Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
Új hozzászólás Aktív témák
-
oleslie
aktív tag
-
oleslie
aktív tag
Jah, rebesgették a 150-200K -t, de én még emelés előtt csináltam meg. A kettő 1ütt 80 -ba belefért (lásd dátumok) A belföldi nélkül nem lehetett a nemzetközit letenni.
Arról volt szó, hogy az unijóban is lesz vmi hasonló. Ehhez képest eltörölték? pfff.Egyszerű életet élek. Ami üres megtöltöm, ami tele van kiűritem
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Nem mondtam egy szóval sem, hogy kötelező, mindössze annyit, hogy aki szeretne, az eleinte úgy képzelni, hogy majd akkor, ha mindenből a legjobbat tudja megadni neki, aztán idővel rájön, hogy ideális állapot soha nem lesz.
Erről egy professzorom jut eszembe, akinek szent meggyőződése volt (a mai napig az, le is írta a könyvében), hogy aki nem vállal gyereket, az tulajdonképpen "parazita", élősködő életmódot folytat, mivel a nyugdíját és általában minden (kórházi) ellátását mások gyerekeinek adóiból fizeti az állam. Neki négy gyereke van.
Ezzel persze egyáltalán nem értek egyet, a gyerekvállalás legyen mindenkinek a saját döntése, mint ahogyan az is.
-
Dany007
veterán
Ja, de az a prof valószínűleg úgy értette, hogy amit te most fizetsz tb-t meg szjat annak egy részéből fedezik majd a te szüleid nyugdíját meg kórházi ellátását. És a te gyereked szja-ból meg tb-jéból majd fedezik a Te nyugdíjadat és kórházi ellátásodat és így tovább... Mert valószínűleg másból nem lesz rá pénz, ha egyáltalán lesz is valamennyi. Szóval nem akkora hülyeség amit mondott, de tény, hogy sajnos nem így kellene működnie.
Egyébként az egész "vita" abból indult, hogy az említett kollega akarna(!) gyereket, de majd csak ha biztosítani tudja azokat a feltételeket amiket ő elvár. Tehát nem akarja senki se megmondani, hogy csinálj gyereket vagy sem. Hiszen itt már eleve arról volt szó, hogy ő akar(!) gyereket...
Viszont természetesen ez egy édes álom. Sose lesz ideális állapot. Főleg itthon. Fél évre előre nem lehet biztosat mondani, nemhogy évekre, évtizedre. De még külföldön is létezik olyan, hogy kirúgják a dolgozót és ott is van munkanélküliség. -
Dany007
veterán
Oh, sz...rok én bele mi van neki meg mi nincs.
Csak megállapítottuk, hogy gyerekvállalással arra várni, hogy majd tökéletes és stabil egzisztenciája legyen az embernek az itthon nem opció. És ennyi. A többit már ti láttátok bele. Gyereket vállalni se muszáj én azt is megértem.
De olyat nem lehet kijelenteni, hogy: "akkor vállalj gyereket, ha biztosan tudod hogy el is tudod tartani". Mert itthon ilyen nincsen. Már nagyon régóta nincs. Azt meg senkinek se lehet felróni hogy "úgy kell neked hogy gyereket vállaltál" most akkor végezd a kulimunkát hogy enni tudjon... Hiszen, mint ahogy azt korábban leírtuk létszükséglet az országnak a népesség növekedése. Főleg, ha a jobb életszínvonal útjára akarunk lépni. Ahhoz elengedhetetlen a népességnövekedés.
Tehát összegezve nem lehet felróni senkinek se ha nem akar gyereket. Érthető. De azt se ha van neki gyereke, mert az meg másik szempontból létszükséglet.[ Szerkesztve ]
-
oleslie
aktív tag
Jó dolog ez a sok kategória. Súlyhatár, miegymás
Sok újgizda nyomi pl nem is tudja, hogy a jogsija veszélyben van.
Hummer, alapból 3T. + 1 vonóhorog, és máris 3.5T fölöttinek minősül. Máris lehetne kaszálni.
Sajnos a hüje sünök sincsenek tisztában a kresszelEgyszerű életet élek. Ami üres megtöltöm, ami tele van kiűritem
-
Viszlát
addikt
Volt egy kollégám, nagy bajban volt ő is, szintén utolsó lehetőségként megpróbálkozott a furgonozással, de akárhogy kávézott, energiaitalozott, csinált bármit, egyszerűen képtelen volt végigvezetni az éjszakát. Három hét alatt kétszer aludt el, az elsőnél rádudáltak és még idejében felébredt, de a másodiknál árok lett belőle, kocsi totálra tört. Neki nem lett komoly baja, de felhagyott a fuvarozással.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robotporszívók
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- PlayStation 5
- Milyen TV-t vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Logitech ConferenceCam Connect / 1080p HD / 4x zoom / Zeiss optika / távirányító / beépített akku
- DJI Mini 2 - 4k drón szett hibátlan állapotban - távirányító, akku, táska
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs