kérdés, hogy azonos mennyiségre mindenki másképp reagál, igen, ismerek én is jófej gyereket, aki minden nap 2x betép 3 éve, és semmi baja, ismerek olyat is, mint pl. az egyik barátom, aki a fűről való leállás után hónapokig mindenféle baromságot álmodott, felb*szta az agyát a legkisebb, legótvarabb hülyeségen is (pl. egyik szilveszterkor ilyenen agyalt, hogy a vakvágányokon miért nem tisztítják a sineket minden nap - jó, mi?).
Sokan azt hangsúlyozzák, hogy a fű kevésbé káros, ill. jobb mintha piára költenénk a pénzünket. Ez az egyik kedvenc magyarázási módom nekem is (értsd: no comment...), avagy hogyan érveljünk egy káros dolog mellett egy másik dolog szintén ártó hatását lebegtetve.
Visszatérve a témához, a húgodat hosszú beszélgetéssel, a barátját pedig komoly retorziókkal, fenyegetésekkel, karókkal, csákánnyal, husánggal való fenyítésekkel bírnám jobb belátásra. Részéről az nem elfogadható érvként, hogy mégiscsak a húgod barátja, mert TE a TESTVÉRE vagy! Innentől kezdve egy valahonnan előkerült jóféle füves-tekerős legény ne irányítsa az életét, pláne, mert elmondásod alapján igen rendszeresen gandzsázik, azaz akkortájt nem épp beszámítható. A húgod részéről a hasonló cselekedet egyyfajta védekezés lehet, így akar megfelelni az elvárásnak, illetve mintegy megadóan belemegy ő is a játékba.
A kapudrog-effektus pedig minden tudatmódosító szerre igaz lehet, hangsúlyozom LEHET. Kétségkívól azonban könnyebb "betörve" keményebb cuccokhoz nyúlni, mint szüzen.
Végül elrettentésképp:
Googleba tessenek beírni: "Faces of Meth" és a képtalálatokat kihozni. Előtte ne egyetek!
-
commanDOS
senior tag
Azért ez nem egészen így van.
Ha egy illető nagyon akar v.mit, legyen az narkó, cigi, pia, akár autó, ékszer stb, akkor képes lopni azért, hogy megszerezze azt a dolgot. Szerintem az egyértelmű tiltás sose vezet eredményre, egyszerűen az emberi természetből fakadóan. Mert a tiltott gyümölcs mindig édesebb ugyebár. Döntse el mindenki saját maga, hogy h teszi tönkre az életét, persze szomorú, hogy ezzel másokat is magával ránthat, de ezért nem csak a narkó a felelős, mert ha az az ember alapvetően gyenge jellemű, könnyen befolyásolható, akkor bármikor letérhet az útról és elzűllik. Ezért a hülye emberek a felelősek, nem az anyag.
Érdekesmódon hollandiában működik a dolog és nem halottam még, hogy mennyivel több ember halt volna meg túladagolásban vagy egyéb drogok okozta betegségekben.
A kulcsszó mindig és mindenben a mérték Ellenben azért van egy határ, semmiképp nem engedélyezném a kemény drogokat, ismerni kell a cuccoknak a hatásmechanizmusát stb, nem egy kalap alá venni mindent. Ettől még nem egészséges dolog, csak korántsem egy szinten van a marihuána meg a kokain.
Más dolog, hogy nálunk Mo.-n nem működne ez a dolog, tekitnve, hogy nálunk semmisem működik... -
Jégkokó
veterán
Én világ életbe elitéltem a füveseket, vlt olyan osztálytársam aki óra közben, amikor kiment a tanár akkor tekert magának egy füves cigit. Meg persze azt mondják mennyire egészséges, aha persze egészen addig amig nem jut el arra a szintre, hogy nincs pénze rá és muszály szereznie cuccot bárhogy is.
-
Native
csendes tag
azért nem olyan durva a helyzet az egésszel, csak sok
-
Motion_Blur
félisten
Jó, hogy leírtad, sokan tanulhatnak belőle.
Nekem egy 19 éves húgom van, vele ilyen nem történne meg, mert van egy apja, és vagyok én . Nem hagynánk eddíg fajulni a dolgot, az biztos. Sajnos ilyen esetben keménynek kell lenni, akár a szeretteddel is, a saját érdekében.
-
törölt tag
"A marihuana az nagyon súlyos személyiség torzító hatást eredményez. Lassan, idővel, mondjuk akár 5, 8, 10 év alatt - mindenkinek más a megrohadási ideje - egyszerűen kifordítja a személyiséget..." by Csernus Imre
-
tildy
nagyúr
Nem is szabad könnyen kezelni. Az írásban írt fiú függő, szvsz nem ártana neki dokitól segítség . Bár a problémák gyökere sok esetben máshol keresendő, persze ennek beismeréséhez és meglátásához kell az is, hogy az illető odarakja magát... Jahm divot és szerintem ellenpéldát is ismersz
Nem minden borivó alkoholista pl.
-
divot
veterán
Én meg olyat ismerek, aki fűvel kezdte, és ma egy szemétkupac, mert embernek már nem nevezném. Ráadásul kb. ugyanez volt a történet: fiatal lány, szerelem, majd megváltozom, kurva nagy ígéretek, aztán még a nagymamától örökölt egyetlen aranyékszert is eladta, hogy belőhesse valami szarral magát.
Szóval nem kezelném ilyen könnyedén a dolgot.
A konkrét esethez pedig annyit, hogy nem sok jó néz ki belőle: az én történetemben majdnem tragédia lett a vége, az utolsó előtti pillanatban tudott kimenekülni az átkozott kapcsolatból a lány.
-
tildy
nagyúr
Ha a testvéred normálisan gondolkodik, akkor előbb utóbb kiszáll a témából, vagy max szökőévben egyszer nyúl hozzá .
Én is láttam már rengeteg részeget, mégsem mondom, hogy tiltsák be az alkoholt. Mérték: ez az ami sok emberre nagyon nem jellemző,bármiről is legyen szó.
Nem az a baj, hogy szív a srác, hanem az, hogy sokat, ez tölti ki az életét.
Nem az a baj, hogy az ember csokoládét eszik, hanem az ha ebből nem tud mértéket tartani, és elgurul, beteg lesz.
Nem az a baj, ha az emebr játszik játékteremben, vagy otthon, hanem az, ha csak ez van, csak ez tölti ki mindennapjait, a külvilág kizárva szinte.
Nem az a baj, ha az ember iszik a barátaival egy pofa sört, hanem az, ha ezt mindennap teszi, nem kis adagokkal.
-
Blaise
veterán
szüleid mit szólnak hozzá ?
-
Native
csendes tag
nem, sokat szívnak együtt, de csak szívnak, más nem megy.
-
evR
aktív tag
sztem ne a fűre haragudj. Én nem láttam még ettől leépülni embereket, sok közeli ismerősöm szokott tépni. van olyan ismerősöm, aki pl itt mo.-n dolgozik nagyon felelőségteljes beosztásban, amit maradéktalanul el is tud látni. hanem inkább gondolkodj el azon, h a Tesód most igazán szerelmes... ismerek olyanokat is, aki párkapcsolatban élnek és füveznek. semmi gond nincs köztük, talán jobban meg is értik egymást, türelmesebbek egymáshoz. a kapudrog elméletet tessék elfelejteni, nem a fű miatt fog valaki "keménydrogozni". a témával kapcsolatban nagyon sok jó írás van a neten, ezek legtöbbje érvekkel alátámasztva. a fűtől meg nem fog leépülni az ember (erről is vannak jócskán cikkek), semmilyen fizikai függőséget nem okoz. olyan is van a környezetemben, aki több éven keresztül "szívott", majd abbahagyta. semmilyen rohama vagy ilyesmi nem volt. egyedül azt vette észre, h kb 1-2hétig levertebb volt, nem volt hangulata, könnyebben felbosszantotta magát, illetve a tenyere izzadt. ezen kívül semmi. ez a figura rendszeresen naponta többször "megtekeredett"..
sztem próbálj meg leülni a nővéreddel egy kiadós beszélgetésre. ismerd meg az érzéseit, és ha tényleg a fűtől ment el az esze (és nem a pasitól - amit erősen kétlek), akkor kellene aggódni érte.. mert hiába fentebb leírtam a véleményem a fűről (meg persze amit tudok róla, amit látok és tapasztaltam), de hozzá kell tennem, h aki nem vigyáz ezzel a dologgal, az bizony nagyon durván ellustulhat.ez a legrosszabb mellékhatása...
-
Vakegérke
félisten
Jól tetted, hogy megírtad.
Ha jól értem, a nővéred még tiszta. Ebbe kéne kapaszkodni. Felfogja egyáltalán, milyen srácot választott? Tegyük fel, gyereket vállal tőle. Normális lesz az a gyerek?
Vagy mégsem tiszta már a nővéred? Annál nagyobb a baj.Csókoltatom a Kendermag Egyesület-et, akik propagálják az embereket tönkre tevő drogokat.
-
7
addikt
Tanácsot nem tudok adni sajnos, de annyit mondhatok: én is nemet mondok ilyen dolgokra, és nincs belőle semmi bajom. Akik be vannak tépve, azokkal (tapasztalataim szerint) úgysem tudok normálisan beszélni és jól érezni magam, így előbb-utóbb kerülöm is az ilyen ismeretségeket. Neked nehezebb dolgod van sajnos, de ettől függetlenül egyetértek veled abban, hogy csak a környezet miatt nem érdemes neked is beállnod a sorba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari