- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
PAtr0n
addikt
Na sikerült ma reggel beszereznem egy ilyen LIDÜL-ös mérőizét, és első tapasztalataim elég jók vele:
Normális leírást adnak hozzá, nem ilyen "magyarszótárból kinézős" fordítás. Német cég a gyártója, véletlenül dolgoztam is amellett a város mellett ahol gyártják
Be lehet állítani rajta mindent, ezekre most nem térek ki, a lényeg, hogy nem spórolták ki belőle az opciókat. Garancia jár hozzá, szóval egy próbát mindenkinek megérne, mivel a 2490Ft-os fogyaztói ára nem éppen riasztó jellegű.
A kiskönyv szerint 2-3%-os tűrési tartomány jellemzi a műszert, ami jónak mondható. Az első amit megvizsgáltam multiméterrel az a hálózati feszültség, amin meg is lepődtem, hisz a Metex multim által mért 198V tökéletesen megegyezett a készülék által mérttel.
Kiselosztó hiányában először csak a monitorom teljesítményét néztem meg (Samsung SyncMaster 765MB) standby üzzemódban 1.5W-ot mutatott, ami vagy igaz vagy nem, a tűrési tartományból kiindulva, így ezzel nem is foglalkoznék. A gép bekapcsolása után 50-65W körül ingadozott a "mutató", ez betudható a felmelegedési folyamatnak is, ami aztán beállt 65W környékére mire bejött a tálca. Gondoltam indítok egy Furmark-ot, hadd forogjön a szőrös fánk, na itt már felkúszott 75W-ra, de itt meg is állt, ennél föntebb nem tudtam vinni. Valószínű, ha magasabb gamma-t és contrasztot állítanék, menne följebb is, de mivel így használom a monitort így szerintem leggyakrabban 60-70W között fogyaszt.
Most jöjjön a gép monitor nélkül:
Alul látszik a konfigom, ehhez még hozzájön egy WD160G-s PATA vinyó, és egy LG dvd író. A prociról tudni kell, hogy 2.66-ról 3.2-re van húzva feszemelés nélkül,a ramoknak meg +0.3V van adva, ennyi a tuning. Bekapcsoláskor 80-110W között mozgolódik a kijelző, mire a tálca betölt 88W környékén megáll. Ha reszel a vinyó felkúszik 100-110W környékére is. Ja az IDLE állapothoz hozzátartozik az is, hogy a VGA 100/150-en üzemel. Filmnézés közben (sima avi), 95W környékén mozog a fogyasztás. Játék közben (CoD5, Supreme Commander FA, VGA 725/1100-on) 180W volt a max, bár ott eléggé ugrál a változó teljesítményfelvétel miatt.
Azt nem tudom, hogy a tápom hatásfoka mennyi lehet, de nem várok túl rosszat egy Seasonic SS-500HT-tól, természetesen aktív PFC-s.Tehát monitorral együtt IDLE-ben 150-160W, játék közben 250W körül fogyaszthat a teljes rendszer. Aki a tápon aggódik, szerintem bőven elég egy márkás 350-es is egy hasonló rendszerhez, persze jobb túlméretezni, abból nem lehet baj. Annak számít ez aki tápon akar spórolni. Ja és a műszert nyugodtan kipróbálhatja bárki, szerintem nem ér meg se a Conrad-os, se egy másik + 4-5 vagy akár több ezer forintot. Aki fanatikus, és szeret biztosra menni az vegye meg inkább azt, de aki csak éreklődne gépe körülbelüli fogyasztásásról az ruházzon be egy ilyenre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- World of Tanks - MMO
- BestBuy topik
- E-roller topik
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux haladóknak
- Sorozatok
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- BONTATLAN Devialet Phantom II 95 db Iconic White - 2 év gari!
- BONTATLAN DJI Osmo Pocket 3 - 1 év garanciával ELADÓ!
- BONTATLAN Google Pixel Pro 9 XL 512 GB Obsidian
- BONTATLAN MSI GeForce RTX 5070 Ti INSPIRE 3X OC 16GB GDDR7 (gari: 2028/7)
- ROG STRIX X870-F + AMD Ryzen 7 9800X3D + 32GB DDR5 + Sapphire 7900 XTX Pulse 24GB + Win11 PRO
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- PS Plus előfizetések
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló