Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dany007

veterán

válasz fLeSs #40 üzenetére

VGA-s topikban egy ilyen tesztért óriási oltás szokott jönni. :D
    Mégpedig azért, mert ez a tesztprogram kifejezetten csak a VGA-t méri.
    Úgy is mondhatnám sarkítva, hogy azonos VGA mellett ugyanolyan pontot hozna ki egy i7-es csúcs és egy p4-es prescott proci alatt.

Ergo értelmetlen CPU limitet tesztelni ilyen programmal. Csak a nyers VGA erejét fogja kihozni.
    Anno a 270x topikban mi is próbálkoztunk. És ugyanaz lett a végeredmény az én APU-mal is, mint egy 4770k-val... Holott adott játékban, főleg multiban brutális különbségek mutatkoztak.

Emlékszem anno vitáztunk egy párat a CPU limitről és részben igazad is van, részben meg nem. :) Azért a 780 szvsz már tényleg brutál erős ahhoz a procihoz.
    De még ha nem is... Költöttél egy vagon pénzt a monitorokra, a kokpitre az asztalra az állványokra meg a VGA-ra... most miért fájna ha vennél egy CPU+ alaplap + ram kombót is mellé végre?
    Nem kell nagy eresztés, egy 2500k vagy 3570k használtan, deszkával már nem olyan vészes összeg. Legalábbis a korábban felsoroltakhoz képest.

De tényleg régi téma én a helyedben már rég fogtam volna egy havert akinek erősebb procija van és áthívtam volna magamhoz a gépével együtt. Ott betetted volna az övébe a vga-d rákötötted volna a monitorrendszeredre és kipróbálod u.a. a játékot egy erősebb cpu-val. Aztán meg is van az eredmény. Meglátod, hogy nőtt-e az fps, folyamatosabb lett-e a játék vagy sem.
    És ez szvsz egy igen egyszerű és gyors megoldása lenne a kérdésnek. Biztos van egy rakás ismerősöd akinek erősebb procija van a tiédnél... pár órát rá lehetne szánni egy hétvégén. És el is dőlne a kérdés.

• proci985

MODERÁTOR

válasz fLeSs #40 üzenetére

jo, de neked az unigine 1080pben meg mindig nem mervado. nem egy benchmarkkal jatszol, hanem egy valtozoan cpuintenziv jatekkal (maskepp: az unigine mer valamit 1080pben, de korantsem biztos, hogy neked az relevans info... maskepp experimentkent az unigine eredemenyei reliabilityje magas, de a validityjuk eroteljesen kerdeses. eleg sokat teszteltel, gondolom a "nem uniginevel jatszom" velemeny ismeros, az eltero keparany miatt ez hatvanyozottan ervenyesul.). kieg: az unigine eredmenyei alapjan tenyleg nincs CPUlimited (vagy elhanyagolhato), de az unigine szerintem nem mond sokat arrol, hogy 15 autoval, 48:9es keparany mellett, egy fas palyan mi fog tortenni ACben. ugyanis teged gondolom inkabb ez erdekel, avagy rf2/iracing/ac alatt a legjobb jatekelmeny.

RF2 Titan 5760x1080 eredmenyek a poszt vegen.

AC, Stereo hozzaszolasa erdekes de kerdes a proci. Itt ThomPnek van 780 SLIje

viszont ACre szerintem neked ez a legerdekesebb: srac posztolt par videot, szinten 5760x1080 GTX760, viszont 4770kval tolja. eleg sokat tolt fel, FPS meg kb valamennyire a videobol szerintem lathato.

viszont buildekhez jatekokon belul nem ertek, en Race07/RaceRoom/Shift2vel toltam tobbet. szoval a linkelt dolgok se lehet relevansak mar. a tobbihez: bottleneck keresesben neked van tobb tapasztalatod, en viszont a forumon az egyik elsokent ugrottam bele a multimonitorozasba, amiatt is mondom, hogy 1080ps eredmenyekkel nagyon vigyazni kell, par jatek/adott effekt jatekon belul skalazodasa meg finoman szolva is erdekesen viselkedik 48:9ben. tovabba nem azt mondom, hogy a GPUcsere nem fog segiteni (biztosan eleg sokat), hanem azt, hogy a nagyobb latoszog miatt a versenyjatekoknal kritikus helyzetekben az 1080ps eredmenyeknel elobb lesz CPU bottlenecked... szoval a valtas elott szvsz szanj ra par orat es akar a GPU/CPUterhelest egy negyedik kijelzon jatek kozben monitorozva/filebe printelve nezd meg, hogy megis mi miatt lassu.:R nem kotekedesbol, nem rabeszelesbol, hanem mert sajat tapasztalatbol tudom, hogy mivel lehet megszivni ilyen kiepitessel, feleslegesen meg en se szeretek penzt kidobni.

Új hozzászólás Aktív témák