Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Lalikiraly #423 üzenetére
Gondolom mert introverteknek ez nem egy rossz meló. Én is szívesen csinálnám de egyrészt nem tudom, hogy kezdjek neki(van B kategóriás jogsim de keveset vezettem) másrészt szoktam nézni Szili furgonnal vlog csatornáját és szegény elég keveset alszik, tényleg csak akkor áll meg aludni ha már érzi, hogy veszélyes. Viszont irigylem mert sok szép helyen járt.
-
Viszlát
addikt
válasz
Doky1988 #424 üzenetére
A Waze személyautós buli egyértelműen, szerintem mindenképpen érdemes beruházni egy céleszközre. Legutóbb igaz 9 éve volt szükségem ilyesmire, de a TomTom Professional navikban az szuper volt, hogy minden dimenzióját meg lehetett adni a járműnek cm-re pontosan, de ami még jobb volt, hogy valóban másképp is tervezett a megadás után. Mondjuk a szélesség probléma nem olyan egyszerű történet mint a magasság kiszűrése...
-
válasz
Doky1988 #424 üzenetére
Nem inkább magas? Újpesten a szemétégető felé vigyázz az aluljáróval.
Hát én sima L3 H2 es Ducatoval járok. Nekem sima google navim van. A Wazet nettó utálom. Még a google is képes fura helyekre bevinni de a Wazénak semmi sem szen, visz át árkon bokron lazán. Egyébként vannak külön kamionos navik, én sem bánnék egy olyan navit, amin típus kiválasztás lenne, az nagyban megkönnyítené az életet. -
Doky1988
senior tag
Sziasztok!
2 hete kezdtem el ezt a melót, igazából informálódni szeretnék, hogy ponyvás furgonhoz milyen navit ajánlotok? Sajnos elég széles, így nem férek vele el mindenhol, pesten többször futottam érdekes szitukba Wazevel.Ezért volna a kérdésem :)
-
válasz
varga.balazs #404 üzenetére
Hallod, ez durva. Nem is tudom, hanyadik kamionos furgonos embertől hallom, hogy Informatikus. Jómagam is
-
-
Már elfogadták.
A nemzetközo furgonokban is lesz tahó.
Továbbá nem lehet 48 órán át a furgonban dögleni mint a kamionban sem szállodába kell menni.
A kamionosok háborognak is jogosan. Egyrészt ki tudja milyen messzi putriba kell aludni, másrészt szabad rablás lesz a kamionparkolókban. Olyan fosztogatásokat fognak rendezni, hogy az EU csak pillázni fog. Már most sem normális ami Angliában meg a Franciáknál megy.
A nemzetközi furgonozásnak szerintem is befog tenni, hacsak nem normális cégek jönnek létre... Nem nálunk ne féljetek. A Magyar vállalkozó még leragadt a 90-es évek alvállalkozója stílusban. Ala építőipar.
Hatvan oldalt írhatnék a disznóságokról meg amiket megéltem, pedig csak 36 vagyok, de több új autó árával tartoznak a vállalkozók nekem is.
Fater melózott spanyolban egy vállalkozónál a negyedét ő szerencsére megkapta a pénznek, így is egy út alatt 2000 Euróval verte át. Na nem is az, hanem azt a vállalkozót mai napig emlegetik Index fórumon írták, ha Magyarországra hazajön vagy valahol megtalálják, akkor neki annyi. Biztos hogy meglincselik. -
Hát most én is írom, hogy brutál kemény amit leírtál, de sajnos hallottam már hasonlót közeli baráttól, aki pár hónapig húzta a nemzetközi furgonozást. Okádékok a cégek. Sajnos kamionos cégenél is sok a türhő trágya. Nincs rályuk szebb szó sajnos.
Én bő fél éve furgonozok belföldön, de én nekem van rendes munkaidőm, mert amúgy raktáros vagyok. Egy egész korrekt kis cégbe kerültem be. Először voltak furcsa dolgok, meg kibaszás, meg a melós a hibás mái napig, de egész jól összecsiszolódtunk, tök jó szokott lenni a légkör is. Sokszor olyanokat röhögünk kollégákkal, hogy néznek ránk, mi a fasz bajuk van ezeknek. Valamikor egy nap letolok 500-700km et másnap meg 80-at. Mikor hogy. Magamnak szoktam legtöbbször pakolni, vagy a két másik kollégával egymást segítve.
Bejáratott útvonalak meg cégek vannak. Látásból ismer mindenki mindenkit, így még a kapunk beengedés szopatás fogalma sem ismert. Én pont a cikkben látható fajta Ducatoval járok. Műszakilag egész jó állapotú, bár nincs klíma és fapados amúgyis. Esztétikailag meg egy nagy pudvafos. Belül amennyire tudom magamnak kitakarítom és kész. Nekem szerencsére van üzemanyagkártyám is. Sokszor hazáig megyek vele. Ha úgy végzek egy cégnél, akkor már ne menjek vissza a telephelyre, majd másnap bemegyek. Így tök jól alakul a munkaidőm is. 8-16 ig van hivatalosan, de nem egyszer volt hogy négy előtt már otthon kédereztem.
Így aztán egy szavam sincs, ha túlórázni kell. Amit alkalomadtán úgyis lecsúsztatok még szinte ők mondják. Szólnak hogy mostmár egyél ne rohanj meg ilyesmi. Így autópályán sem kergetem, megyek a nyergesekkel. Ha egy egy cégnél ott van egy nyergessel emberke főleg nagy öregek imádok beszélgetni velük. Nekem is volt már hogy másfél órát várattak, mire megjelent a targoncás. Addig meg mesélt a nagy öreg hogy milyen volt a Hungaronál melózni a 70-es években. Oroszországba ment meg ilyesmi. És akkor még nem volt Google, meg GPS meg telefon sem semmi. CB azt heló. Nem is tudom létezik még CB a kamionokban amúgy?
Egyébként én már gyerekkoromban nagyon mondogattam hogy kamionos leszek, hát lassan ez az út felé haladok, mert a mostani bérekből megélni itthon, szinte lehetetlen lassan. Így erősen gondolkozok én is a nyergesre ülésen.Wáberers. Hát arról akinek nincs sztorija ilyen körökben, az még megsem született
-
Na mi a helyzet? A vírushelyzet miatt gondolom egyre többen kacérkodnak a furgonozással bár van ez az EU mobilitási törvény is amit lehet elfogadnak, azt mondják az taccsra teszi az egész furgonozást, nem éri majd meg.
-
VectraBali
csendes tag
Szevasz Viszlát! :-)
Nagyon tetszett az írásod, úgy jó, ahogy van. Pár oldal, de mégis megadja a rálátást. Szépségek és árnyoldal. Úgy találtam rá a cikkre, hogy én is kacérkodom a gondolattal, hogy furgonozzak. Jelenleg irodista vagyok, de abszolút nem biztos a hely (leépítésnél én lennék az első, mert én vagyok a legfrissebb a részlegen), valamint nem is az én világom. Gyakorlatilag voltam már sokminden, segédmunkás, panzióban recepciós, raktáros, taxis, futár, még rövid ideig autóvillanyászkodtam is (eredetileg ez a szakmám, hogy miért nem tudok benne elhelyezkedni, az talán egyszer egy, a tiédhez hasonló cikk része lesz).
Na de a lényeg:
Megkínáltak egy furgonos melóval, főként H, A, D, CZ, SK, néha F utakról lenne szó. Nem mondom, hogy én lennék tutira a nagy profi, de igazából a vezetés az amihez értek, szivesen csinálom és gyakorlatom is van (2003 óta -akkor szereztem jogsit- baleset és szabálysértés -bírság- nélkül).
Állásinterjú patent lett, az ember mondta, bármikor mehetek innentől hozzá melózni (mint kiderült korábbról ismerjük egymást futólag).
Magáról a melóról nagyon jól írsz, de amiben a segítségedet kérném, hogy milyen "starter pakkot" rakjak magamnak össze, ami kellhet, ha kint ragadok. Mennyi kaja az amit viszel, ill. kint veszel meg, általános "történésekre" mivel készüljek (ha én, vagy egy másik furgonos kolléga kakiba kerülnénk), tehát a kötelező felszerelésen kívül amit ajánlasz. Raktérbe lehajló fekhelyes gépről lenne szó amúgy, plusz munkaakksival, állófűtéssel.
Egy pár dolog már összeállt a fejemben, de szerrtném egy tapasztaltabb sofőr véleményét kikérni.
Ide vagy privbe esetleg e-mailemre írj ha van időd rá. Ritkán járok errefelé.
Ja, és természetesen a legnagyobb grat a cikkhez, és ahhoz, hogy bár nálad maximálisan a kényszer szülte a dolgot, mégsem kaptál totális agyf*szt. -
SzalaiG
addikt
Ma hajnalban megint emlegettelek. Portugál Lisszabon-ból jött Észak Német Emden-be egy Magyar furgonos egy seggel, mert sűrgős. Szegény mikor meglátta a steuerstelle-nél álló sort, majdnem elsírta magát. Előre engedtem és még így is legalább egy órát várt a lerakásra. Azóta alszik.
Kb 12órája...
-
3-4 hetet egy furgonban elni? Toltottel mar el legalabb 2 napot egy furgonban? Kamionban is sok nem egy egerlyukban. Ha annyira szeretned csinalni, adj fel hirdetest, mivel furgonos soforbol is mindig keves van (nem veletlen), ezert nagy valoszinuseggel fogsz talalni munkat. Helyileg merre vagy?
-
naut009
újonc
Nagyon szuper ez az írás,erről egy kisfilmet is lehetne csinálni komolyan mondom.De ennek ellenére én szivesen csinálnám ezt a munkát,csakhát itt borsodban nincsen ilyen nemzetközi furgonos cég és én már ezzel megvagyok lőve sajnos
Pedig ez a 3-4 hét kint ez lenne a legkisebb problémám,ugyanis volt szerződéses katonaként voltam már jóval több időt távol.A pihenönapot meg ugy kell felfogni mint a hosszu eltávot
Szoktam olvasni a furgonos hírdetéseket,és mindenki tapasztalattal rendelkezőt keres....Most mit ért ezalatt? hogy tudok-e vezetni? igen tudok...vagy a dokumentumokat ismerem-e? nos írn iés olvasni is tudok,dehát egy ilyen papírt értelemszerüen kitölteni nemhiszem higy gondot okozna.(tesom,és unokatesom is kamionos)Ja,és alap angol nyevvizsgám is van.Ha valaki tudna segíteni,esetleg munkát ajánlani,nagyon megköszönném.Na én keresgélek tovább,nektek meg szép napokat
-
Winner_hun
félisten
2. oldalon: a kutyaól link nem jó.
10. oldalon: hogy megsaccoltam előre, hogy litert kell vennem -
centralis
újonc
Szia! Végig olvastam az írásod.Igen, vannak olyan úgynevezett "felkérések" amiről írsz.
A lényeg, tetszett a tényfeltáró, más kezdők által is megszívelendő tanácsok sokasága. Értve itt az útvonal tervezés bonyolultsága, GPS megbízhatósága? A sorok között olvasva is tanulni lehet tőled.
Én 56 éves vagyok /elvált, tehát független mindentől/ megszereztem minden kártyát, papírt ami kell a nemzetközizéshez. 36 éves jogosítványom van. Nemzetköziben kezdő.
Jelentkeztem egy hirdetésre ahol így is felvételt nyertem. /akkor még nemértettem miért/
A megbeszélt ídöpontban jelentkeztem a telephelyen, megtörtént a jármű és a dokumentáció átvétele, minden ami kell,/engedélyek,rakomány rögzítők,tartalékok anyagok,kártyák,stb/ Ez egy 7,5-ös jármü volt.
Ez megvolt, mondták hogy menjek haza a kocsival, pakoljak be mindent. GÓ haza, pakolás,hálózsák,stb.
/vannak kamionos ismerőseim, nagyából tudtam mit kell össze gyüjtenem/
Ez megtörtént. Szokásos sms értesítés, ha kész vagy. Válasz.OK.
Az alap felállás:
Mivel kezdő vagy, kapsz egy 3-4 napos BÉBI-fuvart. OK. Úgyis készültem anyagiakkal,kajával,ruhával.
Leparkoltam és vártam. Délután jött egy hívás, Expressz Angol, Ausztria felrakó 4-kézben. Vállalod?
Kezdőként mit mondhat az ember? OK. Akkor gyere vissza a telepre, átszállás 12-t-ba.
Megtörtént. A telepen találkoztam a társammal, Egy volt munkatársam , örültem neki hogy nem egy vadigennel kell lennem. Kár volt örülnöm! Én segítettem neki letenni a GKI-vizsgát.Elláttam minden fontos anyaggal.
Jármű: 12-t IVECO, EGYFEKVÖHELYES. Aki tudja,érti!
Tovább: Felrakás megvan, indulás CALAIS-Komp. Franciában közli a munkatárs, ő, angolban nem vezet.
4-kéz bukott, DOVER-ban nekiáll irányítani, na akkor igértem meg neki, hogy pofán verem.
11 napot voltam fuvarban vele. -
Viszlát
addikt
Őszintén szólva passz. Konkrétan komoly akadály, hogy az összes képemet elbuktam erről az időszakról, úgy meg elég száraz. Útinaplót visszamenőleg nem látom értelmét írni, szóval totál stagnál a történet jelenleg. Időről-időre felvetődik bennem egy-egy megközelítési ötlet, de mostanában az idő szűke is gátol (hál istennek, van munka)...
-
SzalaiG
addikt
Folytatás?
-
varga.balazs
aktív tag
igen, mindenképp olyan dolgot szeretnék, amihez nem kell páv, meg 2. csoportú orvosi vizsgálat. természetesen úgy értettem a megbízhatóságot, hogy mint általában ezek a kis cégek vagy kifizetnek vagy nem. gondolom egy ilyen dhl szintő cégnél ez már azért valamennyivel korrektebb a munkavállaló szempontjából, csak nehezebb bekerülni nyilván. (esetleg még itt úgyszint megkövetelik legalább páv3-at, nem tudom, vagy például eleve úgy is veszik fel a sofőrt, hogy legyen C+E, ha esetleg szükséges, akkor nagy autóra ültessék).
színtévesztéssel kapcs. még olvastam erről a korrekciós szemüvegről, ez is nagyon ködös, mert valaki azt mondja, hogy így megvan neki a hivatásos, hogy kötelezően kell viselnie, más meg azt mondja, hogy vizsgán levetetik, és nem használható. ez sem mind1 ugye, mert gondolom egy ilyen szemüveg is jópár 10ezerbe kerülhet. -
válasz
varga.balazs #404 üzenetére
A hivatasoshoz 2. csop orvosi kell, ott an vercukor, ekg stb, de ez is orvosfuggo. Van amelyik eloveszi a baboskonyvet, van amelyik nem. De en ugy emlekszem, hogy pav-on is kellett nezni, az meg mindenkepp kell ha soforkodni akarsz nagy auton. Mire gondolsz, hogy megbizhatoak-e azok a cegek? Amugy en a nemzetkozi furgonozast nem ajanlanam, annal veszelyesebb es ganebb munka szerintem nem letezik a szakman belul. Inkabb ezek a csomagkiszallitok, ups, dhl, amit irtal is.
-
varga.balazs
aktív tag
Nagyon hasznosnak találom én is az írást, és így többé-kevésbé a kommenteket is elolvasgattam.
Bár már több helyről is olvastam a furgonozás kellemetlenségeiről, most legalább részletesen is ráláttam.
Én is nagyon szeretnék valamilyen fuvarozó lenni, lévén a családom jó része is ebben a világban dolgozik.
Egy problémám van, hogy színtévesztő vagyok...így tulajdonképpen nálam csak a furgonozás lenne a megoldható, ha ilyen jellegű munkát végezhessek.Nagybátyjám waberer's-nél dolgozik már 15 éve, és ő például nagyon szereti, meg a felettesével sincs gond.
Szerintetek az ilyen nagyobb nemzetközis cégek, akik furgonnal is rendelkeznek, azok mennyire megbízhatóak?(gondolok itt mondjuk dhl-re például)
mondjuk persze gondolom egy olyan embert, aki nem ült még hivatalosan furgonon, azt nem vennének fel, még akkor sem, ha vannak segítőkész kapcsolatok.Meg így végére én azon gondolkozok, hogy bár szvsz megvan nálam ez a fajta olyan életstílus, ami jócskán megkönnyíti ezt a munkát, de vajon ki lehet-e ábrándítani egy olyan embert véglegesen, aki úgymond csak ezzel foglalkozna. Én sajnos ilyen vagyok, konkrétan nem tudok semmi olyan munkát elképzelni, amit szivesebben csinálnék. Végzettségem nekem is IT-vel kapcsolatos, de egyszerűen nem vonz semennyire, illetve hát itt is a szemem miatt bizonyos munkakörökben amúgy is korlátozott vagyok.
Még egy zárókérdés: Valaki esetleg nem tud a színtévesztés mértékétől függő lehetőségekről?(na ezt szépen megfogalmaztam
)
Szóval arra akarok kilyukadni, hogy valahol nemrég hallottam, hogy vannak színtévesztő kamionosok is, mert épp csak akkora fokú a színtévesztésük, hogy megadták nekik az alkalmasságit.
Én anno nem estem át ilyen nagyon átfogó vizsgálaton, mikor csináltam a B kategóriát, így konkrétan nem is tudom, hogy nálam milyen fokú, csak érdemes-e egyáltalán ebbe belekezdeni, mert általában ellentmondásos válaszokat kaptam. -
De akkor is érthetetlen és felfoghatatlan miért nem tudott megállni !
Azt gondolom, erre a valaszt csak akkor hinned es fogadnad el, ha magad is ezt a szakmat mivelned/dolgoznad.
A nemet autopalya egy kulon allatfaj sajnos, van hogy orakig mesz utazotempoban es semmi sem tortenik, maskor a semmibol ott egy allo kocsisor.
Most ez lehet erthetetlenul hangzik, de pl egy francia autopalyan nem tapasztalod ezt, mint a nemeteknel, meg az olasznal sem. Rengeteg most az utepites is, nagyon kell figyelni, hogy ne legyen baj. Gondolkodasra keptelen nep a nemet, ezt sajnos nap mint nap tapasztalom es ezzel sokszor engem is sodornak veszelybe.
-
Lorka22
csendes tag
Igen STAU volt, egy ismerős kamionos azon a részen várakozott!
De akkor is érthetetlen és felfoghatatlan miért nem tudott megállni ! -
Lorka22
csendes tag
Te talán tudsz valamit ?
-
-
Lorka22
csendes tag
Ma tudtam meg hogy GARTNEROS volt a kamion ! A főnöke semmit sem nyilatkozik !
-
Lorka22
csendes tag
Átérezve olvasom soraid és történeted ! Nagyon ismerős minden helyszín és persze reakció (a főnöké is ) Az életem értelme 8 évig csinálta ezt ! Nem volt családi életünk a munkája miatt! Volt hogy ha tehettem elmentem vele hogy addig is együtt legyünk ! Kedden is akartam vele menni, de nem tudtam ! A sors így akarta ! Kedd este Németben az A3-on halálos balesetet szenvedett ! Ezt szerda délután tudtam attól a kamion sofőrtől akibe belerohant ! És a legborzasztóbb az hogy a cége elzárkózik mindentől, semmi segítség és persze csak a kocsijukat biztosították, a ,,rabszolga " sofőrt nem ! Oldjunk meg mindent mi , intézkedjünk a leírhatatlan fájdalmunk közepette ! Teste szétroncsolódva, nem láthatjuk, de a hamvasztása 6000 Euró ! És a lényeg sosem tudhatjuk meg miért is történt a baleset ! Az nap reggel indult el kipihenten itthonról, elképzelhetetlen hogy elaludt ! Volt hogy 36 órát vezetett egyfolytában, rutinos és figyelmes volt ! 8 év alatt 1x sem volt balesete !
-
Atya vilag. Valaki mellett meg kell tanulni a szakmat, aztan mehetsz egyedul. En a furgont nem javaslom semmikeppen csak a nagy kocsit. A furgont max addig, amig gyujtod a penzt. Meg rozsdas szar kocsi. Felenk is van jopar fuvaros, de par eves kocsikkal szallitanak, meg olyan is, amelyiknek az osszes ponyvasan rajt a kutyaol. Szoval nezz valami jobbat, ha erdekel a soforkodes.
-
Arlekim
aktív tag
Gázlámpa. Azzal lehet menet közben kávét is főzni az autópályán
Azért sikerült így, mert azt megelőzően nem fuvaroztam, csak céges kocsit vezettem, meg sajátot, ő kérdezte hogy érdekel e, nekem meg tetszett a világlátás lehetősége. 7 nap, 7 éjjel a rozsdától lyukas kasznin átsüvítő menetszél, amitől lefagyott a lábam, még jó hogy otthonról hoztam bőven kaját, mert meg nem álltunk sehol, csak tankolni, sokszor még olyanor sem "engedte" hogypisiljekezért "ellógtam" 2szer is ott akart ilyen alkalommal hagyni tüntetőleg.
Mikor én aludtam kikapcsolta a fűtést, mert "úgy nem lehet vezetni" mikor ő aludt, én is majdnem, mert olyan forróság volt bent. London belvárosában fényes nappal az utánfutót kellett lepisilni, mert sosem álltunk meg ott ahol erre kultúrált módon sort lehetett volna keríteni. -
SzalaiG
addikt
válasz
Avicularia #389 üzenetére
Nem lehet benne pihenni...
Hűtő?
Állófűtés? -
Avicularia
veterán
válasz
Stylewars_kp #380 üzenetére
Mondjuk összetöröd az autóját olyan szituban mikor nem te vagy a hibás? Naponta van rá lehetőség.
-
Arlekim
aktív tag
válasz
gamek!ller #384 üzenetére
Mi volt?
-
SzalaiG
addikt
válasz
gamek!ller #384 üzenetére
Egy kalappal! Hajrá!
-
Arlekim
aktív tag
A próbaút után feladtam. Én nem tudok 1 hétig úgy élni, hogy váltósofőrként a fapados jobb kormányos(!) furgon anyós ülésén kell aludnom menet közben, wcre menni pedig csak 4-5 óránként engedélyezett, a zuhanyzás pedig csak a kompon lehetséges Dover felé.
Az első métereim alatt fék-próbázni akartam, mire jött az ugatás: A gázt nyomd! (Igen a főnököm a váltótársam) Ehhez hozzá jön hogy még nem volt "szerencsém" jobb kormányoshoz ezt megelőzően, és a látó távolság úgy 0-1 m közt lehetett a ködben. -
Felaci
újonc
Minden szavadat elhiszem!! Két troger fuvarosnál dolgoztam már.
Mindig a túlsúlytól kell rettegni, csak az isten tudja kifizeti majd a büntetést ha egyszer megfognak. Nem egyszerű szakma, és nehéz becsületes munkáltatót találni ezen a téren, ha egyszer sikerül azt meg kell becsülni! A trogereket pedig meg kell szívatni!!
-
Arlekim
aktív tag
Remek írás!
Olvasmányos, érdekes, jól megírt.
A sztori kemény, de más szakmákban is fordul elő számos bicskanyitogató helyzet. -
SzalaiG
addikt
Kedves Szerző!
Kérlek folytasd!
-
SzalaiG
addikt
válasz
gamek!ller #373 üzenetére
Én csütörtökön voltam a Genfi-tó másik oldalán Evian-ba és onnan hoztam ásványvizet ide Belgába.
-
SzalaiG
addikt
válasz
gamek!ller #371 üzenetére
IIIIGGGGEEEENNNN!!
-
SzalaiG
addikt
Hali!
A folytatást hova tetted fel? Nem találom.
Ez is elköltözött mint a kamionos napló? -
Petyyyyy
addikt
Úgy terveztem csak az első 1-2 oldalt olvasom el. Mikor megláttam hány oldalas a cikk, na mondom lejár a személyim mire a végére érek, de pont nem. Olyan jó írás lett, hogy fel sem tűnt az idő, csak daráltam, hogy megtudjam mi lesz a vége. Gratula a cikkhez.
-
Mici80
tag
Én értem amit mondasz, van olyan vasúti átjáró amit akár fél km hosszan is belátsz, értem.
De akkor se mehetsz át rajta 120-al hiba látod, hogy nem jön a vonat!A KRESZ-ben világosan le van írva, hogy a vasúti átjárón fokozott óvatossággal kell áthaladni, ez pedig csak kis sebességnél valósul meg.
Kérdezz meg egy szakoktatót ebben a témában, hidd el nem szokásom hülyeséget írni.
-
SzalaiG
addikt
Új rész?
-
Mici80
tag
Így van a 2010. január 1-vel megszűnt a lakott területen belül 30 km/h, lakott terülten kívül 40km/h korlátozás vasúti átjáróban. (Itt kell megjegyeznem, hogy a megszüntetés jogosságával vitatkoznék!)
A KRESZ szerint most már "csak" fokozott óvatossággal szabad megközelíteni az átjárót, ami szerintem inkább szigorítás mint a szabály enyhítése, ugyan is a fokozott óvatosság csak kis sebességnél valósul meg... -
modd3r
őstag
Nagyon jó írás, élveztem minden egyes betűjét! Köszi!
-
csibe1
addikt
Tényleg nincs már sebességkorlátozás a vasúti átjáróban,nem tudom mi lett így jobb.
-
Jhonny06
veterán
Nekem mondjuk úgy tanította az oktatóm, hogy a szabad jelzés ellenére is csak úgy megyünk át a vasúti átjárón, hogy mindkét irányba szétnézünk, hogy tényleg nem jön-e a szerelvény. Ezt 50-nél elég nehéz megtenni úgy, hogy ténylegesen meg tudj állni, ha baj van.
Szóval faszság volt eltörölni, 30-nál gyorsabban nem szabadna engedni.
-
tildy
nagyúr
En nem bohockodom, van olyan atjaro, amit nem latsz meg 50-100 meterrol, ha nincs kitablazva. Azt mondod, siman latod hallod a vonatot. Szaszbereknel kozvetlen az atjaro utan meg is all a vonat, ami egy kis piros (jaszinak hivjak mifelenk) , es az epulet takarasa miatt sokszor nem is latszik, ha az egyik iranybol jossz.
Hidd el kell oda a tabla. -
Mawyx
őstag
válasz
Jhonny06 #350 üzenetére
Én is kényelmesen 50-re, majd 40-re lassítottam, de úgy elmentek mellettem, hogy hirtelen azt hittem állok
de hogy szétrázta az agyát a sín, az tuti, lehet akkor ébredt fel
ráadásul kanyrban volt az átjáró 60-as táblával, de símán megelőzött a síeneken kanyarban szakadó esőben.
-
tildy
nagyúr
100 meterrol hogy latod meg, ha semmi nem jelzi? Raadasul ugye le is kell lassitani 30-ra illetve 40-re ( ezt tenyleg kivettek volna kresszbol???) , nameg egyebkent is lassitana az ember, mert meg tudja dobnia kocsit, jobb lassabban atmenni rajta.
Garantalom, tudnek olyat atjarot mutatni, amit nem latnal meg messzirol. Vagy tabla nelkul. Zagyvarekasnal van egy ilyen.00KID: igaz iparvagany, de az emlitett atjaro ilyen, hala egnek van tabla. De be is b.szna ha nem lenne. 32-es fouton van.
-
Mawyx
őstag
Ha már vasút: vasúti átjáró előtt 60-as tábla van, utána -lakott területen kívül vagyunk- vasúti átjáró, majd megint 60-as tábla, ott menynivel lehet menni? Át lehet rongyolni a síneken 60-nal vagy véletlenül se, hanem 90-ről előbb 60-ra lassítani, majd az átjáró miatt 40-re, a síneken áthaladva meg lehet 60-ra gyorsítani, majd a vége táblánál 90km/h?
És ha a vasúti átjáró piros csíkos tábla után van egy 60-as tábla beékelve, az oldja a vasút 40-es korlátozását?
-
Freiherr
őstag
Vezettél már te sűrű ködben?Más kérdés,hogy ilyen helyeken vagy nem jár vonat,vagy valami mellékvonal,iparvágány,ahol zászlós csóka biztosítja az átjárót,míg el nem megy a szerelvény,esetleg valami eldugott mellékút a pusztán.Főúton ez elképzelhetetlen,sőt Romániában a legtöbb sorompó teljes,és nem fél mint nálunk.(mondjuk az ottani közlekedési kultúra ezt meg is követeli.)
-
zapok
aktív tag
Nagyon olvasmányos írás!
Lehetetlen volt abbahagyni.
Vár(juk)om a következő érdekfeszítő történetet.Én is vezettem régebben ('80-as évek elején) 1500-as polákkal 3000 km.-et 2 nap alatt, de az ehhez képest sétagalopp volt. A mai napig emlékszem, hogy a hegyi szakaszon, lejtmenetben egy magyar (Hungaro) kamion előzött meg egyedül...
A '90-es években minden héten jártam BP.-re (500km oda-vissza). Na akkoriban is volt egy-két érdekes szitu. Pl. A pótos IFÁ-st én keltettem fel - dudálással - előzés közben a 4-esen, így megmenekültünk az ároktól. A többes szám nem véletlen, mivel a kocsiban (hétvége lévén) a családom (nejem a 2 gyerekkel) is benne ült. -
válasz
Stylewars_kp #337 üzenetére
Abbol, hogy sinpar keresztezi az utat, nem egyertelmu, hogy az vasuti atkelo?
-
aaaaaa
csendes tag
Nagyon jó írás, gratula :-)
-
jones965
Modder
Örömmel olvastam az írást, és felsejtette bennem a korábbi-teszem hozzá önként vállat -Köln - Szolnok útvonalat, amit lakóautóval este 6-tól másnap délre érkeztetve kellett megtegyek.
Szép volt az is, persze a közelébe sem ér annak az "élménynek", amit most már általad leírva megismehettünk.
Gratulálok, ezentúl tudatosan keresem az írásaidat. -
Buci21
addikt
true hero
gratula, a cikk kurvajó, a meló meg húzós, de van benne valami "megkapoó" -
Jhonny06
veterán
válasz
#49155328 #326 üzenetére
Nyáron voltunk Prágában, az oda vezető autópálya konkrétan _hullámos_ volt egy nagyon hosszú szakaszon, még a batár Mondeo is úgy rázkódott alatta, hogy nem lehetett gyorsan menni, mert olyan érzés volt, hogy szét akar alattad esni. Már jártunk pár rossz helyen kocsival (pl. Erdélyben a kis falvak közötti utak), ahol nem lehetett normálisan közlekedni, de ez a csehországi élmény az összeset veri. A magyar utak a kátyúkkal olyan makulátlanok ahhoz képest, mint az F1-es pályák.
-
No.01
addikt
Csak veletlenul klikkeltem az irasodra, de megerte
Van iroi venad es mondanam, h gyakrabban oszd meg a tapasztalataidat amolyan "Egy furgonos naploja"
verzioban.
Egy olvasod mar biztosan lesz!A korulomenyeket es tarsait direkt nem kommentalom
-
tildy
nagyúr
válasz
Fr@nkieWilde #314 üzenetére
Irta itt a topikban
-
Jhonny06
veterán
Asszem mintha egyik haverom is fizetett volna és tényleg az oktatónak kell adni, aztán gondolom leboltolják. De nem engednek csak úgy át még ilyenkor se, csak a kisebb hibákat elnézik. Egyébként durva, hogy ilyenért bilincsben visznek el valakit (na nem mintha nem lenne jogos), ezt rohadt sokan csinálják és nem is nagy titok.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Nyilván, de mivel nem tudom, hogy a cikk írója miben dolgozott anno az informatikán belül és nem igazán tudom, hogy a hirdetés épp milyen területre keres embereket (illetve látom, csak mivel én konkrétan nem értek az informatikához) azért bátorkodtam ideírni, hogy nézze meg, próba-szerencse alapon. Ennyi.
-
tildy
nagyúr
válasz
Fr@nkieWilde #312 üzenetére
Ehhez azert adott teruleten jartassag is kell. Mainframe-s nem biztos hogy ert a PHPhoz, es forditva sem biztos , hogy mukodika dolog.
-
Viszlát
addikt
válasz
Fr@nkieWilde #309 üzenetére
Kedves vagy, hogy gondoltál rám, én azóta már külföldre költöztem, de tényleg köszönöm a gesztust.
-
wertigo1984
őstag
Velem teljesen korrekt volt az oktatóm is, és a jelentkezésnél is. Azt kicsit furcsállottam hogy a kiscsaj a pultnál nagyon aranyosan ajánlgatta a kresz cd-t, mondván hogy most szinte ingyen 2000 forintért adja.
Nem vettem meg, mert 1 évvel korábban tesóm megvette, és elkoboztam tőle. -
Fr@nkieWilde
senior tag
Nem tudom, hogy mennyire/meddig szeretnéd/akarod ezt csinálni, de azért ha informatikában dolgoztál, akkor lehet megérné közben nézelődni informatikával kapcsolatos állásokat.
Csak emberibb körülmények találhatók ilyen helyeken.
Van itt egy hirdetés is, ahol a főnök elég korrektnek tűnik, és talán a fizetés is lehet annyi, mint egy fuvarozó cégnél. Szerintem egy próbát megér a dolog. -
andreosz
csendes tag
Az nem kifejezés, hogy parasztok, egyszerűen komplett idióták gyülekezete. Mentem kifelé pár éve a Bécsi úton pótossal 40t összben. A temetőnél megszűnik a külső sáv. Sáv vége előtt vagy 150 m-el besoroltam a belsőbe 50-es tempóval. Az idióta csigás megelőztetett a tanulóval jobbról, be elém és megfékezte 30 környékére. Majdnem sikerült feltúrni. Na ilyenekből lesznek a halálos balesetek. És ezt oktatják. Többek között ezért nem számítok magyarban a személyautósok segítőkészségére.
-
HUNPSP
aktív tag
válasz
wertigo1984 #304 üzenetére
Túl lazák, nem egy-két esetben pedig igazi parasztok. Nem egy írás született róluk. Sőt, most vitték el bilincsben az egyik oktatót is, mert 25e-ért átengedte volna a srácot.
-
gyiku
nagyúr
válasz
BomiBoogie #263 üzenetére
ebbol nehogy mar ne elj meg
-
potyautas
tag
Új hozzászólás Aktív témák
lo Azt hitted a Le Mans-i 24 órás autóverseny kemény? Próbáld ki a furgonozást....
- Projektor topic
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest