2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Sport rovat

Foci a másik oldalról...

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Update 2009.05.09. Az írás 2. rész itt található meg! Foci a másik oldalról, avagy egy játékvezető élete!

[ ÚJ TESZT ]

Update 2009.05.09. Az írás 2. rész itt található meg!
Foci a másik oldalról, avagy egy játékvezető élete! Az én történetem...
2007. decemberében betévedtem a helyi Umbro botba, bemelegítőt nézni. Az eladó nagyon barátságos természetűnek tűnt, beszédbe is elegytünk. Hamar kiderült, hogy NB1-es játékvezető-asszisztens. Ő ajánlotta, hogy január elején indul játékvezető képzés, és mivel terveimben van edzői munka is, amihez szükséges a játékvezetői képzés, így gondoltam, hogy még az érettségi előtt is bele merek vágni. Így indult az egész.
2008. január 3-án, lázasan, betegen, de lelkesen mentem az első előadásra. Hetente 2 előadás volt, amin átrágtuk magunkat a foci összes szabályán. A képzés vége fele részt kellett venni a szövetség által rendezett tesztmérkőzésen. Sikerült utólag kifogni az utolsó helyet szabad helyet az egyik debreceni meccsen, aminek azért örültem, mert így nem kellett utazgatni. Aztán a meccs előtt egy fél órával tudtuk meg, hogy elmarad a meccsünk, nincs ellenfél... Így vágtam neki a fizikai tesztnek, ami 6x40m sprint, és 20*150futás+50m sétából áll, mindez időre. Itt is kísért a balszerencse hullámom, rossz cipőt vittem, így 15K-s bőr bakancsban futhattam le a távot. 1 héttel később került sor az szóbelire, ami annyiból állt, hogy az elnökségi tagoknál 3 tételt kellett húzni, és azt elmondani(minden tétel egy-egy szabály). Persze hogy a lest húztam, ami a legnagyobb terjedelmű, de szerencsére össze hoztam. Így lett belőlem 2008. március 1-én játékvezető.
Első meccsemre ezután várhattam 1 hónapot, de eljött az is. Egy Berettyóújfalu-Kaba gyerek-serdülő meccsen kellett elsőnek vezetnem, majd lengetnem. Mondhatom, tele is volt a gatyám, de nem is csoda, akkor léptem elsőnek játékvezetőként a pályára. Valami szörnyen sikerült, 15perc után ki kellett volna osztanom egy pirosat, nem tettem, meccs végefele ennek ellenére 2-t is kiszórtam, melyből csak az egyik volt jogosnak mondható.:F
Utána a tavaszi szezonban 3 meccset kaptam azon kívül, de ott már igyekeztem jobban szerepelni. Nyáron jött az abádszalóki edzőtábor, mondhatom vegyes érzelmekkel távoztam, mert egyrészt nagyon jól éreztem magam, ellenben nem tudtam az elméleti teszten teljesíteni a 84%-os határt.
1 hónappal később, a pót-teszten mentem át, és vártam az új szezont, nagy reményekkel.
Rögtön az első Megye II-es bajnoki fordulón kettő-lengőbe mehettem egy Nyírábrány-Görbeháza mérkőzésen, ami hihetetlen volt számomra, hiszen az volt akkor még az első felnőtt meccsem. Sikerült elég jó teljesítményt nyújtanom. 1héttel később, Józsa-Nyíracsád mérkőzésen voltam ismét asszisztens, aminek külön örültem, és készültem, mert Józsán lakom.
A szezon többi részén Megye III-as felnőtt, és egyéb gyerek-serdülő meccseken működtem. De egyszer volt alkalmam együtt működni a volt fifás játékvezetővel, Sápi Csabával, egy DVSC-Kecskemét U13/U15 mérkőzésen. Az őszön kb 20 mérkőzésem volt, és beilleszkedtem a többi játékvezető közé.
Most ismét készülhetek, február 14-én lesz az újabb tesztünk, március 3-4-ével pedig indul a szezon ismét.
Nem bántam meg a belefektetett pénzt és időt, a pénz része azóta már vissza is jött. Nem a pénzért csinálom, nem is érdemes azért csinálni, de azért a hétvégi zsebpénz is jól jön, a foci szeretete mellett!
folyt. köv.

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.