- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Asszociációs játék. :)
- Hóban vigad a ló
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A siker két szabálya
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Megoldások IBS/IBD-re
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
z0d1AK
nagyúr
válasz Napfénysüti #25 üzenetére
hát az elévülési időt nemtom így pontosan, asszem hogy tényleg egy év, de rajta is van a játékos igazoláson az, hogy mennyi időre szól.
ha az lejárt, akkor tudtommal szezon közben is lehet szabadon igazolni. ha még tart, akkor felbontani fel lehet talán az igazolást, de átszerződni másik csapathoz csak.
De a lényeg hogy nem igazolt játékost szezon közben is le lehet igazolni tudtommal( ha csak a versenyszabályzat máshogy nem rendelkezik)| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
Napfénysüti
nagyúr
Szevasz Zodiak!
Na hiányoltál a fórumokból pedig írogatok csak inkább egyes laptopos topicokban.
Lenne is kérdésem hátha tudod a választ.
Szóval tavalyi szezonban még fociztam megye II-ben, viszont a szezon végén(június) abbahagytam. Ellenben most le akarnának igazolni egy másik csapatba. Az érdekelne hogy mennyi az elévülési idő ilyenkor? Emlékeim szerint 1 év. Ha rövidebb esetleg akkor szezon közben lehet igazolást csináltatni?Amúgy a foci megyeget, múltkor nyertünk egy kis tornán meg elhoztam egy legjobb kapus díjat, most akartak egy új futsal csapat válogatójára is hívni csak az meló mellett már nem férne bele.
Ui: jobbulást, olvastam hogy beteg vagy.
[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
z0d1AK
nagyúr
hát nemtom h ez milyen, mert itt a hivatalos, labdarugó szövetsg által indított mlsz D-s tanfolyam asszem valami 40ezer forint volt, és ahhoz kell vagy játékvezetői engedély, vagy nb1-es múlt.
nemtudom, h az hogy is megy nálatok.
majd meglátjuk nekem is hogy megy majd, de addig is elvagyok még a játékvezetéssel, sztem pár évig még nyomom is, aztán majd utána futok csak neki az edzőinek, hacsak nem alakul máshogy| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
010203
tag
Mondjuk én idősebb korosztályhoz kötöttem volna a bíróit is meg az edzőit is, vagy csak ifi csapatok meccseken vezessenek/irányítsanak.
Nem konkrétan nem tudom, hogy mi az edzőinek a neve, csak annyit, hogy majdenm azt a papírt kapjuk meg mint a TF-n.
De most hihetetlenül átszervezték ezt a képzést is szóval még azt sem tudjuk, konkrétan hogy mik leszünk. Mert az edzőin belül is sok minden lehet lenni.
Tudod, most jött be az új OKJ-s rendszer aztán...Ja és teljesen ingyen adódott előttünk ez a lehetőség.
Mert amúgy egy ilyen tanfolyam elvégzése 320 000 Ft-tól kezdődik, a TF-n is és máshol isJa és amúgy Békés
De itt tanulok
http://web.sob.hu/[ Szerkesztve ]
-
z0d1AK
nagyúr
hmm melyik edzői tanfolyam az? MLSZ D?
melyik megyében egyébként?
Nekem is tervbe van az edzői, eredetileg azért is csináltam a játékvezetőit, de gy döntöttem egy kicsit megmaradok még itt. szeretném több oldalról is megismerni a focit először.
Úgy vagyok vele h 19évesen még úgyis nagyon fiatal lennék edzőnek, játékvezetőnek meg még pont időben vizsgáztam, mert így beleférhetek a fiatalításokba| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
010203
tag
Nem szükséges, talán sportoktatói de mi még azt is megúsztuk.
Viszont hétfőre le kell adnunk egy edzéstervet.
Mindent tudni kell a játékosokról és még enyhén fogalmaztam.
Pedagógia, pszichológia, taktika, technika,képességfejlesztés. És ez még csak a játékosok, magát az edzéseket össze sem állítottad.
Jó lesz az is, majd lehet hogy nyáron írok belőle egy cikket, persze nyári gyakorlat után, elméletileg olyan is lesz -
z0d1AK
nagyúr
itt nálunk a következők élnek:
Megyei szintek: elmélet = 84%
40 év alattiak:
40 m futás = 6,5” (6x) 150 m futás = 35” (20x) 50 m séta = 45” (20x)
40 év felettiek, ill. nők:
40 m futás = 6,8” (6x) 150 m futás = 40” (20x) 50 m séta = 45” (20x)feltételezem hogy a többi megyében is ennyi, vagy nagyon közelítő.
A díjazás az szerintem megyénként változik, de nemtudom pontosan.
Edzői papírhoz nem kell előtte elvégezni a játékvezetői tanfolyamot?| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
010203
tag
Szia,
azt megkérdezhetem, hogy mennyit kell futásban teljesítenie valakinek, hogy bíró legyen. Mert a jutalmazásról, a szakmáról hallottam már egy csöppnyit hiszen jómagam edzőpalánta vagyok, majd májusban kiderül hogy mennyire jó
De a kérdésre várom a választ -
z0d1AK
nagyúr
válasz Napfénysüti #17 üzenetére
nagy-nagy hó leginkább
Péntek reggelre megjött az égi áldás hó formátumban, és már jött is a körüzi, hogy a teszt el lett napolva, február 28.-ára, de hogy ne unatkozzak, 21-22 és márc 1-re kaptam egy felkérést egy kispályás kupa levezetésére, ami elég kemény elméleti teszt lesz azért, mert napi 15-20db 2x15 perces meccset kell majd levezetnem, 5-10 perces szünetekkel.
még szerencse h ott nem kell futni
de azért így is élvezetes 12órás műszak lesz, az biztos| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
z0d1AK
nagyúr
szombaton játékvezetői teszt, felkészülni nem nagyon tudtam, majd meglátjuk mit hozunk így ki
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
z0d1AK
nagyúr
válasz Napfénysüti #14 üzenetére
hétfőnként van vitaestnek nevezett gyűlésünk, ott szoktuk megbeszélni a hétvégi forduló eseményeit, volt-e gond, vagy valami tapasztalat, néha van oktatás is, és ekkor tudjuk meg a következő fordulóra a küldést. A feljebbjutás az úgy működik, hogy a félévenként elméleti és fizikai tesztet(amiről írtam az írásban) teljesíteni kell, és néhány meccsre kaphatsz ellenőrt, akik jelentést írnak rólad, és kapsz egy pontszámot is , 1-10 között. 7.5 alatt ha kapsz, az már azért azt jelenti, hogy gondok vannak, de 7.5-8.4 között számít jónak, a felett pedig már-már profinak, de olyat ritkán osztogatnak. És a szezon után ha megvan ismét a teszted, és az értékeléseid is jók, akkor kaphatsz lehetőséget magasabb keretben
-
Napfénysüti
nagyúr
Azt jól tudom hogy időnként vannak gyűlések amin értékelik a játékvezetők ténykedését és ez alapján kerülhetnek feljebb?
Volt csapattársam is játékvezető lett és azóta már lépett is felsőbb osztályba.Més que un club!
-
z0d1AK
nagyúr
A küldés nálunk itt hajdú-biharban úgy működik, hogy van egy öreg, a "Küldő", és ő megcsinálja minden héten a küldést a meccsekre, tehát, hogy hova mikor ki megy. Ha nem akarsz egy adott időpontban menni akkor azt írásban kell jelezned 2héttel előre. De egyébként a játékvezetői kerettől függ az is, hogy egy játékvezetőnek jut-e mérkőzés, vagy éppen a hétvége mind2 napján megy-e meccsre. Mert ha sok a játékvezető, akkor nem lesz mindenkire szükség, de ha kevés, akkor meg ugye minél többször van rá szükség
Az utazási költséget is fizetik a csapatok általában, de a 3 játékvezető közül, csak az egyik számolhat el utazási költséget kocsival, tehát 3-an(gyerek/serdülő meccsekre 2-en) szoktunk 1 kocsival menni.
Az a 3K az úgy elég jó, ha itt van a közelben, és hamar odaér az ember, egyebek, de volt olyan is, hogy hosszabb volt az oda-vissza út, mint amennyit az adott településen töltöttünk, és az is csak 3000ft-ért, tehát akkor már megnő a ráfordított idő is.
És azért asszisztensként is van az emberen felelősség, egy elnézett lesből csúnya dolgok lehetnek, de pl az első felnőtt meccsemen, azon a bizonyos nyírábrány-görbeháza meccsen az utolsó 5 percben is be kellett intenem kettő 11-est a vendégek ellen, akik majd szét szedtek szavaikkal, de utána a két, tapasztaltabb kollégám ugyancsak dicsért, hogy első meccsen ezt így bevállaltam
Itt az idei versenykiírásunkból a "díjszabás", ezeket az összegeket számolhatjuk fel az adott meccsek után| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
naot
tag
3 kiló, nem is rossz. Ráadásul ez nem is a bíráskodás. Azt hittem, hogy ezen a szinten már csak szeretetből fújnak a bírók. Belegondolva ez nem valami logikus, hiszen sokan vannak úgy, hogy elgurigáznak egy alacsonyabb ligában, csak hobbiból, ez pedig megszüli az igényt a játékvezetőkre.
Egyébként mennyire kötelező jellegű ez a dolog? Rajtad múlik, hogy mész-e, vagy sem, de időben jelezd? Vagy valamilyen szerződésben ki van kötve, hogy meg kell jelenned?
-
z0d1AK
nagyúr
nekem mire minden meglett, felszerelés(akciós csomagban), tanfolyam, papírok, addigra kiadtam vagy 40-45K-t, plusz erre rájön minden évben az edzőtábor, ami 6-10K, illetve a sportorvosi, ami 2K, plusz lehet még egyéb költség
a meccsekért járó pénzek pedig a meccs típusától függenek
majd este megnézem pontosan, h mit is jelent pénzben, de cak példának nekem leadózva egy megye III-as lengetés 3000ft| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
naot
tag
Mennyi pénz van a játékvezetésben? (Ha nem vagyok indiszkrét.)
Nem rég láttam egy egész jó színházi darabot a témával kapcsolatban Sóska, sültkrumpli címmel. Akinek van kedve, nézze meg!
[ Szerkesztve ]
-
z0d1AK
nagyúr
válasz Napfénysüti #8 üzenetére
Edzői álmokat is szövögetek, és ahhoz kell a játékvezetői képzés, és gondoltam addig kipróbálom, és megtetszett
-
z0d1AK
nagyúr
Hát ott még nem tartok, hogy felnőtt meccset vezessek, csak lengetzek, d enem is akarok még egyelőre, a megye I-es vezetéshez meg kell még idő bőven
de az, hogy lengetek nádudvaron, az nem elképzelhetetlen
Napfénysüti: De, részben ahhoz tartozik, abból indult az egész| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
pohár
félisten
Neeeem rossz kis írás
Egy Megye I-es Nádudvar meccset is vezethetnél majd egyszer
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Napfénysüti
nagyúr
Ez így van. Nem életbiztosítás. Mindig bennük keresik a rosszat. Bár nálunk a saját szurkolóink is képesek voltak a csapatot elég rendesen szidni annak ellenére is hogy tavaly például bajnokok lettünk hosszú idő után.
Az a baj hogy megyei meccsekre sok részeg paraszt jár aki azt hiszi ő ért a legjobban mindenhez...
A neved ugye nem a Zodiákushoz kapcsolódik?[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
z0d1AK
nagyúr
nemtom mire számítottál, de még folytatom majd, talán a folytatás tartalmaz valami oylat is, amire számítottál.
egyébként mindenhol előveszik a játékvezetőt, bármi olyat tesz, ami nem tetszik a nézőknek/játékosoknak/edzőknek. az csak pluszt ad nekik, ha az adott illető fiatal, vagy nő, vagy hasonlók...
De ezt le kell nyelni, el kell engedni a fülek mellett, enélkül nem lehet csinálni| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
sK0t
tag
Jó írás, gratulálok!
De amire számítottam, az nem volt benne. :-)
Haverom 11.-es jelenleg. Előző évben tette le ő is a vizsgát, és nagyon örült, hogy vezethetett meccset illetve partjelző lehetett. Mivel fiatal ezért a szurkolói tábor sokat bántja, ordibálnak neki káromkodnak és volt, hogy meg is kergették mert a hazai csapat ellen intett jogosan. Tehát nem egy életbiztosítás Békés megyében Megye 3-2-1 felnőtt meccset vezetni :-D[ Szerkesztve ]
Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint birkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz Napfénysüti #1 üzenetére
Köszönöm.
nekem egy sérülés következtében fél éves volt a "karrierem",a z is a Józsa SE ifi csapatában, ha nem hagytam volna abba 1 éve, akkor most én is megyeII-ben játszanék
így megmarad a vezetés.
Most pl egy barátom kért fel az édesapja tiszteletére rendezett emléktornán való részvételre| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
Napfénysüti
nagyúr
Érdekes olvasni a játékvezető szemszögéből. 6 évig játszottam megye 2-ben és sokszor volt gyenge a játékvezetés de egyszer se kritizáltam a sporit. Megértem hogy nehéz dolga van.
Nem is lennék játékvezető. De ismerem a legjobbnak választott Arany Tamást személyesen mivel móri
Na ő egy nagyon korrekt és rendes bíró sporttárs, róla példát lehet venni.Gratulálok amúgy az írásodhoz.
Més que un club!
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest